|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ta moja położna woli poprostu na zimne dmuchać i dlatego trochę mnie nastraszyla.
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewlina mnie jak bolal brzuch na gorze tzn takie uczucie rozrywania to polozna tez kazala na IP bo leki nie pomagaly. Ale samo przeszlo i dobrze, bo bym lezala bez potrzeby |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek.
synek w przedszkolu, dziś z płaczem ale bez histerii i szarpania się. uff dzięki temu ja mam łzy oszczędzone. tymczasem umyłam okno w drugim pokoju, zjadłam śniadanko, "przytuliłam" się z męzem i zaraz zabieram się za drugie okno ;p |
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
przerwa w prasowaniu bo brzuch twardy jak kamień
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie nie boli ale mega twardnieje...moja mama tak miała sporo przed terminem z moim bratem i faktycznie urodziła w 36t
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
nie przemęczaj się
pomalutku, albo na siedząco spróbuj..ja to się mega cieszę że wszystko zdążyłam ogarnąć wcześniej.. nie wyobrażam sobie przy tych bólach kompletować wyprawki, po sklepach latać, prać i prasować.. a pranie i prasowanie to chyba w ostatnim momencie zrobiłam .. teraz tylko całymi dniami leżeć... tylko w przyszłym tyg ubiorę łóżeczko i wózek przygotuję , no i powyparzam wszystko |
|
|
|
#3759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo producentowi otrivinu nie chciało się płącić za testy kliniczne. Jest też różnica jak jest napisane na ulotce "nie zaleca się stosowania w czasie ciąży i laktacji" a "nie stosować w czasie karmienia i laktacji", bo jak jest "nie zaleca sie" to świadczy o tym, że nie ma badań przeprowadzonych![]() Ktosiula a to polskie porody czy USA? Bo jak USA to mnie nic nie zdziwi ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#3760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się właśnie zastanawiałam. Czy wziąć się za coś i ryzykować dalsze twardnienia, czy spróbować nic nie robić i przeleżeć
![]() Tak źle i tak niedobrze. Cytat:
Leżę, pojadłam, trochę chce mi się spać, ale zasnąć nie mogę. Kontynuuję wkręcanie sobie, że coś jest nie halo, bo serce mi mocno stuka i sprawdziłam że leżąc mam puls ok 100
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam wyboru chodzę i jeżdżę autem sama ale tylko w miejscu mojego zamieszkania już np. nie jadę sama do innego miasta obok mojego a mam kilka rzeczy do załatwienia. Poczekam aż nie będę sama czyli za 2 tygodnie Właśnie zrobiłam przemeblowanie w szafkach i musze odsapnąć tak się zmachałam Zaraz ładnie kurze pościeram i zabieram się za prasowanie ciuszków Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
ja się urodziłam 3 dni przed terminem a siostra idealnie w dzień terminu
ale czuję że u mnie będzie szybciej, co najlepsze moja mama też tak czuje hehehja chyba się prześpię bo 3h ponad w nocy nie spałam... |
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz tez niedawno tak stwierdził wiec naprawdę musze się spiac w sobie podokupywac resztę rzeczy i pranie zrobić ale dziś nie mam prądu do 17 wiec mega:/
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
ja jak robiłam porządki to znalazłam swoją książeczke zdrowia, urodziłam się w 39 tyg
z zacną wagą 4190 g.A teraz klnę cały świat bo szukam rachunku którego potrzebuję. |
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby nie!!!! ja sie zbieram w koncu do lidla i do tego lumpka, ale tak mnie pachwina boli że ledwo chodze:/ jakaś rozlazła dzis jestem |
|
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
mi przed chwilą przyszły koszule z allegro: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited jak za tą cenę są spoko, na szczęście nie są mega krótkie jak większość, wzięłam dwie, miałam jeszcze kupon -20zł, więc za dwie zapłaciłam grosze
|
|
#3768 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta taka typowo ciążowa
|
|
|
#3770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Qrde, ale się sypać zaczynamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, ale mialam sen, jaki chory i realistyczny koszmar ![]() Śniło mi się, że obudzilam sie w domu i okazalo sie, że juz urodzilam tylko zapadlam w spiaczke i spalam kilka dni Nawet nie wiedzialam jak urodzilam, czy CC czy SN. Najgorsze, że maleństwa nie było przy mnie, synek został w szpitalu na intensywnej terapii, bo nie dość, że urodził się ciężko chory, to przez wczesny poród było z nim jeszcze gorzej
|
|
#3771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja 3150 za to moja mama nieźle się męczyła urodzona w 41/42 tyg. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
na szczęście to tylko sen i będzie wszystko w porządku ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3772 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tosia, tak jak Ci dziewczyny pisały, jeśli Ci nie spieszno na porodówkę, to sobie daruj ciepłe kąpiele...
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
pomyłam te okna i już widze świat! następne mycie może przed świętami ;p
teraz czekam aż mi się firanki popiorą rozwieszam i będzie pięknie. namówiłam w końcu tz na przestawienie łóżeczka na najwyższy poziom, teraz tylko je ubrać i może czekać na Boryska (bądz Rafałka ;p) na obiad dziś zakupię pierogi bo mi się nie chce nic robic i nie chce mi się wychodzić, a jak wrócę z Michałem to nie ma jak już robić nic specjalnego... teraz chyba się zdrzemnę bo coś głowa mi leci... ja bym chciała z tydzień wczesniej urodzić, młody urodził się dzień po terminie z waga 3900, ja się urodziłam tydzień po terminie z wagą 4100... teraz mi lekarz wrózy 3600 |
|
|
|
#3774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja na ipli.
Mała polskie porody. Ale z ciekawości odpaliłam 2 odcinek i tam był piękny poród. Spłakałam się bardzo ze wzruszenia. Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj postanoeiłam trochę odpocząć. Zrobiłam obiadek, pranie, czekam aż ciasto na bułeczki drożdżowe wyrośnie, będziemy mieli na podwieczorek. Umyje tylko podłogę i na zakupy pojadę zanim odbiorę malutkiego
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula no wlasnie zalezy na jaki odcinek sie trafi, rozni sa ludzie
![]() Ja sie urodzilam w terminie, Tz grubo po terminie ja mialam 3100 , Tz niecale 3kg |
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesuuu, to Ty jesteś mega FIT Gdybym osobiście miała ukucnąć i się potem PODNIEŚĆ, to zapomnij. Żadnych szans ![]() Cytat:
za prasowanko ![]() Cytat:
Cytat:
zaraz pokroję resztę do bigosu i lecę obietnicę wypełniać Cytat:
albo upośledzona emocjonalnie, albo w początkach depresji poporodowej nieważne które z kolei, zawsze olśniewający CUD!!! Cytat:
![]() Cytat:
zaraz po tym, jak ten leserowaty półgłówek serwisant naprawi nasz piec
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha normalnie tu padne ze śmiechu - jedna polozna przychodzi jak mam ktg i mówi że to przygotowujące skurcze i juz niedługo a inna przyjdzie i mi dotyka brzucha 2 sek akurat jak między skurcz ami i mi wmawia ze to braxton-hicksa
lekarz z kolei gada ze to nie B -h ze coś się realnie ruszyło i dlatego woleli dać sterydy tylko mówi ze może być tak że teraz postęp ustal bo sobie leżę i odpoczywam a wiadomo ze jak się rusze do domu to się tak nie da i wtedy znów może ruszyć ![]() Rozwalilo mnie jak mnie pyta ze lila się urodziła w 38 tyg a ja co ?!? Patrzy na datę przyjęcia a tam 36t3d wiec jej mowie ze rodziłam prawie 4 dni i lilka się urodziła w zasadzie 36t6d/37t0d -dopiero doszła do tego ze to niemożliwe jak Tp lilki sprawdziła hehehe no bajzel ze masakra Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak mam że najpierw próbuję krok z bok, a potem powolutku w przód, aż się rozchodzę. Śmieszne to jest w sumie Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

pomalutku, albo na siedząco spróbuj..
albo producentowi otrivinu nie chciało się płącić za testy kliniczne. Jest też różnica jak jest napisane na ulotce "nie zaleca się stosowania w czasie ciąży i laktacji" a "nie stosować w czasie karmienia i laktacji", bo jak jest "nie zaleca sie" to świadczy o tym, że nie ma badań przeprowadzonych

Zaraz ładnie kurze pościeram i zabieram się za prasowanie ciuszków 

Tz tez niedawno tak stwierdził wiec naprawdę musze się spiac w sobie podokupywac resztę rzeczy i pranie zrobić ale dziś nie mam prądu do 17 wiec mega:/

za prasowanko
zaraz pokroję resztę do bigosu i lecę obietnicę wypełniać
albo upośledzona emocjonalnie, albo w początkach depresji poporodowej