|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3
brak słów ryczeć mi się chce szkoda kasy u mnie i tyle...dziewczyny mają takie ładne nosy po operacjach..
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Przykro mi Mikusia ze Ci sie nie podoba efekt.Poczekaj jeszcze troche , opuchlizna teraz szaleje najbardziej.Faktycznie Calkowita korekta jest najlepszym rozwiazaniem,ale jak czubek odpuchnie to napewno bedzie widac roznice przed i po
Spokojnie,nie denerwuj sie,musisz przeczekac.Zobaczysz co Doktor odpisze(mysle ze bedzie kazal po prostu czekac , masowanie okostnej podobno nic nie daje) ,a narazie zajmij sie czyms innym ,wyjdz na jakiś spacer zeby nie myslec.....Bedzie dobrze Gratuluje ze nie wymieklas i juz jestes po,zazdroszcze .
|
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
ja też wolę mój nos z łódeczką
Mikusia u pastuchy robila moja kolezanka fryzjerka cycki i jest zadowolona (rok czasu po operacji)...nie możesz się załamywać przecież!!!czuję, że Twój nos jeszcze się zmieni.. Kobietki niestety ale tracę pewność co do swojego wyboru lekarza operującego,ost.przeczyta łam sporo złego na innym portalu na jego temat a więc poszukuję dobrego lekarza do korekty najlepiej w okolicach Trójmiasta ,kujawsko - pomorskie i na upartego w ostateczności Poznań(ale to już trochę daleko )poleccie kogos?
|
|
|
|
|
#334 |
|
Skrzat leśny
|
Mikusia wiem, ze Ci teraz ciężko, ale daj sobie jeszcze czas... Skoro czujesz ze coś tam się dzieje, gdy dotykasz nos, to znaczy ze coś się jeszcze zmieni. Jesteś naprawdę świeżo po korekcie, poraniona, organizm musi mieć czas na regenerację - nie załamuj się! Musisz zadbać o swój komfort psychiczny.
Mi zostały 3 dni do operacji, we łbie kompletny chillout i chyba aż zbyt wielki, poproszę o kopa ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- telimena, nos z łódeczką zdecydowanie! |
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Shevya a masz zdjecie jak nos wyglada teraz? Bede sledzila Cie po operacji ;P bo chcialam roobic u Jadczaka , ale mam teraz watpliwosci po kilki negatywnych opiniach
|
|
|
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
hej
pisze na forum pierwszy raz, chciałam się poradzić jestem po całkowitej korekcie nosa, którą robiła w polanicy u dr. Kobusa. jestem 13 dobre po operacji i dzisiaj zdjęłam sobie plasterki, które jeszcze miałam po zdjęciu gipsu nałożone, chciałabym zapytać dziewczyn, które miały korektę czym powinnam przemywać teraz nos? czy mogę już brać prysznic, czy jednak nadal go chronić przed wodą? Ogolnie to nos przez tydzień mnie bolał, tzn czułam takie ciągniecie bardzo mocne, doktor powiedział, ze wszystko w porządku, ale ja się i tak martwiłam , bo jednak po takim zabiegu nie powinno bolec, w kazdym razie teraz juz tego ciagniecia nie czuje tak mocno, wiec mam nadzieje, ze sie wszystko unormuje pozdrawiam i doradzcie cos w sprawie higieny teraz tego nosa
|
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Shevya a masz zdjecie jak nos wyglada teraz? Bede sledzila Cie po operacji ;P bo chcialam roobic u Jadczaka , ale mam teraz watpliwosci po kilki negatywnych opiniach
|
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
widocznie cycki to nie nos
Ja miałam takie dobrze przeczucie a teraz lipa...i jeszcze nie odpisują z kliniki...
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
mikusia
Cytat:
Jaką ty masz łądną buzię z tym nosem nos prosty, koncówka mega naturalna jesli garbek wyszedl w dzien po zdjeciu gipsu to opuchlizna nawet jesli bedzie trzeba poprawki to spilowania garbka, inni mają gorzej, jak ja nos do przeszczepów, z ucha i z powiezi z glowy!!!!To jest dopiero masakra.... Wez nie panikuj i nie przesadzaj.....tylko daj na wstrzymanie i zaczekaj trochę, masuj jak Dr kazał a potem za dwa mce pomyślisz i tak masz lepiej jak przed op, bo masz smukly delikatny kobiecy nos a ne taki kulfonek jak wczesniej, takze zmiana na plus. |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
bede szczera jesteś bardzo ładna i ten nos ujmuję Ci dużo jak go zrobisz będziesz bardzo śliczna!!!
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- do Shevy ten post ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ina benita to coś ukazało się moim oczom po zdjęciu gipsu
|
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Czas ci pokaże
troche to niepokojące, pamietam moje zdjęcie gipsu i to co pomyślałam, ojej jaka masakra......i niestety wiele się nie zmieniło....naprawdę rozumiem Cię mimo, że może trochę atakuję i każę czekać, ale wyjścia nie masz... Jesli ci nie zejdzie uważam, powinnaś z Dr obgadac spiłowanie tego czegoś...za darmo lub jakoś po kosztach Okropne jest to wszystko.... człowiek odkłada pare lat, bierze kredyty a potem ma kopa w d...gratis...i tyle, zostaje z tym sam. Mnie niestety Szczyt spławił, jak zobaczył mój nos od razu dystans i tyle w temacie, koniec gadek usmiezków, na chłodno i kazał, czekać, miesiąć, 6 miesięcy itd.... mam nadzieję, żeu Ciebie nie będzie potrzebna korekta poprawkowa anawet jak tak to, że Dr wykaże się ludzką postawą.... A ja niestety od początku wiedziałam, że coś jest nie tak i miałam rację. Niestety na zimno przyjęłam,że Dr spaprał mi nosek i muszę szukać jak nie w Pl to za granicami, odkłądać kasę i coż, jak nie dziś to będzie mnie stać za 5 lat. Smutna prawda mojej historii pierwszej operacji nosa. |
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
mój garbek pierwszy mi nie przeszkadzał aż tak wystarczyło powiedzieć nie piłuje nie dłutuje bo może być większy..co ja jestem jasnowidz;(
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- zresztą co da ponowne spiłowanie i co znowu mi narośnie??
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie tu nie było i widzę, że dużo się dzieje
![]() Mikusia przejrzałam Twoje zdjęcia i ja widzę różnicę. To co teraz widzisz to nie jest garbek tylko opuchlizna. Garbek miałaś spiłowywany więc nie ma możliwości żeby stał się nagle większy niż był |
|
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mikusia, ja jestem po operacji 3 tygodnie, zmiana niewielka i podobnie jak Ty chyba nie do końca tego sie spodziewałam, ale wiesz chyba za wcześnie by oceniać efekt końcowy
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam ci to na forum innym, że czasem zmiana konca nosa powoduje optyczną zmianę w wyglądze kości nosa...
Byc może garbek przy starej końcówce wydawał się mniejszy niż przy nowej....proporcje się zmieniły i dlatego. Z tym odrastaniem mhm....nie wiem czy garbek miałby siłe odrosnąć aż tyle....to by było raczej zgrubienie coś co byłoby widoczne minimalnie lub wyczuwalne tylko.... Tak czy inaczej jeśli ci zostanie, ja bym poprawiała gdybym nie mogła zaakceptować...poprawka jest szansą zawsze na to że będzie bliżej ideału ![]() tak samo proces gojenia kości ta całą kostnina może się wchłonąć, dlatego masuj skoro Dr kazał, bo teraz to jest jedna wielka niewiadoma, tylko czas da odpowiedź... |
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za wsparcie cieżko być tą osobą na forum,której się nie udało...
to było moje marzenie ...tak się nie moglam doczekać.Napisałam do Doktora i zero odpowiedzi od wczoraj nie wiem czy ta Pani z recepcji nie przekazuje czy jak zawsze problem z odpowiedzią..
|
|
|
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, właśnie odnalazłam grupę wsparcia
prześledziłam wątki na forum i okazuje się, że to studnia wiedzy Obecnie mija 3 tydzień od korekty mojego nosa, no cóż efekt daleki od oczekiwanego ale i tak jest lepiej i z tego sie cieszę. Podbudowują mnie komentarze dziewczyn które operacje przeszły dużo wcześniej i dzielą się swoimi uwagami dotyczącymi opuchlizny, asymetrii etc. Mam wrażenie że mój nos jest również niesymetryczny i większy od spodziewanego....ale...cz ekam cierpliwie na konsultacje po zabiegu i omówię z doktorem wszystkie swoje obawy i wątpliwości.
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Niepozorna myślisz,że ta opuchlizna mogłaby być twarda??Tez się zastanawiam jak to możliwe,ze garb jest większy niż był jak Doktor nawet dłutował,,,
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Witaj aizb
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
Mikusia, bądź cierpliwa, jestem pewna że ten garbek w tej chili to nic innego jak tylko opuchlizna. Ja mam wizytę po miesiącu czyli wypada mi 14 września, na chwile obecną tez nie jestem do końca zadowolona ale zniknął mój garbek choć był niewielki no i mam ładniejsza końcówkę, niemniej mój nosek wciąż jest daleki od takiego o jaki mi chodziło.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
ja mówiłam 100 razy chce chodzić w kitkach i dalej nie bede nos długi jest a jak garb nie zniknie to będzie gorszy niż był
Żal tej kasy...
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mikusia, ale dr Ci w koncu ten Grabek spilowal? To normalne, ze w miejscu takiej ingerencji wszystko jest spuchniete-mi sie naprawdę wydaj, ze to zejdzie i bedzie ok. Moze powinnas robic sobie codziennie zdjęcie w tym samym miejscu, te samo ujęcie, zeby sprawdzać, czy nos sie zmienia? Nie stresuj sie- bedzie dobrze
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
3 tygodnie to jeszcze mało, po 3 miesiącach juz mozna cos powiedzieć o nosie
tez mam nadzieje, że u Ciebie bedzie ok. Ja jestem mega zadowolona ze swojego nosa i troche mi przykro jak czytam Komentarze niektórych osób, ktore sie w koncu zdecydowały i nie sa do końca zadowolone...Zycze Wam Wszystkim, żebyście tez byli zadowoleni/zadowolone pamiętajcie, ze trzeba dać troche czasu, zeby ten nos mógł dojść do siebie...
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam nadzieje, że u Ciebie bedzie ok. Ja jestem mega zadowolona ze swojego nosa i troche mi przykro jak czytam Komentarze niektórych osób, ktore sie w koncu zdecydowały i nie sa do końca zadowolone...Zycze Wam Wszystkim, żebyście tez byli zadowoleni/zadowolone pamiętajcie, ze trzeba dać troche czasu, zeby ten nos mógł dojść do siebie...
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
taki piłował i nawet dłutował
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Im więcej czytam Twoich postów Mikusia to mam wrażenie, że zupełnie nie dojrzałaś psychicznie do tego zabiegu, ot taki kaprys i efekt ma być widoczny najlepiej już. Każda z nas powtarza Ci że na efekty trzeba będzie poczekać, że u każdego gojenie przebiega w indywidualny sposób. Wolałabym czytać szczere porady bo po to wątek jest założony a nie po raz setny to samo. Życzę Ci dużo cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Moje poprzednie pytanie zginęło gdzieś w gąszczu postów ![]() Czy któraś z Was miała operowany szeroki nos?
|
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
aga_aga może i masz racje....
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- wróce tutaj za jakiś czas pozdrawiam |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic dziwnego że tak teraz wygląda
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jestem nowa i jeszcze nie ogarniam co i jak tu działa, więc z góry sorki za ewentualne pomyłki
![]() Zastanawiam się nad zoperowaniem mojego nosa, z myślą o operacji chodzę już rok. Nos zawsze był moim kompleksem, bo jest długi i duży a ja jestem drobną osobą nos nie pasuje mi ani do buzi ani do całej sylwetki, pierwsze co widać to nie ja tylko mój nos. Na operacje pewnie bym się nie zdecydowała, gdyby nie to, że rok temu laryngolog zasugerował mi korekcję przegrody, bo blokuje mi drożność w nosie. Poszłam do innego laryngologa i powiedział mi to samo, więc skoro 2 lekarzy zasugerowało mi korektę to zaczęłam nad tym myśleć na poważnie i pomyślałam, że to też dobra okazja żeby coś z tym wielkim nosem w końcu zrobić. Ni i pojawił się kłopot wyboru lekarza... przeczytałam Wasze wpisy i mam straszny mętlik w głowie. Rozważałam dr Krawczyńskiego, po jakimś czasie znalazłam Jadczaka, potem zastanawiałam się nad Giedrojciem albo Wójcickim z Polanicy (ten wychodzi najtaniej, z tym, że ja potrzebuję też żeby chirurg był laryngologiem a o Wójcickim nic na ten temat nie znalazłam, jest chyba tylko plastykiem). Wy tu macie dziewczyny niezłe rozeznanie w temacie, powiedzcie mi czym Wy się sugerowałyście wybierając lekarza?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Spokojnie,nie denerwuj sie,musisz przeczekac.Zobaczysz co Doktor odpisze(mysle ze bedzie kazal po prostu czekac , masowanie okostnej podobno nic nie daje) ,a narazie zajmij sie czyms innym ,wyjdz na jakiś spacer zeby nie myslec.....Bedzie dobrze
Gratuluje ze nie wymieklas i juz jestes po,zazdroszcze .
)poleccie kogos?

nawet spodobał mi się mój nowy nos