|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
podobnie jak z Bożeną, wraca do normy.
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja mama przenosiła. Po 9 dniach miała wywoływanie. Ale wtedy się nie ustalalo tak precyzyjnie terminu. Podobno po porodzie lekarka powiedziała, że mogłam jeszcze siedzieć miałam 3150g, wiec raczej drobna.
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
party_girl, 3 cm rozwarcia? Ładnie!
![]() rokanali, prawie 2,5 kg to niezła waga. Na pewno wszystko jest ok Owieczkaa, 43 tc ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Też byłam dziś na ktg, no i cisza w eterze Jakieśtam pojedyncze skurcze się zapisały, ale nic więcej się nie dzieje. Rozwarcie ledwie na opuszek, a tp już jutro Normalnie szał ![]() Chciałabym w weekend urodzić Byłoby akurat logistycznie, bo jeszcze w czwartek zebranie w przedszkolu, w piątek tż ma dyżur i się nie wyrwie z pracy w razie co, więc od piątkowego popołudnia mogę rodzić Zaklepuję termin, mam nadzieję, że Młody się posłucha ![]() Lecę was nadrabiać gaduły
|
|
|
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to był jeden z moich dziewczyńskich typów, bardzo wysoko na liście... A tu będzie chłop...
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
grita
Zobacz my z oczarowaną zaklepałysmy niedziele i co? mamy wtorek własciwie sroda i d........ uch owieczkaa Ja już zwątpiłam nawet nie smaruję...
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przestraszyłam ze cały brzuch tak będzie wyglądał i smaruję jeszcze bardziej zaciekle niż wcześniej
|
|
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
Rozumiem hehe ![]() No oczywiście chcę iść spać a moje dziecko co? wpycha mi nogi w żebra i Bożenę właśnie teraz........ to pospane będzie;/ petel Różne są szkoły, znam takich co dopiero po miesiącu zapraszają do domu innych ludzi poza domownikami.
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. 37 t 2 d i waga 2800, także też do wielkoludów należeć nie będzie, ale wielkość główki jak na 34 t, ale ginka nic na ten temat nie mówiła, a ja zobaczyłam dopiero w domu, więc chyba nie ma się czym martwić... No ale jedna stópka jest w ułożeniu szpotawym, byc może to tylko wynika z braku miejsca, ale jest też możliwość, że będzie konieczna rehabilitacja. No i przy karku widoczna jest pojedyncza pętla pępowinowa. Mam liczyć ruchy po posiłkach. Ma być ich co najmniej 10 przez godzinę po posiłku. Jak nie ma natychmiast na IP na ktg. Stresuje mnie to. Jeszcze na dodatek szyjka ma 2 cm, niby miękka, ale zamknięta, porodu ni widu, ni słychu. I na koniec mój mąż cudowny powiedział do ginka, że żona się martwi, że na karowej jest nastawienie na sile na naturalny poród
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Gdyby u mnie była druga córka, to wysoce prawdopodobne, że byłaby właśnie Lilia, no ale jest chłop. |
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie nie przejmuje bo nikt jej nie dotykal ani mietolil a uwazam, ze 3 osoby z rodziny 6 dni po porodzie nie zaszkodza bardziej niz kilkanascie obcych osob w pokoju odwiedzin w szpitalu. A tak to tam przeciez wyglada.
|
#1787 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat to przeczytałam kiedy rozmyślałam co u Młodej, jak sobie radzi z emocjami i czy mocno tęskni.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może będzie u Ciebie jak i u mnie z Młodą - jak mnie przyjęli na patologię 7 dni po tp, to samo zaczęło się w nocy. Chyba z tego stresu, że mi będą wywoływać poród ![]() Cytat:
A mnie moja pyta smsem 2 razy dziennie - "Aniu gdzie jesteś?" ![]() Chodzi jej oczywiście czy jeszcze w domu czy może w szpitalu. Oszaleć można ![]() Cytat:
A ja zaklepuję 3 dni po terminie, niech ten uparciuch w końcu wychodzi ![]() Cytat:
Rozumiem nie zabierać malucha w jakieś zbiorowiska, kiedy szaleją choroby, grypy itp, no ale nie da się odciąć całkiem od świata. Mąż w pracy, przecież zakupy trzeba zrobić, Młodą będę odprowadzać do przedszkola jak dojdę do siebie po porodzie, nie da się zrobić tak, żeby dziecko nie miało zupełnie kontaktu z obcymi ludźmi. |
|||||||||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
didi - mój chłop tez głupoty na wizycie gada z potem wmawia mnie i lekarzowi ze to ja tak mówiłam... I też raz tak wyszło jak u ciebie ze rzekomo naciskam na cc.
U nas miała być Tosia. Nie mieliśmy pomysłu na imię dla chłopca i długo nie mogliśmy nic wymyślić. |
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale swoją drogą to co za tekst tej lekarki, że trzeba sobie zasłużyć? Są konkretne wskazania lekarskie, to jedno. A że mają teraz ciśnienie na naturalne porody, to inna sprawa. Za wiele niefajnych historii słyszałam o unikaniu cc za wszelką cenę przez lekarzy i konsekwencjach tego, żeby mnie takie teksty nie wkurzaly. A Ty się stosuj do tego, co powiedzieli, nie martw za bardzo, a jak będziesz mieć jakąś obawy, to jedz od razu. Bardzo dużo dzieci ma pepowine na szyi, wiele kobiet nawet się o tym nie dowiaduje, jak wychodzi główka to lekarz po prostu przesuwa ją przez główkę i juz. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Też prawda. Kiedyś chyba bardziej tego pilnowali. |
|
|
|
|
#1790 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe jak tam Ana0611, też już przeterminowana, a coś się nie odzywa
![]() didi9, też bym się wkurzyła na męża Nie lubię jak ktoś wyskakuje z takimi tekstami w moim imieniu. Na pewno chciał dobrze, bo też się martwi i przejmuje, ale bez przesady.A tekst lekarki, że trzeba sobie zasłużyć jest trochę słaby, chyba rzeczywiście mają ogromne ciśnienie na sn.. Uciekam spać, dobrej nocy!
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez cały czas smaruje. I podobno po ciąży tez trzeba smarować jeszcze
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie chłop idzie na wizytę i nic nie mówi. Dosłownie. Chyba, że go ktoś o coś zapyta. Tak to nic. Bo co ma mówić? Za to go kocham, nigdy się nie wtrąca no chyba, że bronimnie przed atakiem jakimś słownym itd. Ale nigdy u lekarza
.
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się poce na twarzy non stop ze juz mam takie czerwone podrażnienia właśnie to zauważyłam w kiblu
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ratunku, padam, zdycham, a znowu usnąc nie moge
ja dostane obłędu
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjasnijcie mi jeden fenomen. W dzień pije, krece się i często tak nie sikam. Chce iść spać to szcze tyle że nie wiem. Wtf!? Przed chwila byłam położyłam się i znów mi się chce..
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Spać ? Ja zasypiam dopiero około 3 w nocy. Wtedy jakieś powietrze się zmienia i łatwiej mi zasnąć.
A właśnie zmoczylam reczniczek i sobie go trzymam na brzuchu na karku. Jutro ochłodzenie !! A w weekend 17 stopni juhu Nigdy bym nie pomyślała ze będę się z takich rzeczy cieszyć !! Ostatnio siedziałam w parku i było mi tak chłodnawo i byłam taka szczęśliwa ze sobie tak siedziałam i odpoczywalam.
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, absolutnie. Nawet na kangurowanie zaprasic chcemy pol rodiziny ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
To u mnie przynajmniej nie ma problemu i nikt sie nie bawi w ilosc palcow, tylko pacjentce mowi sie, ile cm. ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
Wszystko sie da ;-) Tu jest zwyczaj, ze przez miesiac po porodzie matka i noworodek siedza w domu i nie ruszaja sie stamtad ani na krok. Wiec ja nie dosc, ze strasze brzuchem do samego dnia porodu, to po pokaze swiatu tygodniowego noworodka. |
|||
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Grito i pozostałe dziewczyny - nie chciałam nikogo doprowadzić do płaczu tekstem o przedszkolaku.
Ja to miałam dzisiaj znowu głupie sny. Śniło by mi sie coś normalnego. Wczoraj wąż w akwarium na rybki, kazali mi je czyścić, bo szybka brudna. Aż wąż w końcu wyszedł i zabijałem go łopatą. Dzisiaj byłam jakimś zakonnikiem komandosem. Właściwie zdawałam akurat egzamin na komandosa. Trochę rekinów, skakania po drzewach, mnóstwo pływania i pomnik Juliusza cezara. Wszyscy krzyczą o snach erotycznych w ciąży a ja nic, takie głupoty .
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pamietam ani jednego snu z ciazy, ba nawet zeby mi sie cos snilo. Ten stan trwa u mnie juz ponad 3lata, zaczelo sie w pierwszej ciazy |
|
|
|
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
A mi się śni. I śni. wymordowałam już tyle osób.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

podobnie jak z Bożeną, wraca do normy.

miałam 3150g, wiec raczej drobna.

Jakieśtam pojedyncze skurcze się zapisały, ale nic więcej się nie dzieje. Rozwarcie ledwie na opuszek, a tp już jutro
Normalnie szał
Byłoby akurat logistycznie, bo jeszcze w czwartek zebranie w przedszkolu, w piątek tż ma dyżur i się nie wyrwie z pracy w razie co, więc od piątkowego popołudnia mogę rodzić 

Nie lubię jak ktoś wyskakuje z takimi tekstami w moim imieniu. Na pewno chciał dobrze, bo też się martwi i przejmuje, ale bez przesady.