Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 17:49   #3031
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Fajne te frytki. Też muszę je zrobić, ale już nie dziś bo nie wystawiam nosa na te upał. A ziemniaków nie mam. A ja zrobiłam ciasto jogurtowe z jagodami. Mniam mniam
aaa daj mi troche tak ost chciałam i nie mieli nic takiego w cukierni u nas z owocsami
Stary 2015-09-01, 18:06   #3032
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Ojj tak kebab a ja dzisiaj zrobiłam FIT frytki z piekarnika, przepis wypróbowany więc polecam! Wystarczy pokroić i do piekarnika, a smakują prawie identycznie

http://www.mniammniam.com/Frytki_z_p...__-17703p.html
Ee, mi brakuje właśnie tego zapachu gorącego oleju Dziś też u mnie frytki będą ale własnie gorące chrupiące z woka

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mój blĂŹżej domu miec nie bedzie ale lepsza jednostka
Ja zalezy jakie poligony i kiedy czasami mozna sobie odpoczac od męża :P
No ale jak moj jedzie 21.09 wraca 2.10 to juz mi sie nie podoba
Ja to bym chyba ze stresu nie wyrabiała jakby mój pracował na poligonie, że go (nie daj Boże) jaki zbłąkany pocisk trafi Niby powinno byc bezpiecznie ale wiadomo jak to bywa.l.

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
4 to może ciut za wcześnie, ale 5/6 to by było w sam raz na rozpoczęcie porodu - potem jeszcze jakieś 5-6 h w domu (TŻ nie trzeba ściągać z pracy, tylko jest pod ręką ) i jest szansa że przed 20 będzie po wszystkim
Taki mam wymarzony plan
Wymarzony? Jak mam marzyć, to chciałabym o tej 4:00 obudzic sie juz w II fazie skurczy, szybko dojechac do szpitala i zdążyć urodzić zanim podadzą śniadanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
AMELIE temu mleku nie powinno nic się stać chyba ja kupiłam już dawno i trzymam je w pokoju Kuby, przecież ono jest hermetycznie zamknięte, nie trzyma się go w lodówce z drugiej strony kurczę trochę jest gorąco... ja nie wyrzucam go jednak póki co, po otwarciu od razu będzie przecież wiadomo po zapachu i konsystencji, czy wszystko z nim ok... no fuck, sama nie wiem, potem przeanalizuję co na opakowaniu napisali
Tez tak myślę, bo ono chyba jest pasteryzowane? Powinno wtedy byc ok, tak samo jak zwykle mleko w kartonie czy pasteryzowane soki. Ale nie wiem, nie znam sie, moze faktycznie nie warto ryzykowac.

Bylam dzis na badaniach i o dziwo w ciagu 1,5miesiaca hemoglobina z 11,5 spadla mi na 11,4 czyli bardzo niewiele Hematokryt za to troche bardziej polecial (33,6) ale i tak nie jest zle, szczegolnie ze samo żelazo mam 78 czyli ładnie w normie i raczej nie będę musiała brać

Dziewczyny, a jak to jest z tym ktg, czy ogolnie ono jest zalecane/powinno sie je robic kontrolnie pod koniec III trymestru (tak jak np. usg prenatalne) czy tez nie ma potrzeby?
Bo mój gin (chodze prywatnie) u siebie chyba nie ma mozliwosci robienia ktg i tak sie zastanawiam, co teraz, czy mam isc np. do swojej przychodni nfz, czy tez go pytac o jakies skierowanie czy jak?
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-09-01 o 18:09
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:13   #3033
88maggie88
Wtajemniczenie

No i dupa.. dalej nie wiem jakie wymiary ochraniacza. Posprawdzajcie prosze te które zakupily długość i szerokość i jakie wymiary lozeczka każda ma. Bo są przeróżne w internecie a też nie chce ani za dużych ani za długich na łóżko. Najlepiej jakby jeszcze sprawdzony sprzedawca był

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-01, 18:30   #3034
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Mnie teściowa nastraszyła, że jak tak szybko wrócimy po maluszka jak planujemy i nam się uda to mogą być podobne do siebie, zwłaszcza jak będzie druga dziewczynka, bo to będą bliźnięta genetyczne i na wiosce u nas mogą się domyślić, że mamy dzieci z ivf
myślisz, że ma rację?????
Ca za głupoty czy ona z drzewa spadła? Jak bliźnięta genetyczne? Przecież z innej komórki jajowej i innego plemnika jest zarodek.

Poza tym też uważam, że powinnyście być dumne, że będziecie mieć wlasne dziecko z ivf! Tyle lat starań, tyle walki, tyle bólu, tyle pieniędzy! Podziwiam całym sercem.

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie jeszcze?

Nie odzywałam się, bo TŻ zabrał komputer na poligon a na tel jakoś mi nie pasuje

U mnie ok. W pt wyszłam ze szpitala. leżalam 4 dni z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. Na szczęscie okazało się, że to nie to. Chociaż moje wyniki dalej dziwią... Pojawił się cukier w moczu więc ginka dała skierowanie na krzywą ( po raz 3) i profilaktycznie na hemoglobinę glikowaną. Krzywa wyszła bardzo dobrze ale hemoglobina glikowana podwyższona dlatego od razu dostalam skierowanie do szpitala. Tam wszystkie badania moczu i glukozy na czczo i półtorej godz po posiłu wyszły prawidłowo, ale hemoglobina jeszcze bardziej podskoczyła... Diabetolog powiedziała że na pewno nie ma cukrzycy ale ona gdzieś ciągle koło mnie krąży, tym bardziej że jestem narażona ( moja tata ma). W czw mam wizytę u ginki to zobaczę co powie na wyniki ze szpitala. Od diabetolog dostałam też różne wytyczne ale za nic nie moge rozczytać tak nabazgrała

co więcej.... Mąż na poligonie, brat w delegacji, rodzice wyjechali więc jakby coś się działo to tylko po teścia dzwonić bo zostałam sama przez dwa tyg

wybaczcie ale nie będę nadrabiać
To lepiej jakieś dietki okołocukrzycowej się trzymaj, żeby było wszystko ok. A pani diabetolog nie mówiła zalecceń tylko zapisała? A może nie słuchałaś? :P No i kciuki, żeby 2 tyg jeszcze dzidzia grzecznie w brzuchu siedziała jak tatuś daleko.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Tak strasznie nie chcę ponownie przechodzić wywoływania porodu od zera, że będę mocno kombinować żeby się samo zaczęło wcześniej. Nawet Tż jak ostatnio wspominaliśmy jak mnie męczyli trzy dni, to miał żal w oczach. Zrobię wszystko żeby nie dać się znowu w to wmanewrować
Jak ja Cię doskonale rozumiem. Chociaż u mnie nie trwało to 3 dni to i tak nie chcę, nie! nie! nie!

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Heeej Ale z Was gaduły, ledwo co nadrobiłam :P Ja dzisiaj leniuchuje, zrobiłam jabłecznik (w domu 29*C) no pozdrawiam, jeszcze mam ochotę na frytki ale chyba rozpłynę się z tego gorąca...

Właśnie zjadłam olbrzymi talerz frytek z oleju z jajkiem sadzonym, ależ mi się chciało! A co się upociłam to moje

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:37   #3035
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Bylam dzis na badaniach i o dziwo w ciagu 1,5miesiaca hemoglobina z 11,5 spadla mi na 11,4 czyli bardzo niewiele Hematokryt za to troche bardziej polecial (33,6) ale i tak nie jest zle, szczegolnie ze samo żelazo mam 78 czyli ładnie w normie i raczej nie będę musiała brać

Dziewczyny, a jak to jest z tym ktg, czy ogolnie ono jest zalecane/powinno sie je robic kontrolnie pod koniec III trymestru (tak jak np. usg prenatalne) czy tez nie ma potrzeby?
Bo mój gin (chodze prywatnie) u siebie chyba nie ma mozliwosci robienia ktg i tak sie zastanawiam, co teraz, czy mam isc np. do swojej przychodni nfz, czy tez go pytac o jakies skierowanie czy jak?
Ja mam żelazo 74 i wg mojej ginki to dolna granica bo później dzieciak wszystko wyciąga i biorę..
Pytałam w szpitalu u siebie to ktg robią od 36 tyg. co tydz chyba jeśli są takie zalecenia lekarza, tzn coś wskazuje że powinno się robić. A jak jest wsio ok to od dnia planowanego porodu co 2 dni.
U mnie w szpitalu nie trzeba sie zapisywać bo możesz zawsze podjechać i powiedziec że słabo czujesz ruchy. Ale można i nie potrzeba na to skierowania.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
aaa daj mi troche tak ost chciałam i nie mieli nic takiego w cukierni u nas z owocsami

Zapraszam, z mazowieckiego nie masz daleko

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które zakupiły ochraniacz na łóżeczko jakie wybrałyście wymiary i jakiego sprzedawce na allegro polececie ?
Ja mam łóżeczko 120x60
To chyba jedyna rzecz, której mi brakuje dla synka.
Pomóżcie bo chcę już mieć to z głowy
Chodzi Ci o ochraniacz na łóżeczko w sensie szczebelki czy na materac?
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:41   #3036
gosiek0388
Zadomowienie

ja mam łóżeczko 60x120 a ochraniacz 180 dł , czyli zagłówek 60 i boki tez po 60 do połowy długości łóżeczka
Stary 2015-09-01, 18:42   #3037
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Zapraszam, z mazowieckiego nie masz daleko [COLOR="Silver"]
Nawet tak nie mów, bo na prawde Ci nawiedze
Stary 2015-09-01, 18:43   #3038
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
no to pocieszyłaś z tą luteiną, ja od początku ciąży biore modle się o cc
Ja też od początku na luteinie . W poniedziałek mam wizytę, to może w końcu gin mi ją odstawi. Chyba czas najwyższy, bo czwartek zaczynam 37 tydzień. Chociaż, pomimo zażywania luteiny przepowiadacze mam, więc może nie będzie tak źle z tym moim porodem .

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t). Dr zadowolony bo rośnie miarowo, przepływy, tętno oki mowi ze urodzi się z waga ponad 3 kg. I tak sobie o Was pomyslalam, ze dobre klocki bedziecie rodziły
Wyniki z wymazu ok, bez sladu Coli. Pobral mi wymaz na paciorkowce (smyrnal bagietka po oczku też). Malutka przeurocza! Następna wizyta za dwa tygodnie. Nasze bolesci to normalne na tym etapie w ciazy, wszystko zależy od ulozenia dzidzi. Moja ułożona poprzecznie, dr mowi ze najczęściej się odwracaja przy skurczach (przepowiadaczach), wody mam w normie to powinna wejść w kanal przytylam 8 kg (waze 74 przy 163m).
Bez klimy w aucie nie dał abym rady, 37 w powietrzu a jezdni prawie 60º!
Zamowilismy wozek i dokupilam parę klamotow.
Miłego dnia!
Gratulacje . Pochwal się wózkiem. Ja mam w piątek USG i już się nie mogę doczekać. Ciekawe, ile moja waży.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja uważam że zejdzie, że przy dziecku będzie tak aktywny tryb życia, że siłka nie będzie potrzebna

BTW, jaką antykoncepcję planujecie stosować po ciąży?
Myślałam, żeby najpierw stosować gumki, a jak skończę karmić, to tabletki. No chyba, że są jakieś antykoncepcyjne dla karmiących . Ale, zanim dojdzie do czegoś po porodzie, to pewnie lekko z 2 miesiące miną.
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mężowi się Brian dziś śnił a mi CC heheh już się nie mogę doczekać ale zaczynam się bać tego wszystkiego :P
Mam tak samo. Z jednej strony nie mogę się doczekać porodu, a z drugiej przeraża mnie to wszystko. Jakoś nie dochodzi do mnie, że niedługo będziemy we trójkę. Mimo tego, że kończę teraz kompletować wyprawkę, to jakieś takie nierealne to dla mnie.
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Mnie teściowa nastraszyła, że jak tak szybko wrócimy po maluszka jak planujemy i nam się uda to mogą być podobne do siebie, zwłaszcza jak będzie druga dziewczynka, bo to będą bliźnięta genetyczne i na wiosce u nas mogą się domyślić, że mamy dzieci z ivf
myślisz, że ma rację?????
Po pierwsze, co z tego, że dzieci z ivf? To chyba nie zbrodnia ani wstyd. Większy byłby jakbyś wpadła w wieku 14 lat z przypadkowym gościem, albo w trakcie ciąży piła, paliła czy ćpała. Chociaż, z drugiej strony, wiem, że życie na wsi jest ciężkie pod tym względem. Od razu wytykają palcami i w ogóle. Z rodzicami na osiedlu mieszkałam i w bloku też tak było. Każdy chciał wiedzieć wszystko o wszystkich. Jak zaczęło być widoczne, że jestem w ciąży, to miałam wrażenie, że niektorzy z chęcią by za materac robili, gdyby tylko mogli. Po drugie, między mną, a siostrą są 4 lata różnicy, a często słyszymy, że jesteśmy do siebie bardzo podobne.
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja cały rok nosze wodę w torebce i wszyscy ze mnie łącha drą ale mam o gdzies bo to zdrowo

No wiesz różni są ludzie. A na wioskach to już w ogóle. Potrafią ładnie zaleźć zas skórę. Ja byłam i w sumie jestem tak dumna, że się udało, ze miałam ochotę wykrzyczeć całemu światu

hehhe ja bym ginkę zmieniła skoro nie słyszała, ze stosunek przerywany nie zabezpiecza przed ciążą
Kłóciłabym się z tym stosunkiem przerywanym . My przez kilka miesięcy stosowaliśmy tą 'metodę' i nie było ciąży. Raz kupiliśmy gumki i za półtorej tygodnia będę miała donoszoną ciążę .
Cytat:
Ja teraz mam obowiązkowo coś słodkiego w domu. Mój dzieciak jest taki leniwy, że bez jedzenia prawie się nie rusza - inaczej bym siedziała na IP non stop

Potwierdzam - byłam właśnie rozwiesić pranie i jest hardcorowo - u mnie 31 i powietrze stoi - wszystkie listki stoją na baczność, wiatr nie wieje nawet 1mm/h
Moja torba musi poczekać aż się zrobi chociaż 27 stopni
Z moją jest to samo . Sama z siebie się nie ruszy, chyba, że leżę za długo na prawym boku, ale jak tylko zmienię pozycję, to znowu idzie spać. Gdyby nie to, że w domu mam jakieś ciastko/cukierki, to też bym co chwilę na IP była. Jak będzie taka spokojna, jak się już urodzi, to każdą chwilę będę, chyba, przy łóżeczku siedziała i patrzyła, czy aby na pewno wszystko ok.

Już nie mogę wytrzymać tych upałów . Cieszę się, że dzisiaj ostatni dzień, a jutro ma już być chłodniej. Rok temu by mi taka pogoda nie przeszkadzała, bo zawsze wolałam, jak mi było trochę za ciepło niż za zimno, ale takie upały, to zdecydowanie nie pogoda dla kobiet w ciąży .
Jeszcze się dzisiaj z tżtem pokłóciłam :/. Z większych rzeczy brakuje nam tylko materaca do łóżeczka i do końca tygodnia planowaliśmy go kupić/zamówić. On, oczywiście, chciałby najtańszy materac, a ja upieram się przy lepszym (co oznacza, że jest droższy, ale bez przesady). On ma oczywiście swoje stałe wytłumaczenie, że 'jak on był mały to tylko takie były i on żyje, a poza tym ja za bardzo opieram się na internecie wybierając rzeczy dla malutkiej'. To się go pytam, na czym mam się opierać, skoro ani ja, ani on nie mamy znajomych, którzy mieliby dzieci i mogliby doradzić. Stwierdził, że może powinnam się doradzić mojej ciotki, która rodziła 9 lat temu, a poza tym jest strasznie skąpa i nawet na dziecko żałowała kasy. Mówię mu o tym, a ten dalej swoje. W końcu się wkurzyłam i powiedziałam, żeby sam sobie materac wybrał i kupił, a mnie nie zawracał tym głowy, skoro uważa, że się na tym nie znam. Na co on, że przecież mam tyle wolnego czasu i spokojnie mogę to zrobić . Czekam teraz aż wróci z pracy, może się jakoś lepiej dogadamy twarzą w twarz niż przez telefon.
Jeszcze od półtorej godziny piszę tą odpowiedź, bo a to mnie wylogowało, a to przez przypadek cofnęłam. Do kitu ten dzień :/.
Stary 2015-09-01, 18:46   #3039
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam żelazo 74 i wg mojej ginki to dolna granica bo później dzieciak wszystko wyciąga i biorę..
Pytałam w szpitalu u siebie to ktg robią od 36 tyg. co tydz chyba jeśli są takie zalecenia lekarza, tzn coś wskazuje że powinno się robić. A jak jest wsio ok to od dnia planowanego porodu co 2 dni.
U mnie w szpitalu nie trzeba sie zapisywać bo możesz zawsze podjechać i powiedziec że słabo czujesz ruchy. Ale można i nie potrzeba na to skierowania.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Zapraszam, z mazowieckiego nie masz daleko

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Chodzi Ci o ochraniacz na łóżeczko w sensie szczebelki czy na materac?
Doprecyzowując mam na myśli Ochraniacz na łóżeczko NA SZCZEBELKI )

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
ja mam łóżeczko 60x120 a ochraniacz 180 dł , czyli zagłówek 60 i boki tez po 60 do połowy długości łóżeczka
Dzięki za odp a szerokość?
Stary 2015-09-01, 18:52   #3040
malinowa4
Zakorzenienie

ej nie gadajcie tak dużo bo jeszcze się nie zdążę rozpakować w tej części

jakaś dziwna ta glukoza tutaj nie pobierali mi przed wypiciem tylko dopiero godzinę po i spokojnie mogłam iść w między czasie do sklepu pytałam się to oni coś tam jeszcze oprócz tego sprawdzają, nawet babeczka się mnie pytała czy jadłam coś dzisiaj i że tego nie trzeba na czczo. w piątek zadzwonić zapytać się czy wsio ok . kupiłam farbę, zjem jajecznicę z pomidorkiem bo mi się zachciało i idę nakładać
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:54   #3041
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Nawet tak nie mów, bo na prawde Ci nawiedze
Zapraszam, tylko niech się śpieszy bo chyba gości mam mieć
Stary 2015-09-01, 18:57   #3042
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

tzn
wysokość , grubośc??
ten komplet mam http://allegro.pl/3el-posciel-z-apli...350272664.html

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-01 o 18:59
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:59   #3043
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]
aha to ja w końcu kupiłam 2 każdy po 180 cm aby mieć na całe łóżeczko jednakowe. Wcześniej dziewczyny pisały że na początek nie trzeba na całość. A wysokość to 30 cm.

A kupiłam tutaj, aby mieć taki sam rożek też. http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...604053173.html
Mój to ten w zygzaki
Stary 2015-09-01, 19:08   #3044
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn
wysokość , grubośc??
ten komplet mam http://allegro.pl/3el-posciel-z-apli...350272664.html
Tak chodziło mi o wysokość
Ale piękne te z linka )

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
aha to ja w końcu kupiłam 2 każdy po 180 cm aby mieć na całe łóżeczko jednakowe. Wcześniej dziewczyny pisały że na początek nie trzeba na całość. A wysokość to 30 cm.

A kupiłam tutaj, aby mieć taki sam rożek też. http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...604053173.html
Mój to ten w zygzaki
Dzięki też super teraz będę się zastanawiać z którego linka brać
Stary 2015-09-01, 19:09   #3045
gosiek0388
Zadomowienie

laski co mam się napić "prostego" żeby nie czuć pragnienia?? nie wiem ile wody wypiłam, brzuch mi pęknie a dalej spragniona
Stary 2015-09-01, 19:27   #3046
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wszystkie kupowałyście te mleczka tak w ogóle?
Ja jeszcze nie, ale wiem że w aptece w szpitalu są, więc nie mam ciśnienia.

Cytat:
Wiem wiem ale zastanawiam sie czemu juz w płynie
Żeby się będąc obolałą po porodzie nie szarpać z odmierzaniem tego w proszku

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które zakupiły ochraniacz na łóżeczko jakie wybrałyście wymiary i jakiego sprzedawce na allegro polececie ?
To od Ciebie zależy jakie chcesz wymiary ochraniacza. Czy chcesz z wyższym zagłówkiem, czy chcesz w formie poduszek, czy w formie paska, czy chcesz na całe łóżeczko, czy tylko na połowę. Kwestia gustu przecież

Jestem po wizycie u gina, tak jak myślałam spuchłam dość konkretnie, mam ograniczyć sól, dużo pić i leżeć w chłodzie. Uważa, że jak upały zejdą, to i opuchlizna zejdzie, ale widać było że moje stopy i łydki zrobiły na nim wrażenie
Młoda waży 2927

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Ponoć profilaktycznie nie ma potrzeby i to jest raczej zabezpieczenie dla lekarza niż dla ciężarnej i dla dziecka (żeby w razie tragedii nie było "ha! nie zrobił ktg, a mógł coś wykryć! błąd lekarza!"). Ja pójdę w przyszłym tygodniu, ale raczej z ciekawości niż z potrzeby.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Po pierwsze, co z tego, że dzieci z ivf? To chyba nie zbrodnia ani wstyd.
Powiedz to środowiskom "kościelnym"...
Stary 2015-09-01, 19:35   #3047
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
laski co mam się napić "prostego" żeby nie czuć pragnienia?? nie wiem ile wody wypiłam, brzuch mi pęknie a dalej spragniona
Mi pomaga lemoniada oczywiście bez cukru taka kwaskowata pycha
Stary 2015-09-01, 19:36   #3048
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć profilaktycznie nie ma potrzeby i to jest raczej zabezpieczenie dla lekarza niż dla ciężarnej i dla dziecka (żeby w razie tragedii nie było "ha! nie zrobił ktg, a mógł coś wykryć! błąd lekarza!"). Ja pójdę w przyszłym tygodniu, ale raczej z ciekawości niż z potrzeby.
daj znać jak Ci się skurcze pisały ;D
ja to już nie liczę ile razy miałam .. odkąd tu jestem to przed każdą wizytą u gin położne mi robią ok 15min wtedy leżę a w szpitalu 2-3 razy dziennie po ponad godzinę :P mi się dopiero zaczęły pisać na ostatniej wizycie te takie przygotowawcze :P

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

co do picia to nie mam złotego środka, wody ile się da, ale nie mam nic takiego co by zgasiło pragnienie ..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 19:40   #3049
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

To od Ciebie zależy jakie chcesz wymiary ochraniacza. Czy chcesz z wyższym zagłówkiem, czy chcesz w formie poduszek, czy w formie paska, czy chcesz na całe łóżeczko, czy tylko na połowę. Kwestia gustu przecież

Jestem po wizycie u gina, tak jak myślałam spuchłam dość konkretnie, mam ograniczyć sól, dużo pić i leżeć w chłodzie. Uważa, że jak upały zejdą, to i opuchlizna zejdzie, ale widać było że moje stopy i łydki zrobiły na nim wrażenie
Młoda waży 2927

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Oczywiście przede wszystkim kwestia gustu ale zależało mi na jakimś porządnym ochraniaczu dlatego też chciałam info od dziewczyn które ochraniacze zakupily i są zadowolone z zakupy. A na allegro jest tego mnóstwo i można się szybko rozczarować
Cytat:

Młoda waży 2927

Stary 2015-09-01, 19:44   #3050
krolewna1986
Wtajemniczenie

Elve kawał kobitki

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 19:47   #3051
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
daj znać jak Ci się skurcze pisały ;D
Dam Aczkolwiek pierwszy raz będę miała styczność z ktg, więc pewnie pierwsza wizyta to będzie jedno wielkie "WTF"

Cytat:
Oczywiście przede wszystkim kwestia gustu ale zależało mi na jakimś porządnym ochraniaczu dlatego też chciałam info od dziewczyn które ochraniacze zakupily i są zadowolone z zakupy. A na allegro jest tego mnóstwo i można się szybko rozczarować
No wiem, ale pytałaś o wymiary A wymiary to już kwestia indywidualna

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Elve kawał kobitki
Standardowy rozmiar jak na ten tydzień ciąży z tego co zdążyłam sprawdzić
Stary 2015-09-01, 19:52   #3052
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Gratuluje wizyty . Ładna waga. Ale tzw. środowisko 'kościelne' zawsze będzie miało jakieś pretensje, czy wątpliwości . Najpierw, że ciąża bez ślubu czy z in vitro, potem, że dziecko za chude/grube, że nie masz czerwonej kokardki przy wózku (bo pomimo religijności to bardzo często osoby przesądne, co wg mnie się kłóci ze sobą, ale mniejsza z tym), że jest się wyrodną matką, bo się nie siedziało z dzieckiem przez pierwsze 5 lat życia i można by tak wymieniać bez końca. Ludzie zawsze będą gadać, (ile ja się nasłuchałam od najbliższych i nie tylko, że jak to nie zdecydujemy się na ślub, mimo tego, że dziecko w drodze) ale rozumiem, że na wsi więcej gadają i nie każdy jest na to uodporniony - u mnie w rodzinie zawsze słyszałam 'a co ludzie powiedzą'. Dopiero niedawno dałam im do zrozumienia, że w nosie mam 'co ludzie pomyślą', a jak im to przeszkadza, to tylko i wyłącznie ich sprawa. Ja nie będę niektórych rzeczy robić, tylko ze względu na to, co inni sobie pomyślą.
Byłam dzisiaj w Rossmanie i dostałam gazetę Skarb. Czytam teraz o tym jaka to ciąża nie jest super stanem i mam ochotę spalić ten artykuł.
Stary 2015-09-01, 20:06   #3053
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Wymarzony? Jak mam marzyć, to chciałabym o tej 4:00 obudzic sie juz w II fazie skurczy, szybko dojechac do szpitala i zdążyć urodzić zanim podadzą śniadanie

Fakt, wymarzony byłby taki jak piszesz, ale ja jestem realistką
Co do KTG to się zorientuj u siebie w szpitalu. Ja u siebie dzwonię dzień wcześniej i się zapisuje i tyle - nie potrzeba do tego żadnego skierowania, ani nic.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam olbrzymi talerz frytek z oleju z jajkiem sadzonym, ależ mi się chciało! A co się upociłam to moje
a mi się tak chce jajka sadzonego z ziemniaczkami, ale mam schizę i zgodnie z zaleceniami dla ciężarnych nie jem surowego żółtka, ale już niedługo będą i jajka sadzone i na miękko i sushi

Cytat:
Z moją jest to samo . Sama z siebie się nie ruszy, chyba, że leżę za długo na prawym boku, ale jak tylko zmienię pozycję, to znowu idzie spać. Gdyby nie to, że w domu mam jakieś ciastko/cukierki, to też bym co chwilę na IP była. Jak będzie taka spokojna, jak się już urodzi, to każdą chwilę będę, chyba, przy łóżeczku siedziała i patrzyła, czy aby na pewno wszystko ok.
Mam nadzieję, że po porodzie tak mu zostanie i będzie spał i ruszał się tylko na jedzenie, przynajmniej na początku

Cytat:
Jeszcze się dzisiaj z tżtem pokłóciłam :/. Z większych rzeczy brakuje nam tylko materaca do łóżeczka i do końca tygodnia planowaliśmy go kupić/zamówić. On, oczywiście, chciałby najtańszy materac, a ja upieram się przy lepszym (co oznacza, że jest droższy, ale bez przesady). On ma oczywiście swoje stałe wytłumaczenie, że 'jak on był mały to tylko takie były i on żyje, a poza tym ja za bardzo opieram się na internecie wybierając rzeczy dla malutkiej'. To się go pytam, na czym mam się opierać, skoro ani ja, ani on nie mamy znajomych, którzy mieliby dzieci i mogliby doradzić. Stwierdził, że może powinnam się doradzić mojej ciotki, która rodziła 9 lat temu, a poza tym jest strasznie skąpa i nawet na dziecko żałowała kasy. Mówię mu o tym, a ten dalej swoje. W końcu się wkurzyłam i powiedziałam, żeby sam sobie materac wybrał i kupił, a mnie nie zawracał tym głowy, skoro uważa, że się na tym nie znam. Na co on, że przecież mam tyle wolnego czasu i spokojnie mogę to zrobić . Czekam teraz aż wróci z pracy, może się jakoś lepiej dogadamy twarzą w twarz niż przez telefon.
Jeszcze od półtorej godziny piszę tą odpowiedź, bo a to mnie wylogowało, a to przez przypadek cofnęłam. Do kitu ten dzień :/.
Już pisałam to jakiś czas temu, ale się powtórzę. Materac to jedna z ważniejszych rzeczy zarówno dla dziecka jak i dla dorosłego, aby dobrze wypoczywał i miał odpowiednio podparte ciało i nie należy na nim oszczędzać ( oczywiście bez paranoi ), ale taki materac jak kupiła część z nas czyli lateks/kokos te 200+ pln musi kosztować i tyle.

Cytat:
Też pije teraz hektolitry wody Nie wiem ile dokładnie bo mam butelki z wodą rozstawione po całym domu ale tak 3-4 litry to lekką ręką.

Cytat:
Młoda waży 2927
Graty, ja idę w czwartek ciekawe czy wagowo mój grzdyl pobije Twoją Ewę - będziemy mniej więcej w tym samym dniu.
I dziś też pierwszy raz widziałam siebie taką spuchniętą - normalnie klapki które zapinam ścisło na 3-4 dziurkę dziś zapięłam na ostatnią i taaaakie wielkie palce u stóp i u dłoni - takie serdelki Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo muszę trochę po mieście pochodzić.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 20:09   #3054
toskaKrk
Wtajemniczenie

Właśnie wróciliśmy z miło spędzonego rodzinnego popołudnia
Kochane dziękujemy za kciuki. Naprawdę działają

Po 15 jak przyszliśmy odebrać dziecko, najpierw z lekka się zestresowaliśmy nie znajdując go w sali, w której go zostawiłam.
Okazało się Pani dyrektor zaraz po śniadaniu wydała polecenie przeniesienia gadzinki do grupy 4-latków. Od razu też mu rzeczy na inną półeczkę przenieśli
A odbierany starszak marudził, że on chce jeszcze zostać

Później podjechaliśmy jeszcze do przychodni osłuchać katar młodego i pediatra mnie uspokoiła że wszystko gra i buczy

Zaraz Was nadrobię.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 20:12   #3055
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Też ostatnio mam jakis problem z sypianiem, budze sie ok 4:00 i nie moge spac, nagle oczy jak 5zł Jeszcze dzis znowu obudziłam się z bólami krzyża jak na okres, az zaczęlam stękać i mąż się obudzil przestraszony, nie wiem jak ja przeżyję poród W ogóle coś czuję, ze albo zacznę rodzić albo już urodzé też o 4:00, coś magiczna ta pora dla mnie od samego początku ciąży się budzę, a to najpierw na wymioty, potem bez powodu a teraz z bólami...
.
Ej ja też się budze ciągle 4.00-4.10 góra. hehhe obie urodzimy o 4

Co ten Twój agenciarz zmalował znowu?
Cytat:
Też bym tak zrobiła

Wszystkie kupowałyście te mleczka tak w ogóle?
JA nie mam potrzeby bo u mnie dają jak coś się dzieje strzykawke mleczkado dzioba w szpitalu

Cytat:
Moge stwierdzic dzis w 100% ze ta ciaza jest inna pierwsza byla cudowna tak sie cieszylam ze znowu jestem w ciazy bo tak fajnie bylo a tu dupa ... ciezko, duszno, celulit , nawet uda mi sie ocieraja az skora czerwona!! I wlasnie chcialam zalozyc trampki takie szmaciaki wsuwane i mam takie spuchniete stopy ze buty z 2 rozmiary za male :P dobrze ze tylko miesiac zostal
MAm nadzieję, ze u mnie 2 będzie lepsza ciąża. Co do stóp to ja mam 2 rozmiary większe buty

Cytat:
Ja też mam zawsze przy sobie. Jak nie mam w metrze czy pociągu to wpadam w panike że na pewno umrę z pragnienia.
hehhe mam to samo, ale kiedyś naprawdę mi tak gardło wyschło i się skleiło, że gdyby nie miała koleżanka to bym sie chyba udusiła a do sklepu daleko było. Chyba mi trauma została

Cytat:
Ja to bym chyba ze stresu nie wyrabiała jakby mój pracował na poligonie, że go (nie daj Boże) jaki zbłąkany pocisk trafi Niby powinno byc bezpiecznie ale wiadomo jak to bywa.l.

A tam zagrożenia czyhają wszędzie gdzie się nie ruszymy, a nawet się ruszac nie trzeba bo talibowie jaką bombę mogą na łeb zrzucić jak sobie smacznie śpisz w łóżeczku

KTG chyba trzeba robić a już na pewno w okolicy TP. Powinenin mieć Twój gin. Musisz zapytać. No jak bez KTG gabinet?

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ca za głupoty czy ona z drzewa spadła? Jak bliźnięta genetyczne? Przecież z innej komórki jajowej i innego plemnika jest zarodek.

Poza tym też uważam, że powinnyście być dumne, że będziecie mieć wlasne dziecko z ivf! Tyle lat starań, tyle walki, tyle bólu, tyle pieniędzy! Podziwiam całym sercem.

Ja jestem baaardzo dumna, ze sobie wycierpiałam niunię

Ale robicie ochotę z tymi frytkami aż mam język do podłogi
a z agorąco żeby smażyć

Cytat:

Kłóciłabym się z tym stosunkiem przerywanym . My przez kilka miesięcy stosowaliśmy tą 'metodę' i nie było ciąży. Raz kupiliśmy gumki i za półtorej tygodnia będę miała donoszoną ciążę .

Już nie mogę wytrzymać tych upałów . Cieszę się, że dzisiaj ostatni dzień, a jutro ma już być chłodniej. Rok temu by mi taka pogoda nie przeszkadzała, bo zawsze wolałam, jak mi było trochę za ciepło niż za zimno, ale takie upały, to zdecydowanie nie pogoda dla kobiet w ciąży .
No to ze stosunkiem przerywanym to mieliście szczęście lub nieszczęście zależy od pkt widzenia bo to nie daje żadnej gwarancji. Może jakby było normalnie stostunek bez przerwania też by sienie udawało bo np nie ten dzień albo coś. Nie wiadomo

A co do Twojego Tż to serio bym za nim zaczęła łazic i mu wyłączać TV, lapka itd bo kiedyś tego nie było i ludzie dawali rady
Myślę, że materacyk jest ważny jak kręgosłupek się kształtuje

Cytat:
Ja tez się nie mogę napić Jak tak miewałam to wodę zimną z cytryną piłam, ale teraz mam zgagę straszną. Ponoć ciepła herbata jest najlepsza wtedy, bo jak się pije zimne to to idzie do schłodzenia organizmu czyli wypacamy a jak ciepłe to się wchłania i zmniejsza pragnienie w upał.

Cytat:

Młoda waży 2927 [COLOR="Silver"]
wow jaka Ewcia już soczysta, mniamuśna, do schrupania wybaczcie dopiero jem kolację a narobiłyście ochoty na frytki
Stary 2015-09-01, 20:14   #3056
BabyK
Raczkowanie

Dziś przyszła nam wanienka i czekamy jeszcze na wózek.
Dziś sprawiłam sobie dzień przyjemności i odbyłam wielkie zakupy

06.10.2015r. W oczekiwaniu na NASZE MALEŃSTWO
BabyK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 20:16   #3057
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Byłam dzisiaj w Rossmanie i dostałam gazetę Skarb. Czytam teraz o tym jaka to ciąża nie jest super stanem i mam ochotę spalić ten artykuł.
A widziałam nagłówek, nie wgłębiałam się jeszcze w artykuł

Ja ogólnie ciążę będę dobrze wspominać, w tej mojej to do końca 7 miesiąca to w zasadzie mogłabym cały czas być No ale od początku 8 miesiąca to już równia pochyła, a początek 9...no cóż

Cytat:
Graty, ja idę w czwartek ciekawe czy wagowo mój grzdyl pobije Twoją Ewę - będziemy mniej więcej w tym samym dniu.
Czekamy
Stary 2015-09-01, 20:16   #3058
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
No i dupa.. dalej nie wiem jakie wymiary ochraniacza. Posprawdzajcie prosze te które zakupily długość i szerokość i jakie wymiary lozeczka każda ma. Bo są przeróżne w internecie a też nie chce ani za dużych ani za długich na łóżko. Najlepiej jakby jeszcze sprawdzony sprzedawca był

ja bede ten kupowac http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 20:17   #3059
88maggie88
Wtajemniczenie

Mala pojawiły się ciemne chmury nad moim miastem teraz tylko czekać na deszcz

Stary 2015-09-01, 20:18   #3060
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
KTG chyba trzeba robić a już na pewno w okolicy TP. Powinenin mieć Twój gin. Musisz zapytać. No jak bez KTG gabinet?
U mnie w mieście chyba żaden gin nie ma KTG w gabinecie, do szpitala się jeździ.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości