Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 15:48   #421
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Poprosze o kopa motywacyjnego :\
Tak mi sie nic dzisiaj nie chce, ze to szok. Dobrze ze obiad mialam gotowy.

Mocy przybywaj!
WYSYAM ENERGIE - LADOWANIE !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o takich kołyskach drewnianych, sprawdza się to?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Ale ładne dla małego mężczyzny!
PIekne !
Dziewczyny dzisiaj na pelnej - MAMY DZISIAJ DUUUZO MOTYWACJI - i dwie ale fuszki wpadly ihihhiihi
BRAWO JA

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:06   #422
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Tyle ubranek wrzucalas, ze myślałam że małe rozmiary to już masz w komplecie, a to większych masz już pewnie sporo?
Ile masz body dr na 62? Wszystkiego kompletujesz po 10?

Sanprobi to jakoś probiotyk?
Dokładnie Mam masę ubranek w różnej rozmiarówce, aż do roczku, bo jak były okazje to brałam wszystko. A teraz skupiam się na tym czego brakuje mi z małych rozmiarów
Założyłam sobie, że po 10 szt. z każdego będzie ok. Z 56 możliwe, że mniej będę miała, ale to się zobaczy.
Body dr z 62 mam 6 szt.

Tak, to probiotyk. Przepisała mi go gastrolog jak wychodziłam ze szpitala już w ciąży.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Pewnie dieta FODMAP albo jakaś wersja paleo będzie git. Niskie cukry, średni błonnik. Oficjalnie to też mam drażliwe jelito, ale jak sam mój ulubiony lekarz powiedział: do tego wora wrzuca się wszystko, czego się nie umie albo nie chce diagnozować.
Ku mej radości, po 2 latach względnej diety mam poprawę. U mnie następuje masakra gdy: nie śpię, stresuję się, nażrę się za dużo węglowodanów i za mało tłuszczy oraz strzelę sobie błonnik (np. pieczywko pełnoziarniste w dużej ilości, względnie płatki owsiane).
Po ciąży mam nadzieję, że wdrożę leczenie ostateczne

Jeśli masz problem z miodem, to jest wskazówka, że FODMAP pomoże.
Właśnie ja też odniosłam wrażenie, że zespół jelita wrażliwego to jest strasznie ogólnie powiedziane.
Natknęłam się kiedyś gdzieś na tą dietę, ale jakoś nigdy nie wdrażałam się w to. Dzięki, poczytam na pewno
Jeżeli jest tylko szansa, że to może pomóc to chętnie się o niej więcej dowiem.
Stary 2015-09-03, 16:07   #423
agrita8
Raczkowanie

Adka! Dziex, chyba podzialalo bo ruszylam sie z kanapy brawo Tyy
Mujer ja pytalam o wit c. Dzieki widze ze musze zglebic temat. Jak to fajnie miec kogos z taka wiedza
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:10   #424
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dieta FODMAP albo jakaś wersja paleo będzie git. Niskie cukry, średni błonnik. Oficjalnie to też mam drażliwe jelito, ale jak sam mój ulubiony lekarz powiedział: do tego wora wrzuca się wszystko, czego się nie umie albo nie chce diagnozować.
Ku mej radości, po 2 latach względnej diety mam poprawę. U mnie następuje masakra gdy: nie śpię, stresuję się, nażrę się za dużo węglowodanów i za mało tłuszczy oraz strzelę sobie błonnik (np. pieczywko pełnoziarniste w dużej ilości, względnie płatki owsiane).
Po ciąży mam nadzieję, że wdrożę leczenie ostateczne

Jeśli masz problem z miodem, to jest wskazówka, że FODMAP pomoże.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Większość jest w szklanym słoiku. Ten, co ja kupuję tak: http://1.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/-KafuYxWr...C0/s1600/1.png

Jak jest w plastikowym, to rafinowany tylko. W butli w sumie nie spotkałam, ale nie wiem, pewnie jakieś są

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Przeczytałam słowo "kawa" i natychmiast zapragnęłam się napić

No to idę po kawę ;P
Smacznego

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie za kawą nie przepadam. Przed ciążą piłam tylko cappuccino czekoladowe w sumie jakieś latte też bym pewnie wypiła.
Zmierzyłam przed chwilą i trochę się podniosło bo mam 91/64, a wcześniej miałam 85/60parę...

O, następnym razem spróbuję takiego sosu Czosnkowy lubię, ale czosnek też mi lubi zaszkodzić i mężowi, więc unikam.

Ubranka w rozmiarze 56-62

My mieszkamy na takim uboczu, że do nas po ubrania nie przyjeżdżają. Musiałabym się z mamą dogadać jakbym chciała coś oddać. W sumie w większości muszę schować kurki, spodnie i ewentualnie jakieś bluzki.

Jakie śliczne
Ja to zazwyczaj ciśnienie w drugą stronę ;/

Polecam, to taki łagodny sos jogurtowy

Ja mieszkam w bloku, więc u nas coraz są takie zbiórki

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:12   #425
mujer
Zadomowienie

Cudowne zdjęcie
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../69/5626596988
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:16   #426
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Dziewczyny w rozmiarze xxl gdzie kupujecie ubrania? Kurcze w nic się nie mieszczę już, spodnie co prawda kupiłam na szmateksach więc nie ma problemu ale jakaś bluzka by się przydała. A nigdzie nie ma. Rozmiarówka jakaś tyci tyci a ja taka duża.
Angielskie sklepy ewentualnie wchodzą w grę może jakoś zamówię albo poproszę kogoś to mi kupi bo tragedia jest.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:18   #427
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Super, możesz robić pranie
akurat pranie najwcześniej za 2 tygodnie, jak pralnia będzie zrobiona. ale mam nadzieję, że dzisiaj albo jutro założą sedes i podłączą zlew

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
My mieliśmy to samo jak jechaliśmy na wesele siostry, tylko że to było w dzień i w aucie dwóch facetów. Nie łączyła kostka od bezpieczników. Ja też obstawiam, że to pierdoła
Przypomniało mi się jak kiedyś wracaliśmy z imprezy ze znajomymi - zepsuł się alarm w samochodzie tj nie dało się go wyłączyć. Tż wyrwał trąbkę ale światła cały czas mrugały. Na skrzyżowaniach wystawialiśmy ręce przez okna i machaliśmy w stronę w którą skręcaliśmy. Głupki Ale to było jeszcze za nastoletnich czasów
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w aucie przepaliły się WSZYSTKIE żarówki!!! Byłam kupić, za wszystkie zapłaciłam...84 zł Ale już mam wymienione, uff.
Ciekawe czemu wszystkie naraz szlag trafił.
Radziłabym to sprawdzić, możliwe że zwarcie poszło po instalacji, a jeśli nie wyeliminujecie tego, co robi zwarcie problem się powtórzy
Cytat:
Tak bo mi smakuje w takiej postaci Podobno mleko pite wieczorem dobrze robi na sen ale nie wiem, czy to prawda
Każdy gorący napój dobrze robi na sen, podobnie jak gorąca kąpiel i generalnie wszystko, co podnosi temperaturę ciała. W sen zapadamy kiedy temperatura ciała spada po takim podgrzaniu
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:42   #428
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa!!!!! Masakra

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Każdy gorący napój dobrze robi na sen, podobnie jak gorąca kąpiel i generalnie wszystko, co podnosi temperaturę ciała. W sen zapadamy kiedy temperatura ciała spada po takim podgrzaniu
O, to będę się teraz podgrzewać przed snem bo coś u mnie ostatnio ciężko z zasypianiem

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dziewczyny, mam już wyniki glukozy, co o nich myślicie?
Stary 2015-09-03, 16:50   #429
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Adka! Dziex, chyba podzialalo bo ruszylam sie z kanapy brawo Tyy
Mujer ja pytalam o wit c. Dzieki widze ze musze zglebic temat. Jak to fajnie miec kogos z taka wiedza
Ciesze sie abrdzo ze zainspirowalam

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Dziewczyny w rozmiarze xxl gdzie kupujecie ubrania? Kurcze w nic się nie mieszczę już, spodnie co prawda kupiłam na szmateksach więc nie ma problemu ale jakaś bluzka by się przydała. A nigdzie nie ma. Rozmiarówka jakaś tyci tyci a ja taka duża.
Angielskie sklepy ewentualnie wchodzą w grę może jakoś zamówię albo poproszę kogoś to mi kupi bo tragedia jest.
A alledrogo ?
Sluze pomoca jesli chodzi o rozmiarowki

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:55   #430
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo... jak to paskudnie wygląda ;/

Cytat:
akurat pranie najwcześniej za 2 tygodnie, jak pralnia będzie zrobiona. ale mam nadzieję, że dzisiaj albo jutro założą sedes i podłączą zlew

Przypomniało mi się jak kiedyś wracaliśmy z imprezy ze znajomymi - zepsuł się alarm w samochodzie tj nie dało się go wyłączyć. Tż wyrwał trąbkę ale światła cały czas mrugały. Na skrzyżowaniach wystawialiśmy ręce przez okna i machaliśmy w stronę w którą skręcaliśmy. Głupki Ale to było jeszcze za nastoletnich czasów

Radziłabym to sprawdzić, możliwe że zwarcie poszło po instalacji, a jeśli nie wyeliminujecie tego, co robi zwarcie problem się powtórzy

O ja też problem z zasypianiem mam, więc dobrze wiedzieć

Haha Wasze sygnały manewrowe musiały super wyglądać

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:58   #431
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to tylko myślę, jak ja z gondola dziecko na 4 piętro wniosek, jak to prawie na poczatku będzie już 10 kg
No nic, na początku bede planowała tak, żeby Mąż był w domu i mi pomógł, ewentualnie jak będę musiała wyjść tom fotelik, a potem jakoś trzeba będzie już trenowac mięśnie

Dobrze ze ja 10 kg nie uznaje za ciężar

Co do ruchów to ja czuje różnie. Raz u góry przy pępku, raz nisko i nie są jakies super wyraźne.

Musze podpytać gin gdzie mam łożysko dokladnie bo na polowkowych mowila ze sciana przednioboczna.

Wstawiłam cukinie do piekarnika, mniam

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

A i od 17 wrzesnia zaczynamy szkole rodzenia

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Dobra nadrabiam dalej. Przez ta prace ciągle jestem z wami w plecy

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:01   #432
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to zazwyczaj ciśnienie w drugą stronę ;/

Polecam, to taki łagodny sos jogurtowy

Ja mieszkam w bloku, więc u nas coraz są takie zbiórki

Właśnie mnie mama uświadomiła, że mogłam mieć takie niskie ciśnienie, bo mało płynów dziś wypiłam

Na pewno spróbuję

Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dziewczyny, mam już wyniki glukozy, co o nich myślicie?
Ja nie pomogę, bo miałam w innych jednostkach wynik podany

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

A i od 17 wrzesnia zaczynamy szkole rodzenia
Super!
Stary 2015-09-03, 17:28   #433
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość

Też takie widziałam, ale cena (ponad 40 zł) mnie przeraziła. Ale jedne takie kupię Młodemu na pewno Ale to już jak się urodzi

Ja dalam 7,5 takze zal nie brac

Sylwuska kupilam w zlotych tarasach

Kalusia ja mialam podobne wyniki moze tem drugi masz za wyoski- powinnas miec normy podane
Do 150 powinno byc- ale to lekarz musi ogarnac
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:36   #434
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Kalusia ja mialam podobne wyniki moze tem drugi masz za wyoski- powinnas miec normy podane
Do 150 powinno byc- ale to lekarz musi ogarnac
Mam podane tylko normy na czczo
Stary 2015-09-03, 17:42   #435
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Zależy jaki nosisz rozmiar. Ja kupuję w sieciówkach zwykle, C&A, KappAhl, Tesco F&F, większe rozmiary trafiam też czasem w New Yorker. Legginsy kupuję w Lidlu.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:42   #436
sylwoha
Zakorzenienie

Na pewno to nie jest cikrzyca
Popatrz normy w necie dla kobiet w ciazy.
Stary 2015-09-03, 17:42   #437
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2015-09-03, 17:43   #438
Ani_qa
Zakorzenienie

Właśnie Kalusia sprawdź normy w internecie
Stary 2015-09-03, 17:45   #439
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Zależy jaki nosisz rozmiar. Ja kupuję w sieciówkach zwykle, C&A, KappAhl, Tesco F&F, większe rozmiary trafiam też czasem w New Yorker. Legginsy kupuję w Lidlu.

Zgadzam sie ze wszystkim szkoda tylko ze zadnego z nich u nas nie ma, poza lidlem
Ja z tych najbardziej lubie kappahl i tesco
Stary 2015-09-03, 17:45   #440
ogolnie
Zakorzenienie

Kalwinka chciałabym widzieć Was jak machacie z tego samochodu Nam też kiedyś alarm padł pod Lidlem, ktoś wezwał policję w końcu, bo przez godzinę wył i TŻ nie mógł sobie dać rady. Policja przyjechała, popatrzeli, stwierdzili "zepsute" i pojechali. A my wezwaliśmy elektromechanika na miejsce (niedziela!!!), przyjechał i odciął cały alarm. Od tego czasu jeździmy bez
Stary 2015-09-03, 17:47   #441
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia prysze
Wsio oki

Stary 2015-09-03, 17:47   #442
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie ze wszystkim szkoda tylko ze zadnego z nich u nas nie ma, poza lidlem
Ja z tych najbardziej lubie kappahl i tesco
Ja C&A Też muszę dojechać do najbliższej dużej galerii do Poznania, tj. ode mnie 45 km
Wojniann no i jeszcze Monnari ma duże rozmiary, ale tam...drogo trochę Ja tam łażę tylko na wyprzedażach, bo po normalnej cenie chyba w życiu bym nic nie kupiła
Stary 2015-09-03, 17:48   #443
Ani_qa
Zakorzenienie

Z tymi autami to widzę, że zawsze coś
Stary 2015-09-03, 17:49   #444
hope_35
Raczkowanie

Czytam Was na raty, ale ciężko mi się odpisuje
Tak na teraz gratukuję udanych wizyt i zdrowych, rosnących Maleństw

Ja po wizycie - Z Mała wszystko ok, wazy 740 gram, ja zrobić musze badanie posiewu moczu bo jakies bakterie i inne dziwne cuda poza normami mi wyszły , no i w ciagu 3 tygodni przytyłam 2,5 kg!
Stary 2015-09-03, 17:51   #445
kalwinka
Zadomowienie

Jestem w szoku i muzę się tym podzielić - zablokowałam sobie konto oszczędnościowe, po ostatnich doświadczeniach z infoliniami różnych banków profilaktycznie uzbroiłam się w kubek melisy (swoją drogą infolinia raiffeisen to zło, kloaka szatana i generalnie najprostszy sposób na bezpowrotną utratę co najmniej godziny życia i nerwów na cały dzień po to, by załatwić NIC). Co mnie zaszokowało ? Połączona z konsultantem zostałam w niecałą minutę, miła pani nie robiła problemu w związku z faktem że nie zgadza się podany przeze mnie adres i numer mojego dowodu osobistego (zapomniałam zgłosić akurat do tego banku) i szybko dało się wyjaśnić sytuację a konto miałam odblokowane dosłownie 3 sek. po zakończeniu rozmowy. Taką obsługę to ja rozumiem :brawo:

W ogóle dostałam harmonogram zajęć w sr dla wszystkich grup i w moim mieście prowadzone ą w ramach szkoły rodzenia zajęcia z aerobiku dla ciężarnych (wymagane zaświadczenie od lekarza prowadzącego, ze ciąża przebiega fizjologicznie) - w rody o 9.30. Czyli zdrowe przyszłe mamy którym nic nie dolega i uczciwie pracują nie mają szans wziąć w nich udziału
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:54   #446
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia prysze
Wsio oki

Dziwne te normy, bo ja miałam wyniki podane w mmol/L
i po 2godzinach miałam podaną normę 3,4-5,5.
Stary 2015-09-03, 17:54   #447
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w szoku i muzę się tym podzielić - zablokowałam sobie konto oszczędnościowe, po ostatnich doświadczeniach z infoliniami różnych banków profilaktycznie uzbroiłam się w kubek melisy (swoją drogą infolinia raiffeisen to zło, kloaka szatana i generalnie najprostszy sposób na bezpowrotną utratę co najmniej godziny życia i nerwów na cały dzień po to, by załatwić NIC). Co mnie zaszokowało ? Połączona z konsultantem zostałam w niecałą minutę, miła pani nie robiła problemu w związku z faktem że nie zgadza się podany przeze mnie adres i numer mojego dowodu osobistego (zapomniałam zgłosić akurat do tego banku) i szybko dało się wyjaśnić sytuację a konto miałam odblokowane dosłownie 3 sek. po zakończeniu rozmowy. Taką obsługę to ja rozumiem :brawo:
A jakie masz oprocentowanie w Raiffeisenie? Bo ja miałam 4% ale jakoś mi zmalało drastycznie. Teraz mam 4% w BOŚ
Stary 2015-09-03, 17:54   #448
czubasek20
Zakorzenienie

Moj kochany maz kupil mi kwiaty i czekoladki bez okazji... tzn chcial poprawic mi humor

Od razu mi lepiej
Nadrobie Was chyba wieczorkiem jak troche odpoczne.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:55   #449
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia prysze
Wsio oki

Dzięki ja trafiałam na jakieś bardzo ogólne normy
Stary 2015-09-03, 17:57   #450
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Nadrobiłam

Normy dla glukozy są jakieś nowe, to pewnie stąd różnica...

Za tydzień zaczynam sr

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości