|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech sie przyzwyczaja od małego bo pozniej mi wyleci z jakims disco polo a tego mozemy nie przezyc z mezem
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Mając kilka lat miałam fazę na disco polo, moim autorytetem była szaza. .. w kółko tego słuchałam w tv i na kasetach. Potem przerzuciłam się na The Kelly Family i rodzice plakali ze szczęścia, że ich koszmar się skończył
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba Kazda dziewczynka z naszej generacji tak miala?:-D moze dlatego rodzice kupili mi walkmana haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Holender, wyszło mi znowu AZS na szyi. Tylko po czym, kurczę... boję się, że to zaszkodzi na starcie małemu, bo przecież IgG przechodzą przez łożysko
|
|
|
#2136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś specjalnie muzyki dla dziecia puszczać nie zamierzam, ani w edukacyjne działanie nie wierzę.W sumie nam na logopedii tłumaczą że to nie chodzi o specjalne mówienie do dziecka, tylko mówienie dużo w ogóle, bo wtedy dzieć oswaja się z głosem mamy i dobrze go poznaje. Mówienie do dziecka, czytanie mu, buduje w matce więź z dzieckiem, przygotowuje ją do nowej roli. Na samym początku myślałam zamiast czytać koniecznie bajki to może od czasu do czasu zapodać jakieś moje książki, ale to jeszcze muszę wsiąknąć w temat Ja uwielbiałam jak mi czytano. Cytat:
Baby ja tez się nie znam, ale wertuję internety
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-03 o 13:12 |
||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
hariet ma rację
|
|
|
|
#2138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() małe dzieci lubią rymowane teksty w naszej literaturze jest tego sporo i tak jak pisała Magda baśnie, bajki, teksty z morałem to po 3 roku życia jak z dzieckiem można już o tym porozmawiać - to jest ważne aby dziecko uczyło się wypowiadać swoje zdanie na dany temat, uogólniać i oceniać, moim zdaniem warto dziecku czytać bo im później się zacznie tym trudniej dziecko zainteresować. A jak dzieci przychodzą do przedszkola/szkoły od razu widać któremu rodzice czytają a któremu nie. Ja na razie nie czytam jakoś nie mogę się przekonać wolę pogadać o głupotach ![]() Cytat:
Cytat:
ja zawsze byłam nerwowa i dalej jestem tylko staram się nie nakręcać i szybko się uspokoić ale ciężko bo wszystko uwielbiam rozpamiętywać Dotka - w końcu coś porządnego zjesz, obyś szybko poradziła sobie z anemią
|
|||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Olka np. wszystkie wierszyki, rymowanki praktycznie zna na pamięć
Ale w baśniach przegląda jedynie obrazki i nuży ją długie czytanie tekstu.. A tak to jak jest rymowanka to ja zaczynam a ona kończy. Lokomotywy połowę zna ![]() A mój wczoraj zrobił obiad - makaron z kurczakiem z sosem z proszku. Ale takie mega słone że zjadłam tylko trochę i odstawiłam ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Ale to w sumie zależy od dziecka. Córka przyjaciółki śpiewa. I to całe piosenki. Tylko jest ta różnica, że Olce leci cały dzień radio, a królują książki. A tam leci cały czas w tv kanał dziecięcy a bajki służą do rozpitrzania ich po podłodze i tej się nie czyta bajek
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, no jak dzieci śpią po 20h na dobę, to doba mojego dziecka musi mieć chyba z 50 godzin
Serio, od rana praktycznie wcale nie śpi, rano szalał jak się obudziłam, potem po śniadaniu, a teraz odkąd wróciłam, to non stop. Vivaldi mu się podoba, bo chyba tam tańczy, teraz lecim z Mozartem i zaś dzikie harce, ewidentnie jest po prawej stronie, bo brzuch krzywy i mnie tam cały czas stuka
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
A może w nocy z Tobą śpi? Ja zauważyłam wzmocnienie kopnięć jak zrobiło się chłodniej
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Albo bujaj się to zaśnie
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Jak po 20h to moja musi mieć 3 dniową dobę chyba. Opcja że w nocy śpi więcej kiedy ja śpię odpada - sama przesypiam ze 4 w porywach
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa, właśnie mi się przypomniało że dziś 24tc wg terminu na 31.12
... i mniej więcej 16 tygodni do porodu...
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, no właśnie w nocy tym bardziej nie śpi, ja się nie ruszam = on harcuje
![]() Dziewczyny, bo widziałam że parę się dowiedziało o płci: skrobnijcie mi PW, bo nie pamiętam co i komu mam dopisać, a jak jestem na kompie, a nie na tel, to mogę edytować pierwszy post |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
AHNESSY, dobrze wiedzieć
czyli teraz w sumie wystarczy mu, gdy będę dużo wisieć na telefonie i prowadzić towarzyskie rozmowy? U mnie z kolei zaczyna się ruch gdy mąż wraca z pracy i do niej wstaje. Chyba go lubi dzieć.
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Magda mój tż mówi że to jeszcze dużo czasu. He he
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
A jak mu minęło te 24tyg? Pewnie bardzo szybko
a tu już mniej niż 24 tyg to upłynie jeszcze szybciej |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
HARRIET, absolutnie, będę mówić głośno i wyraźnie
co nie jest trudne po wyjęciu aparatu słuchowego 16 tyg... ogarnia mnie panika już wolę słyszeć np. 3.5mies czy 4 mies
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam awersje do komputera,za dużo go w pracy uzywam wiec w domu smartphone a przegladac dużo to niewygodne. I tak nie bede mogla nic z tego Co w polsce sie poleca kupic :-D To spoko,ja w pracy gadam jakies 70% zmiany,wiec dziecko mnie dużo slyszy. I w czterech jezykach,niech sie uczy :-D
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
no ja się wczoraj przeraziłam jak mi czas przeleciał kiedy uświadomiłam sobie, że to 6 miesiąc się już zaczął
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę i w co ja dziecko ubiorę i gdzie je położę BABY, to super, taka różnorodność gorzej jak pierwsze słowa powie np po niemiecku
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jemu chyba czas cały czas gna, nie? Z resztą, 16 tygodni czy więcej - to i tak nie on musi przeżyć poród, to tak tego nie przeżywa ![]() Moja mama jest najlepsza, bo nie ogarnia tego liczenia tygodniami w ogóle, miesiące tak załóżmy że pamięta i ostatnio znajomej powiedziała że jestem chyba w 7 miesiącu W ogóle znajomym na początku sierpnia urodziła się córeczka, wcześniaczek, bo datę porodu mieli na koniec sierpnia, mała miała 2300g i teraz już ma 3 kg. Byli z nią u moich rodziców, chcieli im dać do potrzymania a Ci "NIEEE! Taka mała, lepiej nie!" Swojego wnuka to pewnie nosić chcieć będą
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline, mój dzieć też TŻta lubi
serio, jak TŻ przychodzi i gada do brzucha, to mały od razu się ożywia
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie też ten pierwszy ciągnął, ale przez sesję właśnie to było myk myk i już nie ma
teraz jak będę miała tyle zajęć to pewnie też szybko minie. W ogóle idę we wtorek na wizytę już |
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego samego powodu wolę nie myśleć o wizycie 15.09. Nieeeeeee! W ogóle teraz jak czuję obracanie się Hubertusa to jakoś ten czas między wizytami już mi się nie dłuży. A może to właśnie przez ten egzamin?
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Znowu obiad z groszkiem..
|
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak czuję, że dzieć się rusza i mam z nim kontakt to oczekiwanie na wizytę już wcale nie jest takie złe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

niech sie przyzwyczaja od małego bo pozniej mi wyleci z jakims disco polo a tego mozemy nie przezyc z mezem

Ale w baśniach przegląda jedynie obrazki i nuży ją długie czytanie tekstu.. A tak to jak jest rymowanka to ja zaczynam a ona kończy. Lokomotywy połowę zna
już wolę słyszeć np. 3.5mies czy 4 mies