|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
KupiŁabym ją na Allegro ale jej nie dotknę.
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Kochane przepraszam ze nie zacytuje waszych odpowiedzi ale od wczoraj czytałam a korzystam z telefonu i ciężko się tu tyle cytuje
![]() No Tz wczoraj się nie popisał... Za to dziś rozwiesil jedno pranie, zrobił i roswiesil drugie, umył okno u małego, wyczyscil bęben pralki... I nawet dopytuje jak się czuję. Chyba coś tam dotarło ale kto wie czy nie na chwilę tylko...Za to mama doprowadza mnie do szału i coraz poważniej myślę o jakimś rodzaju izolacji. Ale mniejsza o to ![]() Brzuch ciężki i twardy, mam jakieś przeczucie ze do przyszłego piątku się rozpakuje zobaczymy ![]() Ktoras z was pisała o aplikacji czas na bobasa sciagnelam i powoli zapisuje
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam apke moje dziecko, pokazała mi się do pobrania w aplikacji moja ciąża bo to z jednej "rodziny".
A ta czas na bobasa fajna? Obczaje zaraz. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycie i jakoś spokojniejsza jestem. No więc moje spojenie się rozchodzi ale jest w górnej granicy normy i póki co to nie jest wskazanie do cc. Ból musze przecierpiec... Szyjka w 80% zgładzona i rozwarcie na 1,5 palca czyli 3cm. Gin stawia na wcześniejszy rozładunek, ale jak to powiedział nie jest wrozbita i nie powie mi czy to za tydzień czy za dwa. Dostałam tez skierowanie na usg, w poniedziałek idę oszacować wagę Szymka, jak będzie miał powyżej 3,5kg to chyba cc ze względu na moja drobną budowe. Ja w 2tyg jestem 1,1 kg do przodu :p Gbs ujemny. Żelazo po suplementacji pięknie wzrosło i juz jest w normie. I w końcu odstawiam lutke! ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Niee, to jest zdanie niezaktualizowane:p musze to jakoś zmienić bo niektóre z nas już są mamami.
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś się zmusze
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę na KTG i do gina. Zobaczymy czy się zmieniło coś w co wątpię :/.
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wgl nie byłam jeszcze na ktg
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam tylko dlatego ze pojechałam do szpitala. Miałam 3 razy. Ale powiem wam ze w ogóle mnie nie stresowalo, serio. Dziś zaczęli nam robić ktg na sali o 6, byłam chyba 2 albo 3 w kolejce i normalnie tylko podniosłam koszulę i brzuch żeby pani mnie owinela tymi pasami i praktycznie kimalam
byłam w takim polsnie. Bicie serduszka mnie jakoś dodatkowo usypialo. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Ja po KTG, wszystko w normie. Waga słaba 2463g przynajmniej tak powiedziała gin, zagrożenie hipotrofią i obserwacja, póki co samo KTG i obserwacja ruchów. A miałam nadzieję, że to ostanie tygodnie ciąży odpocznę psychicznie, ale nie :/
|
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
Pościel. Kupiła bym pościel przez internet, ale sie boje, nie mam zaufanego dostawcy. Pościel dlanas nie dla dziecka
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
A ok
w Lidlu są fajne jakościowo mam same pościele z lidla. Nie polecam tylko tych flanelowych bo się strasznie spierają kolory.
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę nie wiem dlaczego lekarze uważają, że dziecko z wagą 2,5kg jest za małe.
|
|
|
|
#1695 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
generalnie przyjmuje się że jak jest rozwarcie na 5 palców to jest pełne czyli 10cm ale jak mnie wypisywali ze szpitala to mi powiedzieli że mam rozwarcie na palec i jak dopytałam lekarza ile to jest to mi powiedział że 1cm (i w sumie jak patrze na mój palec to więcej niż 1 cm szerokości to na pewno nie ma )
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Cytat:
Ja jak kupuje obojętnie gdzie to i tak zawsze piorę
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po KTG, wyszło bardzo ładnie i doktor powiedział że nie ma potrzeby mnie badać. Mamy czekać na akcję, w razie jakby nic się nie zmieniło to kolejne KTG w piątek i wtedy doktor zdecyduje czy czekamy do 43 tc czy kładzie mnie na oddział w niedzielę. Skurcze nie wiem czy mam czy nie bo znowu byłam pod jedną sondę podłączona.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
Ja pier... Do 43 tyg????? Ja też po ktg położna myślała, że już coś się ruszyło... Mam przyjść w pt. Na masaż hehe
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz, do skończonego 42 tygodnia ciąża jest jeszcze "w terminie" bo termin to jest plus minus 14 dni. Ech. Do tego jeszcze mnie nie zbadał a tak pięęęęęęknie ogarnęłam bożenę dzisiaj. Z narażeniem życia buuuu Mąż mnie doprowadza do szału dzisiaj, wrócił z pracy i odezwać się nie można, bo odwdzięcza się warczeniem i atakowaniem. To się odzywać nie będę. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-01 o 17:30 |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam skierowanie do szpitala na tydzień po terminie. A w sumie według innych wyliczeń na dzień po terminie... |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli masz skierowanie jakoś na weekend? Bo chyba wtedy jakoś Ci wypada tydzień po tp? |
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze to się nie znam na firmach.
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Tu masz link z firmami przykladowymi:
http://www.jakkupowac.pl/jaka-posciel-kupic/ Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Malaja jezeli chodzi o posciel z allegro to
poczekaj kobito do jutra. Ja kupowalam niedawno cudna posciel flanelowa u pewnego allegrowicza.nazwy nie pamietam dokladnie bo nie mam glowy do takich rzeczy ale jak jutro popoludniu bede u tesciowj wleze na swoje konto allegrowe i sprawdze i podam Tobie nazwe z linkiem do tej poscieli.dodam ze koszt to okolo 60 zl a jest na prawde piekna mega wygodnie sie w niej spi i widac ze to solidna firma made by PL Posciel z lidla potwierdzam rowniez bdb jakosci.ale zaczekaj do jutra.zobaczysz co ten gosciu z all ma w ofercie i na pewno na nie jednym komplecie oko Ci sie zawiesi hehe Lucja zayebiste imie dla dziewczyn z przyslowiowym jajem!;-) Mam starsza pacjentke Lucje ta to dopiero MA CHARAKTER.oraz pracuje u nas taka zayebista "rowniacha" pani doktor diabetolog.dziewczyna ma 50 lat ma taki charakterek ze raz bez kija nie podchodz poza tym do tanca i do rozanca.mozna z obiema konie krasc.aha na ta pania dr wszyscy mowimy Lucy( lusi). |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Dana, Owieczka- coś te nasze dzieciaki sie poblokowały. Dobrze im w brzuchach. Trzeba coś z tym zrobić
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone wody to mogą się i przed terminem zdarzyć. Zaufam lekarzowi, jak on twierdzi że ok i mam chodzić to będę chodzić...A zamierzasz skorzystać z tego skierowania? Nie boisz się indukcji? A imię Łucja też mi się podoba. Jest kobiece i oryginalne a jednocześnie nie przesłodzone jak Zuzia czy Amelka (to moje zdanie oczywiście). czarownica - masz jakieś pomysły jak wykurzyć nasze towarzystwo?
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-01 o 18:36 |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, jakoś tak było ze ja pościel x lat dostawałam. Ostatnio stwierdziliśmy z mężem, że sporo się zużyło i pora zakupić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Zielone wody to mogą się i przed terminem zdarzyć. Zaufam lekarzowi, jak on twierdzi że ok i mam chodzić to będę chodzić...