|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
albo to moje dziecię wyjątkowo uparte
![]() Cytat:
![]() daj znać!
|
|
#2162 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka do niego chodziła i też miała średnie odczucia :-( ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Jakby co to mi zawsze lekarz każe pić wodę z cytryna lub brać Wit C bo wtedy leki na pecherz szybciej i lepiej działają
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Olka gratulacje,
Akzi- idź do tego drugiego, ten twój jest anormalny. I znowu bez wizyty na fotelu. Ja powiem tak, ostatnio jakbyłam u gina to jak zobaczył w przychodni pacjentkę, która tez ma nie długo termin to tak z korytarza zaprosił ja na fotelik . Ona szła do dentysty.
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za czarownicę!!!
Aakkzzii Ten lekarz to jakiś burak :/
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cooo za dziadostwo.
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
Agu jeszcze żurawina
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa i na poprawe humoru i ku pokrzepieniu serc chcialam napisac ze dzis do lekarza ubralam sie 'normalnie' i mialam obcisla bluzke. Dziewczyny z przychodni ktore mnie znaja az piały ze to niemozliwe ze az tak brzuch szybko zniknal. Fakt nie mam brzucha jak Chodakowska ale sama jestem pozytywnie zaskoczona. Kalafior z ud i dupsa zniknal jak reka odjal. Jak leze to ciagle sie glaszcze po udach bo uwierzyc nie moge ze sa gladkie. No i mam znow kostki widoczne, palce u stop mieszcza sie w jednym rzadku i nawet sa oddzielone odstepami!!! Haha
takze dziewczyny glowa do gory te co sie martwia
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Agu super- to wstaw zdjęcie
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Agu brzmi to super
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie, to Werka po prostu mu język pokazywała. Nie martw się na zapas.
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paradoksalnie jak się ochlodzilo to mi spuchly dłonie i stopy A ja dzisiaj na 20:00 wizyta, ciekawe co tam u młodego Teść co dwa dni do mnie dzwoni i pyta jak się czuje ![]() No i niestety mój tż po spotkaniu na szczycie " w firmie ma na wrzesień /październik ogarnąć tyle projektów że nie będzie mógł zniknąć na 2-3 tygodnie z firmy :-( Prawdopodobnie będzie ze mną w domu z małym tylko tydzień :-(
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Agu widzę ze mimo pproblemów wracasz do formy ekspresowo
![]() Gratuluję nowej mamusi ![]() Czarownica trzymaj się!!! Ja kończę dziś w końcu pakować torbę i zniose ją na dol. Polozna jak zobaczy reklamówkę z prowiantem dla mnie i Tz to padnie :p 7daysy, belvita, knopersy, woda :p Nie wiem gdzie wsadzilam linomag ;( przeszukałam wszystko i nie mogę go znaleźć ![]() Btw. Dziewczyny w czym rodzicie? Tzn jaki ciuch bierzecie do porodu? Bo ja nadal nie wiem ![]() Mam plan spędzić na porodowce trochę czasu w wannie bo ponoć mało która korzysta i wiecznie wolna jest. Sama nie wiem czy jakiś t-shirt czy co... |
|
|
|
#2175 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Ale kolejnym postem to mnie pocieszylas😊
formalnie żona swojego męża 14.07.2012a teraz czekamy na dzidzie Edytowane przez elcia88 Czas edycji: 2015-09-03 o 15:42 |
|||
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zaraz ocipieje !!! Wczoraj gin dała mi skierorowanie na ktg. W Luxmedzie go nie robią - ok pomyslałam, pojdziemy prywatnie i UWAGA od rana dzwonimy z tz po całym mieście, przychodnie szpitale kliniki i wszędzie robią ale tylko swoim pacjentom. Nosz kur*** nawet jak powtarzam, ze zapłace to nie i choooy.
W jednej tylko przychodni położna sie "zlitowała" i zaproponowała że zrobi mi jedynie grzecznościowo jeśli martwie sie o dziecia ale zapisu nie da bo nie może |
|
|
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
formalnie żona swojego męża 14.07.2012a teraz czekamy na dzidzie Edytowane przez elcia88 Czas edycji: 2015-09-03 o 15:43 |
||
|
|
|
#2178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wieczorną wizytę Cytat:
![]() Odpoczywaj i dochodź do siebie ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Virves, a w zwykłym szpitalu pytałaś? CienSkrzydła, u mnie rodzi się w szpitalnej koszuli, także ten problem mam z głowy
|
||||
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
coś pisałyście o L4. mi moja lekarka rodzinna to tłumaczyła w ten sposób, że następuje jakaś godzina zero (pewnie tp), od którego ginekolog zwolnienie może wypisać tylko z powodów maluszka, że z nim jest coś nie tak. a jeśli jest wszystko dobrze z dzidzią, to zwolnienie wypisane "z powodu" mamy zalicza się już do macierzyńskiego i w takiej sytuacji się chodzi po zwolnienie do lekarza rodzinnego, wtedy to zwolnienie jest zwolnieniem i nie jest ciągnięte z macierzyńskiego. ale szczerze mówiąc nie wiem czy tak jest, czy nie bo się jeszcze nie interesowałam
wciąż liczę na to, że mały wyjdzie wcześniej i tyle
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie 3-4 letnie dzieci już nie potrzebują koniecznie snu w ciągu dnia jeśli dobrze przesypiają noce. I wchodzą tu po prostu kwestie osobnicze - niektórzy śpią w ciągu dnia, inni nie i tyle. Przedszkole to nie żłobek z rocznymi dzieciakami, nie ma sensu zmuszać dla zasady.
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WOW!!! mozna wiedzieć ile zleciało juz kg od porodu??
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Stało się:'( pojawiły się rozstępy na brzuchu. Takie malutkie pęknięcia skóry, od pępka na boki. Pewnie będzie jeszcze gorzej buuuuuuuu:'(
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Tshirt od męża/partnera to głupi pomysł, a często praktykowany. Podobno kobiety się potem czują idiotyczne z gołymi zadami na wierzchu a muszą tak spędzić x godzin. 2. Koszula po porodzie wcale nie jest do wyrzucenia bo - cytuję - porodówka to nie rzeźnia ![]() Biorąc te dwie rzeczy pod uwagę ja wezmę po prostu zwykłą koszulę nocną. Jest krótka a i tak w niej nie śpię bo nie lubię spać w koszulach. Oprócz tego mam 3 koszule nadające się do karmienia. W tej, w której będę rodzić mogę zostać po, zaszyją mnie ewentualnie, oporządzą, i ona mówiła, że i tak potem nas przykrywają więc nie ma problemu, że się leży z gołą dupą. A na tobie dzidziuś.
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zamiar wziąć koszule nocną ale u nas w szpitalu i tak daja
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę starą koszule nocną ze świnką, nawet jak się zabrudzi to trudno, nie będzie szkoda. A jest duża, luźna nawet w ciąży i przed kolano wiec będzie wygodnie.
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
Jeśli mam jakiś cukier żelujący Konfiturix 2:1 i na nim jest napisane, że trzeba go dodać do 1 kg owoców i 0,5kg cukru, to czy jak dam mniej cukru to nie wyjdzie? Zepsuje się? Niezapasteryzuje? Jakie są skutki dodania mniejszej ilości cukru? (chodzi mi o zwykły biały cukier, nie o tą saszetkę)?
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie idzie Was nadrobić... Powiedzcie mi tylko, która już urodziła, bo wiem tylko o tych z fb!
I z miejsca gratuluję świeżym mamom!! U nas trochę nudy (ja jak siedzę sama w domu to się nudzę, bo staram się leżeć jak najdłużej, bo wtedy mniej ze mnie leci i opuchlizna mniejsza), a trochę szału - rozpakowywania ciąg dalszy, a końca nie widać. Kasy tyle wydaliśmy, że szok... Nie mam pojęcia, kiedy to się skończy, ale oby jak najszybciej. Codzienne telefony i to, że widujemy naszych rodziców dzień w dzień doprowadza mnie do szału.. Z teściową widziałam się w pon, dzisiaj chwilę się zobaczymy a już dzwoniła z życzeniami imieninowymi i z pytaniem, czy możemy zostać dzisiaj dłużej niż na chwilę i żebyśmy przyjechali w niedzielę na obiad Dni nam mijają na sprzątaniu - rozpakowywaniu - sprzątaniu - przywożeniu mebli/rzeczy - pobycie na cmentarzu u Wikusi - sprzątaniu - spaniu i od nowa. Mam też przeprowadzkowo/mieszkaniowe pytanie, do tych, które segregują śmieci: MACIE KOSZE NA ŚMIECI Z SEGREGACJĄ??? Patrzyłam je sobie w necie (nie uśmiecha mi się z jednym papierkiem latać do drugiego pokoju, a w przyszłości - do kotłowni), jakiś *uj mnie podkusił, żeby powiedzieć mamie, że chcę taki kupić i dostałam opierdziel, że takie głupoty niepotrzebne kupuję, że jakbym pracowała, to bym znała wartość pieniądza a tak tż się zaharuje żeby mi finansować moje pomysły Wiem, że są mało pojemne bo ok 11 l jedna przegródka, u mojej mamy to jest tak: pod umywalką jeden kosz, koło szafki drugi a w spiżarce wiaderko, a ja chciałabym jednak uniknąć stawiania pięciu koszów na śmieci po całej kuchni... ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Ale co do 2 jak najbardziej, z mojej białej w czarne kropeczki odprała się krew i wszystko inne bez problemu i jest czyściuteńka i gotowa na drugi poród.
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu ale wszystko fajnie wygląda w gazetce, jeginsy to chyba tylko na 1 użycie.
Męskie rzeczy też nie powalają. Ale za to mam tortill-ę i bardzooo ostry sos, mniam pychota
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Jak dla mnie, to Werka po prostu mu język pokazywała. Nie martw się na zapas.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

mozna wiedzieć ile zleciało juz kg od porodu??