|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Buty melissa. Vivienne Westwood i inne VIII
Cytat:
Pewnie, jak już listonosz coś niesie, to z własnej, nieprzymuszonej woli. |
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co na piśmie, to jednak na piśmie. Mnie moj dawny listonosz tez olewał, a wrecz się wykłocał jak mu zwracałam uwagę, dopóki nie poszłam na pocztę ze skargą w dwóch kopiach, złożyłam i kazałam pokwitowć jej wpłynięcie Potem dzwonili z prośbą, żebym wycofała, a listonosz się już na pewno poprawi Co sie też stało![]() Pierwsze też słysze, żeby listonosze nie musieli nosic listów, może sobie jakos na tej poczcie tak sami zdecydowali?. Usługa listu poleconego zakłada dostarczenie pod podany adres (http://bip.poczta-polska.pl/wp-conte...wszechnych.pdf ). Odebrac na poczcie to ja sobie mogę eprzesyłkę, za którą zresztą zapłacę mniej. A ze stac w kolejkach nie mam zamiaru, bo z reguły są długie, to płacę wiecej i wymagam zrealizowania usługi za którą zapłaciłam. Ja zresztą cięższe rzeczy zamawiam zawsze paczką (lub kurierem), bo to nawet taniej wychodzi i jakos jestem spokojniejsza mając pełne śledzenie przesyłki. Pan paczkowy też zawsze wszystko przywozi. Cytat:
W ogóle to kupiłam Dragony usta. Czytałam wcześniej na wątku małe hejty na ich temat ( ), ale mi sie tam podobają i jestem zadowolona .Na żywo fajniej wyglądają niż na zdjęciach ![]() edit: znalazłam nawet wywiad z wiceprezesem Poczty z którego wynika, że większy gabaryt zostawiają awiza, ale tylko nierejestrowane (bo sie pewnie do skzrynki nie mieszczą i tak). A rejestrowane nosza do domu: http://supermarket.blox.pl/2013/02/B...-Dlaczego.html
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2015-09-02 o 15:30 |
||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam żadnej paczki nigdy nie noszą. Czy rejestrowane czy zwykłe nie ma znaczenia.
Dziś już tylko minus 25% na yoox.
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Na yooxie codziennie beda zmniejszac o 5% znizke.. ja wczoraj kliknelam w promo -30% sneakersy nike.. ale yoox mi sciagnal pelna cene bez znizki.. dzwonilam do nich i powiedzieli ze maja problem z systemem i ze pieniadze na karcie sa tylko "zablokowane" i jak wysla paczke to roznica bedzie zwrocona.. jestem ciekawa czy tak bedzie.. cos mi sie wydaje ze beda mi musieli "recznie" ta znizke zwrocic na karte.
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne. Zawsze tak jest, że po północy 5% mniej. Ja prawie kliknęłam buty na ślub. Dobrze, że spr rozmiar stacjonarnie bo bym za duże kupila. Mniejszych niestety nie było.
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie. Jak zamawiałam online w Macu, to blokowali całą kwote, potem się okazało, że jednej rzeczy nie ma i sciągali już kwote pomniejszoną. Możliwe, że tu będzie podobnie.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#2617 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
jesli płaciłaś kartą, to w blokadach wisi pełna kwota, ale w momencie wysyłki z konta sciągają kwotę aktualną [jeśli np zamówienie jest niepełne - w każdm razie tak to wygląda na moim koncie]
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za inspirację
Cytat:
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Shuluv coś sobie w kulki leci. Kupiłam buty, zapłaciłam w piatek nad ranem, przed południem powinni miec juz przelew u siebie. Do tej pory żadnej wiadomości, paczki brak (a była przy nich adnotacja, ze wysyłka w ciągu 24h), na maile nie odpisują, telefonu nie odbierają. Zaczynam być zła.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Ona nie wysyła takich informacji. Buty mogła wysłać.
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Wysyłają, ostatnio dostałam informacje o wysyłce. Tzn. jak zamawialam przez sklep, bo jak zmieniają status na wysłane, to dostaje sie maila.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2015-09-03 o 11:00 |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nigdy nie dostałam potwierdzenia wysyłki. Tylko automat potwierdzający przyjęcie zlecenia.
|
#2624 |
|
Konto usunięte
|
A ja znalazłam LD, wyglądają na nowe, cena też ok. W prawdzie nie lychee ale podobają mi się. Nie wiem jednak czy brać
(nie wrzucę linku żeby znów ktoś miły mi nie sprzątnął |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam, ale tylko samo powiadomienie o zmianie statusu zamówienia na wysłane, bez zadnych numerów nadania. Taki właśnie automatyczny mail. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52634072]A ja znalazłam LD, wyglądają na nowe, cena też ok. W prawdzie nie lychee ale podobają mi się. Nie wiem jednak czy brać (nie wrzucę linku żeby znów ktoś miły mi nie sprzątnął Ja jak sie tak zawsze zastanawiam, to ktos tą rzecz kupi i potem żałuję To u mnie wręcz klasyka
|
|
|
|
#2626 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52634270]W sumie 2 dni tak dumam. Chciałabym je na ślubne, ale 2 lata przed kiedy jeszcze nic nie mamy ustalone buty kupować
[/QUOTE]Jaki kolor? Ja prawie kupiłam na yoox ślubne jak było 30%. Dobrze, że sprawdziłam rozmiar bo by były za duże :P
|
#2628 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja we wszystkim co dotychczas mierzyłam mam ten sam rozmiar co normalnie. Czasem najwyzej troche mnie uwiera cos na szerokosc, bo mam szeroką stopę, ale rozmiar wieksze mogłabym zgubić, takie są luźne, zwlaszcza baleriny.
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52634380]Nie wiem jak się nazywa ale perłowe z brązowym sercem.
A jakie? [/QUOTE]Casadei A Ty jaki kolor?Ja nie piszę o Melissach. Chociaż w Melissach Incense mam rozmiar większe.
|
#2631 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Casadei piękne są. Sama myslalam nad zakupem, ale to chyba sensu nie ma, bo te modele, które sie mi najbardziej podobają mają ogromne obcasy, w których to ja z kolei nie umiem za bardzo chodzic
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52634674]Perłowe z brązowym sercem, ale chyba nie będę ich brała. Jakoś za dużo czasu chyba. Bez sensu, żeby 2 lata leżały i się kurzyły
[/QUOTE]Bardzo ładne są, ale dla mnie ten kolor nie wchodzi w grę. Cytat:
Melissy są dla mnie za niskie, zwłaszcza jako ślubne.
|
|
#2634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52634736]Mi ten kolor nawet się podoba, ale poluję na lychee. A może jeszcze w międzyczasie coś innego mi wpadnie bardziej w oko
[/QUOTE]Racja, jeszcze masz czas Czasami koncepcja się zmienia tuż przed
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z sklepem londonshoes.pl?
|
|
|
|
#2638 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
na emaile nie odpowiadaja
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Mall przenosi magazyn na nową halę, mają tam niezłe zamieszanie.
|
#2640 |
|
Idealna Źona; )
|
AA to tego nie wiedziałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

U mnie na poczcie jest durny regulamin, który mówi że listonosz nie ma obowiązku dostarczania paczek do adresata... :/ Już nieraz była awantura na poczcie.

Potem dzwonili z prośbą, żebym wycofała, a listonosz się już na pewno poprawi
), ale mi sie tam podobają i jestem zadowolona .Na żywo fajniej wyglądają niż na zdjęciach
.

(nie wrzucę linku żeby znów ktoś miły mi nie sprzątnął
na emaile nie odpowiadaja