|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#1083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skupiam się na celu tego wszystkiego, myślę że dzieciątko na rękach wynagrodzi te cierpienia.Gratuluję nowego tygodnia Ja też wczoraj oglądałam Żony, straszne głupoty, ale fajnie sobie zobaczyć jak się żyje w takim miejscu Cytat:
Cytat:
my ostatnio też kupilismy jakąś maść przeciwbólowa, bo męża bolały plecy po dźwiganiu naszego dobytku podczas przeprowadzki i tam też bylo napisane o zakazie stosowania w 3 trymestrze Cytat:
No i brawa za nowy tydzień, malutko już zostało do końca Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Z aplikacji ciążowych ja mam tez i'm expecting i bardzo ją lubię, ale ja mam IOS i nie mam pewności czy na android tez jest.
Łączę się w bólu jeśli chodzi o chrapanie Tż - ja mam lekki sen i mnie to zawsze budzi, a on znowu ma taki sen, ze cieżko go dobudzic wiec jak chce zeby sie na bok przekręcił to muszę praktycznie krzyknąć pare razy. Czasami mnie to do szału doprowadza. Dzisiaj od samego rana mam jakiegoś dola i nerwa i nawet nie wiem dlaczego. Wiem tylko, że nawet spacer z psem i wyjście do sklepu jawi mi się jako nieziemski wysiłek i juz zdazylam z sie z Tż posprzeczac przez tel. i to tylko z mojej winy, bo się czepiałam jakichś pierdół. Na dodatek mała się jakoś mało rusza i znowu się martwię. Ech :/ |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes dzięki
JoyceSky też się tak czuję ;( Jestem strasznie drażliwa, zgryźliwa, nerwowa...Nie mogę sama ze sobą wytrzymać a co dopiero mąż...Muszę dzisiaj wyjść na miasto pochodzić inaczej będzie tragedia ;(
|
#1087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz ja i tak po 1 zasnąć nie mogę do 24...a po 2 ciągle się budzę w nocy bo mi niewygodnie i nieraz bardzo bolą mnie biodra. Także i tak i tak nie śpię tak jak powinnam. Cytat:
Szkoda że u mnie nie ma Auchan...albo nie wiem gdzie jest w okolicy??![]() Ja Was czytam codziennie po parę razy. Wybaczcie mi tylko, że się nie udzielam ale ja nie mam weny twórczej do pisania Ostatnio w Smyku kupiłam fajny różowy takie ciepły rożek i będę w nim małą kładła do spania. Odpuszczam sobie na razie pościele i ochraniacz na łóżeczko..chyba. Słodkie mamy ja miałam nie jeść słodyczy, białego chleba i słodkich napojów bo cukry mi na styk wyszły ale nie dostałam żadnego glukometru ani nic nie miałam mierzyć. A sąsiadka miała glukometr i mi pożyczyła i paski i nowe igły itd. I wczoraj mierzyłam na czczo 87, godz po śniadaniu 110 po obiedzie gdzie miałam zapiekankę ziemniaczaną 100, i po południu zjadłam 2 placki z cukierni z kremem.. chciałam zobaczyć czy mi mega skoczy i też było 100.. A dziś rano na czczo 80 ale zjadłam płatki na śniadanie z jogurtem i 140.. a zjadłam bo mi zjedli mój chleb a już mnie ssało... I jestem załamana i głupia..
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
India prześliczny ten kombinezon
Mnie już skurcze w łydkach nie męczą,odkąd zmieniłam witaminy z vitaminer na takie z doppel herz i do tego biorę magne b6. Ale jak mnie męczyły to normalne że na drugi dzień aż kulałam. Na szczęście problemu z chrapaniem nie mam, ale mój tato chrapie okropnie. Macocha próbowała chyba wszystkich możliwych środków, ostatecznie śpi w innym pokoju... Mimo tego że tz nie chrapie ja już nie pamiętam kiedy w nocy ostatnio normalnie spałam. Za gorąco,nie wygodnie,siku,głupie sny,mała kopie itd... A dziś mnie komary tak pogryzły że o 5 rano piłam wapno (mam alergie).
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, że wczoraj miałam to samo na obiad co we wtorek, we wtorek po obiedzie szłam na sr, więc miałam spacer i wtedy cukier miałam 99, a wczoraj po obiedzie leżałam i miałam 95. Nie ogarniam tego...
|
|
#1090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem takie detale mają znaczenie Dziewczyny patrzę na wasze cukry i one są całkiem ok. Tylko u Ciebie Ropuszko po płatkach wysoko ale spacer czy ruch powinny to zbić. No taka jest właśnie ciąża, raz jest ok a raz źle
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Też się witam
![]() U mnie też coś dziś kiepsko, od rana mi niedobrze :/ poprzednie dwa trymestry miałam bez jakiś scen, a teraz coraz więcej takich akcji Znowu czuję, że będę na miętowej herbacie lecieć i czymś lekkostrawnym, no ale trudno nikt nie mówił, że do końca będzie kolorowo
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Nam położna mówiła, że jak od czasu do czasu zje się kawałek babki piaskowej lub placka drożdżowego to tragedii nie będzie.
Ja we wtorek zjadłam kawałek babki i potem z ciekawości zmierzylam cukier to miałam 130. Myślałam, że będzie gorzej. Jestem w ogóle ciekawa co diabetolog powie na te moje wyniki...
|
#1093 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cynamon twój to chociaż przeprosi a mój wyskoczy z pyskiem ze on nie słyszy żeby chrapal i dziś już na fochu od rana jest bo go budzilam
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
No odstawiam płatki w cholerę i nabiał na śniadanie też! To jest takie denerwujące.. nie chcę zaszkodzić małej..Dobrze, że skombinowałam sobie ten glukometr ale mam nadzieję, że nie za późno..
że wcześniej było dobrze. Idę połazić po ogrodzie z psem.
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Agne19s, mój tez mi juz nieraz focha walnął, że go budzilam albo mocniej szturchnelam i twierdził ze on na pewno nie chrapie. Skończyło sie jak go kiedyś nagrałam i rano mu puscilam to nagranie
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
A o jakich płatkach mówisz? Kukurydziane bardzo podnoszą cukier. Owsiane, nieugotowane i wrzucone do jogurtu nie powinny... Ja tak jem od czasu do czasu, ale nie mierzyłam po tym cukru.
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek śliczna sesja, naturalnie i wyjątkowo
![]() Fasterka, ale brzuszek piękny, w ogóle śliczne zdjęcia, taka sceneria z zachodem.... Lexie oby przeszło to złe samopoczucie, ja niestety tak miewam dosyć często w ciąży, najgorzej rano jak chwilę się rozruszam to czuję burzę w jelitach przez minutę, dwie jak na biegunkę, z reguły szybko wraca do normy, ale samo uczucie, brrr ![]() Agne19s witaj w klubie z chrapaniem Tżta mój do łóżka wrócił dopiero z miesiąc temu bo wcześniej był chory na gardło i chrapał kosmicznie!!! Spał w innym pokoju a potrafił nas budzić, także wyobraź sobie... Też nic nie pomaga, żadne budzenie, proszenie o przerzucenie się na drugi bok, no nic. Przeszło dopiero jak się kompletnie wyleczył i skończył z piwkiem na wieczór ![]() Srebrna smuga kurczę, nie słyszałam, jeszcze, że suplement magnezu i żelaza się wyklucza, a ja biorę jedno po drugim z przerwą ok. 1,5 h to pewnie może mieć wpływ. I jeszcze zdziwiona jestem, czemu to żelazo tak wolno rośnie wezmę to od jutra pod uwagę...
|
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wy też już czujecie zmęczenie ciążą, ale takie psychiczne? Chcę jak najdłużej oczywiście doświadczać tego stanu aby mały urodził się zdrowy i aby ciąża była donoszona ale czasem już czuję, że te wszystkie nerwy, dolegliwości i zmartwienia ciążowe rzucają mi się na głowę. Czasem mam wrażenie, że zaraz oszaleję. A może taką jędza jestem i tyle
![]() Nie należę do przypadków kobiet, które czują się w ciąży jakby miały skrzydła i mogły zrobić wszystko tylko wprost odwrotnie-denerwuje mnie to, że moje ciało zachowuje się inaczej niż bym tego oczekiwała bo przecież zawsze wszystko było przewidywalne. A teraz to taką rosyjska ruletka...
|
|
#1100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Amelia16 nie ma za co
Oby zadziałało. A kiedy masz wizytę następną żeby zobaczyć czy Mała się przekręciła? Ja dalej swoją czuję tak samo, ciekawe czy za 2 tyg. będę miała niespodziankę ![]() Cytat:
|
|
#1102 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cukier prosty, po nim cukier leci szybko w gorę i równie szybko spada, dlatego tak Dlatego trzeba jeść węglowodany złożone, które stopniowo uwalniają cukier. Cytat:
Cytat:
) i miałam cukier 106, także ten...
|
|||
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale robie to tylko dla Julci Cytat:
Ja akurat jem tylko z jogurtem, bez gotowania.
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
Amelia te zdjęcia to już z miesiąc temu były robione,więc brzuszek juz większy
ale dziękuję za miłe słowa India mam podobne odczucia, może jeszcze nie aż tak ale strasznie mnie denerwuje że ciągle jestem zmęczona,że tak powoli chodzę, że mam zadyszke, że brzuch się napina i nie mogę przez to normalnie funkcjonować. Wczoraj że pogoda była bardziej łaskawa to poszłam z psem na frisbee ale i do tego się już nie nadaje. A to już dla mnie cios poniżej pasa :p
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jeśli indeks trochę wzrośnie przy gotowaniu, to nie ma większego znaczenia bo to węglowodany złożone. Poza tym zawierają błonnik, a on obniża IG posiłku
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zmierzyłam cukier po śniadaniu i wynik 110, więc ok
A zjadłam dwie kromki chleba razowego z białym chudym twarogiem i ogórkiem świeżym. Do tego wypiłam herbatę (słodzoną 0,5 łyżeczki cukru - położna mówiła, że można słodzić, ale tylko tyle).Najbardziej muszę uważać na śniadanie i kolację, bo wtedy zdarza mi się przekraczać, po obiedzie nigdy nie miałam powyżej normy. Odnośnie Auchan - od dziś jest promocja na produkty Lovela. Pierwszy produkt za 26,99, drugi za 1 grosz. I z tego co rozumiem to mogą być różne kombinacje - dwa proszki (po 1,8kg każdy), dwa mleczka do prania (po 1,5l każde) lub proszek+mleczko. Już napomknęłam o tym mężowi i powiedział, że pojedzie i kupi Stosowałyście może? Jakie są Wasze opinie? Moja koleżanka pierze w tych mleczkach i bardzo je sobie chwali, dlatego myślałam, żeby kupić mleczko do białego i do kolorów. Co prawda mam dwie próbki tego mleczka (akurat do białego), ale kusi mnie ta promocja
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli chyba przechodzi. Chciałam zasnąć, ale jakoś nie mogę. Wzięłam sobie teraz węgiel, bo tak mi mówił kiedyś ginekolog i dużo piję. Nie wiem tylko co z tą szkołą rodzenia. Jechać czy nie. Mam w sumie jeszcze godzinę to zobaczę.
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja bratowa wszystko prała w loveli i jest zadowolona. Ciuchy wyglądają ok
ja sama kupiłam na allegro 5 kg za 40 zł szkoda, że w sklepach nie ma tych dużych worków bo tak to trzeba brać inne rzeczy żeby przesyłka się zwróciła :P ale miałam co więc dużo mi jakoś nie podwyższyło tej ceny :P
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

no bo przecież ostatecznie gdzieś i jakoś urodzić muszę.
skupiam się na celu tego wszystkiego, myślę że dzieciątko na rękach wynagrodzi te cierpienia.
my ostatnio też kupilismy jakąś maść przeciwbólowa, bo męża bolały plecy po dźwiganiu naszego dobytku podczas przeprowadzki i tam też bylo napisane o zakazie stosowania w 3 trymestrze

Nasz ślub 16.08.2014 

Czasem takie detale mają znaczenie
Znowu czuję, że będę na miętowej herbacie lecieć i czymś lekkostrawnym, no ale trudno nikt nie mówił, że do końca będzie kolorowo 

że wcześniej było dobrze. Idę połazić po ogrodzie z psem.
mój do łóżka wrócił dopiero z miesiąc temu bo wcześniej był chory na gardło i chrapał kosmicznie!!! Spał w innym pokoju a potrafił nas budzić, także wyobraź sobie... Też nic nie pomaga, żadne budzenie, proszenie o przerzucenie się na drugi bok, no nic. Przeszło dopiero jak się kompletnie wyleczył i skończył z piwkiem na wieczór
) i miałam cukier 106, także ten...