Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 13:18   #3541
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
O a co na obiadek??? Ja dziś mam wolne od gotowania Mój luby kazał mi dzis nic nie robić skoro wczoraj miałam takie skurcze i napiecia brzucha...

!
Ja dziś nic nie robię, bo się dziwnie czuję. Kurde nie wiem czy się zdrzemnąć przed SR czy przetrzymać, bo czasami po drzemce się gorzej czuję niż przed
Stary 2015-09-03, 13:19   #3542
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
opisy to później jak już wrócimy do domu będziemy dodawać, a samą akcję typu jedziemy, skaczę na piłce, był lekarz, mam 3 cm, to normalnie. jak jest już ta właściwa akcja to i tak nie damy rady tu pisać ;p

poza tym ja chyba na fb bede oglaszać się bo tu mi z telefonu nie idzie
ja też na fb będę informować jak będę w drodze do szpitala i krótkie info waga wzrost jak urodzę bo wizaż na moim pro zaâ˜☠â˜☠â˜☠istym telefonie nie działa, taki zabytek zastępczy niestety, bo w normalnym karta sim nie łączy :/

opis to już raczej w domu, na spokojnie :P może być białą czcionką ale ja i tak wszystko będę czytać

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A no to oczywiste, że takie opisy jak najbardziej
A Ty to pewnie napiszesz "Zaczyna się !!!!!!!!!!!! O Kubuś wyskoczył idę do kuchni przeciąć pępowinkę" Mam nadzieję, ze nam wszytskim szybko i bez komplikacji pójdzie
nie mogę z Tobą

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

ale mnie plecy nawalają chyba idę do wanny z ciepłą wodą, może chociaż na chwile pomoże
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 13:20   #3543
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
mówiłam Ci, że się Elve zamknie w sobie tak jak Twój mąż jak nadal będziesz go lać
Obiecałam, to postaram się być konsekwentna. Żadna z nas nie chce się denerwować duperelami pod koniec ciąży, więc lepiej żebym się zamknęła i ograniczyła do tego, co mi wychodzi najlepiej, czyli na przykład do odpowiedzi na:
Cytat:
np.ja bo nie mam aplikacji w telefonie
A po co Ci aplikacja w telefonie? Ja ani razu nie korzystałam, a dość często Wizaż czytam z telefonu właśnie Normalnie wchodź przez przeglądarkę
Stary 2015-09-03, 13:23   #3544
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety nigdy nie odpocznę od hormonów, bo nie mam tarczycy
Widzisz!!! Dałaś rady

Co do nr telefonów to chyba wystarczy, ze po dwie się wymienią, bo jak wszytskie się uprą na jedną to ta biedna będzie tylko siedziec i wieści przekazywać Możecie się dogadać na priv i powymieniać albo na FB. JA już z Maggie wymieniona telefonami, bo sie w sumie osobiście znamy. Będę do niej dzwonić i mówić "Otwieraj torbę swoją i podrzuć podkłady " bo u niej w mieście rodze Żartuję Maggie. Nie bój się nie obżulę CIę
Mala jak będziesz w krytycznej sytuacji a mąż nie da rady przyjechać i jeśli ja nie zacznę rodzić to Ciebie poratuję także pisz wtedy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja też na fb będę informować jak będę w drodze do szpitala i krótkie info waga wzrost jak urodzę bo wizaż na moim pro zaâ�☠â�☠â�☠istym telefonie nie działa, taki zabytek zastępczy niestety, bo w normalnym karta sim nie łączy :/

opis to już raczej w domu, na spokojnie może być białą czcionką ale ja i tak wszystko będę czytać

nie mogę z Tobą

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

ale mnie plecy nawalają chyba idę do wanny z ciepłą wodą, może chociaż na chwile pomoże rosi:
To te które będą pisać na fcb prosimy jedna osobę z fcb o skopiowaniu tutaj takich informacji bo nie każdy fcb ma
Stary 2015-09-03, 13:25   #3545
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
To te które będą pisać na fcb prosimy jedna osobę z fcb o skopiowaniu tutaj takich informacji bo nie każdy fcb ma
oczywiście dołączę do posta prośbę żeby przekazały na wątku wieści
Stary 2015-09-03, 13:35   #3546
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

A po co Ci aplikacja w telefonie? Ja ani razu nie korzystałam, a dość często Wizaż czytam z telefonu właśnie Normalnie wchodź przez przeglądarkę
Ja tez bez aplikacji

Cytat:
oczywiście dołączę do posta prośbę żeby przekazały na wątku wieści
Tak to jest obry pomysł

A z tymi porodami i opisami
Ogólne wiesci mogą być normalnie napisane...ale jeśli chodzi o jakieś szczegóły to koniecznie na biało. Podejrzewam, że i tak nie wytrzymam i będę potem panikować, ale niech będą na biało
Stary 2015-09-03, 13:38   #3547
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]ale mnie plecy nawalają chyba idę do wanny z ciepłą wodą, może chociaż na chwile pomoże
Kurczę przydałby Ci sie termofor i ciepłe okłady

Cytat:
Obiecałam, to postaram się być konsekwentna. Żadna z nas nie chce się denerwować duperelami pod koniec ciąży, więc lepiej żebym się zamknęła i ograniczyła do tego, co mi wychodzi najlepiej, czyli na przykład do odpowiedzi na:
ej czyli jednak się obraziłaś? TO tylko żarty. Na mnie ciągle są zmasowane ataki i się nabijają, że męża biję albo coś No weź mi tu nie świruj
Stary 2015-09-03, 13:40   #3548
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety nigdy nie odpocznę od hormonów, bo nie mam tarczycy
Widzisz!!! Dałaś rady

Co do nr telefonów to chyba wystarczy, ze po dwie się wymienią, bo jak wszytskie się uprą na jedną to ta biedna będzie tylko siedziec i wieści przekazywać Możecie się dogadać na priv i powymieniać albo na FB. JA już z Maggie wymieniona telefonami, bo sie w sumie osobiście znamy. Będę do niej dzwonić i mówić "Otwieraj torbę swoją i podrzuć podkłady " bo u niej w mieście rodze Żartuję Maggie. Nie bój się nie obżulę CIę
nie no pewnie, że nie wszystkie do jednej, ale zawsze jakoś można się dogadać. ja miałam ne do dwóch i pisałam do tej co jeszcze nie rozpakowana, bo ta szybciej zawsze wejdzie na forum ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 13:41   #3549
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mala jak będziesz w krytycznej sytuacji a mąż nie da rady przyjechać i jeśli ja nie zacznę rodzić to Ciebie poratuję także pisz wtedy
Oooo obiad mi przyniesiesz jak mnie będą głodzić albo siadziesz pod salą porodową i CI będę krzyczeć "NApisz na wizażu, że już wychodzi głowa i ma włosy!!!"
Stary 2015-09-03, 13:42   #3550
natalitka1988
wkręcona :)

Ej no dziewczyny przestańcie się nawzajem na siebie obrażać... przecież wiadomo, że to są żarty... no bez przesady.. nie bądźmy takie poważne...
Stary 2015-09-03, 13:43   #3551
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja tez bez aplikacji

Tak to jest obry pomysł

A z tymi porodami i opisami
Ogólne wiesci mogą być normalnie napisane...ale jeśli chodzi o jakieś szczegóły to koniecznie na biało. Podejrzewam, że i tak nie wytrzymam i będę potem panikować, ale niech będą na biało
ja nie mam apki na wizaż , ale normalnie chodzi mi jakby chciało a nie mogło i nie mam do tego cierpliwości

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-03, 13:43   #3552
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ej czyli jednak się obraziłaś?
No coś Ty
Po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że bywam ciężkostrawna i czasem lepiej wyhamować, niż klepać posty i wkurzać innych. Spokojnie, zamelduję jak będę rodzić
Stary 2015-09-03, 13:45   #3553
emylka86
Zakorzenienie

idę

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-03, 13:45   #3554
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ja nie mam apki na wizaż , ale normalnie chodzi mi jakby chciało a nie mogło i nie mam do tego cierpliwości
Bo niestety transfer zależy od zasięgu, przepustowości sieci i czasami muli, na to się już nic nie poradzi, chyba że cywilizowany szpital ma WiFi, wtedy normalnie net w telefonie hula. Ale do sytuacji awaryjnych, a poród taką jest wiedza o tym, że można spokojnie wejść na Wizaż bez apki, może się przydać
Stary 2015-09-03, 13:47   #3555
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja pierdziuuuu, ale mnie plecy nawalają. Zrobiłam jeszcze raz te fugi karcherem i mam teraz piękne czyściutkie. Ale dałam radę tylko w kuchni, mam jeszcze przedpokój cały, ale nie dam rady. Szkoda tylko że teraz widać przy tych czystych, że na przedpokoju brudne są :P

A miałam torbę spakować :P Dobra jutro spakuję... prawdopodobnie Teraz szybka kawka i Mikiego odebrać.

Cytat:
ja będę nagrywac całą akcję i wam wyświetlę tutaj filmik
!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Oooo, Tobie to opadł znacząco
To z mojej ciąży z Mikołajem, chciałam pokazać dziewczynom jak wygląda takie "opadnięcie"

Cytat:
dobra wyłączam kompa i idę w kimę
W kimę? o 13? Tej to dobrze :P

Cytat:
dziękuję za zrozumienie: )
Pierworódki mogą jeszcze nie zrozumieć tak do końca, ale wszystkie mamy wątkowe na pewno doskonale Cię rozumieją. Ja również, szczególnie teraz jak przechodzimy przez to samo w tym samym czasie ale pozostałe dziewczyny na pewno też są wyrozumiałe i im nie przeszkadza, że tak przeżywamy tu na forum

Cytat:
O a co na obiadek??? Ja dziś mam wolne od gotowania Mój luby kazał mi dzis nic nie robić skoro wczoraj miałam takie skurcze i napiecia brzucha...
!
Łosoś z piekarnika z ryżem. Mniam. I minimum roboty. Zjadłabym z frytkami ale chyba już trochę za często je jem :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 13:47   #3556
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty
Po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że bywam ciężkostrawna i czasem lepiej wyhamować, niż klepać posty i wkurzać innych. Spokojnie, zamelduję jak będę rodzić
No to dobrze Wiesz, ze ja tylko żartuję. Sama jestem upierdliwa nie raz, a raczej często jak z tymi kośćmi heheh
Stary 2015-09-03, 13:50   #3557
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo obiad mi przyniesiesz jak mnie będą głodzić albo siadziesz pod salą porodową i CI będę krzyczeć "NApisz na wizażu, że już wychodzi głowa i ma włosy!!!"

Stary 2015-09-03, 13:54   #3558
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja pierdziuuuu, ale mnie plecy nawalają. Zrobiłam jeszcze raz te fugi karcherem i mam teraz piękne czyściutkie. Ale dałam radę tylko w kuchni, mam jeszcze przedpokój cały, ale nie dam rady. Szkoda tylko że teraz widać przy tych czystych, że na przedpokoju brudne są

Pierworódki mogą jeszcze nie zrozumieć tak do końca, ale wszystkie mamy wątkowe na pewno doskonale Cię rozumieją. Ja również, szczególnie teraz jak przechodzimy przez to samo w tym samym czasie ale pozostałe dziewczyny na pewno też są wyrozumiałe i im nie przeszkadza, że tak przeżywamy tu na forum
A to Ty na podłodze te fugi czyściłaś a ja jakoś sobie ubzdurałam, że tak sobie maziasz po ścianie. Rany daj sobie żyć, bo CI plecy pękną. JA to mam fajne kafle na przedpokoju i w kuchni. Nic nie widać na nich a fugi cieme. Cudne są

Ja czytam jak tu narzekacie z tymi przedszkolakami i wyciągam nauki i wnioski na przyszłość więc mnie to zupełnie nie przeszkadza, a wręcz rozumiem, bo się wspieramy tutaj nie tylko w związu z ciążą
Ja to chyba wyślę męża żeby odprowadził Gabrysię, bo ja to mogę z nią wrócić do domu spowrotem
Stary 2015-09-03, 14:03   #3559
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
A to Ty na podłodze te fugi czyściłaś a ja jakoś sobie ubzdurałam, że tak sobie maziasz po ścianie. Rany daj sobie żyć, bo CI plecy pękną. JA to mam fajne kafle na przedpokoju i w kuchni. Nic nie widać na nich a fugi cieme. Cudne są

Ja czytam jak tu narzekacie z tymi przedszkolakami i wyciągam nauki i wnioski na przyszłość więc mnie to zupełnie nie przeszkadza, a wręcz rozumiem, bo się wspieramy tutaj nie tylko w związu z ciążą
Ja to chyba wyślę męża żeby odprowadził Gabrysię, bo ja to mogę z nią wrócić do domu spowrotem
No na podłodze Kafelki mam jasno szare i fugi też. Ale były meeeega brudne, ciekawe ile się efekt utrzyma :P Pewnie 2 tygodnie i syf jak po 3 latach znowu
Jeszcze mnie okna na poddaszu wzywają bo brudne że aż strach. 11 sztuk, ale będę sobie to musiała podzielić. Teraz się biorę za takie grubsze rzeczy bo jak małego w domu miałam to ciężko.

Docelowo mój tż będzie woził Mikusia do żłobka, ciekawe jak im to będzie wychodzić Dopóki maleńkiej nie ma to ja go zawożę, ale póżniej my będziemy spały i się cycoliły a chłopaki niech jadą Ach jak sobie pomyślę, jakie to fajne leżenie z maluszkiem przy cycusiu... uwielbiałam to

Stary 2015-09-03, 14:07   #3560
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no pewnie, że nie wszystkie do jednej, ale zawsze jakoś można się dogadać. ja miałam ne do dwóch i pisałam do tej co jeszcze nie rozpakowana, bo ta szybciej zawsze wejdzie na forum ; )
Ja jako nałogowiec na bank będę się z porodówki logować, jeśli mi tylko nie zabiorą telefonu

Cytat:
No coś Ty
Nie zgadzam się absolutnie na jakieś ograniczanie się Elve. Klep postów na wątku ile wlezie. Mi strasznie dobrze robi Twoje zdroworozsądkowe podejście często

Cytat:

My byliśmy głupi 4 lata temu i za karę mamy jasne fugi

mala żebyś się nie zdziwiła, bo często w sytuacji kiedy naprawdę konieczne jest zdecydowanie to tatusiowie nie dają rady, a mamy muszą ratować sytuację np. właśnie przy oddawaniu do przedszkola, czy przy szczepieniu zawsze dylemat kto trzyma maleństwo

Mój Tż taki twardy facet, wręcz nieraz złośliwie mówił jak to by moją czarnulkę kotę oddał do schroniska, jak coś nabroiła, a jak pojechaliśmy usypiać, to wyszedł z gabinetu i ja sama ją tuliłam, bo nie mógł wytrzymać

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Docelowo mój tż będzie woził Mikusia do żłobka, ciekawe jak im to będzie wychodzić Dopóki maleńkiej nie ma to ja go zawożę, ale póżniej my będziemy spały i się cycoliły a chłopaki niech jadą Ach jak sobie pomyślę, jakie to fajne leżenie z maluszkiem przy cycusiu... uwielbiałam to
Zazdroszczę
Ja będę jakoś dzieci musiała zgrać, żeby młodego na czas odprowadzać ciekawa jestem jak nam to wyjdzie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 14:12   #3561
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ach jak sobie pomyślę, jakie to fajne leżenie z maluszkiem przy cycusiu... uwielbiałam to
A ja się boję, że mnie będzie szlag trafiał, bo ja tych co na doopie usedziec nie mogą i że mi sie będzie nudziło jak już sie na nią nagapię Choć widziałam zdjęcie jak mama karmiłą bliźniaki spod pachy i ziemniaki obierała

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj jedziemy fotelik oglądać po SR. Wygląda fajnie.Maxi COsi Cabri fix za chyba 270 zł. Jak nie będzie zniszczony to wezmiemy, a nastepny kupimy juz taki full wypas
Stary 2015-09-03, 14:13   #3562
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
A ja się boję, że mnie będzie szlag trafiał, bo ja tych co na doopie usedziec nie mogą i że mi sie będzie nudziło jak już sie na nią nagapię Choć widziałam zdjęcie jak mama karmiłą bliźniaki spod pachy i ziemniaki obierała

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj jedziemy fotelik oglądać po SR. Wygląda fajnie.Maxi COsi Cabri fix za chyba 270 zł. Jak nie będzie zniszczony to wezmiemy, a nastepny kupimy juz taki full wypas
Też widziałam Trzeba się będzie nauczyć jak tu współpracować z dzieckiem, żeby i w domu było zrobione
Stary 2015-09-03, 14:13   #3563
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanio-prośbę ? Czy któraś z Was korzystała już z indywidualnej opieki położnej przy porodzie, albo się na taka decyduje przy tym porodzie ?
Jutro idę na spotkanie z moją potencjalną opiekunką i w sumie mam 100 pytań do ale z drugiej strony może któraś z Was jest w stanie mi podpowiedzieć co jest w takim przypadku najważniejsze ? O co pytać, co potwierdzać ?
Pytaj o to co jest dla ciebie najwazniejsze. Znieczulenie ochrona krocza, co jesli akurat bedzie miala dyzur.
To chyba standnard że jak podpiszesz umowe to możesz dzwonić z każdym pytaniem do niej. A kogo wybrałaś? Bo Ty na Inflandzka się wybierasz ?
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 14:17   #3564
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę przydałby Ci sie termofor i ciepłe okłady
no niestety tu nie mam będę musiała zakupić ;( męża wykorzystam do masażu jak wróci ale dziś ma późniejszą zmianę więc dopiero po 17 będzie

Cytat:
No coś Ty
elve, chill mala weźmie ranigast czy coś i jakoś przeżyje tą "ciężkostrawność"
Stary 2015-09-03, 14:32   #3565
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
elve, chill mala weźmie ranigast czy coś i jakoś przeżyje tą "ciężkostrawność"
hehe ja się tam nie obrażam. A jak coś mi dopiecze do żywego to zbiczuje i już albo nawrzucam na priv No no wiadomo, ze my tu żartujemy Nikt nikogo nie chce obrazić.

Zakup sobie taki na wodę termofor albo takie worki są wypełnione pestkami wiśni i się podgrzewa. Myślę, że CI to może pomóc. JA się zastanawiam nad wzięciem do szpitala. Tylko nie wiem czy te pestki wiśni będzie jak podgrzać, bo np na bóle krzyżowe rewelacja i mąż może przykładać. Można iśc pod prysznic, ale jak sił nie będzi ejuż to lipa. Ja wiem jak miałam takie bóle krzyżowe podczas @ to wybawienie taki okład na krzyż był albo do brzusia. Choć nie wiem czy można podczas porodu na brzuch bo ciepełko rozluźnia mięśnie a to chyba muszą miec powera żeby rozwierać szyjkę i wypychać dzidziołka CO myślicie?
Stary 2015-09-03, 14:46   #3566
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja się tam nie obrażam. A jak coś mi dopiecze do żywego to zbiczuje i już albo nawrzucam na priv No no wiadomo, ze my tu żartujemy Nikt nikogo nie chce obrazić.

Zakup sobie taki na wodę termofor albo takie worki są wypełnione pestkami wiśni i się podgrzewa. Myślę, że CI to może pomóc. JA się zastanawiam nad wzięciem do szpitala. Tylko nie wiem czy te pestki wiśni będzie jak podgrzać, bo np na bóle krzyżowe rewelacja i mąż może przykładać. Można iśc pod prysznic, ale jak sił nie będzi ejuż to lipa. Ja wiem jak miałam takie bóle krzyżowe podczas @ to wybawienie taki okład na krzyż był albo do brzusia. Choć nie wiem czy można podczas porodu na brzuch bo ciepełko rozluźnia mięśnie a to chyba muszą miec powera żeby rozwierać szyjkę i wypychać dzidziołka CO myślicie?
tylko jak to położyć na krzyżach jak na brzuchu leżeć nie mogę ?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a tak jeszcze wracając do tych porodów, opisów itp..
mam prośbę może któraś z dziewczyn (najlepiej z końca listy) poprowadzić kolejną część wątku ? bo raczej przez pewien czas nie dam rady prowadzić, a w kolejnej już napewno się rozpakuję (chyba że jakimś cudem zdążę w tej, ale coś za szybko piszecie ) . wtedy pierwszą stronę - wypisywanie rozpakowanych mamuś - by mógł ogarnąć ktoś kto ma jeszcze czas do porodu, a później w następnej się zamienimy
Stary 2015-09-03, 14:47   #3567
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No jak miałam bolesne @ to tez ni cholery na brzuchu nie mogłam się położyć. Wtedy albo mąż przykładał albo kładłam się bokiem na kanapie i wciskałam między siebie a oparcie kanapy. COś tam zawsze można wykombinować
Stary 2015-09-03, 14:48   #3568
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No jak miałam bolesne @ to tez ni cholery na brzuchu nie mogłam się położyć. Wtedy albo mąż przykładał albo kładłam się bokiem na kanapie i wciskałam między siebie a oparcie kanapy. COś tam zawsze można wykombinować
w takim razie muszę teściowej zapytać czy może by nie miała w domu żeby pożyczyć
Stary 2015-09-03, 14:53   #3569
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a tak jeszcze wracając do tych porodów, opisów itp..
mam prośbę może któraś z dziewczyn (najlepiej z końca listy) poprowadzić kolejną część wątku ? bo raczej przez pewien czas nie dam rady prowadzić, a w kolejnej już napewno się rozpakuję (chyba że jakimś cudem zdążę w tej, ale coś za szybko piszecie ) . wtedy pierwszą stronę - wypisywanie rozpakowanych mamuś - by mógł ogarnąć ktoś kto ma jeszcze czas do porodu, a później w następnej się zamienimy
Na piłce albo na łożku się oprzyj. Klękasz przodem do łożka lub piłki, ręce, głowa, cyc kładziesz i tak sobie "leżysz" Kolana szeroko, zeby się brzucho zmieścił, termofor na plecy.

Dziewczyny ja jeszcze polecam takie żelowe okłady, można je chlodzić w zamrażarce lub grzać w ciepłej wodzie. Przydadzą się jako okłady na piersi, albo na brzuszek dla maleństwa jak będą jakieś problemy. Ja mam z aventu. Coś takiego http://allegro.pl/avent-zelowe-wklad...402709367.html

Stary 2015-09-03, 14:57   #3570
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Na piłce albo na łożku się oprzyj. Klękasz przodem do łożka lub piłki, ręce, głowa, cyc kładziesz i tak sobie "leżysz" Kolana szeroko, zeby się brzucho zmieścił, termofor na plecy.

Dziewczyny ja jeszcze polecam takie żelowe okłady, można je chlodzić w zamrażarce lub grzać w ciepłej wodzie. Przydadzą się jako okłady na piersi, albo na brzuszek dla maleństwa jak będą jakieś problemy. Ja mam z aventu. Coś takiego http://allegro.pl/avent-zelowe-wklad...402709367.html
jezu jak tak robię to mnie w minutę zaczynają nogi boleć chyba sobie bandażem najwyżej przywiążę;d

ja miałam taki żelowy ale został w pl , super sprawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości