Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 14:28   #91
mervie
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Mervie współczuję tego leżenia domyślam się jakie to musi być wkurzające
dokładnie- to jest wkurzające bo tyle rzeczy by się chciało zrobić! mam zapas Dużych Formatów- nadrobię za to

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Jutro mam USG więc jeśli nie zapomnę to zapytam o to
Już raz pytałam, bo ja mam uchyloną, ale wtedy ucięła rozmowę, że mam się nie martwić póki co
byłabym bardzo wdzięczna, bo nie szukam u wujka google już niczego..

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mervie ja mialam.od 30 tyg rozwarcie 3 cm. Urodzilam.po terminie ale nie cofnelo sie. Po prostu oszczednh tryb zycia. Na poczatku lezalam plackiem cale dnie tak przez dwa tyg. Wychodzilam tylko do wc. Jedzenie podawane pod nos itp.
Po tych dwoch tyg zaczelam.chodzic po domu i do szkoly. Plus oczywiscie na wizyty.
tak właśnie mam nadzieję, że do następnej wizyty będę leżeć żeby chociaż się nie pogłębiło nic i zobaczymy co gin na to, może chociaż krótki spacer potem będę mogła uskutecznić?

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
wiesz co ja miałam w pierwszej ciąży rozwarcie i jak się zrobiło tak zostało do końca, na początku lekarka kazała mi ostro na siebie uważać ale jak wyszło że dalej nie postępuje to już później aż tak nie uważałam ale nie miałam zaleconego leżenia wiec jednak trochę inna sytuacja
dzięki za info ja wczoraj przed wizytą zdążyłam wysprzątać cały dom, bo przecież nie czułam, że coś się dzieje

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hejaaaa witam się w nowym wątku...starego nawet nie dotykam, bo i tak nie nadrobię, więc mam nadzieję, że chociaż w tym będę w miarę na bieżąco, bo coś mnie wena do pisania opuściła...
Któraś z was pytała o rozwarcie (przepraszam, że nie cytuję, ale wpadłam na szybko), więc wydaje mi się, że się nie cofa... w pierwszej ciąży jak mi ginekolog powiedział, że szyjka już jest zgładzona i mam 3 czy 4 cm rozwarcia (nie pamiętam dokładnie) to skomentował, że rozwarcie się może tylko powiększyć, nigdy zmniejszyć. Ale czy tak jest zawsze? Tego nie wiem niestety...
Poza tym przyszedł mi materac - jest fajowy i ani za twardy, ani za miękki - młody na ochotnika i jako jedyny pasujący jeszcze rozmiarami się na nim położył i stwierdził, że super. Wiadomo, że taka mała kruszyna to nie ugnie tego materaca na więcej niż milimetr, ale wydaje mi się, że będzie odpowiedni i dla noworodka i dla większego już bąka prześcieradła, które zamówiłam w komplecie też fajne, 100 % bawełny, na gumkę, wydają się być ok, ale jeszcze nie patrzyłam, bo będę je prać, jak już łóżeczko kupimy... o losie...znowu te zakupy.
I od kilku dni przymierzamy się z mężem, żeby w końcu wymyślić imię, ale zawsze coś nam staje na przeszkodzie - a to Harry Potter, a to goście mały mi wczoraj powiedział, że dziecko może się nazywać ANTONIK. Hm...
Moje opcje to Ignacy (najbardziej mi się podoba), Antoni, Konstanty, Leon albo ewentualnie Tymon. Młody nadal obstawia Bolka i Lolka... a mąż to nawet nie wiem, ostatnio mówił do brzucha per Benedykt, ale mam nadzieję, że jaja sobie robi
a czy miałaś jakieś objawy tego rozwarcia? nie wiem jak bardzo mam się obserwować teraz? czasem (kilka razy w ciągu dnia) mam skurcze macicy, ale to podobno normalne i mam już tak od ok 18 tygodnia- a do tej pory miałam piękną, długą i zamkniętą szyjkę... szybko wszystko się zmienia

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie rozkminiam...
bo w pracy generalnie w piwnicy mamy mega grzyba, grzyb ten oto przesiaduje tam ponad rok ...
woda w piwnicy stoi, dotego miejsca mam moze z 3 metry w lini prostej do drzwi... i spod tatmtych drzwi grzyb zaczyna juz wychodzic na gore...
czy mysliscie ze moze to tez byc wkestia mojego zlego samopoczucia ?
oczywiscie powietre inne w studiu tez... ale zastanawiam aise,... Tz mowi ze lepiej sie czuje w domu bo sie mniej ruszam.. ale w racy tez nie wiele sie ruszam ostatnio..
probuje znalezc jakies racjonalne rozwiazanie....
taki grzyb to straszne ZUO!! moim zdaniem powinnaś stamtąd uciec, masz coraz więcej powodów... zdrowy człowiek nie powinien w takich warunkach przebywać a co dopiero ciężarówka
tym bardziej, że jak rozumiem nie zapowiada się żeby za☠☠☠iste szefostwo coś sobie z tytułu grzyba robiło?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Mam dość wiecznie coś musi być pod górkę .. zawsze COŚ musi wyjść .. siedzę i wyje ze nam to się w życiu nic nie uda .. najpierw kasa..kredyty które trzeba spłacać .. a mogliśmy juz dawno za gotówkę mieszkanie kupić no ale cóż. . Rodzinka.. później problemy z ciążą .. teraz wieczne niespodzianki z mieszkaniem .. no ileż można ; ( + do tego teraz hormony ciążowe = istny kataklizm Idę się nazrec słodyczy ..

Odezwę się jak pobieram się psychicznie .. sory za trucie. .
trzymaj się! wiem, że zawsze COŚ... ale dobre też się trafia czasem, musimy walczyć
Stary 2015-09-02, 14:40   #92
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
No to w takim wypadku jeśli ktoś ma zwolnienie leżące to w wypadku kontroli nawet nie może im drzwi otworzyć
hehe ciekawe jak by zus zareagował na takie wytłumaczenie jakby nikt drzwi nie otworzył

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Chyba sprawdzają czy nie nadużywasz zwolnienia, w znaczeniu, że nic Ci nie jest, a siedzisz w chacie i bierzesz od nich kasę. A prawda jest taka, że każdy dzień ciąży jest inny i dziś mogę góry przenosić, a jutro mogę leżeć zdechła w łóżku i nie mieć siły oddychać. A kontrola akurat trafi się w dzień przenoszenia gór i co? Chore to.
mimo wszystko mnie to nie przekonuje, bo pani z zus to jednak nie ginekolog więc nie sprawdzi czy szyjka trzyma albo czy spojenie się nie rozłazi, a tego może nie być widać a pierwszy rzut oka. Poza tym czasem zwolnienie z pracy jest nie że ktoś źle się czuje tylko ze praca ciężka bo np trzeba dźwigać ciężkie rzeczy. Eh wku*wia mnie ten zus! bo jak płacić to im w pierwszej kolejności ale jak mają coś wypłacić to wymyślają cuda. Kiedyś widziałam reportaż o kolesiu co już leżał w domu przy butli tlenowej a zus stwierdził ze renta mu się nie należy i jest z dolny do pracy. Masakra.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:43   #93
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
hehe ciekawe jak by zus zareagował na takie wytłumaczenie jakby nikt drzwi nie otworzył

Moja koleżanka miała kilka miesięcy temu pismo z ZUSu że nie otworzyła drzwi kontroli. Odpisała maila że w domu były z nią 2 inne dorosłe osoby i nikt nie zarejestrował dzwonka ani pukania do drzwi. Do dzisiaj spokój (lada dzień rodzi)
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:45   #94
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
a wogóle to nie wiem czy wam mówiłam że chyba wybraliśmy imię będzie Dagmara już mówię do brzuszka DAgmarka co robisz
Super !
Ja do Krzysia tez juz mowie :d

Wgl news dnia

dostalam kompa
nie byle jakiego
Ahahaha wlasnie go ustawiam

Ciekawostka jest to ze tylko ja bede umiala go uzywac
bo jest tak poustawiany

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:46   #95
zaneta_b
Rozeznanie

Hej Witam się w 27 tygodniu i od razu w nowym wątku tak myślałam że tak będzie i zanim zaczęłam odpowiadać to zobaczyłam czy nie ma nowego a tu od razu 4 strony! Szalejecie dzisiaj, to chyba ta pogoda wam energii dodała, co?

ja dzisiaj rano przeżyłam małą schizę, przez którą wyłamałam się z diety, ale siła wyższa... Moja córcia chyba na zmianę pogody zareagowała snem totalnym, bo jak wczoraj szalała w brzuszku, to dzisiaj do południa nic. Nawet po śniadaniu no więc musiałam się wspomóc ciastkami i mirindą, trochę się po tym ruszyła. Uspokoiła matkę trochę...

Dobra, idę nadrabiać, wrzucę wam potem jeszcze zdjęcia, odebrałam z poczty otulacz i rożek
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:48   #96
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Mam dość wiecznie coś musi być pod górkę .. zawsze COŚ musi wyjść .. siedzę i wyje ze nam to się w życiu nic nie uda .. najpierw kasa..kredyty które trzeba spłacać .. a mogliśmy juz dawno za gotówkę mieszkanie kupić no ale cóż. . Rodzinka.. później problemy z ciążą .. teraz wieczne niespodzianki z mieszkaniem .. no ileż można ; ( + do tego teraz hormony ciążowe = istny kataklizm Idę się nazrec słodyczy ..

Stary 2015-09-02, 14:48   #97
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
halwaya co jakiego smakołyku urodzinowego może coś znajdziesz na tym blogu http://slodziutkamama.blogspot.com/search/label/desery
Moja przyjaciółka ma cukrzycę ciążową, dużo przepisów z tego bloga przyswoiła i bardzo go poleca, z resztą mówi że wiele dań na stałe wejdzie do jej menu Sama właśnie przeglądam i na pewno kilka przepisów wypróbuje
Dzięki !! Wypróbuję

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:49   #98
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość

taki grzyb to straszne ZUO!! moim zdaniem powinnaś stamtąd uciec, masz coraz więcej powodów... zdrowy człowiek nie powinien w takich warunkach przebywać a co dopiero ciężarówka
tym bardziej, że jak rozumiem nie zapowiada się żeby za☠☠☠iste szefostwo coś sobie z tytułu grzyba robiło?
Problem taki ze to wkestia agencji...
ale bede do nich dzwonic wiele razy probowali wode usuwac w zeszlym roku z marnym skutkiem.
Ale wiecie co ?
drzwi dzis czesto otwieram i jes super !

Stary 2015-09-02, 14:51   #99
halwaya
Zakorzenienie

Onedue trzymaj się kochana ja też miałam doła, chandrę i wszystko na raz.. dwa dni ryczalam.. i jest lepiej. Oby Tobie szybciej przeszło

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Adka grzyba zgłoś do landlorda budynku. Jak z tym nic nie robi to do Councilu! To zagrożenie health&safty

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:07   #100
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Enedue trzymaj się kochana i nie daj się! Pamiętaj, kto jak nie my? Dasz radę z tym wszystkim a jak coś potrzebujesz to wal, może nie pomożemy, ale wygadać się też dobrze

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Drogie Panie oto miś od Nivea baby

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:17   #101
andriuszka77
Zadomowienie

witam w nowym wątku

Gryzelda88 - ładny miś!

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-02 o 15:18
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:20   #102
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Druga

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Czubasek czyli to nie jest jednorazowa grzywna za określoną szczepionkę tylko dają kary do skutku, aż się zaszczepi?
Mi też pomysł ze szczepionka wcale się,nie,podoba, dobrze ze to do 16 rz można szczepic, więc liczę ze sie coś zmieni do tego czasu.
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czubasek to nie jest takie proste chybazebt wlepic kare
Kolezanka nie szczepi i poszla do nich i zazadala zeby jej dali osiawiedczenie ze jezeli z dzieckiem cos soe stsnie biora odpowiedzialnosc
I dali spokoj
Dokładnie o tym samym pomyślałam, skoro przymierzając do szczepień niech dadza mi gwarancję, że,nie zaszkodzi tym,dziecku ;/

Mam pytanie odnośnie wózka, bo byłam dzisiaj u nas w sklepach i nie widziałam tego Marine, gdzie go widzialas? A poza tym widziałam Tako Extreme Plus, słyszałaś o takim?
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52622013]

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Super ten spiworek, też taki zamówie
Cytat:
A ja musialam.dzis mala wczesniej odebrac z przedszkola. Horror. Nie chciala wyjsc. Tak wyla ze musialam.ja wziac na rece i sila wyniesc. Teraz ja leze bo brzuch twardy a ona biedna spi
Zobacz jak jej się spodobało i to już od początku roku a zawsze o 12 ja będziesz odbierala? Może było jeszcze sporo dzieci i dlatego tak ciężko było z powrotem do,domu?
Cytat:
To nie wiedziałaś, że żeby wytwarzać mleko, trzeba pić dużo mleka?

Ja przeczytałam, że dawała Ci Bavarie, już mi się wszystko z alko kojarzy
Tak samo przeczytałam i myślę, piwo na laktacje?
Cytat:

Coś z kredytem czy mieszkaniem nie tak? Opowiadaj
Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ja ide się szykować do gina Odezwę się wieczorkiem
Powodzenia, trzymam kciuki

Tak w ogóle to witam się z Wami po poludniu dopiero, bo,od rana nie miałam czasu ;/ i już nowy wątek i tyle,stron do czytaniA

niedawno wróciłam do,domu i zaraz idę po w synów siostry, mam jej pomoc dzisiaj ich popilnowac, Bo,ona musi się spakowac, bo,przeprowadzają się, a ja jestem taka,zmęczona, ze nie wiem czy dam radę samą z 2 i 4latkiem ;/

Dzisiaj jeszcze byliśmy w 3 sklepach i oglądaliśmy wózki i wrócił mi zły humor ;/ każdy sprzedawca co innego opowiada, inne modele wózków pokazuje jako dobre, wczoraj już prawie się zdecydowałam na Tako Marine, ale coś mnie podkusilo poczytac jeszcze w,necie i znalazłam kilka słabych opinii, ze tak skrzypiec ten wózek, a to wszystko się zacina i nie wiem co,robic ;/;/ każde są do siebie podobne, mają te same mechanizmy i w głowie mi się już przewraca ;/

Wiem, ze o każdym cos złego napiszą, ale po prostu zglupialam ;/ płacić 2 tys za wózek to jednak troche kasy, a jak mam go za pół roku sprzedawać za pół ceny to średnio to wygląda ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:26   #103
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Andriuszka miś jest gratis w Rossmannie do 2 produktów nivea baby z kartą rossne
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:27   #104
benita84
Zadomowienie

Gryzelda jaki super misiek

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
a to nie jest tak że słód jęczmienny wzmaga laktacje? coś mi się kiedyś obiło o uszy
Stary 2015-09-02, 15:29   #105
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52625171]Andriuszka miś jest gratis w Rossmannie do 2 produktów nivea baby z kartą rossne [/QUOTE]
Mi też się podoba
Cytat:
Gryzelda jaki super misiek

a to nie jest tak że słód jęczmienny wzmaga laktacje? coś mi się kiedyś obiło o uszy
Podobno jakiś składnik zawarty w piwie wymagałby laktację, gdyby nie alkohol, który ją zaburza
Stary 2015-09-02, 15:29   #106
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ten marine to city cos tam- w tym sklepie na rynku na brzeskiej byl

Ja sie nie sugeruje tym co mowia, mam swoja glowe i wiem na co patrzec
Ty tez tak zrob
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:34   #107
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie u kazdego urzedasa to przejdzie.
Ta mama co sie sadzila wlasnie to podala za argument po swojej stronie. Koncern farmaceutyczny nie moze zapewnic 100% bePieczenstwa a ona swojego dziecka nie bedzie narazac.
Znajde ten artykul i wstawie jak bede na kompie,

Te ustawy sa o dupe potluc to samo z 6 latkami. Chol,era jakas durna minister bedzie mi decydowac czy moje dziecko jest gotowe czy nie do szkoly.
My chyba nie poślemy do szkoły Swoją drogą... Ale to takie dywagacje póki co. Ja nie wybiegam dalej niż za poród, bo nie wiem czy przeżyję to wszystko

mervie, strasznie współczuję leżenia, to męczące :/ Ale może uda się wykombinować coś, co Cię będzie zajmowało w międzyczasie...

Cytat:
Agrita zobaczymy :p
Ja bylan dizeckiem wymagajacym, zarlocznym bedacym wszedzie
Tz spokojnota bawiaca sie rekami. Najgrzeczniejszy z ich 5
Takze szanse nam na wszystko

Czubasek ja tam mialam bylan pierwsza a wychodzilam oststnia ;p

Ja leze w wannoe, jakas taka zalepiona sie czuje. Oststni dzien upalu i jutro chlodno

Wiecie albo jestem nienormalna albo jestem wyrodna
Nie chce mi sie czytac ksiazek o dzieciach, czasem cos sobie spojrze nayt.
Nie notuje wiele stad, chyba ze jakies nowinki ekologiczne i medyczne

Mam wrazenie, ze dam sobie rade. Nasze babcie i mamy sawaly, bez zadnych udogodnien to mym mamy nie dac?
Jakos sie nie stresuje wybitnie. Wiadomo zdarza mi sie, ale to rzadko
Skund u mnie takie cos? Wszak w sumie zawsze zylam w mysl zasady miej wy#%#%☠☠☠ ane bedzieCi dane. Ale zeby az tak?
Moze ktoras tez tak ma?
W sumie dobre podejście. Ja akurat jestem przewrażliwiona, bo mi rodzice zrobili dużo krzywdy, dlatego sama wolałabym nie nakaszanić tak, jak moja rodzina. Dziś m.in. musiałam się u ortopedy załamywać z powodu zaniedbań moich rodziców Stąd wolę poczytać co mogę.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Człowiek idzie obiad zrobić, a one nowy wątek zakładają. Beze mnie!

Cienwiatru myślałam dziś rano czemu się nie odzywasz, wywołałam Cię myślami?
Gryzelda super ten śpiworek! Bardzo mi się podoba

Kontrole z ZUSu kręcą się u nas, u sąsiadki, która rodzi za miesiąc już byli właśnie parę dni temu, położna dziś mi mówiła. Także tego...Muszę uważać chyba, żeby do 15 w domu siedzieć Bo wiecie, położna mnie dziś oświeciła, że zwolnienie "chodzące" to nie to, że można latać po całym globie, tylko do płota i z powrotem
No i koleżanki z działalnością gospodarczą bardzo są mocno kontrolowane, a mam takich sporo. Może mnie odpuszczą, ograbiam państwo co miesiąc na 1400 zł Fuck.

Hm to trochę stresujące Ja mam działalność i żeby mi się nikt nie dochrzaniał mam pracownika i pełnomocnika. Aczkolwiek chodzę dalej niż do płota Mam nadzieję, że fakt, iż płacę ciągle podatki sprawia, iż nie zechcą mi siedzieć na ogonie...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:35   #108
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska ten marine to city cos tam- w tym sklepie na rynku na brzeskiej byl

Ja sie nie sugeruje tym co mowia, mam swoja glowe i wiem na co patrzec
Ty tez tak zrob
City move to w rampersie widziałam, ale on na sidorskiej a nie na brzeskiej? Jest jakoś sklep na brzeskiej?

No niby masz rację, tylko,wiesz jak przeczytałam opinie ze wszystko w tym wózki potem slrzypi i ktoś po 3 miesiącach go sprzedaję, to jednak jest to zastanawiające ;/

A widziałaś ten Tako Extreme plus? Bo wczoraj o EXtreme pytalas?

A czy któraś z Was słyszała o Jedo Fyn, bo coś wydaje mi się, ze ktoś o nim pisal?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:37   #109
mujer
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

mimo wszystko mnie to nie przekonuje, bo pani z zus to jednak nie ginekolog więc nie sprawdzi czy szyjka trzyma albo czy spojenie się nie rozłazi, a tego może nie być widać a pierwszy rzut oka. Poza tym czasem zwolnienie z pracy jest nie że ktoś źle się czuje tylko ze praca ciężka bo np trzeba dźwigać ciężkie rzeczy. Eh wku*wia mnie ten zus! bo jak płacić to im w pierwszej kolejności ale jak mają coś wypłacić to wymyślają cuda. Kiedyś widziałam reportaż o kolesiu co już leżał w domu przy butli tlenowej a zus stwierdził ze renta mu się nie należy i jest z dolny do pracy. Masakra.
A to różnie z ZUSem bywa. Ostatnio zawaliliśmy sprawę i kombinowaliśmy solidnie, żeby uniknąć kary (mniejsza o szczegóły). Po prostu nie wiedzieliśmy czegoś i przegapiliśmy, więc trzeba było prostować i stawać na rzęsach. Poszłam więc do pani w ZUSku z miną zbitego kundelka, pytając, co muszę zapłacić, czy dużo, jakie mam wyjaśnienie napisać i wogle mdleję, kajam się itp To mi pani zamachała ręką, że spoko i obeszło się bez problemów. A niby to nie jest przyjazny dla płatnika rejon. Z tym, że no nie wiem, może szykują na mnie coś grubszego po prostu
Stary 2015-09-02, 15:38   #110
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer akurat Teoje niusy w wiekszosci przyswajam
Bo sa dla mnie ciekawe :p
Stary 2015-09-02, 15:40   #111
mujer
Zadomowienie

No nic, mam ekstremalną depresję dziś, więc może zajmę się w końcu jakąś robotą choćby dla zabicia czasu. Ale jakąś łatwą, bo reklamacja drukarki czy naprawianie netbooka chyba mię przerasta Że nie wspomnę o kuciu :/

Pytałam już czy któraś z Krk czy okolic zna jakiegoś spoko instruktora jazdy? Mam kilku poleconych, ale... Strasznie mi się nie chcę, jednak muszę kiedyś umówić się na jazdy. Chyba dopiero za tydzień, no ale... Póki co nie ogarniam naszego samochodu. Wogle nie wiem, czy to możliwe, żebym cokolwiek ogarnęła hyh.
Stary 2015-09-02, 15:40   #112
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

A ja czytałam o babce, której musieli amputować nogę na skutek raka, a zus jej rentę zabrał, bo przecież ma dwie ręce i może iść do pracy

Boże, umieram dzisiaj. Głowa mnie boli, nie mogę leżeć, nie mogę siedzieć, nic... Eh.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:40   #113
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie to, żebym broniła Dudy ale w polskim systemie ustawodawczym prezydent niestety niewiele może
Prawda to.
Ogólnie nie wnikam w politykę, bo wiele człek nie podziała, a tylko się nadenerwuje. Kiedyś miałam ambicje być aktywna, ale jak obejrzałam parę cyrków, to mi przeszło

Cytat:
Ja właśnie liczę jeszcze na te odwołania
Swoją drogą pieniędzy na leczenie nie mają, ale już na drogie szczepionki się znajdą

Wiesz, to tylko zdjęcia. Serio tyłek mam wielki. Wiem, że taka moja natura, no ale mimo wszystko rośnie nieubłaganie
Zresztą Ty na zdjęciach też szczupło wyglądasz

Właśnie ja gdzieś czytałam, że od 2017r. mają być refundowane.

Ten kombinezon do Maxi Cosi? Ciepły jest?

Ja też chodzę w luźnych rzeczach, a nowe spodnie kupiłam w większym rozmiarze
Na świńską grypę to co było (czy na ptasią, cholera już nie pamiętam )
Mi się wydaje, żę na zdjęciach grubo wychodzę, choć i tak lepiej niż na żywca. No ale... życie kluski takie jest :/

Chyba do grudnia pochodzę w namiotach, bo dzisiejsze spodnie mnie wykończyły
Stary 2015-09-02, 15:41   #114
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
City move to w rampersie widziałam, ale on na sidorskiej a nie na brzeskiej? Jest jakoś sklep na brzeskiej?

No niby masz rację, tylko,wiesz jak przeczytałam opinie ze wszystko w tym wózki potem slrzypi i ktoś po 3 miesiącach go sprzedaję, to jednak jest to zastanawiające ;/

A widziałaś ten Tako Extreme plus? Bo wczoraj o EXtreme pytalas?

A czy któraś z Was słyszała o Jedo Fyn, bo coś wydaje mi się, ze ktoś o nim pisal?

Tak widzialam ale Pan nie byl mi stsnie odpowiedz czym roznia soe te dwa modele, plus kolka byly zafoliowane i nie byl chetny ich odfoliowa. Wiec dla mnie obsugla do bani
Stary 2015-09-02, 15:41   #115
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bo brałam pod uwagę, ma dużą spacerówkę i podobno jest ok ale w spacerówce niesiedzące dziecko może zjeżdżać
Stary 2015-09-02, 15:42   #116
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hejaaaa witam się w nowym wątku...starego nawet nie dotykam, bo i tak nie nadrobię, więc mam nadzieję, że chociaż w tym będę w miarę na bieżąco, bo coś mnie wena do pisania opuściła...
Któraś z was pytała o rozwarcie (przepraszam, że nie cytuję, ale wpadłam na szybko), więc wydaje mi się, że się nie cofa... w pierwszej ciąży jak mi ginekolog powiedział, że szyjka już jest zgładzona i mam 3 czy 4 cm rozwarcia (nie pamiętam dokładnie) to skomentował, że rozwarcie się może tylko powiększyć, nigdy zmniejszyć. Ale czy tak jest zawsze? Tego nie wiem niestety...
Poza tym przyszedł mi materac - jest fajowy i ani za twardy, ani za miękki - młody na ochotnika i jako jedyny pasujący jeszcze rozmiarami się na nim położył i stwierdził, że super. Wiadomo, że taka mała kruszyna to nie ugnie tego materaca na więcej niż milimetr, ale wydaje mi się, że będzie odpowiedni i dla noworodka i dla większego już bąka prześcieradła, które zamówiłam w komplecie też fajne, 100 % bawełny, na gumkę, wydają się być ok, ale jeszcze nie patrzyłam, bo będę je prać, jak już łóżeczko kupimy... o losie...znowu te zakupy.
I od kilku dni przymierzamy się z mężem, żeby w końcu wymyślić imię, ale zawsze coś nam staje na przeszkodzie - a to Harry Potter, a to goście mały mi wczoraj powiedział, że dziecko może się nazywać ANTONIK. Hm...
Moje opcje to Ignacy (najbardziej mi się podoba), Antoni, Konstanty, Leon albo ewentualnie Tymon. Młody nadal obstawia Bolka i Lolka... a mąż to nawet nie wiem, ostatnio mówił do brzucha per Benedykt, ale mam nadzieję, że jaja sobie robi
Benek?

Dla mnie Kostek najładniejsze Sami mieliśmy tak dać synkowi na imię

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52622892]Aniqa 68-74 i nie obraziłabym się gdyby był ciut większy.[/QUOTE]Dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie rozkminiam...
bo w pracy generalnie w piwnicy mamy mega grzyba, grzyb ten oto przesiaduje tam ponad rok ...
woda w piwnicy stoi, dotego miejsca mam moze z 3 metry w lini prostej do drzwi... i spod tatmtych drzwi grzyb zaczyna juz wychodzic na gore...
czy mysliscie ze moze to tez byc wkestia mojego zlego samopoczucia ?
oczywiscie powietre inne w studiu tez... ale zastanawiam aise,... Tz mowi ze lepiej sie czuje w domu bo sie mniej ruszam.. ale w racy tez nie wiele sie ruszam ostatnio..
probuje znalezc jakies racjonalne rozwiazanie....
Grzyb wpływa bardzo źle na wiele rzeczy związanych ze zdrowiem i samopoczuciem, więc może to być jego wina

Cytat:
Kontrole z ZUSu kręcą się u nas, u sąsiadki, która rodzi za miesiąc już byli właśnie parę dni temu, położna dziś mi mówiła. Także tego...Muszę uważać chyba, żeby do 15 w domu siedzieć Bo wiecie, położna mnie dziś oświeciła, że zwolnienie "chodzące" to nie to, że można latać po całym globie, tylko do płota i z powrotem
No i koleżanki z działalnością gospodarczą bardzo są mocno kontrolowane, a mam takich sporo. Może mnie odpuszczą, ograbiam państwo co miesiąc na 1400 zł Fuck.

Ja czytałam gdzieś na forum, że takie kontrole zdarzają się nawet o 19, ale nie wiem czy to prawda w każdym razie jeśli Cię nie zastaną to zostawiają wiadomość i możesz się wytłumaczyć

Cytat:

Coś z mieszkaniem?

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ja ide się szykować do gina Odezwę się wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dobra, idę nadrabiać, wrzucę wam potem jeszcze zdjęcia, odebrałam z poczty otulacz i rożek
Czekamy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52624868]Enedue trzymaj się kochana i nie daj się! Pamiętaj, kto jak nie my? Dasz radę z tym wszystkim a jak coś potrzebujesz to wal, może nie pomożemy, ale wygadać się też dobrze

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Drogie Panie oto miś od Nivea baby

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jaki fajny miś

Cytat:
Mi też pomysł ze szczepionka wcale się,nie,podoba, dobrze ze to do 16 rz można szczepic, więc liczę ze sie coś zmieni do tego czasu.

Dokładnie o tym samym pomyślałam, skoro przymierzając do szczepień niech dadza mi gwarancję, że,nie zaszkodzi tym,dziecku ;/

Mam pytanie odnośnie wózka, bo byłam dzisiaj u nas w sklepach i nie widziałam tego Marine, gdzie go widzialas? A poza tym widziałam Tako Extreme Plus, słyszałaś o takim?

Super ten spiworek, też taki zamówie

Zobacz jak jej się spodobało i to już od początku roku a zawsze o 12 ja będziesz odbierala? Może było jeszcze sporo dzieci i dlatego tak ciężko było z powrotem do,domu?

Coś z kredytem czy mieszkaniem nie tak? Opowiadaj

Powodzenia, trzymam kciuki

Tak w ogóle to witam się z Wami po poludniu dopiero, bo,od rana nie miałam czasu ;/ i już nowy wątek i tyle,stron do czytaniA

niedawno wróciłam do,domu i zaraz idę po w synów siostry, mam jej pomoc dzisiaj ich popilnowac, Bo,ona musi się spakowac, bo,przeprowadzają się, a ja jestem taka,zmęczona, ze nie wiem czy dam radę samą z 2 i 4latkiem ;/

Dzisiaj jeszcze byliśmy w 3 sklepach i oglądaliśmy wózki i wrócił mi zły humor ;/ każdy sprzedawca co innego opowiada, inne modele wózków pokazuje jako dobre, wczoraj już prawie się zdecydowałam na Tako Marine, ale coś mnie podkusilo poczytac jeszcze w,necie i znalazłam kilka słabych opinii, ze tak skrzypiec ten wózek, a to wszystko się zacina i nie wiem co,robic ;/;/ każde są do siebie podobne, mają te same mechanizmy i w głowie mi się już przewraca ;/

Wiem, ze o każdym cos złego napiszą, ale po prostu zglupialam ;/ płacić 2 tys za wózek to jednak troche kasy, a jak mam go za pół roku sprzedawać za pół ceny to średnio to wygląda ;/

Ja osobiście o Tako Extreme Plus nie słyszałam ale patrząc na zdjęcie w internecie to on się różni chyba tylko zapinaną torbą pod wózkiem Bo opisu nie chciało mi się porównywać.
Jest też wersja Extreme Eco, ale 200-300 zł droższa
Stary 2015-09-02, 15:43   #117
mujer
Zadomowienie

Wogle nienawidzę luxmedu. Prywatna opieka, płacę, a terminy i tak mam bez sensu. USG stawów na za 3 tygodnie albo i miesiąc Beznadzieja.
Stary 2015-09-02, 15:44   #118
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Jeszcze nie nadrobiłam poprzedniego wątku i już nowy, no ok. Ciekawe, w której części zaczniemy rodzić w 10?
Ja się melduję po teście glukozy i wizycie Glukoza nie była zła, z cytryną miałam i nawet mi smakowało, może odrobinę za gęsta, ale chyba dała mało wody, bo pół dużej szklanki, na pewno nie 300 ml... Potem troszkę nieprzyjemnie mi się zrobiło, ale do przeżycia
Lekarz pozwolił mi nawet trochę herbaty się napić przed ostatnim pobraniem, mam nadzieję, że to nie wpłynie na wynik

A u Gniewka wszystko w porządku, znowu nie chciał pokazać buzi Może na genetycznych 3 trymestru będzie chciał współpracować, idziemy za 2 tygodnie. Serce bije, wszystko działa, lekarz mówił, że niesamowicie ruchliwy
Wymiary się jakoś wyrównały wszystkie tylko głowę ma największą! Tydzień starszą! Wiem, że to milimetry, no ale już się zaczęłam martwić, wg główki nowy termin wyliczony na 29 listopada

A tak poza tym śliczne ciuszki kupiłyście, Kalusia i Sylwuska. I wózek też fajny, oglądamy się za tym samym (mutsy 4rider?) tylko z innymi kółkami

Mujer nie wiem czy już to pisałaś kiedyś, ale co studiujesz jeśli można wiedzieć? ;>

A i Koritsi dziękuję za rozbudowane informacje o stanikach w Krk, przydadzą się, bliżej porodu coś sosbie sprawię porządnego, bo teraz zaczęły dopiero mi rosnąć cycki jak szalone
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:45   #119
adka_19
Wtajemniczenie

Karmazynova nie jestem cierpliwa Hahaha
Wgl. Dzisiaj po 4 powtórzenie szefa czy coś tam zrobiłam po pow że zrobiłam i powiedzialam żeby nie traktował mnie jak idiotki on powiedział że tylko musi być pewny..
Kciuki za wizyte malutka !!!

Jestem leniem co się dalodało do pralki na pranie ręczne jedynie co lekkie wirowania na wszelki wypadek.
A reszta w dettolu
Żaneta witamy witamy!!!!

Halwaya walczymy z tym już rok. Problemem są wody powierzchniowe i zalana piwnica u nas i dwa budynki obok ta sama sytuacja...
Gryzia piękny misio

Kolejny news !!!!!!
Zjadłam i nie ma ale zdrowo mi się odbiło po jedzonko

Stary 2015-09-02, 15:45   #120
benita84
Zadomowienie

Cytat:
może ja pisałam? bo to był mój pierwszy tym jak szukałam wózka dla synka i nadal bardzo mi się podobają wizualnie... a poza tym koleżanka ma, używa od roku i twierdzi że jest zadowolona. Chociaż w necie różne opinie widziałam o tych wózkach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości