|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3
Dziewczyny i chłopaki
Bardzo się cieszę,ze wam wyszło ja niestety zaliczam swoją operację do nieudanych to w miejscu garbka to nie jest opuchlizna bo jest twarde.Chciałam chodzić w związanych włosach i się nie przejmować nosem mowiłam to 10 razy na wizycie..że właśnie o to mi chodzi no cóż dostałam nos może i ładniejszy z frontu za to dużo brzydszy z profilu garbek,który bym niezauważalny prawie stał się garbem..Ryczeć mi się chce!
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super pochwalisz się noskiem?,fajnie by było zobaczyć aktualne fotki .. ja niebawem wkleje moja symulacje z vectry 3D mam dwie wersje z prostym i wkleslym noskiem, tyle ze z prostym mam więcej zdjęć (front,bok itp.) nie wiem czemu mam nadzieję, ze lekarz ma gdzies jeszcze moje zdjęcia zapisane na dysku... bo chyba będę woleć wklęsły .... a tak w ogóle jak długo trzeba spać w pozycji na wznak w pozycji półsiedzącej?
|
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jakieś dwa w miarę to zaraz wstawię
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2015-09-01 o 20:05 |
|
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
mikusia może trzeba było poddać się całkowitej korekcji? nie ma się co załamywać wg mnie wyglądasz nieporównywalnie lepiej niż przed z profilu również.Mi lekarz powiedział wprost, że rzadko kto jest zadowlony tuż po zdjęciu gipsu ze swojego nowego nosa i że nie będzie mi się podobal przez ok pól roku opuchnięcie i w ogóle, żeby przyzwyczaić się do "Nowej twarzy"także chyba nie ma się co martwić
|
|
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
A ja bylam zadowolona po zdjęciu gipsu .Teraz już nie.
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Anteuszka a dawno temu mialas operacje i kto spaprał?
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Angel ladny nosek taki zgrabniutki tez chce podobny kształt ,fajnie ze jesteś zadowolona bo jak widać dużo osób nie jest... a szkoda |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam dwa zdjęcia co prawda z kwietnia i lipca, ale na dniach wstawię nowe
![]() Jestem, mimo, że mógł być mniejszy i delikatniejszy, ale zdaję sobie sprawę, że nie wszystko da się zrobić, bo to nie plastelina
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2015-09-01 o 20:26 |
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ladny
jestem ciekawa jak mój wyjdzie
|
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
o to dowód mojej rozpaczy
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Telimena wybrałam fachowca poszłam i powiedział,ze on by nie łamał kosci więc ja się zgadzam a potem takie garby 100 lecia załamka najgorszy ten garb nie miałam takiegooooo
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie jest opuchlizna czy jakaś narośl, którą trzeba rozmasować?
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Doktor powiedział no okostna coś tam,że mam delikatnie masować po czym pobiegł na zabieg;(poczułam się olana bo nie mogłam się dobrze przypatrzeć dopiero w domu katastrofa pomocy co ja mam robić
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- napisałam wiadomośc do niego wychodzi na to ze spieprzył mi nos akurat musiało na mnie trafić .......jestem załamana |
|
|
|
|
#313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widać gołym okiem, że jest mniejszy. A jeszcze się zmniejszy, gwarantuję A co do twardości w dotyku, ja też czuję kość jak pomacam i wydaje mi się, że jest zaraz pod skórą, ale nie jest! Skóra jest oderwana od kości, jakby "pływa", tylko tego nie czuć pod palcem. Mówię Ci, poczekaj przynajmniej miesiąc i załóż okulary - zobaczysz wtedy, jak Ci się noski odbiją, jak daleko masz jeszcze od skóry do kości. Tylko nie spanikuj za pierwszym razem jak to zobaczysz (tak jak ja Test z okularami jest bardzo terapeutyczny, ale musisz wytrzymać, nie dotykaj świeżego nosa. Obawiam się, że możesz mieć depresję pooperacyjną, ale to normalne, daj sobie czas i znajdź sposób na uspokojenie, nie patrz ciągle w lustro, nie szukaj z lupą mikrowad w swoim nowym nosie, bo on jeszcze się zmieni. A to, że coś nie spełnia 100% Twoich marzeń to jeszcze nie kwalifikuje operacji do nieudanych. Byłaś ostrzeżona przez lekarza o tym, że efektu nie da się całkowicie przewidzieć/nie wszystko się da wyczarować? Chyba się za mocno nastawiłaś na konkretny efekt i jesteś zupełnie niepotrzebnie rozczarowana w rzeczywistości naprawdę ładną zmianą. Żadna z nas nagle po operacji nie będzie Nicole Kidman, ale może być dużo lepiej i w Twoim przypadku JEST! Głowa do góry, przecież jesteś piękną dziewczyną całościowo
|
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może to zniknie? nie wiem nie znam się ,wiem tylko o zrostach które się tworzą po operacji i to może być to jedne się wchłaniają inne trzeba operacyjnie poprawiać |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Czy widziałaś kochana ten profil?Przecież ten garb mnie zdołuję Ja na prawde nie oczekiwałam efektu gwiazdy ale większy garb niż był;(
|
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
wstawiam zdjęcia symulacji wersja "łódeczka" czy "prosty"?
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
prosty
Ale jak dla mnie bo ja takie lubię
|
|
|
|
|
#318 |
|
Przyczajenie
|
witaj, mam ten sam problem - garb po operacji większy i nos okropny. Do tego skręca w prawo. 11 miesięcy po operacji i nic się nie zmieniło. Byłam na konsultacji u innego chirurga i będę poprawiac. Nos będzie łamany, nie mogę takiego nosa zostawić. zapisałam się pod koniec września ale będę przekładać na początek października jak się da. Wiem co czujesz i wiem ze gadanie w stylu 'jest lepiej niż było' wcale nie pomaga. Ja pierwsze miesiące miałam normalną depresję i wasciwie od początku wiedziałam ze będę poprawiac ale naczytałam się, że trzeba odczekać rok i wtedy wydawało mi się to wiecznością.
Edytowane przez beataicka Czas edycji: 2015-09-02 o 10:20 |
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
napisałąm do Doktora zobaczymy co odpisze;(
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- aha i moja opuchlizna idzie od oczu i wchodzi na tego garba sama nie wiem co to
|
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
załączam troche lepsze zdjecie piszcze co sądzicie mam doła
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
zaznaczam garb być aż dłutowany więc nie rozumiem dlaczego jest większy niż był smutno mi wydałam tyle kasy
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Mikusia może to po prostu opuchlizna w miejscu piłowania? Na razie zachowaj spokój- zrób sobie jakieś okłady z lodu, żeby przyspieszyć schodzenie opuchlizny- ja jeszcze wierzę, że jak to zejdzie, to wszystko będzie ok
![]() Telimena, mi się kolei ta łódeczka podoba- ale to juz kwestia gustu ![]() Anteuszka i Beataicka a macie jakieś zdjęcie?
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
ok zrobie dzisiaj te okłady i mam nadzieje,ze Doktor odpisze
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Mikusia ja po zdjęciu gipsu też byłam mocno opuchnięta, może nie miałam aż tak widocznego garbka, ale nos był większy w niektórych miejscach niż przed. Moja koleżanka z kolei miała podobnie do Ciebie i też wszystko zeszło- ona z kolei mówiła, że przez to, że po operacji miała garbka i on się sam wchłaniał to nikt nie zauważył, że nagle z dnia na dzień miała nowy nos, bo wszystko odbywało się bardzo stopniowo. Nie stresuj się
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana nie panikuj, skontaktuj się na spokojnie z lekarzem na pewno wyjaśni Ci dlaczego nos wygląda tak a nie inaczej, poza tym jesteś dopiero co po operacji Ja będę miała łamany cały nos już za niecały tydzień, nie nastawiam się, pomyślę w dniu operacji hihi
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
tak jest teraz. jedyny plus to podniesiony czubek bo opadał i był ostry ale wielkość i garb ta sama, a garb nawet większy. I zaczął skręcać. ehh
postaram się zrobić potem lepsze zdjęcie bo to robione starym dziadoskim telefonem. |
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiście załuje,że nie zrobiłam totalnej korekty...bo wyglądam z profilu gorzej niż przed
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- bataicka ale ten Twoj garb wczesniejszy był piłowany czy jak?Jak Doktor to wytłumaczył??? ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- jak masuje delikatnie ten garbek to czuje jakby mi woda jakaś schodziła do czubka dziwne uczucie |
|
|
|
|
#328 | |
|
Lady Dior
|
Cytat:
Mikusia nie załamuj się! Niestety musisz trochę poczekać, bo tak to jest z nosem, że od razu nigdy nie wygląda tak jak docelowo. Poczekaj na odpowiedź doktora, może musisz właśnie go rozmasowywać. Mikusia a u kogo robiłaś? Ja robiłam już raz korektę nosa całkowitą ale 8 lat temu, teraz chcę jeszcze raz bo można go jeszcze zmniejszyć. Będę robić na wiosnę u doktora Giedrojcia, byłam już na konsultacji. |
|
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
robiłam w Szczecinie u Pastuchy
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- niestety to zdjęcie nie oddajejak duzy jest garb. Na nim wydaje się dużo mniejszy. Postaram się potem zrobić nowe innym aparatem. Edytowane przez beataicka Czas edycji: 2015-09-02 o 11:21 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Bardzo się cieszę,ze wam wyszło ja niestety zaliczam swoją operację do nieudanych to w miejscu garbka to nie jest opuchlizna bo jest twarde.Chciałam chodzić w związanych włosach i się nie przejmować nosem mowiłam to 10 razy na wizycie..że właśnie o to mi chodzi no cóż dostałam nos może i ładniejszy z frontu za to dużo brzydszy z profilu garbek,który bym niezauważalny prawie stał się garbem..Ryczeć mi się chce!

.... 

a to nie jest opuchlizna czy jakaś narośl, którą trzeba rozmasować?

Widać gołym okiem, że jest mniejszy. A jeszcze się zmniejszy, gwarantuję