|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
i szczerze mowiąc ten gaz g. daje. jest chyba tylko po to zeby odwrocic uwage od skurczu.
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Ale narazie nic więcej, dalej sucho
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa no mozesz nie czuć, moze jakies kropelki polecialy Ci tego moczu. a wody są jak woda koloru nie maja ;p
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu nie wiem kurczę zdenerwowałam się...
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Ci teraz nic nie leci tylko to było jednorazowe to chyba nie ma powodu do paniki
---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- lece spac , bo padam dobranoc Malinowa nie stresuj sie
|
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to wody mogą być przezroczyste, zielone, różowawe albo brązowawe. Najlepiej przezroczyste. Jak sucho to raczej nie masz się czym martwić. TO jednorazowe było więc pewnie moczu troszkę poleciało Cytat:
![]() Eh idę się legnąć bo zdechnę z głodu a nie chcę jeść na noc bo zdechnę na zgagę to najlepiej iść spać
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kawał kobitki ![]() coraz gorzej śpię. wcześniej budziłam się o 10 a teraz 6 i pobudka. Już nie wspomnę, że mała się budzi po 4 i szaleje a jeszcze właśnie się zorientowałam, że nie mam kawy , inką już rzygam.
|
||
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BTW. W aptekach można dostać test do sprawdzenia czy dany płyn to wody plodowe Może sobie kup dla spokoju.
|
|
|
|
|
#3130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie zdazyci sie moze ze moczu pocieknie, ale nawet kropla wod moze sie przedostac tylko ze nie jest to grozne jesli pocieknie niewiele, raz i bezbarwnego, jesli cieknie bardizej, czesciej i ma jakis kolor to bez zastanwoienia na ip a wogole to sa w aptekach testy na wydostawanie sie wod nie wiem jak sie robi ale na pewno w aptece wytlumacza albo na instrukcji bedzie i wowczas mozna swoja wydzieline zbadac samemu kolezanka w czerwcu tak miala wiec jestem doszkolona ;p;pp Cytat:
ponownie chyb azdjelam jak sam siadal w lozeczku albo jak zaczal wstawac? nie pamietam ale nigdy nie byl wybrudzony ochrnaiacz bo w lozeczku mlody tylko spal |
||
|
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Uff jak cudnie, jest zimno i deszczowo i w koncu mam czym oddychać ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Zapomniałam się pochwalić, że jyż prawie wszystko mam, ostatnio kupiłam laktator i fotelik do auta, pozostały mi jakieś pierdółki, no i cały czas się zastanawiam nad monitorem oddechu..za tydzień jak skończy się u mnie remont, to biorę się za pranie ubranek i wózka
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
hej
moj przedszkolak 2,5 letni od wczoraj po wczorajszym dniu super, pani mówiła że wogóle nie płakał, usnął pierwszy zanim jeszcze wszystkie dzieci zdążyły się położyć na leżakach![]() A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola . Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze ![]() Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków przeczytałam że masz skleroze i myślę co ma jedno do drugiego
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody w przedszkolu, nie szedł za chętnie... za to ja dziś już nie płakałam, mam nadzieję, że on też za dużo nie będzie : ( ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3134 | |||||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
![]() Ja zjadłam na wieczór placki ziemniaczane, na które KTÓRAŚ Z WAS zrobiła mi ochotę... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak sytuacja po nocy???
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są tabletki dla matek karmiących
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to przedszkolne nerwy, czy ogólnie mi coś jest, ale rano wymiotowałam solidnie ; /
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- te tabletki dla karmiących u nas się nie sprawdziły, po nich krwawiłam cały czas... o taka antykoncepcja ;p |
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo zuch dziewczyna ja plakalam dluzszy czas ale dopiero w aucie pod przedszkolem bo nie chcialam zeby mlody widzial i zeby inne mamy i panie widzialy |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaale nastukałyście od wczoraj wieczorkiem!
![]() Super, że PRZEDSZKOLACZKI zadowolone i bez traumy MAŁA ochraniacz mi się nigdy nie pobrudził ot tak, po prostu przałam razem z pościelką jak nadszedł czas odświeżyć całość ![]() A rosół jeśli ładnie pachnie i nie kwaśnawy, to jak najbardziej ok, tylko zagotuj ![]() ELVE 3 kg prawie cudownie mam nadzieję, że z okazji gwałtownego spadku temperatury puściły lub puszczają obrzęki!Ja wczoraj tragedia, a jeszcze od 17 do 20 kończyli mi chłopcy doprowadzenie gazu do kuchni, syf na maxa bo tłukli rury przez ściany, jak już skończyłam sprzątać i dzieci kłaść, to padłam jak kawka dopiero w nocy gdy wiatr się zerwał odżyłam ![]() Dziś cudowny przypływ energii, zimno na dworze umyłam sobie raniutko gary, parter, powiesiłam pranie! mogę góry przestawiać ;-)
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-09-02 o 09:06 |
|
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w Pl kupowałam za 32 z groszami z internetowej apteki. Cytat:
co do testów to napisałam wyżej ![]() no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam.. jeszcze skurcze coraz silniejsze i ból w podbrzuszu .. położna pobrała mi próbkę wydzieliny i sprawdziła czy to wody jakimś tam płynem. ale wynik negatywny. 45min pod ktg oczywiście skurcze wyższe niż ostatnio ale to jeszcze nie te właściwe. mały tak się ruszał że co chwile mu tętno skakało. ale generalnie ok . później badanie na fotelu tym czymś metalowym co tak rozwiera i pobranie wymazu (śluzu?) ... badanie ręczne, usg dowcipne. wszystko ok szyjka normalna, zamknięta. potem jeszcze usg dzidziusia. też wszystko w porządku. ciekawostka taka że przybrał 100g od czwartku czyli waży 2400 tak więc wszystko w porządku.. do tej pory nie wiem co to było ale lekarz mówił że każde wątpliwości trzeba odrazu konsultować i nie czekać z przyjazdem , następnym razem odrazu przyjechać. mam nadzieję że następnym razem ze szpitala wrócę już z Briankiem
|
||
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja po ciężkiej nocy, zgagi nie miałam, ale gorąco, bezuch twardy i nie wiedziałam się jak ułożyć...nie wiem ile raz wstawałam i się wierciłam :/..ale teraz chociaż chłodniej. Choć akurat mi nie do końca to pasuje..tzn, że chłodniej okej, ale pochmurno i ciemno :/ A ja dziś byłam wstęnie na zdjęcia jakieś z koleżanką umówiona :/ No i zobaczymy, może się wypogodzi
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie wiem co ze mna jest mimo iz sie ochlodizlo siedze w domu i cieknie ze mnie !!! pot na czole jak w upaly Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-09-02 o 09:24 |
|
|
|
|
#3142 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mojego odstawiłam na 8 do żłobka. Jak podjechaliśmy i mówię, że jesteśmy w żłobku to uśmiech od ucha do ucha, dziarskim krokiem wszedł. Znowu chciał żebym z nim na salę zabaw szła, obracał się za mną, za rękę łapał i takim rozpaczliwym tonem "mama, mama", ale go panie tam zajęły a ja poszłam. Ciekawe jak będzie. Wczoraj był tylko 3,5 h - raz miał kryzys ponoć i płakał, z jedzeniem też kiepsko ale tego się spodziewałam, Generalnie odbierałam o zadowolonego i uśmiechniętego. Dzisiaj będzie 5 h niecałe i przed spaniem go odbiorę a jutro już zostanie na drzemkę. Wróciłam do domu i miałam się brać za czyszczenie fug bo parownicę od sąsiadki pożyczyłam, ale oczywiście odpaliłam kompa i przepadłam. Mimo wszystko muszę się brać do roboty, no to lecę!
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się doczekać nie mogę.. tż trochę zawiedziony, mówił że już myślał że będzie się dziś chwalił synkiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka super, że wszystko ok z maluszkiem
nie ma co się zastanawiać, lepiej podjechać na IP, niż siedzieć i się zamartwiać..dobrze zrobiłaś
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w aptece normalnej to kupisz za 40-kilka złotych Femibion, porównując zarobki ta cena 30 euro jest normalna. Nie przeliczaj bo to bez sensu. Dobrze, że pojechałaś, i dobrze, że wszystko gra. Widzę, że fajnie tam się tobą zajęli. To coś metalowe to wziernik
|
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzis juz nei ma slonca, wieje fajnie ale ja i tak siedze i sie poce??!?! w piatek wizyta musze zroibc krew i mocz i bedzie ktg za 40zl przed wizyta pozniej wizyta i gbs i cos tam jeszcze az sie boje |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrr nie lubię tego metalowego. jak byłam miesiąc temu w szpitalu to do krwi poszło.. przez to cały dzień plamiłam :/ |
|
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
tez nie lubie wzirnikow ani metalowych ani plastikowych brrr
|
|
|
|
#3150 | |
|
wkręcona :)
|
[QUOTE=Oliath;52619772
Dziś cudowny przypływ energii, zimno na dworze umyłam sobie raniutko gary, parter, powiesiłam pranie! mogę góry przestawiać ;-)[/QUOTE]Czy ty kiedyś usiądziesz na doooopce??? :brzy dal:![]() Cytat:
Fajnie tam macie, że na ip zachęcają Cię do przyjazdu w każdej niepokojącej sytuacji... Ja jak byłam raz w życiu to jeszcze mnie lekarz ochrzanił, że mam swojego prywatnego gina z tym iśc a nie w szpitalu głowę zawracać...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Malinowa nie stresuj sie 

. W poniedziałek mam wizytę, to może w końcu gin mi ją odstawi. Chyba czas najwyższy, bo czwartek zaczynam 37 tydzień. Chociaż, pomimo zażywania luteiny przepowiadacze mam, więc może nie będzie tak źle z tym moim porodem
.
a jeszcze właśnie się zorientowałam, że nie mam kawy

05.07.2008 

potem wciągnęłam dużego batona, a przed chwilą nie umiałam odmówić jak Tż zaproponował koreczki śledziowe 

cudownie