|
|
#1981 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Cytat:
i tabletki Prenalen na gardło, bezpieczne dla kobiet w ciąży.Cytat:
Problem z zatrudnieniem.. jak już chcą gdzieś to po studiach. Ewentualnie jakieś zlecenia na zrobienie stron ale to mało opłacalne. Ja polecam kierunki medyczne, po nich zawsze jest zatrudnienie typu technik farmacji, rejestratorka medyczna, asystentka stomatologiczna albo technik elektroradiolog. Tylko podstawowe. |
|||
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, maz bedzie dopiero kolo 17-18, gdyby nie to ze do laski obok przyszla mama i ona mi kupila drozdzowke to byloby slabo
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotka ależ zdrowe i zbilansowane śniadanie! Czego na tej tacce nie ma!Cytat:
Cytat:
![]() Jutro będę już w 24 tc, co oznacza jakieś 16 tygodni do porodu, co oznacza panikę
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zapomniał, że obiecywał.. wczoraj mu to powiedziałam to na mnie nawrzeszczał, że ja też mam się starać.. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły te poduszki typu rogal Jakie macie wypełnienie takiej poduszki? Styropianowym granulatem? Czy czymś innym? A i ktoś zamawiał z tym kocykiem, ale nie pamiętam kto Czy można prosić o link?
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, serio? Musi naprawdę się pilnować... co do granulatu, to mam wlokninę silikonową.
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Mi za 16 tyg stuknie 39 tydzień skończony i pewnie kilka nieprzespanych nocy z bejbikiem
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
My tez zwykle odwiedziamy w święta obie rodziny, zobaczymy jak bedzie w tym roku, czy bede miala sile jechac te 60 km
![]() Ja jeszcze sie nie rozgladalam za zadna wyprawka, ale może cos na urlopie sie uda zobaczyc. |
|
|
|
#1989 | |
|
Rozeznanie
|
uff nadrobiłam Was
![]() wyprawiłam TZ do pracy - rok szkolny się zaczął, tylko ja siedzę w domu, tak mi było wczoraj przykro że moja klasa rozpoczyna naukę z innym nauczycielem ale zdrogiej strony koleżanka mi powiedziała że ona z drugim dzieckiem do pracy chodziła i łobuz straszny a z pierwszym siedziała w domu i anioł z nieba więc się tak pocieszam![]() Dotka fajnie że z dzidzią wszystko w porządku, oby cię szybko wypuścili bo z głodu umrzesz Do wyprawki trzeba dopisać zapasy spożywcze na czas pobytu na porodówce - masakra i czekam z niecierpliwością no fotkę obiadu ![]() Cytat:
Gratuluję nowych tygodni i miesięcy ![]() Czarnula a Tobie również córeczki Ja mam dziś połówkowe i mam nadzieje że moja córa też się potwierdziKtoś pisał o Lenorze Spring (przepraszam ale za dużo postów nabazgrałyście żebym ogarnęła wszystko) też go używałam ale raz na promocji kupiłam niebieski cocolino i jak dla mnie jest o wiele lepszy ale to kto co lubi Moja siostra skończyła szkołę policealną na kierunku asystentka stomatologiczna i nie miała kłopotów ze znalezieniem pracy, jest bardzo zadowolona - ten kierunek jest roczny a dwuletni to higienistka stomatologiczna i po tym ma się uprawnienia do wykonywania pewnych zabiegów (osuwanie kamienia i osadu np)więc można sobie dorobić Z tego co wiem u nas kierunek opiekunka dziecięca jest w Policealnej Szkole pracowników służb medycznych - nad żłobkami "opiekę " sprawuje nie MEN tylko NFZ dawniej w żłobkach pracowały pielęgniarki więc jeśli ktoś czuje powołanie do pracy w żłobku to musi ten kierunek skończyć - 2 lata a pedagogika op-wych 3 lata sam licencjat |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ahnessy przerwałaś szkołę? Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2015-09-02 o 12:54 |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, ja myślałam moją logopedię właśnie podciągnąć pod żłobek, fajnie by było mi więc zrobić tą opiekunkę... Pomyślę
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wczoraj byłam u gin i potwierdziła duży dorodny siusiak raczej nie powinien odpaść no i glukozę mam zrobić w połowie września. .... |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy powodzenia na wizycie
|
|
|
|
#1994 | |
|
Rozeznanie
|
jestem na l4 od czerwca, miałam nadzieję wrócić do pracy we wrześniu ale nie wyszło
Cytat:
Coś takiego znalazłam: Opiekun w żłobku i klubie dziecięcym. Wykształcenie, kwalifikacje, doświadczenie. a) Kto może być opiekunem. Wymagania dla opiekunów w żłobkach i klubach dziecięcych są takie same. Opiekunem w żłobku lub klubie dziecięcym może być osoba posiadająca kwalifikacje: pielęgniarki, położnej, opiekunki dziecięcej, nauczyciela wychowania przedszkolnego, nauczyciela edukacji wczesnoszkolnej lub pedagoga opiekuńczo-wychowawczego. Ponadto, opiekunem może być także osoba, która posiada co najmniej wykształcenie średnie oraz: - co najmniej dwuletnie doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku do trzech lat lub - przed zatrudnieniem jako opiekun w żłobku lub w klubie dziecięcym odbyła 280-godzinne szkolenie, z czego co najmniej 80 godzin w formie zajęć praktycznych, polegających na sprawowaniu opieki nad dzieckiem pod kierunkiem w pełni wykwalifikowanego opiekuna. Ale z logopedą to inna sprawa raczej nie musisz mieć dodatkowych kwalifikacji (moje zdanie) chyba że chcesz być wychowawcą |
|
|
|
|
#1995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52613996]Ja chodzę do polocealnej na farmacje, jest to państwowa szkoła, a nie płatna typu Żak itp i w sumie jestem zadowolona. Zamierzasz isc od tego września? A ogarniesz potem zajęcia? [/QUOTE]
Żak ma w ofercie kierunki bezpłatne i płatne. Także to zalezy, jaki sobie wybierasz. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ma w swojej ofercie mnóstwo kierunków głównie bezpłatnych (są tez płatne, ale wszystko jest wyłuszczone na stronie) za to jeśli jest napisane, że NAUKA ZA DARMO to faktycznie tak jest (do umowy dostaniesz dokument gwarancyjny więc masz podkładkę na piśmie). I daję sobie dwie ręce i głowę uciąć, że jak kierunek jest bezpłatny to nie zapłacisz ani grosza ![]() Z bezpłatnych możesz wybrać szkołę jednoroczną lub dwulenią. Z jednorocznych bardzo fajnym kierunkiem jest FLORYSTKA. Z dwuletnich największa populrnoscią zawsze cieszy się TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH, ale też RACHUNKOWOŚĆ, ADMINISTRACJA, INFORMATYKA i inne. One są naprawdę za darmo ![]() Po skończeniu szkoły typu w/w możesz uzyskac tytuł technika (zdajesz państwowy egzamin MEN i jak zdasz uzyskujesz PRAWO DO WYKONYWANIA ZAWODU i to nie jest żadna ściema). Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak pisałam wyżej - fajny kierunek ![]() a co się dzieje? ostatnio było już fajnie?
|
|
#1996 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie ze tak i sie z Toba zgodze i nic w tym zlego ze chcialaby odzyskac jakas czesc kasy. Tylko ze ja o nic sie nie prosilam, nawet nie zaczynalam tematu jej ubranek itd. Kiedys rozmawialysmy no i mowie ze musze zaczac robic wyprawke dla malucha. A ona- "ale po co przeciez po malej mam tyle ubranek a jak bedzie dziewczynka to nic nie bedziesz musiala kupowac" no to po takim tekscie moglam sobie co nie co pomyslec... ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ale fajnie ze juz wiecie
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed kolejną wizytą muszę też krzywą cukrową zrobić
będzie słodko
|
|
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł tż z pracy. Jemy obiad w ciszy. Po chwili rzuca tekstem: 14 września zaczynam urlop, wziąłem dwa tygodnie, a na 3 dni jedziemy odpocząć do Łeby. Boziu, nie ogarniam go.
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrazenie ze u Was komunikacja lezy.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się tak wydaje.. jedno i drugie chowa swoje "ale" i to się tak zbiera i kumuluje
tak się nie da |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Melduję, iż wróciłam Na wakacjach niestety nie udało mi się złapać wifi więc mam ponad 1000 (!!!) postów do nadrobienia.Byliśmy dzisiaj rano na wizycie u gin no i mamy chłopca ![]() ![]() Jest już całkiem spory - waży 430gram. Wszystko jest w porządku TŻ dumny jak paw
|
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odpoczelas na wakacjach ? |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna gratki!
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Wakacje bardzo udane, chociaż było koszmarnie gorąco - przed naszym wyjazdem zapowiadali 26-27 stopni, a było o 10 więcej... Ale parasol i morze/basen i jakoś się dało wytrzymać ![]() Hotel bardzo ładny, czyściutki, jedzenie dobre. Naprawdę wróciliśmy zadowoleni
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co leży, ale mi smutno że nie możemy się dogadać.
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00 ale siadlas i wprost powiedzialas co Ci sie nie podoba i czego oczekujesz?
|
|
|
#2010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na wakacjach odpoczęliście, pogoda dopisała? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Czy można prosić o link?

ale zdrogiej strony koleżanka mi powiedziała że ona z drugim dzieckiem do pracy chodziła i łobuz straszny a z pierwszym siedziała w domu i anioł z nieba więc się tak pocieszam
tak się nie da
Melduję, iż wróciłam
Na wakacjach niestety nie udało mi się złapać wifi więc mam ponad 1000 (!!!) postów do nadrobienia.