|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Owieczka- ja myślę, że jeszcze jest trochę metod wykurzenia Małej. Mogą np. użyć tam-tamów albo rytuału voodoo. Mam taką wizję, że leżę na łóżku porodowym a oni mnie okadzają jakimiś ziołami a pani dr w masce na twarzy potrząsa nade mną czarną kurą
![]() ![]()
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzięłam się za sprzątanie pokoju, ale dopada mnie straszny ból i brzuch twardnieje aż muszę się położyć. Wtf!?
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz później musiała wiązać kokardki na wózku i jeździć do szamanki! |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogłabym 2 imienia nie dawać bo nie widzę sensu, mąż chce. Chyba damy Aleksandra po mojej prababci. U mnie w rodzinie to popularne imię bo prababcia była boska i zarąbista i jest sporo Olek i Olków.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
To czarownica więc czary wchodzą w grę hehe. Co do sosów polecam paprykowy. Ridja Mój synio ma być Aleksander
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- w razie czego to na Podlasiu żyją jeszcze szeptuchy. Jakby mi dziecko tym voodoo zepsuli to polska, rdzenna magia sobie z tym poradzi. A ładna kokardka nie jest zła szczególnie czerwona
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Co za wałek ze mnie... no przecież!
Cytat:
Przełamane nieprzełamane, ważne że po słusznej stronie brzucha (tej zewnętrznej)
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje!! To od przyszlego roku bede obchodzic urodziny z mysla o Twoim Stasiu
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięękna data
|
|
|
|
|
#1870 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w tym dniu, w którym można w końcu oddychać
![]() Cytat:
Tylko u mnie już więcej dzieci nie będzie, a ta Łucja to było marzenie mojego życia - przez 1,5 miesiąca chodziłam 10 centymetrów nad ziemią No trudno, będę zazdrościć innym ![]() Cytat:
Wstyd normalnie, hehe. Ale już się przyzwyczaiłam i odłożyłam marzenia o córce na bok. Będę królową wśród chłopaków, tak miało być ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny - będzie pamiątka. My dla pierwszego synka mamy taką księgę - pierwszy rok z życia dziecka. Super pamiątka ![]() Co do imion - nasz starszak ma drugie imię po moim kochanym tacie Gdyby teraz była córka, to imię drugie miałaby po zmarłej teściowej. A tak Bruno będzie miał drugie imię po moim mężu - nie dam po teściu, nie za bardzo się lubimy Ale w ogóle to lubię stare imiona Spakowałam torbę dla siebie Dziś pakuję dla małego - połowa już za mną! Strasznie mi dziś brzuch twardnieje, a dziś ostatni dzień 37tc. Z tym, ze ja muszę doczekać do 16 września, nie ma opcji. Jakby co, zaszyję się na dole żeby doczekać, hehe |
||||||
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam i mi się skasowało :/
pisała do mnie teraz siostra Tż'ta, że jej koleżanki z pracy siostrze kazali na Madalińskiego rodzić SN dziecko o wadze 4300! a następnego dnia chcieli ją wypisać do domu! w Piasecznie z kolei zero opieki ze strony położnych! Brrr! Boje się!
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
My już po wizycie
i nakaz leżenia odwołany. Ciąża donoszona więc czekamy na rozwój akcji jeśli do 8 września nic się nie wyklaruje to na 14.09 dostaję skierowanie do szpitala i wtedy będą działać lub czekać jeśli się okaże, że jednak poród sn będzie możliwy. Co najśmieszniejsze poziom wód znowu opadł, a wyniki jak nigdy wzorowe, a no i jak wcześniej mały bardzo naciskał na wyjście tak teraz mu się juz odwidziało i przesunął się w głąb. Moja gin żadnego nacisku nie wyczuła
|
|
|
|
#1874 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dzień przed tp
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem ciekawa co to za przywitanie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jutro dowiem się ile moje dziecię waży w dniu TP
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
ana, gratuluję.
grita, no niestety jak pisałam swoje musi odpłakać, a Ty z nią. Zresztą moja starszaczka, mimo że naprawdę lubi swoje przedszkole to też od poniedziałku już odlicza kiedy będzie piątek i koniec, czyli weekend. A ja kolejny raz zasnelam ok 6 rano. Nie mam już siły, łapie takiego doła, że szok. Jeszce mnie gardło boli. Nie mam nawet sił nadrabiać was... Powoli doczytam później. |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Malena
Biedna spróbuj w dzień pospać
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi i pępowiny - nie wiem czy mój gin jest taki wyluzowany ale on twierdzi że jedna pętla na szyi to jest standard, każde dziecko w pewnym momencie jest zawinięte, potem się odwija i zawija i tak w kółko i sam fakt pętli nie jest powodem do niepokoju. Apropos wagi też mówi że rzadko kiedy "ciężkość" porodu zależy od wagi dziecka i że poniżej 5 kg nie ma co panikować. |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha przy pomocy położnych, które chroniły mocno krocze, tylko lekko ją nacięli.
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maly dzisiaj okropnie leniwy
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam chwilę na odsapnięcie
A zaraz i tak się muszę zwijać na zebranie do przedszkola. Jagoda śpi, wczoraj w nocy udało mi się paznokcie odświeżyć, ogólnie w nocy lepiej mi się robi sporo rzeczy, spokoj, cisza. Jeśli chodzi o drugie imię, to u nas jest Jagoda Regina Po babci Tż. Chcieliśmy na pierwsze Regina, ale babcia protestowała, że to jej imię jest brzydkie
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się imię Regina kojarzy z wykładowczynią która robiła mi na złość no i z papierem toaletowym I jest trudne do zdrobnienia. Jagódka jest urocze |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Mąż poszedł do pracy. Więc mam czas dla siebie. Nadrobiłam was troszkę.
Ale nie mam weny na pisanie. U mnie znów wróciła ochota na spanie i wstaje tylko 1-2 razy na siku w nocy. I śpię uwaga od 12 w nocy do 9-11 rano. Normalnie siebie nie poznaje.
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec mam deklaracje do pediatry, wypełnie w domu i mogę donieść nawet po porodzie. Tak więc jedna rzecz z głowy. Do tego z położna umówiłam się na piątek i będę się dogadywała bo to znajoma
tak więc mam ulgę ze juz się za to zabrałam. Dziś może Tż poskłada łóżeczko, tylko trzeba wynieść co nieco do piwnicy bo inaczej się nie zmieści
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
a ja się właśnie zastanawiam czy gin przedłuży mi jutro zwolnienie czy będę musiała iść już na macierzyński. Mam nadzieję, że da chociaż na tydzień,
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety kiedy będąc ok 20 tc dostałam silnego bólu brzucha zostałam w tym szpitalu potraktowana po prostu strasznie, nie będę wchodziła w szczegóły ale poziom traktowania ciężarnej pacjentki mnie zszokował. ODRADZAM! Poszukałam opinii o tym szpitalu i nie wiem czy słyszałyście o sprawie Lilianki z Piaseczna? Wklejam link do reportażu: http://ttv.pl/aktualnosci,926,n/skrz...ly,156946.html Moja córcia też ma być Lilianka.
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis od rana w rozjazdach i przygladalam sie temu mojemu brzuchowi mlody jak zwykle nogi wystawial po bokach i fikal ale faktycznie jak siedze i mnie trzesie to brzuch robi sie kwadratowy z dwoch stron wiec to raczej spianie sie macicy bo chyba takich wygibasow to dupą by nie ogarnal skoro glowe ma na dole ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Będziesz później musiała wiązać kokardki na wózku i jeździć do szamanki!

. Jestem zła, bo cała ciąża była książkowa, a na sam koniec ta stópka i ta pępowina- chyba oszaleję 

I jak mąż ją zostawiał w sali to też płakała, strasznie mi jej szkoda 

07.02.2015r.