|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Uaoo ja wzielam na 62/68 chyba
Ta najmniejsza byla jakas miniaturowa :P poza tym na sam poczatek bede szukac czegos grubszego jednak
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice w paczce przysłali mi kilka gazet dla mam. Kupiłyście już jakąś? W jednej z nich jest ciekawy artykuł o noszeniu dziecka. Piszą, że warto nosić dziecko, a pierwszą rzeczą jaką najczęściej słyszą młodzi rodzice to " by dziecka za dużo nie nosić, bo się do tego zanadto przyzwyczai" "To zupełne nieporozumienie, dziecko jest bowiem do noszenia dawno przyzwyczajone - dziewięć miesięcy ciąży to dość czasu, by upewnić się, że noszenie przez mamę jest bardzo przyjemne. Słuchać bicia jej serca ... " A na zakończenie "Niemowlę nigdy nie płacze po to, by na nas wywrzeć presję. Dokonać szantażu emocjonalnego lub uprzykrzyć nam życie. "
Co myślicie, jakie jest wasze podejście, macie zamiar nosić maleństwa, czy może posłuchacie "dobrych rad" i dziecko tylko np godzinę dziennie? Są też wskazówki jak trzymać niemowlaka, i od kiedy można w pionie nosić. O i o pieluchach piszą Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-01 o 14:09 |
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoras chciala uzywany wozek 3w1 dla dziewczynki to sluze pomoca
mam tako jumper x, wiadomo ze do tych nowych modeli sie chowa no ale nie kazdego niestety stac na super nowke
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję... ja ledwo przeżyłam remont u nas w mieszkaniu, choć nawet palcem nie kiwnęłam i wszystkim zajmował i zajmuje sie TŻ
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52609859]Nie jesteś sama. Mój plan zajęć wygląda tragicznie. Cały dzień rozwalony, i tak do stycznia. Mam nadzieję, że uda mi się wychodzić..[/QUOTE]
Jeśli.mój plan bedxie wyglądał.jak w zeszłym roku to nie dam rady wysiedziec 8:30-18:30 w międzyczasie niby przerwa 45 min na obiad gdzie szlysmy do galerii na coś dobrego ale i tak ja po paru godzinach chce się choć na chwilę.Położyć.. No nic myślę że.początek taki zły nie będzie gorzej już grudzień - styczeń. A Zwłaszcza luty bo przecież egzaminy.. Wiem że moja babcia mi pomoże i jak bedxie trzeba to pojadę do niej i dzieckiem bedzie się zajmować a ja będę mogła się uczyć no ale obolala i w ogóle z.kalafiorem to już to widzę i myślę tak zrobić ze chodzić na zajęcia na początku a możliwość nieobecności zostawić sovie na właśnie te ostatnie dni ale zobaczymy. Dobrze ze w styczniu już nie będę pracować. Jeszcze jedno mnie przeraża - praktyki. Mogę robić tylko jak mam 2 zmiany. Czyli 8-12 praktyki 14-22/23 praca. Ja się zaplacze przecież nie dlatego rezygnowalam z korepetycji bo nie chciałam tylko dlatego że nie miałam siły.. Cytat:
Olka była nauczona zasypiania ba rękach. Ja przeszłam z nią na tryb siedzący i się bujalam. Potem kladlam na poduszkę za rogi i ja kolysalam. A później sama się zbuntowala i nie chciała już bujania tylko żeby ją głaskać. A teraz mi zasypia sama. Najgorszy był moment żebyśmy zrozumieli że nie trzeba jej bujać już. Darla się przy każdym bujnieciu a im bardziej się darla tym bardziej ja bujalam. Ale w końcu raz taka zmieta już po prostu ją polozylam i zaczęłam głaskać i 3 min dziecko spi! I wtedy zrozumiałam o co jej chodzi :-D
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tak samo, od jutro już jazda bez trzymanki i zajęcia i 19.00. Teraz jeszcze spoko, jakoś idzie się przebujać a potem to będzie wesołe miasteczko. Ja praktyki zaczynam już os tego piątku, co tydzień do 8.01 (ostatnie), a 7.01 termin
ja we wrześniu zamierzam gadać z wykładowcami, że potem będzie tak i tak żeby nie było, może jakoś wtedy przyziemne spójrzą na mój ostatni semestr nie chodzenia..
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam o tym i dużo na ten temat myślę. Jest w tym sporo racji. Teraz dziecko jest w brzuszku i jest bujane i "noszone" cały czas, po porodzie kiedy wszystko jest dla niego takie nowe nagle cały świat mu się zmienia, nie dziwne, że potrzebuje tego. Słyszałam też od innych mam, że w pewnym momencie dziecko samo dochodzi do wniosku, że już tego nie potrzebuje w takim stopniu, tak jak magda mówi.
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasypialo samo do 6 miesiaca zycia. Odkladalam do lozeczka I sobie spala, luksus
do tego spala po 12 godzin nieprzerwanym snem. Cyrki zaczely sie jak skonczyla 6 miesiecy I zaczely wychodzic jej zabki. Od tamtego czasu zasypiala tylko bujana na rekach (potem tylko pionowo :P) I budzila sie 2 razy w nocy na mleko. Ja sie dostosowalam, widocznie tak potrzebowala. Teraz ma 13 miesiecy I jux od jakiegos czasu przestala pic mleko w nocy a I od ponad tygodnia uczymy ja zasypiania w lozeczku dzisiaj nawet zasnela sama! Zawsze musze byc przy niej a tu dzisiaj niespodzianka ![]() Takze jak widac dziecko samo wyrabia sobie swoje wlasne nawyki I nam czesto nic do tego. Takze ja bym nigdy nie sluchala glupich rad w stylu zeby nie nosic albo nie kolysac, chore podejscie. |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 dokładnie, może nie cały czas chodzić z dzieckiem, ale przytulac aby czuło nasza bliskość.
Przeglądam te gazety, i co ja nigdy nie byłam za gazetami to powiem wam, że nie piszą głupich rzeczy w nich tam gdzie polecają produkty to wiadomo różnie bywa, ale artykuły ciekawe mają, zwłaszcza dla tych którzy nie wiedza co do czego (czyli mnie )---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- zuken dobrze mówisz, zresztą ja jakoś nie wyobrażam sobie zostawić dziecko plączące w łóżeczko, a niech się wypłacze. No kurcze, skoro jest najedzone ma zmienioną pieluchę, a płacze to chyba potrzebuje nas, nie wiem tak mi się wydaje. |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Każda z nas zobaczy jakie będzie miała dziecko. Grunt to robić tak by było dobrze i mamie i dziecku, a nie bo tak powiedziała mama/teściowa/babcia czy koleżanka. Teraz też można się zarzekać co to się będzie robić czy nie robić jak się maluch pojawi, a życie i tak wszystko samo zweryfikuje.
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52611373]Ja mam tak samo, od jutro już jazda bez trzymanki i zajęcia i 19.00. Teraz jeszcze spoko, jakoś idzie się przebujać a potem to będzie wesołe miasteczko. Ja praktyki zaczynam już os tego piątku, co tydzień do 8.01 (ostatnie), a 7.01 termin
ja we wrześniu zamierzam gadać z wykładowcami, że potem będzie tak i tak żeby nie było, może jakoś wtedy przyziemne spójrzą na mój ostatni semestr nie chodzenia..[/QUOTE]eh przerabane.. Ja nie dość że praca to jeszcze weekend wyjazdowy.. A później jak będzie dzieciątko to będę chciała kursować tam i spowrotem a to przecież 1.5h w jedną stronę Ale nie zostawię kruszynki samej bez mamusi. Bo mamusi cycki rozwali hahaha :-D Cytat:
No właśnie a przecież jak my zmieniamy otoczenie to też chcemy czuć kogoś znajomego obok nas nie? To taki mały bezbronny dzidziuś nagle dostaje się do świata gdzie razi go światło, zimniej jest niż w brzuchu, znajome szumy zniknęły to przecież musi być mamusia blisko ![]() Cytat:
Te gazety typu mamo to ja to ja lubię tu czytać. Mama Olki kupuje raz na jakiś czas a ja mam zajęcie :-D dużo tematów jest na temat ciąży czy noworodka dla takich starszych to już mniej. Ale w jednym będzie więcej w drugim mniej i zawsze coś ciekawego jest ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Przyszła pizamka Teraz do domu, zapakować i w piątek nie zapomnieć wziąć ze sobą hahaha :-D
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdzieś przeczytałam takie porównanie, że to tak jakby ktoś nas nagle wysłał na Marsa i kazał zacząć funkcjonować, samemu, bez nikogo znajomego, niczego znajomego, wszystko dookoła nowe. Jako dorośli ludzie czulibyśmy się zagubieni, a co tu mówić o takim mały człowieczku.
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- magda a ile Olka już ma? 2 lata? 3? |
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda tak właśnie, w tych gazetach jest dużo o porodzie co robić żeby zmniejszyć ból, ćwiczenia, masaż. Co robić gdy zaczynają sie skurcze, gdy "ciąża przenoszona " i o niemowlaczkach. |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
2 latka Skończy w piątek
kurcze trochę ta pizamka za długie ma rękawy w.porównaniu z jej koszulkami ale.to na zimę będzie akurat
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem swietnym przykladem ze w ciazy moje zalozenia nijak sie maja do tego co jest teraz
Zawsze sie usmiecham pod nosem jak ktos sie zarzeka ze nigdy w zyciu nie bedzie dziecko spalo z nim w lozku. Ja tez sie zarzekalam
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak dotka!!
Cytat:
![]() Jejku będę musiała wyjść na ten gorąc wsiąść w nagrzane auto, u lekarza też pewnie będzie gorąco, a pewnie sobie posiedzę chwilę.
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Tez myślę że nie będziemy spać z dzieckiem, bo boje się ze go zgnieciemy. Ciekawe jak będzie w rzeczywistości.
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny po wielu trudach jestem w szpitalu, przyjeli mnie na oddzial. Usg zrobili, wszystko ok z maluchem. Maja w planie dac kilka kroplowek i powtorzyc badania pojutrze. Warunki bardzo dobre, duze sale, jasno, czysto, oddzial jest dosc nowy. Ogolnidostepna kuchnia z lodowka, mozna herbate zrobic itp. W kazdym pokoju lazienka. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
o! wywołałam wilka z lasu
dotka super, że warunki ok a co lekarz mówił na te wyniki?
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ggtp ich martwi bo przekroczone 3x, reszta nie jest zla
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka warunki super takie pocieszenie. Co mówią lekarze, czym grożą takie wyniki?
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mowia czym groza bo nikt pacjentki nie chce straszyc
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko czeka mnie to samo wsiade w mega nagrzany samochód, pojadę do domu gdzie upał taki sam jak na zewnątrz Nas powstrzymuje naprawdę wąskie łóżko :-D my we dwoje się ledwo mieścimy hahaha :-D ale pewnie jak tz będzie wychodził do pracy na 6 to będę brać dziecko do siebie :-D |
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem, jak można uznać, że dziecko krzyczy i płacze rodzicom na złość. Na złość to może robić dziecko, które zna swoich rodziców i wie, co ich wkurzy, a nie maluch, którego jedynym marzeniem jest wieczne ciepełko, jedzenie i spanie
![]() Wstępnie chcę spróbować z metodą "5S", bo bardzo spodobał mi się filmik z woombie, jak laska dziecko buja siedząc na piłce gimnastycznej takie 2 w 1 ![]() Casa, współczuję tego spojenia. To musi okropnie boleć Mi czasem dokuczają też takie dziwne bóle kostne, Ale to od pachwin, poprzez krocze, aż do kości w pupie (dopiero teraz wiem, że je tam mam ) i już się trochę martwię co będzie, jak przytyję więcej. Bo na razie powolutku dobijam do wagi sprzed ciąży, po szybkim schudnięciu nadrobiłam około 1.9 kg w tym 5 miesiącu (ważyłam się wczoraj po obiedzie zaraz ). Mąż pooglądał wzory wózków i stwierdził, że skoro gondola ma czarny spód z plastiku, boki z ekoskóry to bez znaczenia, bo i tak się da łatwo zmyć czymkolwiek i jemu podobają się jasne łączone z wzorzystym czymś (spacerówka już jest cała we wzorki) Jeszcze trochę podumamy i pewnie w tym miesiącu zamówimy
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-01 o 14:57 |
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś daję radę, ledwo bo ledwo, ale jest tu na pewno lepiej niż na zewnątrz ![]() My łóżko mamy ogromne, tylko pytanie czy na kolejnym mieszkaniu nam się zmieści. Nooo o ile to mieszkanie znajdziemy w końcu
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotka trzymaj się
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
W radiu rozmawiają z dziećmi i jakieś dziecko na pytanie czy lubi wakacje odpowiada, że nie, bo on kocha szkołę
ciekawe jak długo będzie tak mówił |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Zaraz na plaze sie zbieramy, trzeba troszke tylek wymoczyc
Olka była nauczona zasypiania ba rękach. Ja przeszłam z nią na tryb siedzący i się bujalam. Potem kladlam na poduszkę za rogi i ja kolysalam. A później sama się zbuntowala i nie chciała już bujania tylko żeby ją głaskać. A teraz mi zasypia sama. Najgorszy był moment żebyśmy zrozumieli że nie trzeba jej bujać już. Darla się przy każdym bujnieciu a im bardziej się darla tym bardziej ja bujalam. Ale w końcu raz taka zmieta już po prostu ją polozylam i zaczęłam głaskać i 3 min dziecko spi! I wtedy zrozumiałam o co jej chodzi :-D

Ale nie zostawię kruszynki samej bez mamusi. Bo mamusi cycki rozwali hahaha :-D 
wsiąść w nagrzane auto, u lekarza też pewnie będzie gorąco, a pewnie sobie posiedzę chwilę.
Jeszcze trochę podumamy i pewnie w tym miesiącu zamówimy