![]() |
#4531 | |
Konto usunięte
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Cytat:
![]() ![]() Eva, jak moglam zapomnieć o Tomku Wilmowskim! Oczywiście, kapitalne książki Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2015-09-01 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja zamierzam kupić ten tonik + serum, które podała Danusia, w październiku, jak wrócimy z wakacji.
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nigdy nie testowałam nic z arbutyną i w sumie niewiele wiem na temat tego składnika.
Beata, próbowałaś Neostratę HQ z hydrochinonem? U mnie zadziałało. Dosyć kontrowersyjny składnik, używałam krótko - nieco się bałam - więc do alabastru 18latki nie powróciłam ![]() Zresztą potem plamy i tak wyłaziły, dopiero witC utrzymuje problem w ryzach. Dopiero teraz widzę, że wkleiłaś fotkę. Ten tonik to jakoś nowa polska marka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Konto usunięte
|
Caffe,
używałam neostratę... Łatwiej chyba wyliczyć, czego NIE używałam ![]() U mnie sprawdził się jedynie cosmelan, ale kupie go, jak już bedę naprawdę bardzo zdesperowana, bo niby na plamy działa, ale mase skutków ubocznych paskudnych mam. W kazdym razie od czasu do czasu usiłuje się przekonać, że z genetyką nie wygram, ale czasami w desperacji mam ochotę posmarować się toaletowym i nie tylko ace (wybielaczem nad wybielacze! ![]() A skinetic to polska fima - produkuje je aa oceanic. ... Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2015-09-01 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
O - Beata - miałaś cały zabieg Cosmelan, czy tylko kremu używasz?
Skutki uboczne? Napisz coś więcej. Kiedyś bardzo chciałam kupić Cosmelan, ale mnie czytanie opisów na wizażu przystopowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Konto usunięte
|
Z hydrochinonem mam coś tureckiego expigment czy jakos tak..Uzywalam zimą, sporo mi zostało, leży w lodowce, acz zauważylam, że jakoś dziwnie ciemnieje na samej górze tubki..Nie wiem, niby nie jest przeterminowana...Pewnie kilka razy się posmaruję, ale poczekam na zimę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zauważyłam, że opakowanie Skinetic jest identyczne jak toniku z kwasem hialuranowym AA, który kiedyś (lata temu) tonami używałam. Fajny był. To marka apteczna, czy drogeryjna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Baeata, Ty chcesz skore twarzy wybielic? Jakie to sa plamy?
U nas jest masa produktow na wybielanie & pozbywanie sie plam.
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Wonder - jak buźka po migdałowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dermatolog twierdzi, ze spora część plam jest płytka i nie rozumie, dlaczego nie schodzą. Pamiętam,, dał mi jakiś receptowy specyfik, uprzedzając, ze w skrajnych wypadkach używanie moze prowadzić do bielactwa wręcz ![]() W końcu je pokocham, co mi pozostaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Mała ma gorączkę, więc dziś jest w domu. Przytulanki na kanapie są fajne
![]() Oglądamy "Roboty". Świetna animacja, muzyka. Tata robot wygląda całkiem jak Steve Jobs... ciekawe czy to zamierzone podobieństwo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Beata- ten tonik ma bardzo dobre opinie. Stężenie kwasu 5% czyli silniejsze od mojego ziajowego kremu na noc 3%. Może jednak będziesz zadowolona. No i cena jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Beata, mnie właśnie to okrutne obłażenie ze skóry przeraża... Boję się, że będę po czymś takim miała plamy "pourazowe".
Ciekawe, że kiedyś zrezygnowałam z wysokich filtrów i plamy jakoś nie ciemniały... Myślę, że jak skórę się tak totalnie chroni to potem nawet najkrótsza ekspozycja jest dla niej szokiem. Jednak przy kwasach, retinolu itp. filtry są konieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Konto usunięte
|
Niestety, wszystko zalezy od predyspozycji...mam koleżanki, które w ogole nie używają filtrow, poza wakacyjnym plażowaniem, i żadnych plam nie mają...
Na dzień mam teraz taki http://sklep.ideepharm.pl/dermacos-a...117001738.html przyjemny, delikatny, szybko się wchłania, nie kłóci z filtrami...A czy skuteczny - jeszcze nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
|
Beata, mam piegi przez opalanie po calym ciele ale ja je kocham faktycznie. Tak sie zastanawiam czy usuwanie plam powinno polegac na ich wyjasnianiu, czy lepiej by bylo przyciemnic reszte twarzy?
Kompletnie sie nie znam I sorry jesli pieprze glupoty. LOL Mysle, ze plamy to sprawa genetyki, duze problem maja hinduski, one caly czas sie wyjasniaja a la' Michael Jackson
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Beata, ja mogę polecić hydracid c20 SVR, odkąd używam to nawet bez make-up'u mogę się światu pokazać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Tak patrzę na ten Dermacos i nie widzę dokładnego składu INCI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie znam się, nie czytam, przyznaję bez bicia... Tzn. składów nie czytam ![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2015-09-01 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Eva, ja nie lubię ciemnej skóry na twarzy... sąsiadka właśnie chwali się czekoladową opalenizną z francuskiej riviery. Hmmm... Jak ją zobaczyłam to aż się przestraszyłam, bo wygląda na 10 lat starszą!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
|
Caffeine, to chyba jest jak co komu pasuje, jeden w bladosciach bedzie piekny inny bedzie straszyl.
Opalenizna 'turystyczna' jest nabytym silnym odcieniem skory w bardzo szybkim tempie, prawdziwe opalanie polega glownie na lezeniu w cieniu i lapaniem slonca przez 20 minut w ciagu dnia, po miesiacu kolor skory nabiera zdrowy, rowny, ciemniejszy kolor, ale nie ma szans na taka opalenizna turysta, stad turyste rozpoznaje sie od razu bo ma regularne poparzenia sloneczne, a nie opalenizne.
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Eva, wiem o czy mówisz, jednak to nie w tym przypadku
![]() Ona ma bardzo ciemne włosy, skórę także z tych ciemniejszych. Na wakacjach była jakiś miesiąc. Kolor opalenizny ładny - ale ogólny efekt - masakra ![]() ![]() ![]() Opalanie postarza, to jest fakt. |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie siebie z lekko złocista twarza, ale nie z opaloną
![]() ![]() ![]() Ciepło. Ale obiecałąm sobie, ze najpierw obowiązki, potem przyjemnosci, więc rano ćwiczyłam. Chodakowska szybko mi udowadnia, ze moja siłownia to jest lajtowa zabawa i jak chce mieć efekty to musze bardziej popracować ![]() Planuje te naleśniki, więc nakupiłam warzyw i dziś będę pichcić. Poki co - maska Collistara farbuje mi włosy, mam nadzieje, ze nikt teraz nie przyjdzie... Ogladałam prześliczne staniki z Panache na all ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
|
Caffeine, masz racje opalanie postarza I w ogole wplywa starzejaco na skore ale taki w stylu Glow Tanning (nie wiem jak po Polsku) jest piekny z tym, ze Wynona Ryder albo Christina Ricci nawet w tym Glow Tan wygladalyby dziwnie, czyli to duzo zalezy od dopasowania do typu urody.
Jestem blondynka I taki zlocisty kolor 'wiecznej Californijskiej' opalenizny lubie u siebie. Czuje sie z tym lepiej. ![]() Beata... no wlasnie, jak to skladow nie czytasz? To jeden z Grzechow Glownych na Wizazu ![]() Kamlisa, glownie kupuje biustonosze w M&S I La Senza, nie znam Panache.
![]() |
#4556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ograniczam się do czytania, co na temat składów piszą inni/inne ![]() ![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2015-09-01 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Ciao dziewczeta
![]() Witam sie powakacyjnie. Jak cudownie rozkwitl watek, ilez nowych pan do rozmowy. Eva,caffe, zastrzezona, wonder woman ![]() Dziewczyny podczas wakacyjnych wypadow zakochalam sie. Jak szalona. Zac ! W lodowcach. Milosc od pierwszego wejrzenia. Pojechalismy pod Mont Blanc. A przed nim jaki gigant, olbrzymi i dlugi jezor splywajacego lodowca. To bylo pierwsze spotkanie. Zauroczylo mnie totalnie. Nastepnie jezdzilismy obejrzec lodowce, ktore mam tutaj praktycznie pod nosem. Narodzila sie nowa pasja, nowa milosc, jak ja moglam wczesniej tego piekna nie widziec ??? Kosmetycznie zastoj, denkuje co mam i chce to wykonczyc. Obuwniczo-ciuchowo absolutne szalenstwo i to wszystko przez Tz. Wpadl w wir obnizek i pociagnal mnie za soba. " zobacz jaka piekna, bedzie Ci cudownie, zobacz jakie ladne, nie bedziesz zalowala ??".... ![]() Odkrylismy we Wloszech maly sklepik z markowymi ciuchami. Z letniej lub starej jessiennej kolekcji. Buty tez. Pepe jeans, i blues , marciano guess, liviana conti .... Po 25-40 euro ![]() Rozmawialyscie wczesniej o wegetarianizmie. To moj styl odzywaiania od 30 lat. I zyje. Mam sie swietnie, badania rewelacyjne a energia i samopoczucie jak u nastolatki. Popoludniowa kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
|
hihihihihi, Beata, ja mam to samo.
![]() Jak potrafie studiowac jakies tam zagadnienie, zabieg itp, tak sklady kosmetykow to dla mnie czarna magia, nie ogarniam tego nawet jakbym przeczytala. Wow, Zastrzezona dzieki wielkie ![]() Przegladne liste, gdy chce ksiazke w jezyku polskim to kupuje w Merlinie, maja swietne pozycje I wysylaja do UAE bez problemowo. Mam spisana swoja cala biblioteczke, lubie czytac ksiazki Noblistow chcac sie dowiedziec za co tego Nobla dostali, niestety nie zawsze sie zgadzam z wyborem Nobla. Nobliści: * Nadżib Mahfuz - Opowieści starego Kairu. Tytuł oryginału: Bajna al-Kasrajni, Seria: 80 Światów Bardzi fajna opowiesc opisujaca zycie ludzi w Kairze, pokazujaca ten swiat tak jaki jest bez upiekszen. Islamisci chcieli za to zabic Mahfuza, ze opisal prawde, a prawda ich boli. * Nadżib Mahfuz - Kamal. Opowieści starego Kairu wyd: Państwowy Instytut Wydawniczy , Seria: 80 Światów Druga czesc Opowiesci, tez bardzo dobra. * Nadżib Mahfuz - Złodziej i psy Tytuł oryginału: Al.-liss wal-kilab, Seria" 80 Światów Opowiastka, generalnie wszystkie ksiazki Mahfuza osadzone sa w realnym swiecie Egiptu. * Nadżib Mahfuz - Rozmowy nad Nilem Wyd: Świat Książki * Gabriel Garcia Marquez - Sto lat samotności - wydanie kolekcjonerskie Wydawnictwo: Muza Piec razy sie zabieralam I za kazdym razem poleglam, ksiazka nudna jak flaki z olejem. Nie moj styl. Koszmar. * Jean-Marie Gustave Le Clezio - Pustynia wyd: Instytut Wydawniczy PAX Nie zachwycila. * Orhan Pamuk- Nazywam się czerwień Tytuł oryginału: Benim Adim Kirmizi, Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Piekna opowiesc o ilustratorach ksiag islamskich, swietnie napisana I bardzo prawdziwie. * Orhan Pamuk - Śnieg Wyd: Wydawnictwo Literackie Super, trzeba przeczytac. * Orhan Pamuk - Nowe życie Wyd: Wydawnictwo Literackie Oj, chyba nie ma sensu wklejac CALEJ Biblioteki. ![]() Lubie tematyke orientu, ciekawi mnie inne postrzeganie swiata nie aby oceniac ale by zrozumiec inny punkt siedzenia. Duzo mi te & inne zwiazane z tym tematem ksiazki wyjasnily dlaczego tak a nie inaczej zachowuja sie, reaguka, mowia osoby wychowane w rodzinach orientu.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2015-09-01 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Gang Iren
|
Mnie się bardzo podobało "Sto lat samotności"
![]() Składów też nie czytam ![]() W Polsce muszę zrobić zapady ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Zastrzezona "Chata" mnie zawiodła. Spodziewałam się czegoś lepszego. Ale może mój odbiór był skrzywiony przez to jaki mam stosunek do Boga.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.