Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 00:49   #3121
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

i szczerze mowiąc ten gaz g. daje. jest chyba tylko po to zeby odwrocic uwage od skurczu.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 00:49   #3122
malinowa4
Zakorzenienie

Ale narazie nic więcej, dalej sucho
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 00:50   #3123
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa no mozesz nie czuć, moze jakies kropelki polecialy Ci tego moczu. a wody są jak woda koloru nie maja ;p
Stary 2015-09-02, 00:56   #3124
malinowa4
Zakorzenienie

Jezu nie wiem kurczę zdenerwowałam się...
Stary 2015-09-02, 01:03   #3125
Amelie04
Zakorzenienie

Jeśli Ci teraz nic nie leci tylko to było jednorazowe to chyba nie ma powodu do paniki

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

lece spac , bo padam dobranoc Malinowa nie stresuj sie
Stary 2015-09-02, 01:08   #3126
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Kurczę to bylo bezbarwne, żaden ślad nie został.. Jaki wody mają kolor ?? Może to mocz ale żebym nie poczula ??
No teraz cieżko właśnie stwierdzić co to było, ale może faktycznie parę kropelek moczu i mogłaś nie poczuć, bo wydziela sie hormon relaksyna w ciąży i rozluźnia tez zwieracze niestety.

Z tego co czytałam to wody mogą być przezroczyste, zielone, różowawe albo brązowawe. Najlepiej przezroczyste.

Jak sucho to raczej nie masz się czym martwić. TO jednorazowe było więc pewnie moczu troszkę poleciało

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
i szczerze mowiąc ten gaz g. daje. jest chyba tylko po to zeby odwrocic uwage od skurczu.
Toś mnie podłamała

Eh idę się legnąć bo zdechnę z głodu a nie chcę jeść na noc bo zdechnę na zgagę to najlepiej iść spać
Stary 2015-09-02, 01:08   #3127
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli Ci teraz nic nie leci tylko to było jednorazowe to chyba nie ma powodu do paniki

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

lece spac , bo padam dobranoc Malinowa nie stresuj sie

Eh masakra z tym.. Dobranoc
Stary 2015-09-02, 06:56   #3128
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

To lepiej jakieś dietki okołocukrzycowej się trzymaj, żeby było wszystko ok. A pani diabetolog nie mówiła zalecceń tylko zapisała? A może nie słuchałaś? :P No i kciuki, żeby 2 tyg jeszcze dzidzia grzecznie w brzuchu siedziała jak tatuś daleko.
kazała nie łączyć ze sobą dużej ilości węglowodanów w jednym posiłku. tylko jak już muszę albo mam ochotę na nie to rozłożyć w czasie czyli np. kilo winogrona zjeść przez cały dzień a nie na raz

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja też od początku na luteinie . W poniedziałek mam wizytę, to może w końcu gin mi ją odstawi. Chyba czas najwyższy, bo czwartek zaczynam 37 tydzień. Chociaż, pomimo zażywania luteiny przepowiadacze mam, więc może nie będzie tak źle z tym moim porodem .
też brałam luteinę od początku ciązy ale do 30 tc

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Młoda waży 2927
kawał kobitki moja na wizycie 3 tyg temu ważyła 1444g no ale między nami jest prawie miesiąc różnicy

coraz gorzej śpię. wcześniej budziłam się o 10 a teraz 6 i pobudka. Już nie wspomnę, że mała się budzi po 4 i szaleje a jeszcze właśnie się zorientowałam, że nie mam kawy, inką już rzygam.
Stary 2015-09-02, 07:47   #3129
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę to bylo bezbarwne, żaden ślad nie został.. Jaki wody mają kolor ?? Może to mocz ale żebym nie poczula ??
Jak tylko raz coś Ci tam pocieklo to raczej nie są wody. Ja z 2 źródeł słyszałam ( SR i moja babeczka ) że jak Ci się wydaję że zaczynają iść wody to masz włożyć suchą PODPASKĘ nie wkladkę i obserwować czy dalej jest mokro czy sucho. Jak to mają być wody to wkładka ich nie wytrzyma.

BTW. W aptekach można dostać test do sprawdzenia czy dany płyn to wody plodowe Może sobie kup dla spokoju.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:48   #3130
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny które już rodziły.. jak się rozpoznaje odchodzące wody ? czy one mogą tak powoli się sączyć czy powinno chlusnąć? łatwo pomylić ze śluzem ? bo przed chwilą tak ze mnie poleciało że zaczęłam się zastanawiać czy to napewno śluz
malinowa i inne mamuski jesli zdarzy sie cos takeigo ze cieknie i zdecydujecie ze do szpitala jedziecie to nie wyrzucajcie wkladki tylko w torebeczke i na ip tam badaja wydizeline i sprawdzaja cyz to na pewno wody
generalnie zdazyci sie moze ze moczu pocieknie, ale nawet kropla wod moze sie przedostac tylko ze nie jest to grozne jesli pocieknie niewiele, raz i bezbarwnego, jesli cieknie bardizej, czesciej i ma jakis kolor to bez zastanwoienia na ip
a wogole to sa w aptekach testy na wydostawanie sie wod nie wiem jak sie robi ale na pewno w aptece wytlumacza albo na instrukcji bedzie i wowczas mozna swoja wydzieline zbadac samemu
kolezanka w czerwcu tak miala wiec jestem doszkolona ;p;pp

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Przeciez to właśnie teraz ochraniacz nie jest potrzebny tylko dopiero jak się małe przemieszcza i wsadza te łapki i nóżki między szczebelki. Na odwrót raczej niż napisałaś i wtedy się będzie brudził biały jak malutkie obślini i obmaca
ja z Rafalem mialam od poczatku bo najpierw zeby mial zacisznie w lozeczku pozniej na chwiel zdjelam bo stweirdzilam ze jak juz dobrze widzi to mu sie nudzi tak zagrodzonemu i nie widzi co dookola sie dzieje ale szybko zalozylam spowrotem bo zaczal spac w calym lozeczku i glowe mial czesto docisnieta do szczebelkow
ponownie chyb azdjelam jak sam siadal w lozeczku albo jak zaczal wstawac? nie pamietam
ale nigdy nie byl wybrudzony ochrnaiacz bo w lozeczku mlody tylko spal
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:11   #3131
krolewna1986
Wtajemniczenie

Witam się z rana
Uff jak cudnie, jest zimno i deszczowo i w koncu mam czym oddychać

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Zapomniałam się pochwalić, że jyż prawie wszystko mam, ostatnio kupiłam laktator i fotelik do auta, pozostały mi jakieś pierdółki, no i cały czas się zastanawiam nad monitorem oddechu..za tydzień jak skończy się u mnie remont, to biorę się za pranie ubranek i wózka

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:32   #3132
Malpka
Zakorzenienie

hej
moj przedszkolak 2,5 letni od wczoraj po wczorajszym dniu super, pani mówiła że wogóle nie płakał, usnął pierwszy zanim jeszcze wszystkie dzieci zdążyły się położyć na leżakach sam jadł a innych musiały panie karmić. Ogólnie super. Panie stwierdziły że jakby miały wszystkie takie dzieci to by miały luksus
A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola. Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze
Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków

Cytat:
ja mam skoliozę i lordozę, ciekawe jak im pójdzie wbicie się heheh
przeczytałam że masz skleroze i myślę co ma jedno do drugiego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:40   #3133
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Kuapouszka baletnice http://allegro.pl/komplet-poscieli-m...626439089.html

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Bo u mnie nigdzie nie ma w pobliżu szpitala z ZOO No i tu znam położne moje z SR. U nas jest tylko gaz ale nie wiem czy go w ogóle będę chciała bo ponoć bólu nie uśmierza a tylko się jak naćpana czujesz.

Miał ktoś gaz? Cokolwiek pomogło czy w ogóle lepiej tego nie wdychać??
jak dla mnie to gaz nic nie daje, tylko pawia po nim puściłam

młody w przedszkolu, nie szedł za chętnie... za to ja dziś już nie płakałam, mam nadzieję, że on też za dużo nie będzie : (

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
moj przedszkolak 2,5 letni od wczoraj po wczorajszym dniu super, pani mówiła że wogóle nie płakał, usnął pierwszy zanim jeszcze wszystkie dzieci zdążyły się położyć na leżakach sam jadł a innych musiały panie karmić. Ogólnie super. Panie stwierdziły że jakby miały wszystkie takie dzieci to by miały luksus
A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola. Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze
Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków

zazdroszczę takiego podejścia synka.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:41   #3134
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Malinowa widzę, że budujesz napięcie kochana

A ja wpadłam z jakąś gastrofazę
Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale po powrocie ok godz. 20 gotowałam kaszkę mannę na mleku, taką jak dawali nam w przedszkolu 25-30 lat temu potem wciągnęłam dużego batona, a przed chwilą nie umiałam odmówić jak Tż zaproponował koreczki śledziowe
Poważnie się zastanawiam, czy w nocy nie będzie
Mam nadzieję, że udało się bez nocnych wymiotów
Ja zjadłam na wieczór placki ziemniaczane, na które KTÓRAŚ Z WAS zrobiła mi ochotę...

Cytat:
[/COLOR]Ile może rosół stać w lodówce zanim się zepsuje? JAk w piątek był gotowany to będzie dobry jutro? W sumie to nie na śmietanie
Daj mężowi na próbe :P nie wiem czy coś się z nim stało skoro nie jest na śmietanie i był w lodówce...
Cytat:
na wypadanie wlosow po porodzie polecam ampułki RADICAL i szampon DERMENA. jeszcze jest dobra odzywka JANTAR. dzieki temu nie wyłysiałam i wlosy szybko przestały wypadac
Oooo... muszę poczytać o tych specyfikach

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
My po spontanicznym wypadzie do kina wpadlam jeszcze do h&m a tam ta znizka 20% i kupilam Indze kilka rzeczy jutro sie pochwale a teraz spadam spac
Czekamy na Twoje wczorajsze łupy

Cytat:
Też mnie to wkurza jak ktos mówi, że mam tyyyle czasu, a przeciez to niewiele czasu. Dopiero latałysmy na USG połówkowe i to tyllle niby czasu a minęło tak szybko to co dopiero te moje 4 czy 5 tygodni albo szybciej. Dizś już zaczęłam 9 miesiac to nie wiem kiedy będzie "o to już zaraz " zamisast "masz tyle czasu" Chyba jak na porodówkę będę jechała i to ktos może powiedzieć "eee zanim urodzisz to masz jeszcze tyyyle czasu"
Jak ja słyszę jak ktoś mówi, że jeszcze tyyyyyle czasu to mnie szlag trafia... wszyscy myślą, że my na samym końcu zamast odpoczywać będziemy latać, prać, prasować i wybierać się na całodniowe zakupy???no nóż się w kieszeni otwiera...
Cytat:
I jak sytuacja po nocy???
Stary 2015-09-02, 08:42   #3135
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym 2 godzin nie wystała na chiny

Chyba pigół nie można prz KP Zostają gumki
na szczęście na czas przedstawienia ktoś mi zwolnił miejsce więc chwile siadłam a potem przestępowałam z nogi na nogę

są tabletki dla matek karmiących
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:53   #3136
emylka86
Zakorzenienie

nie wiem czy to przedszkolne nerwy, czy ogólnie mi coś jest, ale rano wymiotowałam solidnie ; /

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

te tabletki dla karmiących u nas się nie sprawdziły, po nich krwawiłam cały czas... o taka antykoncepcja ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:53   #3137
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić, że jyż prawie wszystko mam, ostatnio kupiłam laktator i fotelik do auta, pozostały mi jakieś pierdółki, no i cały czas się zastanawiam nad monitorem oddechu..za tydzień jak skończy się u mnie remont, to biorę się za pranie ubranek i wózka
brawo niedlugo wszyystkie to oznajmimy

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
młody w przedszkolu, nie szedł za chętnie... za to ja dziś już nie płakałam, mam nadzieję, że on też za dużo nie będzie : (
brawo zuch dziewczyna ja plakalam dluzszy czas ale dopiero w aucie pod przedszkolem bo nie chcialam zeby mlody widzial i zeby inne mamy i panie widzialy
Stary 2015-09-02, 09:05   #3138
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaale nastukałyście od wczoraj wieczorkiem!

Super, że PRZEDSZKOLACZKI zadowolone i bez traumy

MAŁA ochraniacz mi się nigdy nie pobrudził ot tak, po prostu przałam razem z pościelką jak nadszedł czas odświeżyć całość

A rosół jeśli ładnie pachnie i nie kwaśnawy, to jak najbardziej ok, tylko zagotuj

ELVE 3 kg prawie cudownie mam nadzieję, że z okazji gwałtownego spadku temperatury puściły lub puszczają obrzęki!

Ja wczoraj tragedia, a jeszcze od 17 do 20 kończyli mi chłopcy doprowadzenie gazu do kuchni, syf na maxa bo tłukli rury przez ściany, jak już skończyłam sprzątać i dzieci kłaść, to padłam jak kawka dopiero w nocy gdy wiatr się zerwał odżyłam stałam sobie w tym huraganie na balkonie, w gatkach i biustonoszu, i cieszyłam się jak durna

Dziś cudowny przypływ energii, zimno na dworze umyłam sobie raniutko gary, parter, powiesiłam pranie! mogę góry przestawiać ;-)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-09-02 o 09:06
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:10   #3139
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
BTW. W aptekach można dostać test do sprawdzenia czy dany płyn to wody plodowe Może sobie kup dla spokoju.
w Pl są , dość drogie (3szt 50zł) a tutaj nie wiem, jakby były to w aptekach rzeczy są strasznie drogie jak się nie ma recepty. sam femibion 30eur = 120zł za opakowanie ja w Pl kupowałam za 32 z groszami z internetowej apteki.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
malinowa i inne mamuski jesli zdarzy sie cos takeigo ze cieknie i zdecydujecie ze do szpitala jedziecie to nie wyrzucajcie wkladki tylko w torebeczke i na ip tam badaja wydizeline i sprawdzaja cyz to na pewno wody
generalnie zdazyci sie moze ze moczu pocieknie, ale nawet kropla wod moze sie przedostac tylko ze nie jest to grozne jesli pocieknie niewiele, raz i bezbarwnego, jesli cieknie bardizej, czesciej i ma jakis kolor to bez zastanwoienia na ip
a wogole to sa w aptekach testy na wydostawanie sie wod nie wiem jak sie robi ale na pewno w aptece wytlumacza albo na instrukcji bedzie i wowczas mozna swoja wydzieline zbadac samemu
kolezanka w czerwcu tak miala wiec jestem doszkolona ;p;pp
nie było co badać bo wyschło tak że najmniejszy ślad nie został
co do testów to napisałam wyżej

Cytat:

też mam

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
I jak sytuacja po nocy???
no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam.. jeszcze skurcze coraz silniejsze i ból w podbrzuszu ..
położna pobrała mi próbkę wydzieliny i sprawdziła czy to wody jakimś tam płynem. ale wynik negatywny.
45min pod ktg oczywiście skurcze wyższe niż ostatnio ale to jeszcze nie te właściwe. mały tak się ruszał że co chwile mu tętno skakało. ale generalnie ok .
później badanie na fotelu tym czymś metalowym co tak rozwiera i pobranie wymazu (śluzu?) ... badanie ręczne, usg dowcipne. wszystko ok szyjka normalna, zamknięta. potem jeszcze usg dzidziusia. też wszystko w porządku. ciekawostka taka że przybrał 100g od czwartku czyli waży 2400
tak więc wszystko w porządku.. do tej pory nie wiem co to było ale lekarz mówił że każde wątpliwości trzeba odrazu konsultować i nie czekać z przyjazdem , następnym razem odrazu przyjechać. mam nadzieję że następnym razem ze szpitala wrócę już z Briankiem
Stary 2015-09-02, 09:12   #3140
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Witam się i ja po ciężkiej nocy, zgagi nie miałam, ale gorąco, bezuch twardy i nie wiedziałam się jak ułożyć...nie wiem ile raz wstawałam i się wierciłam :/..ale teraz chociaż chłodniej. Choć akurat mi nie do końca to pasuje..tzn, że chłodniej okej, ale pochmurno i ciemno :/ A ja dziś byłam wstęnie na zdjęcia jakieś z koleżanką umówiona :/ No i zobaczymy, może się wypogodzi
Stary 2015-09-02, 09:20   #3141
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam.. jeszcze skurcze coraz silniejsze i ból w podbrzuszu ..
położna pobrała mi próbkę wydzieliny i sprawdziła czy to wody jakimś tam płynem. ale wynik negatywny.
45min pod ktg oczywiście skurcze wyższe niż ostatnio ale to jeszcze nie te właściwe. mały tak się ruszał że co chwile mu tętno skakało. ale generalnie ok .
później badanie na fotelu tym czymś metalowym co tak rozwiera i pobranie wymazu (śluzu?) ... badanie ręczne, usg dowcipne. wszystko ok szyjka normalna, zamknięta. potem jeszcze usg dzidziusia. też wszystko w porządku. ciekawostka taka że przybrał 100g od czwartku czyli waży 2400
tak więc wszystko w porządku.. do tej pory nie wiem co to było ale lekarz mówił że każde wątpliwości trzeba odrazu konsultować i nie czekać z przyjazdem , następnym razem odrazu przyjechać. mam nadzieję że następnym razem ze szpitala wrócę już z Briankiem
eh no to dobrze ze narazie ok juz ci zostalo 29 dni do terminu wiec masz szanse przy nastepnej wizcie w szpitalu miec Brajanka w ramionach

ja nie wiem co ze mna jest
mimo iz sie ochlodizlo siedze w domu i cieknie ze mnie !!! pot na czole jak w upaly

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2015-09-02 o 09:24
Stary 2015-09-02, 09:22   #3142
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z miło spędzonego rodzinnego popołudnia
Kochane dziękujemy za kciuki. Naprawdę działają

Po 15 jak przyszliśmy odebrać dziecko, najpierw z lekka się zestresowaliśmy nie znajdując go w sali, w której go zostawiłam.
Okazało się Pani dyrektor zaraz po śniadaniu wydała polecenie przeniesienia gadzinki do grupy 4-latków. Od razu też mu rzeczy na inną półeczkę przenieśli
A odbierany starszak marudził, że on chce jeszcze zostać

Później podjechaliśmy jeszcze do przychodni osłuchać katar młodego i pediatra mnie uspokoiła że wszystko gra i buczy

Zaraz Was nadrobię.
Świetne wieści! A to w końcu jest w 4-latkach czy mieszanej grupie 4-5 lat?

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
rzadko chyba giny mają ktg w gabinecie, zazwyczaj wysyłają do szpitala w którym pracują
Moja gin prywatnie nie ma ktg. Wcześniej chodziłam na nfz do takiego centrum zdrowia kobiet to tam mieli. Miałam robione przed wizytą, a na sam koniec to co kilka dni. Teraz pewnie mnie do siebie do szpitala wyśle na ktg, aopiero 14 września mam wizytę.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hejka. ale dzień pełen wrażeń.. rano zajełam się praniem i prasowaniem więc do 14 jakoś mineło. synek płakał trochę że chce do mamy i miał wpadkę, bo nie zawołał na dwójeczkę. oby jutro mimo to poszedł z chęcią, bo mi serce pęknie jak nie...

a drugi synek rośnie jak na drożdżach, przybrał 900g i ma 2200, a ja przytyłam kilogram. szyjka ładnie trzyma i nic nie zapowiada wczesniejszego porodu.

pozniej pojechaliśmy nad wodę trochę...

a teraz błyska i grzmi więc pewnie zaraz lunie bo wichura na maksa...
Dzielny chłopczyk! Mama też dzielna :yes:

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Gratulacje - super że się udało !

Takie pytanie mi chodzi po głowie, to wyrzuce bo potem znowu zapomnę Ostatnio kolega mnie zapytał o to w którą stronę dziecko ma ułożoną główkę, a ja w sumie nigdy nie pytałam wydaje mi się że bokiem, ale dopytam się w czwartek. W która stronę powinno mieć ułożona główkę, do porodu? Pamiętam że o tym rozmawiałyśmy ale zapomniałam...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Najczęściej w bok albo w kierunku kości ogonowej mamy. Jak jest w bok to podczas porodu się obraca do kości ogonowej i wychodzi twarzyczką w dół.

Cytat:
dziewczyny które już rodziły.. jak się rozpoznaje odchodzące wody ? czy one mogą tak powoli się sączyć czy powinno chlusnąć? łatwo pomylić ze śluzem ? bo przed chwilą tak ze mnie poleciało że zaczęłam się zastanawiać czy to napewno śluz
Mogą się sączyć. Czasem jest tak, że jak stoisz to główka pod wplywem grawitacji uniemożliwia wypływanie wód. Jeśli się niepokoisz to lepiej na ip. Ja teraz mam dużo wodnistego śluzu.

Cytat:
A mnie się tak chrupek zachciało i to Cheetosów pizza Mąż leciał do sklepu i na szczęście były hihih

Może się dzisiaj wyśpimy fajnie bo chłodno jest

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Ile może rosół stać w lodówce zanim się zepsuje? JAk w piątek był gotowany to będzie dobry jutro? W sumie to nie na śmietanie
Jutro to tak ostatni dzień wg mnie. I to tylko w przypadku rosołu, jakby to była inna zupa to 3-4 dni. Szkoda, że nie zamroziłaś sobie.

Cytat:
hej

Super! Ale dzielny chłopak! Tak trzymać!

Ja mojego odstawiłam na 8 do żłobka. Jak podjechaliśmy i mówię, że jesteśmy w żłobku to uśmiech od ucha do ucha, dziarskim krokiem wszedł. Znowu chciał żebym z nim na salę zabaw szła, obracał się za mną, za rękę łapał i takim rozpaczliwym tonem "mama, mama", ale go panie tam zajęły a ja poszłam. Ciekawe jak będzie. Wczoraj był tylko 3,5 h - raz miał kryzys ponoć i płakał, z jedzeniem też kiepsko ale tego się spodziewałam, Generalnie odbierałam o zadowolonego i uśmiechniętego. Dzisiaj będzie 5 h niecałe i przed spaniem go odbiorę a jutro już zostanie na drzemkę.

Wróciłam do domu i miałam się brać za czyszczenie fug bo parownicę od sąsiadki pożyczyłam, ale oczywiście odpaliłam kompa i przepadłam. Mimo wszystko muszę się brać do roboty, no to lecę!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:28   #3143
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
eh no to dobrze ze narazie ok juz ci zostalo 29 dni do terminu wiec masz szanse przy nastepnej wizcie w szpitalu miec Brajanka w ramionach
czole jak w upaly
28 już się doczekać nie mogę.. tż trochę zawiedziony, mówił że już myślał że będzie się dziś chwalił synkiem

Cytat:
Mogą się sączyć. Czasem jest tak, że jak stoisz to główka pod wplywem grawitacji uniemożliwia wypływanie wód. Jeśli się niepokoisz to lepiej na ip. Ja teraz mam dużo wodnistego śluzu.
wiem, że tak może być tylko właśnie u mnie jest ten problem że główką nie dociska bo główka na górze
Stary 2015-09-02, 09:30   #3144
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

ja nie wiem co ze mna jest
mimo iz sie ochlodizlo siedze w domu i cieknie ze mnie !!! pot na czole jak w upaly
No ja zobacze jak dzis bedzie. Bo tez ciagle bylam spocona. W nocy to wogole spie bez przykrycia z wiatrakiem bo mi gorraco.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:30   #3145
krolewna1986
Wtajemniczenie

Malinka super, że wszystko ok z maluszkiem nie ma co się zastanawiać, lepiej podjechać na IP, niż siedzieć i się zamartwiać..dobrze zrobiłaś

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:30   #3146
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
w Pl są , dość drogie (3szt 50zł) a tutaj nie wiem, jakby były to w aptekach rzeczy są strasznie drogie jak się nie ma recepty. sam femibion 30eur = 120zł za opakowanie ja w Pl kupowałam za 32 z groszami z internetowej apteki.

nie było co badać bo wyschło tak że najmniejszy ślad nie został
co do testów to napisałam wyżej

też mam

U nas w aptece normalnej to kupisz za 40-kilka złotych Femibion, porównując zarobki ta cena 30 euro jest normalna. Nie przeliczaj bo to bez sensu.

Dobrze, że pojechałaś, i dobrze, że wszystko gra. Widzę, że fajnie tam się tobą zajęli. To coś metalowe to wziernik

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:34   #3147
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No ja zobacze jak dzis bedzie. Bo tez ciagle bylam spocona. W nocy to wogole spie bez przykrycia z wiatrakiem bo mi gorraco.
ja w ciagu ostantich dni mialam to samo ale bylo naprawde goraco
ale dzis juz nei ma slonca, wieje fajnie ale ja i tak siedze i sie poce??!?!

w piatek wizyta
musze zroibc krew i mocz
i bedzie ktg za 40zl przed wizyta pozniej wizyta i gbs i cos tam jeszcze az sie boje
Stary 2015-09-02, 09:35   #3148
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w aptece normalnej to kupisz za 40-kilka złotych Femibion, porównując zarobki ta cena 30 euro jest normalna. Nie przeliczaj bo to bez sensu.

Dobrze, że pojechałaś, i dobrze, że wszystko gra. Widzę, że fajnie tam się tobą zajęli. To coś metalowe to wziernik
wiem wiem że tu inaczej się zarabia to przeliczać nie można ale o sam fakt chodzi. w aptece strasznie drogo. no chyba że ma się receptę to nie zapłacisz więcej niż 5eur.. a taki przykład woda utleniona 7eur, u nas nie kupisz za 7 zł tylko za 1zł z czymś

wrrr nie lubię tego metalowego. jak byłam miesiąc temu w szpitalu to do krwi poszło.. przez to cały dzień plamiłam :/
Stary 2015-09-02, 09:38   #3149
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

tez nie lubie wzirnikow ani metalowych ani plastikowych brrr
Stary 2015-09-02, 09:42   #3150
natalitka1988
wkręcona :)

[QUOTE=Oliath;52619772

Dziś cudowny przypływ energii, zimno na dworze umyłam sobie raniutko gary, parter, powiesiłam pranie! mogę góry przestawiać ;-)[/QUOTE]
Czy ty kiedyś usiądziesz na doooopce???:brzy dal:

Cytat:

Dobrze, że to sprawdziłaś... nawet jak w nocy się obudziłam to sobie pomyślałam jak tam się trzymasz...

Fajnie tam macie, że na ip zachęcają Cię do przyjazdu w każdej niepokojącej sytuacji...
Ja jak byłam raz w życiu to jeszcze mnie lekarz ochrzanił, że mam swojego prywatnego gina z tym iśc a nie w szpitalu głowę zawracać...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości