|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
Będę obserwować, narazie nic więcej nie leci.. Kurde ja mam niewiele wód i boję się właśnie żeby tego nie przegapić:/ |
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję że mi chlusną te wody i będę wiedziała że to to. Dzisiaj poszłam do apteki po pojemnik na mocz i pomimo tego ze mam dosłownie z 1km w jedną i druga stronę tak mi brzuch się spinał ze myślałam że zejdę. I cała droga zajęła mi chyba godzinę
nic tylko siedzieć na dupie.
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Od 14 września będzie serial dokumentalny na TVP2 pt "Moje 600 gramów szczęścia" o wczesniakach. Teraz oglądąłam urywki w Magazynie reporterów i to takie historie wczesniaków ale pozytywne
|
#3095 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
dobrze że my już ten okres wczesnego wczestnaictwa mamy za sobą Biedne maluszki
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajny chłodek jest
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Malinowa widzę, że budujesz napięcie kochana A ja wpadłam z jakąś gastrofazę ![]() Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale po powrocie ok godz. 20 gotowałam kaszkę mannę na mleku, taką jak dawali nam w przedszkolu 25-30 lat temu potem wciągnęłam dużego batona, a przed chwilą nie umiałam odmówić jak Tż zaproponował koreczki śledziowe ![]() Poważnie się zastanawiam, czy w nocy nie będzie
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się dzisiaj wyśpimy fajnie bo chłodno jest ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Ile może rosół stać w lodówce zanim się zepsuje? JAk w piątek był gotowany to będzie dobry jutro? W sumie to nie na śmietanie
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że jakiś jamochłon wsysa wszystko co zjadam i nadal czuję głód ![]() Mala ja bym się bała, ale ja mam wyjątkowo wrażliwy żołądek i nie ryzykuję nigdy jak coś stoi dłużej nawet w lodówce
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i kurde nie wiem. Tyle rosołku by poszło do wylania, a nie było jak zjeść przez te upały
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
ALe leje u mnie
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mala jak dla mnie maks 3 dni zupa i wyrzucam. Tym bardziej jesteś w ciąży to nie ryzykuj bo jeszcze zatrucia się nabawisz ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Może pójdzie do CIebie, bo u mnie już się nalało:/ Teraz kropi tylko, ale firankę w jadali mi zmoczyło, że aż cieknie
Nie wiedziałam że ją zawiało na otwarte okno
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczy mi się zaczynają zamykać. Dobranoc dziewczyny
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Firanka wyschnie szybko ![]() Widzisz mówiłam ze nocka będzie fajna chłodna doczekałysmy się )
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się odobraże na kocyki i coś poszukam![]() Dobranoc Tosia
|
|
#3109 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
AAA dopiero nadrobilam.
poprasowalam rzeczy małego... do szpitala reszty nie prasuje nie chce mi sie. i tak plecy mnie bolą. najzabawniejsze jest to, ze wyjęłam zelazko po latach i nie wiedzialam jak mam sie do tego zabrac, haha. a i tak slabo mi to wyszło ale nie przeszkadza mi to ![]() Cytat:
![]() chyba tabletki, chociaz u mnie wiecej szkody wyrządziły niz pozytku . bo malo brakowalo a bym nie mogla miec dzieci. a z tymi dla karmiących to ja bym uwazala, bo w sumie nie do konca badania potwierdzily czy nie maja wplywu na dziecko.( jest o tymw artykule, chyba Mała wklejała) nie wiem czy to wszystkich dotyczy ale znajoma zamiast schudnąć po porodzie to przez nie przytyla i to duzo.. jestem na nie Cytat:
my czekalismy tylko 5 tygodni po porodzie, dluzej sie nie dalo![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jakos nie podobaja mi sie te mleka...Cytat:
ja mam tak samo Cytat:
Cytat:
gratulacje dla wszystkich przedszkolakow
|
||||||||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się zastanawiam jak sie będę czułą jutro, bo osttanio po upąłach tak się cieszyłąm że chłodek i pochmurno a niższe ciśnienie tak mnie powaliło, że nie miałam siły się ruszyć cały dzień![]() Amelie ale ten mój śluz teżmam taki słodkawy zapach, bo jak tak leciało więcej to sprawdzałam czy nie jakiś przykry zapach i nie infekcja. TO jak to kurka wodna poznać te wody
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do odchodzących wód nie wiem czy Mala pamiętasz położna mówiła że te wody wyglądają jak woda w której umyła byś mięso, czyli taka biała pianka wychodzi. Tyle pamiętam ale nie wiem jak to sie do rzeczywistości dlatego też niech wypowiedzą się mamusie
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze co do tych farb to faktycznie palette ma duzo metali ciężkich i wprawdzie kolor super, trwalosc super ale dla wlosow to jest zabojstwo. przynajmniej tak mialam na kursie. niczym tego ściągnąć nie da rady... z kolei garnier olia niby taka naturalna z olejkami. g. prawda to tez bardzo silna farba, bardzo silny ma oxydant dlatego piękny kolor i super sie trzyma ... na wypadanie wlosow po porodzie polecam ampułki RADICAL i szampon DERMENA. jeszcze jest dobra odzywka JANTAR. dzieki temu nie wyłysiałam i wlosy szybko przestały wypadac |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja do ampułek na pewno wrócę bo uzywalam je kilka lat temu i są super no i wyrastają dzięki nim nowe włoski a szamponu nie używałam ale wypróbuję
|
|
|
#3114 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zacytowalo mi ale nie wiem co chcialam hehe Cytat:
u mnienw przychodni maja w rejestracji czyli jak ide babka sprawdza wage cisnienie i szybkie ktg robi no ale to prywatny szpital/przychodnia wiec pewnie dlatego ![]() Cytat:
kolezanka mi w piatek akurat mowila ze jej sie saczyly wody bardzo dlugo ja mowie ze nawet nie zauwazylabym a ona ze sie tego nie da pomylic bo sie ma cale majtki mokre i dzwonila do gin swojej i mowi ze no dzisiaj z pol szklanki polecialo a to nic zlego jeszcze musiala duzo pic aby uzupelniac , ogolnie lezala w domu 6 msc bo szyjki wogole nie miala Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- My po spontanicznym wypadzie do kina wpadlam jeszcze do h&m a tam ta znizka 20% i kupilam Indze kilka rzeczy jutro sie pochwale a teraz spadam spac
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- w ogóle tak mnie wszyscy wkurzaja. dzis zabralam sie za pakowanie torby oczywiscie przelozylam na jutro, a Tz do mnie" juz torbe pakujesz jeszcze tyleeee czasu nie powazna jestes?" ![]() do tego mialam miec ugadana polozna, kolezanka tesciowej ale podobno super babka i chcialam zeby tesciowa ze mna poszla do niej to uslyszalam " coo , jeszcze jest czas daj spokoj" wszyscy mysla, ze ten pazdziernik nie wiadomo kiedy a przeciez to juz tuż tuż... |
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba jak na porodówkę będę jechała i to ktos może powiedzieć "eee zanim urodzisz to masz jeszcze tyyyle czasu"
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha no chyba tak, zdążysz wszystko zrobic/ kupic podczas skurczy ![]() Mała czemu wybralas szpital bez ZZO ?? |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Kuapouszka baletnice
http://allegro.pl/komplet-poscieli-m...626439089.html---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
Miał ktoś gaz? Cokolwiek pomogło czy w ogóle lepiej tego nie wdychać??
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej go nie wdychać
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę to bylo bezbarwne, żaden ślad nie został.. Jaki wody mają kolor ?? Może to mocz ale żebym nie poczula ??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

nic tylko siedzieć na dupie.

potem wciągnęłam dużego batona, a przed chwilą nie umiałam odmówić jak Tż zaproponował koreczki śledziowe 

Mala jak dla mnie maks 3 dni zupa i wyrzucam. Tym bardziej jesteś w ciąży to nie ryzykuj bo jeszcze zatrucia się nabawisz 
: Trudno wyschnie, a tak fajnie wieje

ja kupiłam już dawno i trzymam je w pokoju Kuby, przecież ono jest hermetycznie zamknięte, nie trzyma się go w lodówce

aż mam język do podłogi