|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Limonka, ale mąż się troszczy o Ciebie, słodko
![]() Srebrna_smuga, co za tesciowka dobrze ze moja się nie wtrąca (jeszcze), jak młody się urodził to wariowala i panikowala, otulala go co chwile, jak spał to chodziła na palcach kiedy my przyzwyczajalismy go do normalnych odgłosów domu, w sumie zostalo jej to do dzisiaj ale jest nadopiekuncza i bardzo przesadza, a ze to było moje pierwsze dziecko grzecznie sluchalam dobrych rad, i siła rzeczy maly bardzo dużo czasu z nią spędzał bo po 2 tygodniach wrocilam na studia i w weekendy mąż sru do mamusi z dzieckiem. Teraz będzie inaczej, mieszkamy 700 km od niej i wiadomo ze kontakt będzie bardzo ograniczony, przyjedzie tylko przed porodem zeby zaopiekować się synem i zostanie pewnie kilka dni po zeby pomoc mi dom ogarnąć, ugotować, przy małej w ogóle nie będę dawała jej coś robić, sami z mężem sobie poradzimy
|
#1202 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Właśnie dlaczego Cię zwolnił?? U nas tez zastój z wyprawką,czekamy do wypłaty i też z pieniędzmi bardzo krucho bo auto kupiliśmy nawet się nie spodziewaliśmy że tak będziemy krucho stać Cytat:
Jeju jaki słodziak mały Lexie no to już duzo rzeczy masz z głowy
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - zrobiłam tabelę w Wordzie z terminami naszych wizyt na takiej zasadzie, że jest ona dostępna online i każdy ją może edytować, czyli każda może się dopisać. Na bieżąco postaram się usuwać nieaktualne wizyty. Spójrzcie sobie jak to działa, link jest w drugim poście na pierwszej stronie - póki co - w wolnej chwili poproszę srebrną_smugę o skopiowanie linku do pierwszego posta
Generalnie to nic trudnego, wystarczy wpisać nick i datę, samo się zapisuje także nic nie trzeba więcej klikać Podobno można też edytować to z telefonu, ale nie sprawdzałam jeszcze
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie jutro napewno kupice wózek
Kasiula moja też uwielbia się wtrącać dlatego po porodzie jadę do domu tam będzie się bardziej krępować (mam nadzieję :P) co do jedzenia to wydaje mi się, że jem mniej niż na początku ale zobaczymy co mi jutro powie waga :P ale ciągnie do słodkiego więc staram się jeść owoce i wafle ryżowe z miodem i gorzką czekoladę albo budyń ale ciachem niestety też nie pogardzę od czasu do czasu
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamawiałam parę rzeczy od HubiWorld i jestem zadowolona. Wszystko przyszło takie jak miało być i bardzo szybko. Także polecam.
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Podliczyłam. Moja wyprawka w rozmiarze 56 - niektóre 62 :
* pajace 18sztuk - wyjściowe do lekarza/święta itp to 3 z nich takie najładniejsze * spodnie/legginsy/polspiochy - 7szt - 4 z nich wyjściowe * body z krotkim rek - 6szt * body z dlugim rek - 8szt * rampers - 4szt * śpiochy - 5 szt * bluzy - 6 szt - 2 takie najładniejsze będą wyjściowe * kaftaniki - 13 szt * czapki - 7 szt * kombinezon zimowy - 2 szt ![]() Myślę że mi wystarczy, ciekawe czy zdąże wszystkie pajace założyć czy maluch wyrośnie Teraz kupuję jeszcze pare ciuszków na 62 i 68 cm, reszta potem na bieżąco.
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada no to ciuszkową wyprawkę masz już prawie z głowy
ja jak spisywałam to co już mam to okazało się, że mam same bodziaki także jeszcze duże zakupy przede mną
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też myślę że to wystarczająco na początek
|
|
|
#1209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba pamiętać, że nasze maluszki mają u nas 37 stopni w brzuszku a jak wyjdą w taką temperaturę to będzie dla nich szok.Lexie super paka ![]() Kasiula u mnie jak się Zuzik nie przekręci to będzie cc, na nic się nie nastawiam, co będzie to będzie ![]() I też niestety jestem coraz częsciej głodna...Mam zasadę od początku, że ostatni posiłek jem o 20 i śniadanie dopiero o 7.30. Poznanianka super to ogarnęłaś, idę teraz na zakupy jak wrócę to wrzucę link na pierwszą stronę Dzięki dziewczyny za wszystko co napisałyście, pociesza mnie to że nie tylko ja mam taką teściową...Mam nadzieję, że kiedyś w przyszłości będę taką teściową jak moja mama. W nic się nie wtrąca, zawsze mówi że mam słuchać swojego serca i jak się pościele tak się wyśpię. Kiedy trzeba to powie swoją opinie ale nigdy mi nic nie narzuca. No ale ona ma swoje życie a moja teściowa, no cóż nie pracuje i tak to wygląda. Ostatnio był w nowym Skarbie felieton Ilony Łepkowskiej o kobietach +50 dziś a kiedyś. Takie proste i tak właśnie chcę kiedyś będąc w tym wieku żyć. ![]() Lecę na zakupy
|
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Nie, no dziewczyny ja się poddaję - dopiero skończyłam nadrabiać 2 część, a wy już tyle stron 3 części żeście naciachały! Nie przerobię
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
czekooczekolada dużo tego,jak tak na to patrzę to dużo musze chyba jednak dokupić jeszcze
chociaż musiałabym zobaczyć to co moja mama nakupiła. Też miałam sporą paczkę z Hubiworld, z mojej strony żadnych zastrzeżeń, bardzo szybko przyszło, wszystko takie jak zamawiałam. Moja teściowa ok, ale mój tz nie przepada za moją mamą, mam wrażenie że trochę "dla zasady". Widuje moją mamę raz na rok,zawsze to znosi jak jakąś okropną karę. Bardzo za to lubi mojego tatę, a mój tato niezbyt przychylnie mówi o mamie,może to też dlatego...
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, dawno do nas nie zaglądałaś. Co tam słychać? Imię dla córci już wybrane?
|
#1214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko, że póki co nie mam jeszcze ubranek kupionych i nie ma co prać Cytat:
![]() ale paka Cytat:
teraz przynajmniej sobie hasa po balkonie, wcześniej siedział w ogóle ciągle w mieszkaniu...Cytat:
Cytat:
auto + rejestracja (my mieliśmy auto z zagranicy więc droższa) + ubezpieczenie + wymiana oleju/jakichś pasków i leżymy dobrze, że na małą odłożyliśmy wcześniej kasę, bo teraz byśmy już nie wyrobili totalnie.Cytat:
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, dobry pomysł z tym ze mleczka nie starczy
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
To bluzeczka, która wczoraj kupił mój mąż
Rozmiar 62
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Witam się po wizycie ,nadrobilam posty bo zawsze jestem na biezaco , z małym wszystko dobrz , na 18stego jestem umowiona prywatnie na USG to się więcej dowiem. Ale macie dziewczyny z tymi tesciowymi, moi nie żyją czasem sobie myślę jak by to było pogadac z teściową a z drugiej strony mam spokoj nikt mi się nie wtrąca w moje sprawy, za to moja mama nadrabia za teściową.
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Hmm na grupie na której jestem na fb dziewczyna opisała swój poród -bardzo szybki,o 22 pierwsze skurcze,przed 7 urodziła,to był jej pierwszy poród. Napisała że po wszystkim lekarz powiedział jej że kobiety z gr krwi A szybko rodzą. Na pierwszy rzut oka bujda jakich mało, ale teraz mnóstwo dziewczyn komentuje że to prawda i że u nich się sprawdziło. Słyszałyście kiedyś coś takiego? A nasze mamy,które już rodziły co na to?
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
lexie, super zakupy, dużo masz już z głowy
![]() poznanianka, słodka bluzeczka czekolada, sporo masz ubranek ja musze dokupić więcej na 56, najbardziej brakuje mi pajacyków
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
wiekszosc tych ciuszkow co mam sa od siostry Tz - po jej corce
takze duzo kupowac nie musialam, kupilam pare takich ladniejszych rzeczy
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kupujecie sobie nosidełko dla maleństwa? Któraś ma już może kupione? Nie wiem na jakie się zdecydować, a koniecznie chcę kupić. Chodzi o takie ciało do ciała
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje, wiec nie pomogę : noniewiem:
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
ja Was czytam, ale weny nie mam...od kilku dni mam tak wisielczy humor, że aż mnie to przeraża
kłótnie z mężem, płacz, o pierdoły.......ale normalnie najmniejsza rzecz wyprowadza mnie z równowagi. zła jestem na siebie, że nie potrafię sobie odpuścić i mieć wszystko gdzieś i pewnie Mała też to odczuwa... ![]() Podobno po 30 tc jest największe stężenie hormonów w organizmie, może to dlatego. Ale generalnie tak jak Wy, czasem mam już dość tej ciąży. od 3 dni wierci się jak oszalała, wypina się po bokach, czasem nawet zaboli. Najwięcej ruchów dalej czuję w podbrzuszu więc pewnie pozycji nie zmieniła. Jutro mam usg na NFZ, zobaczę co u niej słychać. Wiecie może jak to później wygląda, ze sprawdzeniem pozycji dziecka itd? przy chodzeniu na NFZ. No bo jeżeli by się nie odwróciła, to przecież trzeba to wiedzieć przy ewentualnym skierowaniu na cesarkę czy coś. Czy może już przy właściwej akcji w szpitalu robią usg i decydują o zabiegu? Nie wiem, ale też mam trochę takie myśli jak bodajże fasterka90, że może lepiej żeby się nie odwracała. Im częściej myślę o porodzie to stwierdzam, że wolałabym cesarkę.....wiem, że to głupie myślenie ale tak jest ![]() poza tym zaczęłam prać wszystkie rzeczy i jak tak patrze to trochę z tym zejdzie któraś z Was pisała też o biustonoszach z H&M do karmienia, jutro będę w galerii i chciałabym kupić. Tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać. Normalanie z H&M nosze te bezszwowe 80D więc powinnam wziąć np 80E, biorąc pod uwagę, ze jeszcze nic mi nie urosło? no i jak z jakością, polecacie? chyba pójdę do slepu po jakiegoś pocieszyciela w postaci słodkości, ech....
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-04 o 14:28 |
|
|
|
#1226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja osobiście wolę nosidełko. Może któraś pomoże ![]() Cytat:
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurdę... u mnie też dolina od dziś... Dolina nr 1. Nie dość że auto też kupiliśmy w tamtym miesiącu-osobówkę żeby się wózek mieścił i żeby czym dziecko wozić. Tak dziś popsuł się po raz kolejny bus którym zarabia na życie mój TŻ. Wkurzyłam się bo cała kasa idzie na auto a nie na wyprawkę i te potrzebne rzeczy dla dzidzi. Co odłożymy to w auta wkładamy... I teraz zrobimy busa, sprzedamy go i kupimy innego bo ten to jakiś bubel. W miedzy czasie TŻ chce pożyczać od teścia...ale będzie na pewno teść gadał, że mu auto psujemy..:/ Dolina nr 2 Od miesiąca chodzą za mną knedle ze śliwkami. Postanowiłam zrobić. Po 1 teściowa nie ma w domu praski i wyszły grudy a po drugie pyry chyba były złe bo ciasto się kleiło masakrycznie i specjalnie chciałam zobaczyć ile mąki w nie wejdzie i 2 paczki a ciasto do dupy!! Wywaliłam... Dolina nr 3 Mam mózg jak budyń i zrobiłam sobie siarę przy kurierze...Przyszedł regał mały biały z all, do zapłaty 121 zł, daję mu 150 a on mi się pyta czy mam 1zł, ja- że nie mam. I mi się myśli że łatwo mu będzie wydać całe 30 zł i mu gadam że bez tej złotówki niech wyda bo ja mam 2 zł tylko.. On mi daje 30 zł a ja dzięki i do domu... Przecież on stratny przeze mnie tą złotówkę jest a ja myślałam, że dobrze robię i tych 2 zł mu nie dałam nawet z tego wszystkiego
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Miękkie, z włosia sztucznego.
Cytat:
|
|
#1229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Poznanianka śliczna bluzeczka
![]() Agusiek ja nie pomogę bo nie planuję leszczmagdalena pisz co tam u Ciebie słychać magdalena super, że wizyta udana. W sumie z mamą jak są takie problemy to lepiej bo jej odważnie można powiedzieć o co chodzi a teściowej? heh.... limonka serio jej kot przeszkadza na smyczy? Ciekawe co by powiedziała na królika bo my wyprowadzamy królika na smyczy ![]() Fasterka ja o tym nie słyszałam. Sama mam grupę krwi B, ciekawe hm.. Cytat:
Cytat:
![]() Uśmiałam się co do tych ostatnich Przepraszam ale tak sobie teraz pomyślałam jak to czytam, jak w ciąży takie pierdoły rosną do rangi problemów życiowych i jak one potrafią wkurzać kiedy normalnie byśmy pewnie machnęły na to ręką
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

dobrze ze moja się nie wtrąca (jeszcze), jak młody się urodził to wariowala i panikowala, otulala go co chwile, jak spał to chodziła na palcach kiedy my przyzwyczajalismy go do normalnych odgłosów domu, w sumie zostalo jej to do dzisiaj ale jest nadopiekuncza i bardzo przesadza, a ze to było moje pierwsze dziecko grzecznie sluchalam dobrych rad, i siła rzeczy maly bardzo dużo czasu z nią spędzał bo po 2 tygodniach wrocilam na studia i w weekendy mąż sru do mamusi z dzieckiem. Teraz będzie inaczej, mieszkamy 700 km od niej i wiadomo ze kontakt będzie bardzo ograniczony, przyjedzie tylko przed porodem zeby zaopiekować się synem i zostanie pewnie kilka dni po zeby pomoc mi dom ogarnąć, ugotować, przy małej w ogóle nie będę dawała jej coś robić, sami z mężem sobie poradzimy

wczoraj pytał czy będzie mógł jej dawać jajka na śniadanie
Nasz ślub 16.08.2014

teraz przynajmniej sobie hasa po balkonie, wcześniej siedział w ogóle ciągle w mieszkaniu...
dobrze, że na małą odłożyliśmy wcześniej kasę, bo teraz byśmy już nie wyrobili totalnie.

ale tak sobie teraz pomyślałam jak to czytam, jak w ciąży takie pierdoły rosną do rangi problemów życiowych i jak one potrafią wkurzać kiedy normalnie byśmy pewnie machnęły na to ręką