Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 22:16   #571
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Mujer próbujemy Cię rozumieć i pocieszyć ale widać nie potrzebujesz pocieszenia jakie my oferujemy
Z tego co piszesz macie z TŻ dość ruchliwe życie,więc wcale się Tobie nie dziwię,że myślisz wciąż o tym że ugrzęźniesz w domu z dzieckiem. No cóż,jesteś już w tej ciąży,musisz znieść jej trudy a dalej podołać macierzyństwu,jakoś. I może zmienić trochę nastawienie na to wszystko
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:16   #572
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Cóż ja Ci sie nie dziwię, też przerabialam rozłąki długie z mężem i to nic fajnego, huśtawka emocjonalna, ciężko sobie poradzić. Życzę Ci duuuuzo siły kochana , bo wiem jak to ciężko przejść;(

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Mujer a recepty na to nie ma, tęskni człowiek, denerwuje sie, jest zazdrosny;( mówię Ci nie siedz sama jak tylko możesz spotykaj sie ze znajomymi, wtedy łatwiej to znieść. Moja rada, mi to pomagało w tesknocie, szukałam sobie zajęcia żeby zająć myśli i nie rozmyslac , bo takie rozmyslanie to można zwariowac z rozzalenia. Znajdz sobie odskocznie, coś co zajmie Ci myśli i czas.
Mam dużo zajęć, tak, jak i moi znajomi, więc nie mają czasu zajmować się mną Ale dzięki za radę. Niestety, raczej jestem zdana na siebie.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Zaneta, jeny. Jak dobrze ze nic sie nie stalo poważniejszego

A co do szyjki to gin coś wspominal ze to na skutek tego spojenia? Oszczedzaj sie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Adka ale bezczelna ta szefowa. Życzę Ci abyś jak najszybciej rozkręciła swoja działalność

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Jeny nażarłam sie i napilam i właśnie poczułam ze nie mam juz tyle miejsca w żołądku :/

Musze mniejsze porcje jeść

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Mujer a on w ten sposób zarabia czy sie realizuje?
Pół na pół. Realizuje się i czasem zarabia. Tym razem coś tam zarabia. Ostatnio w sumie nic nie zarobił, ale pojechał "bo nigdy nie był" itp.

Nie no spoko, nie jestem taka świnia. W sumie tylko dziś mu się pozłośliwiłam, zwykle się nie odzywam. Kiedy leciał do Ameryki Pd. (nie byłam wtedy w ciąży) z zamiarem naprawdę długiego pobytu, to nawet słowa nie pisnęłam, żeby został, nawet go wyrzuciłam. I sama gryzłam potem dywany Zresztą, przez większość czasu to robię, a jego obecny wyjazd sama promowałam i podkręcałam.
Tylko na wszystkich bogów, niechże mi nikt nie broni czuć się w tym wszystkim źle :/ Bo zaiste nie jestem dalajlamą i jednak jest mi przykro, gdy zostaję sama na wsi, albo zasuwam do szkoły, gdy TŻ bryka po gejzerach, lodowcach, kanionach i innych wodospadach. Nie, nie nudzę się, bo zawsze mam co robić, jednak w takich chwilach myślę sobie, że ta ciąża to była zdecydowana lekkomyślność :/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:18   #573
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwuska nic złego mi się po tej Ziaji nie dzieje, bardzo podoba mi się jej zapach, ale jak dla mnie zbyt wodnista. W ogóle za Ziają nie przepadam, a to kupiła mi siostra, a jestem taka że nie wyrzucę...
Aaa no to rozumiem, bo ja w tych miejscach właśnie raczej wrazliwa i mi po ziaji nic się nie działo złego
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Niestety, ale nie. Chyba, że przez całe życie W ciąży nie miałam ani razu humorów ot tak sobie. Nie wzrusza mnie nic bardziej, ani też nie bęczę, bo tak.

Po prostu wkurza mnie to, że jestem dość uziemiona i chwilami rozczarowuje, że jednak dziecko spada na mnie. Myślałam, że TŻ będzie aktywniejszy, a w sumie to go nie ma.

Zresztą, jest coś na rzeczy, bo TŻ sam z siebie mnie już przepraszał, że znów gdzieś jedzie, nim wogle się odezwałam. Toteż nie że mam fantazje.

Nie jest jednak fajnie, jak się samemu zostaje i generalnie nie można nawet o pierdołach pogadać :/
Współczuję Ci, bo to wygląda tak, jakbyś została z tym sama ;( dziecko w drodze, Tz jakby na wakacjach sobie zwiedza, a Ty musisz siedzieć sama w domu, dlatego nic dziwnego, ze wszystkiego Ci się odechciewa i nic Cię nie cieszy, a,stan w którym jestes jeszcze bardziej Cię denerwuje ;/ ale mowilas o tym Tz? Rozmawialiscie jak się z tym czujesz? Że brakuje Ci jego wsparcia?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:20   #574
zaneta_b
Rozeznanie

Dzięki kochane za wsparcie. Jest tak jak napisała Mujer. Skoro go nie boli głowa i nie ma zawrotów to znaczy że nic mu nie jest i nie wiem czy jeszcze pójdzie do lekarza... Moze go jakos siłą wygonie.

Mujer... Chyba czeka cię poważna rozmowa z TŻ. Przynajmniej ja na twoim miejscu bym tak zrobiła. Fajnie że ma pasje, podróże to jego świat. Ale w tym świecie jesteś też ty. Z jednej strony ok, widziały gały co brały że tak brzydko powiem. Ale z drugiej strony skoro on też się zdecydował na związek no to sorry, są rzeczy ważne i ważniejsze. Musi na nowo ustalić swoje priorytety. Na dziecko raczej się chyba razem zdecydowaliście, prawda? Więc dlaczego to ty masz ze wszystkiego rezygnować dlatego że teraz jesteś w ciąży i potem np przez rok dla dziecka, a on nie potrafi??? Nie zostawiaj tego tak. Im dłużej tym gorzej, a boję się że to może się później odbić na twoich relacjach z dzieckiem...
Jeżeli źle zrozumiałam twoje uczucia to przepraszam za ten wywód...

Fionka szyjka i spojenie są że sobą powiązane ale nie tak ze przez spojenie skraca się szyjka czy odwrotnie. Bardziej to wina nieprawidłowo zbudowanej macicy, przez co macica i dziecko wywierają nacisk na dolne partie.
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:21   #575
Fionka_31
Zakorzenienie

Ale mam gorące sutki! Tez tak macie?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:23   #576
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie?
Stary 2015-09-03, 22:25   #577
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer próbujemy Cię rozumieć i pocieszyć ale widać nie potrzebujesz pocieszenia jakie my oferujemy
Z tego co piszesz macie z TŻ dość ruchliwe życie,więc wcale się Tobie nie dziwię,że myślisz wciąż o tym że ugrzęźniesz w domu z dzieckiem. No cóż,jesteś już w tej ciąży,musisz znieść jej trudy a dalej podołać macierzyństwu,jakoś. I może zmienić trochę nastawienie na to wszystko
No wiem, trza było sobie nie zachodzić w ciążę W przyszłym życiu wezmę to pod uwagę, a tymczasem radośnie oddam się pracy. Przynajmniej zdecydowanie mi przeszła ochota na drugie dziecko

Dobra, to wolno zrzędzić, czy nie wolno? :P
Ok, ok, rozumiem, że nie wolno :P

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Nie, za to mam suche i pękające. I zdecydowanie większe, co moim zdaniem wygląda fe
Stary 2015-09-03, 22:25   #578
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Pół na pół. Realizuje się i czasem zarabia. Tym razem coś tam zarabia. Ostatnio w sumie nic nie zarobił, ale pojechał "bo nigdy nie był" itp.
Bez obrazy, ale właśnie po takim czymś, ze nigdy nie był, to trochę dziwnie to dla mnie brzmi. No bo sorry, jego ciąża też chyba do czegoś zobowiązuje, co? A nie zrobić i pojechac, a Ty radz sobie sama, bo wg mnie trochę to tak wygląda. Trzeba zmienić trochę swoje priorytety w takiej sytuacji, dziecko mimo, że jeszcze się nie pojawiło na świecie, tylko żyje w Tobie dopiero zaczyna zmieniać nasze życie i trzeba się do tego dostosować jakoś, ale co ja tam wiem... mam nadzieje, ze Cię nie urazilam, po prostu szkoda mi Ciebie, ze zostałas z tym sama.

Stary 2015-09-03, 22:28   #579
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer wolno :p każda z nas ma święte prawo do zrzędzenia

Cholera leże w łóżku i są trzy komary nie mogę ich złapać
Stary 2015-09-03, 22:30   #580
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, nie, normalną temp ciała mam
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:30   #581
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dzięki kochane za wsparcie. Jest tak jak napisała Mujer. Skoro go nie boli głowa i nie ma zawrotów to znaczy że nic mu nie jest i nie wiem czy jeszcze pójdzie do lekarza... Moze go jakos siłą wygonie.

Mujer... Chyba czeka cię poważna rozmowa z TŻ. Przynajmniej ja na twoim miejscu bym tak zrobiła. Fajnie że ma pasje, podróże to jego świat. Ale w tym świecie jesteś też ty. Z jednej strony ok, widziały gały co brały że tak brzydko powiem. Ale z drugiej strony skoro on też się zdecydował na związek no to sorry, są rzeczy ważne i ważniejsze. Musi na nowo ustalić swoje priorytety. Na dziecko raczej się chyba razem zdecydowaliście, prawda? Więc dlaczego to ty masz ze wszystkiego rezygnować dlatego że teraz jesteś w ciąży i potem np przez rok dla dziecka, a on nie potrafi??? Nie zostawiaj tego tak. Im dłużej tym gorzej, a boję się że to może się później odbić na twoich relacjach z dzieckiem...
Jeżeli źle zrozumiałam twoje uczucia to przepraszam za ten wywód...

Fionka szyjka i spojenie są że sobą powiązane ale nie tak ze przez spojenie skraca się szyjka czy odwrotnie. Bardziej to wina nieprawidłowo zbudowanej macicy, przez co macica i dziecko wywierają nacisk na dolne partie.
Nie no ok, zostawię go w spokoju oraz będę cierpieć w ciszy <matkateresa> Chyba by mnie cały świat zlinczował, gdybym niedajbosz chciała go tu zatrzymywać. Nigdy nie zakładałam, że będzie z czegokolwiek rezygnował, ani też nawet nie wymagałam od niego nakładów finansowych, jako że to nie jest ciąża skrupulatnie zaplanowana. Ja tylko mówię, że jest mi przykro i że z ogólnego napięcia powiedziałam mu parę niemiłych słów, bo akurat cały dzień miałam w doopę, źle się czułam, wydarzyło się wiele przykrych spraw, a on mi dzwoni i gada o wodospadach... Zatem nie wykazałam stosownego entuzjazmu, że ma tak fajnie, lecz zachciało mi się płakać Każdemu może strzelić z napięcia nerw, no nie?

Spróbuj jednak TŻ prześwietlić, choć jak pisałam, pewnie wszystko jest ok
Stary 2015-09-03, 22:32   #582
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Mujer wolno :p każda z nas ma święte prawo do zrzędzenia

Cholera leże w łóżku i są trzy komary nie mogę ich złapać
Ooo współczuję , ja bym nie zasnela dopóki tych bzykaczy nie ukatrupie Hehe poduszka rzucaj w nie, ja tak w desperacji zabijam je na.suficie Hehe
Stary 2015-09-03, 22:34   #583
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Bez obrazy, ale właśnie po takim czymś, ze nigdy nie był, to trochę dziwnie to dla mnie brzmi. No bo sorry, jego ciąża też chyba do czegoś zobowiązuje, co? A nie zrobić i pojechac, a Ty radz sobie sama, bo wg mnie trochę to tak wygląda. Trzeba zmienić trochę swoje priorytety w takiej sytuacji, dziecko mimo, że jeszcze się nie pojawiło na świecie, tylko żyje w Tobie dopiero zaczyna zmieniać nasze życie i trzeba się do tego dostosować jakoś, ale co ja tam wiem... mam nadzieje, ze Cię nie urazilam, po prostu szkoda mi Ciebie, ze zostałas z tym sama.

Eee no nie wieszajmy znów psów na nim, nie powiedziałam ani razu, że ma zostać, to nie mam pretensji, że jeździ. Żyłka mi pękła jednorazowo, się ogarnę do jutra
No nics, pozrzędziłam, sorry, bo mnie emocje poniosły. Pewnie z czasem sie przyzwyczaję po prostu.
Inni mają gorzej
Stary 2015-09-03, 22:37   #584
andriuszka77
Zadomowienie

Mujer każdy ma prawo mieć gorszy dzień, nie jesteśmy z kamienia, trzymaj sie !
Stary 2015-09-03, 22:39   #585
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Hehe, nie, normalną temp ciała mam

A właśnie jaka jest temp ciała w ciąży.

Czyli tylko moje sutki jakies gorące?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Mujer a co w tym złego ze nagadalas tztowi? Niech wie jakie masz nastroje A co. Ze tylko na dobre a na zle to juz nie?

Stary 2015-09-03, 22:42   #586
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem, trza było sobie nie zachodzić w ciążę W przyszłym życiu wezmę to pod uwagę, a tymczasem radośnie oddam się pracy. Przynajmniej zdecydowanie mi przeszła ochota na drugie dziecko

Dobra, to wolno zrzędzić, czy nie wolno? :P
Ok, ok, rozumiem, że nie wolno :P

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Nie, za to mam suche i pękające. I zdecydowanie większe, co moim zdaniem wygląda fe
zredz zrzedz ;*
Moje fe tez sa bo juz dwa cycki produkuja mleko...
i nawet wam nie chce opowiadac

oddalam sie photoshopowi. stworzylam dzis bardzo wiele, najwazniejsze ze wizytowke dla siebie i TZ wreszcie
Ciekawe co powie jak wstanie

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:45   #587
mervie
Rozeznanie

oglądałyście laski 'prokuratora'- nowy serial na tvp2?
jacek koman
i leżenie plackiem jest przyjemniejsze
całkiem mi się podobał, jak na polskie seriale to był poziom, no i byłam ciekawa scenariusza miłoszewskich- dali radę
teraz w kocham kino będą 'płynące wieżowce', też mam zamiar obejrzeć bo w kinie mnie ominęło

za dużo mam energii od tego leżenia, nie będę teraz spać po nocach
Stary 2015-09-03, 22:45   #588
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Eee no nie wieszajmy znów psów na nim, nie powiedziałam ani razu, że ma zostać, to nie mam pretensji, że jeździ. Żyłka mi pękła jednorazowo, się ogarnę do jutra
No nics, pozrzędziłam, sorry, bo mnie emocje poniosły. Pewnie z czasem sie przyzwyczaję po prostu.
Inni mają gorzej
Jasne, przecież nie zawsze,musisz,być uśmiechnięta i godzić na wszystko, tylko początkowo to co napisałaś odebrałam to właśnie tak, jak Ci napisałam, ale skoro puściły Ci nerwy, choć mam wrażenie, że nie pierwszy raz z jego wyjazdów nie jesteś zadowolona, to każdemu mogło się to przydarzyć i Tz też powinien to zrozumieć. Dasz radę.

Stary 2015-09-03, 22:51   #589
andriuszka77
Zadomowienie

Fionka wydaje mi sie że to normalne że masz podwyższona temp, wszedzie trabia że.w.ciąży przyspiesza metabolizm i organizm wydziela więcej ciepła. Stąd też podwyższona temp to normalnosc, obys Ty sie dobrze czuła z tym

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Może piersi masz.gorące bo jakieś procesy zachodzą, tak jak.adka mówi laktacja rusza ?? Uhmm

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ehh znowu chyba czeka mnie bezsenna noc,a za oknem jakieś wiatrzysko sie zerwalo i słyszę jak drzewami trzesie, czyżby burza sie zapowiadała.... Uhmmm
Stary 2015-09-03, 22:54   #590
ogolnie
Zakorzenienie

Andriuszka ja też chyba długo nie zasne,zbyt piękne żeby przespać choć dwie noce pod rząd...Chodzę siku co chwilę i szukam ostatniego komara .
Stary 2015-09-03, 22:55   #591
adka_19
Wtajemniczenie

Kolorowych snow Kochane !
jutro witam sie w 25tc a w sobote rano mamy USG

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:55   #592
zaneta_b
Rozeznanie

Mujer, nam możesz tu zrzędzić do woli byle byś się lepiej poczuła! A my żeby się wesprzec w tym złym nastroju to ponarzekamy na twojego faceta i na swoich, że oni źli i niedobrzy :-D a co, dlaczego faceci mają być szczęśliwi i zadowoleni jak my nie jesteśmy??? Niech trochę pocierpią z nami!

Widziałam że pisałyście wcześniej o ruchach dzieci. Ja moja tylko czasami czuję w okolicach pęcherza, pewnie mi tam rączkami gniecie albo główką. Ale za to nogi! Cały czas z prawej strony na żebrach, tak na boku bardziej :-( tak jest ułożona, a to jest mega niewygodne!
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:58   #593
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
nie

Mujer i tak moim zdaniem jesteś mega wyrozumiała ale wiadomo każda z nas patrzy na to co opisujesz przez pryzmat własnego związku więc nasze rady, odczucia nigdy nie będą w 100% trafiały do Ciebie
macie zupelnie inny tryb życia niż większość z nas więc dlatego ciężko jest nam stawiać sie w Twojej syt. .. ALEEEEEEEEE zawsze możemy pomarudzić z Toba zrzędź ile dusza zapragnie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Kolorowych snow Kochane !
jutro witam sie w 25tc a w sobote rano mamy USG
słodkich snów kochana

a ja znów noc bez tż ;-( jedzie na Niemcyyy

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:58   #594
ogolnie
Zakorzenienie

Można jeść w ciąży boczniaki?
Stary 2015-09-03, 23:10   #595
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
nie

Mujer i tak moim zdaniem jesteś mega wyrozumiała ale wiadomo każda z nas patrzy na to co opisujesz przez pryzmat własnego związku więc nasze rady, odczucia nigdy nie będą w 100% trafiały do Ciebie
macie zupelnie inny tryb życia niż większość z nas więc dlatego ciężko jest nam stawiać sie w Twojej syt. .. ALEEEEEEEEE zawsze możemy pomarudzić z Toba zrzędź ile dusza zapragnie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

słodkich snów kochana

a ja znów noc bez tż ;-( jedzie na Niemcyyy
Dobra, już nie marudzę, ciśnienie mi opadło. Ale dzięki, że mnie nie zabiłyście

Cytat:
A właśnie jaka jest temp ciała w ciąży.

Czyli tylko moje sutki jakies gorące?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Mujer a co w tym złego ze nagadalas tztowi? Niech wie jakie masz nastroje A co. Ze tylko na dobre a na zle to juz nie?
Wydaje mi się, że mogę zabić marudzeniem

Nie wiem, jaka jest temperatura w ciąży, ale na pewno wyższa. Swoją drogą, rano, jeśli nie zapomnę, to sobie zmierzę, bo kiedyś bawiłam się w podnoszenie metabolizmu i tym samym temperatury, co mi się nawet udało. Ciekawe jak to teraz wygląda.

Natomiast mi generalnie wiele części ciała się przegrzewa i cieszy mnie ochłodzenie w związku z tym

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jasne, przecież nie zawsze,musisz,być uśmiechnięta i godzić na wszystko, tylko początkowo to co napisałaś odebrałam to właśnie tak, jak Ci napisałam, ale skoro puściły Ci nerwy, choć mam wrażenie, że nie pierwszy raz z jego wyjazdów nie jesteś zadowolona, to każdemu mogło się to przydarzyć i Tz też powinien to zrozumieć. Dasz radę.

Może to w końcu przetrawię jakoś Dzięki za słowa w każdym razie
Stary 2015-09-03, 23:11   #596
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka ja myślę że Twoje sutki nakręciły się na
Stary 2015-09-03, 23:20   #597
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Fionka ja myślę że Twoje sutki nakręciły się na

Haha. Moze dają mi jakiś sygnał brzydal: Wszak tz cos przy nich dzis majstrował hahah

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:

Zjadlabym perfidne takie smażone w panierce

Stary 2015-09-03, 23:29   #598
mervie
Rozeznanie

Cytat:
wyczytałam gdzieś już kiedyś, że można
jadłam, miałam straszną ochotę ale mnie zawiodły bo szału nie było
Stary 2015-09-03, 23:31   #599
0enedue
Zadomowienie

dobranoc

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 23:36   #600
syylwuska
Zakorzenienie

Nie chce mi się spać, znowu...

Kolorowych snów, tym co mogą ;*

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości