|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastępczy niestety, bo w normalnym karta sim nie łączy :/opis to już raczej w domu, na spokojnie :P może być białą czcionką ale ja i tak wszystko będę czytać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ale mnie plecy nawalają
|
||
|
|
|
#3543 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A po co Ci aplikacja w telefonie? Ja ani razu nie korzystałam, a dość często Wizaż czytam z telefonu właśnie Normalnie wchodź przez przeglądarkę
|
|
|
#3544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to jest obry pomysł ![]() A z tymi porodami i opisami ![]() Ogólne wiesci mogą być normalnie napisane...ale jeśli chodzi o jakieś szczegóły to koniecznie na biało. Podejrzewam, że i tak nie wytrzymam i będę potem panikować, ale niech będą na biało
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No weź mi tu nie świruj
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3550 |
|
wkręcona :)
|
Ej no dziewczyny przestańcie się nawzajem na siebie obrażać... przecież wiadomo, że to są żarty... no bez przesady.. nie bądźmy takie poważne...
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam apki na wizaż , ale normalnie chodzi mi jakby chciało a nie mogło i nie mam do tego cierpliwości
|
|
|
|
#3552 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No coś Ty
Po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że bywam ciężkostrawna i czasem lepiej wyhamować, niż klepać posty i wkurzać innych. Spokojnie, zamelduję jak będę rodzić
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
idę
|
|
|
|
#3554 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
wiedza o tym, że można spokojnie wejść na Wizaż bez apki, może się przydać
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziuuuu, ale mnie plecy nawalają. Zrobiłam jeszcze raz te fugi karcherem i mam teraz piękne czyściutkie. Ale dałam radę tylko w kuchni, mam jeszcze przedpokój cały, ale nie dam rady. Szkoda tylko że teraz widać przy tych czystych, że na przedpokoju brudne są :P
A miałam torbę spakować :P Dobra jutro spakuję... prawdopodobnie Teraz szybka kawka i Mikiego odebrać. ![]() To z mojej ciąży z Mikołajem, chciałam pokazać dziewczynom jak wygląda takie "opadnięcie" ![]() W kimę? o 13? Tej to dobrze :P Pierworódki mogą jeszcze nie zrozumieć tak do końca, ale wszystkie mamy wątkowe na pewno doskonale Cię rozumieją. Ja również, szczególnie teraz jak przechodzimy przez to samo w tym samym czasie ale pozostałe dziewczyny na pewno też są wyrozumiałe i im nie przeszkadza, że tak przeżywamy tu na forum ![]() Łosoś z piekarnika z ryżem. Mniam. I minimum roboty. Zjadłabym z frytkami ale chyba już trochę za często je jem :P
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z tymi kośćmi heheh
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jakoś sobie ubzdurałam, że tak sobie maziasz po ścianie. Rany daj sobie żyć, bo CI plecy pękną. JA to mam fajne kafle na przedpokoju i w kuchni. Nic nie widać na nich a fugi cieme. Cudne sąJa czytam jak tu narzekacie z tymi przedszkolakami i wyciągam nauki i wnioski na przyszłość więc mnie to zupełnie nie przeszkadza, a wręcz rozumiem, bo się wspieramy tutaj nie tylko w związu z ciążą ![]() Ja to chyba wyślę męża żeby odprowadził Gabrysię, bo ja to mogę z nią wrócić do domu spowrotem
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kafelki mam jasno szare i fugi też. Ale były meeeega brudne, ciekawe ile się efekt utrzyma :P Pewnie 2 tygodnie i syf jak po 3 latach znowu ![]() Jeszcze mnie okna na poddaszu wzywają bo brudne że aż strach. 11 sztuk, ale będę sobie to musiała podzielić. Teraz się biorę za takie grubsze rzeczy bo jak małego w domu miałam to ciężko. Docelowo mój tż będzie woził Mikusia do żłobka, ciekawe jak im to będzie wychodzić Dopóki maleńkiej nie ma to ja go zawożę, ale póżniej my będziemy spały i się cycoliły a chłopaki niech jadą Ach jak sobie pomyślę, jakie to fajne leżenie z maluszkiem przy cycusiu... uwielbiałam to
|
|
#3560 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mala żebyś się nie zdziwiła, bo często w sytuacji kiedy naprawdę konieczne jest zdecydowanie to tatusiowie nie dają rady, a mamy muszą ratować sytuację ![]() Mój Tż taki twardy facet, wręcz nieraz złośliwie mówił jak to by moją czarnulkę kotę oddał do schroniska, jak coś nabroiła, a jak pojechaliśmy usypiać, to wyszedł z gabinetu i ja sama ją tuliłam, bo nie mógł wytrzymać ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Ja będę jakoś dzieci musiała zgrać, żeby młodego na czas odprowadzać ciekawa jestem jak nam to wyjdzie
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj jedziemy fotelik oglądać po SR. Wygląda fajnie.Maxi COsi Cabri fix za chyba 270 zł. Jak nie będzie zniszczony to wezmiemy, a nastepny kupimy juz taki full wypas
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ochrona krocza, co jesli akurat bedzie miala dyzur. To chyba standnard że jak podpiszesz umowe to możesz dzwonić z każdym pytaniem do niej. A kogo wybrałaś? Bo Ty na Inflandzka się wybierasz ? |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety tu nie mam będę musiała zakupić ;( męża wykorzystam do masażu jak wróci ale dziś ma późniejszą zmianę więc dopiero po 17 będzie
Cytat:
mala weźmie ranigast czy coś i jakoś przeżyje tą "ciężkostrawność"
|
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nawrzucam na priv No no wiadomo, ze my tu żartujemy Nikt nikogo nie chce obrazić.Zakup sobie taki na wodę termofor albo takie worki są wypełnione pestkami wiśni i się podgrzewa. Myślę, że CI to może pomóc. JA się zastanawiam nad wzięciem do szpitala. Tylko nie wiem czy te pestki wiśni będzie jak podgrzać, bo np na bóle krzyżowe rewelacja i mąż może przykładać. Można iśc pod prysznic, ale jak sił nie będzi ejuż to lipa. Ja wiem jak miałam takie bóle krzyżowe podczas @ to wybawienie taki okład na krzyż był albo do brzusia. Choć nie wiem czy można podczas porodu na brzuch bo ciepełko rozluźnia mięśnie a to chyba muszą miec powera żeby rozwierać szyjkę i wypychać dzidziołka CO myślicie?
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- a tak jeszcze wracając do tych porodów, opisów itp.. mam prośbę ) . wtedy pierwszą stronę - wypisywanie rozpakowanych mamuś - by mógł ogarnąć ktoś kto ma jeszcze czas do porodu, a później w następnej się zamienimy
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
No jak miałam bolesne @ to tez ni cholery na brzuchu nie mogłam się położyć. Wtedy albo mąż przykładał albo kładłam się bokiem na kanapie i wciskałam między siebie a oparcie kanapy. COś tam zawsze można wykombinować
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolana szeroko, zeby się brzucho zmieścił, termofor na plecy.Dziewczyny ja jeszcze polecam takie żelowe okłady, można je chlodzić w zamrażarce lub grzać w ciepłej wodzie. Przydadzą się jako okłady na piersi, albo na brzuszek dla maleństwa jak będą jakieś problemy. Ja mam z aventu. Coś takiego http://allegro.pl/avent-zelowe-wklad...402709367.html
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie bandażem najwyżej przywiążę;d ja miałam taki żelowy ale został w pl , super sprawa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Mój luby kazał mi dzis nic nie robić skoro wczoraj miałam takie skurcze i napiecia brzucha...
zastępczy niestety, bo w normalnym karta sim nie łączy :/

może być białą czcionką ale ja i tak wszystko będę czytać 

Teraz szybka kawka i Mikiego odebrać.
a ja jakoś sobie ubzdurałam, że tak sobie maziasz po ścianie. Rany daj sobie żyć, bo CI plecy pękną. JA to mam fajne kafle na przedpokoju i w kuchni. Nic nie widać na nich a fugi cieme. Cudne są
Ach jak sobie pomyślę, jakie to fajne leżenie z maluszkiem przy cycusiu... uwielbiałam to 
ciekawa jestem jak nam to wyjdzie