|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
z zarzadzaniem kasą to trzeba sobie wspólnie wypracować jakiś system
my mamy i na razie dobrze się sprawdza - TŻ zajmuje się oszczędnościami ja biezacymi płatnościami i tak z mojej wypłaty kasa idzie na kredyt, rachunki, bieżace życie, z TŻ kasa idzie na nasze zachcianki i na oszczędności. I działa
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do odkładania i wydawania. Ja sobie zakodowałam, że tych pieniędzy nie można ruszać i tyle. Leżą sobie i czekają na odpowiedni moment. |
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
U nas odkładane funkcjonowało jak oboje pracowaliśmy, wtedy jedna wypłata tak jak pisze mojakaren na rachunki i życia, druga odkładana i przyjemności, ale jak już jedno pracuje jest gorzej z odkładaniem.
|
|
|
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
No my tak średnio z tym odkładaniem, bo nasze pensje wychodzą dosłownie od 10 do 10, od kiedy jestem w ciąży
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis witam sie z Ustki
![]() Witam nowa mamusie Dotka, ja kiedys bralam tardy i mialam tak jak Ty :-( nie moglam sie doczekac kiedy skoncze to brac.... Mam nadzieje, ze leczenie wyprowadzi Twoje wyniki na prosta ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Taki kombinezon. I równocześnie przyszła do mnie 3kg paczka od koleżanki, która pobiera krew w przychodniach ginekologicznych I uzbierała masę rzeczy
ale to pochwalę się wieczorem, bo trochę tego jestEWUSIA, po otworzeniu w przeglądarce stwierdzam, iż masz śliczne ubranka!
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-04 o 13:57 |
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Przerąbane tyle wam powiem !
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiac bede za chwile
Kupulam materac pianka-kokos-gryka. Tyle sie naczytalam za i przeciw, ale jak to moja mam stwierdzila, kiedys ludzie spali na slomie i zyli. Ona tez miala jakis materac z naturalnych skladnikow i zyje. Dlatego uznalam, ze nie bede popadac w paranoje i kupowac jakis silikonowych na ktore zwyczajnie mnie nie stac. Magda, bo to chyba Ty pisalas. No i co z tego, ze na styczen masz termin. Dzizas a jak urodzisz w grudniu, nikomu nie zycze, ale roznie bywa, to co pozniej bedzie TZ szukal na szybko wyposazenia dla dziecka. Trzeba robic wyprawki jak sa pieniadze, czas i mozliwosci. Ja tez teraz remontuje, zaangazowane jest pol rodziny, ale wole, zeby pokoj czekal na Juniora niz, zeby on czekal na pokoj. Ot co!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej postawa może być spowodowana jej problemami. Nie powinna na mnie odreagowywać, ale no cóż. Ojciec małej chce z niej zrobić alkoholiczkę, że u nich jest przemoc domowa itp. Ogolnie utrudnia mega jej życie, straszy, rozpowiada plotki i to nie dlatego że chce mieć dziecko ale dla samej zasady że ośmieliła się go zostawić mimo dziecka Zazdrości mi i sama mi to powiedziała. Ja jej współczuję, ale to nie moja wina, że jej nie wyszło. No nic w kazdym razie jeszcze 3 tyg do rozprawy i mam nadzieję że się unormuje w końcu.
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam raz badania w Alab i byłam zadowolona. Sterylnie, miło, wyniki szybko i w internecie.
Odnośnie wanienki to jeszcze nie wiem, zależy chyba od dostępnego miejsca Nad tą gąbka też się zastanawiałam, bo koleżanka miała i chwaliła, ale też czytałam o bakteriach itd. więc jeszcze pomyślę. Wstępnie na mojej liście widnieje. Zdjęć w telefonie nie widzę więc wszystko pooglądam później w domu A odnośnie kompletowania wyprawki już to często słyszę komentarze, że po co tak wcześnie. Najwięcej to chyba od teściowej tego słuchamy. Ale mam to w nosie. Robie tak by nam było dobrze. Wolę wydać systematycznie a mniej niż żeby na raz dostać zawału widząc rachunek i wydatki. W tym miesiącu już planujemy kilka rzeczy kupić. |
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Problemy problemami, kto ich nie ma, jednak nie powinna w zaden sposob odreagowywac na Tobie. A facet coz widzialy galy co braly.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
We wrześniu ja też planuję kupić paczkę na allegro z pieluchami, przewijakiem i moją poduchą.. ale chyba wstrzymam się do października, bo czeka nas początkiem października wyjazd do anglii. I to przed samą wypłatą
Że też mnie coś nie tknęło jak zamawiałam te bilety
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa co do wanienki ja mam gleboki prysznic, tzn brodzik i wanienke bede kupowac taka mala, dokad mi dziecko nie bedzie siadac. Nie potrzebuje wielkiego, kolejnego grata w domu.
Ooo masakra jakbym miala taka tesciowa, to bym ja za kazdym razem pytala czy nawet kawy sie nie napije i ze jak chce sie wtracac, to niech se ogrodek zalozy i tam swoje zale wypowiada. Moze rosliny beda lepiej tolerowaly jej jazgot. Moja tesciowa jak sie dowiedziala, to mowila co ona kupi jakos nie bylo gadania, ze za wczesnie. Raczej moja mama jest ta osoba, ktora marudzi, ze jeszcze jest czas. Chociaz z moja matka jakos da sie dogadac i wytlumaczyc, ze kiedy jak nie teraz :-P aleeee sie rozpisalam
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla dziecka wszystko nie? przecież musi mieć ojca |
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Magda nie wiem dlaczego, ale nie ufam takim ludziom :-P jak jest za slodko, to to tylko przykrywka jest, chyba sie sprawdza.
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zamierzam juz w tym miesiacu po 20 zaczac zamawiac i kupowac rzeczy. I guzik mnie obchodzi co kto o tym mysli. Tak jak czesc z Was nie stac mnie bedzie pozniej wydac 3 tys na raz. Wole pomalu kompletowac wyprawke systematycznie po kilka rzeczy...
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz teraz to można pluć sobie w brodę że wcześniej się nie zareagowało
wszystko byłoby pięknie gdyby nie dziecko i tyle.
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do mojej teściowej to poniekąd przywykłam.
Ogólnie można powiedzieć że się "dotarlysmy" i ogólnie nie ma problemu. Można sobie siasc i pogadać. Ale ma takie zapędy do wtrącania się niestety. Nauczyłam się z tym radzić po organizacji naszego wesela gdzie chciała mieć za dużo do powiedzenia. No i na szczęście jest 400 km dalej.
Edytowane przez czarnulax Czas edycji: 2015-09-04 o 14:28 |
|
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko to tylko przykrywka. Jakby mialo byc dobrze to by bylo z dzieckiem czy bez
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię ludzi zazdrosnych o to że komuś się układa lepiej. Tak jak malwi nie ufam takim ludziom.
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem dzieckiem rozwodnikow i jakos nie uwazam, zebym byla skrzywdzona. Baa zrobili mi wielka przysluge, ze sie rozeszli. Mniej klotni itd. A ze dla dziecka wszystko, wszystko moze miec jak rodzice potrafia ze soba rozmawiac i dochodzic do kompromisow dotyczacych dziecka. Nikt nie powiedzial, ze jak rodzice nie sa razem, to dziecko nie ma ojca czy matki. Przeciez rodzice zyja. Dla mnie durne gadanie kosciolkowiczow (niech sie nikt nie obraza przypadkiem).
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekawości nie w złym zamiarze. |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak się cieszę że ślubu nie wzięli. Dzięki Bogu.
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie. Nie odzywałam się, bo musiałam trochę dojść do siebie po tych pierwszych dniach w szkole. Ciężko po pierwszym dniu praktyk wystać te 8 godzin. Być może uda mi się czerwcowe praktyki odrobić jeszcze w tym roku.. I mnie nadal brak dolegliwości. Dzieciaczek bije już systematycznie i coraz silniej
we wtorek kolejna wizyta. Ciekawe co tym razem się dowiem Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna to teraz odpoczywaj, weekend masz wolny?
|
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
Póki co jeszcze tak. Teraz będę siedzieć i odpoczywać i kuć
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

my mamy i na razie dobrze się sprawdza - TŻ zajmuje się oszczędnościami ja biezacymi płatnościami i tak z mojej wypłaty kasa idzie na kredyt, rachunki, bieżace życie, z TŻ kasa idzie na nasze zachcianki i na oszczędności. I działa 

Zazdrości mi i sama mi to powiedziała. Ja jej współczuję, ale to nie moja wina, że jej nie wyszło. No nic w kazdym razie jeszcze 3 tyg do rozprawy i mam nadzieję że się unormuje w końcu.

i ze jak chce sie wtracac, to niech se ogrodek zalozy i tam swoje zale wypowiada. Moze rosliny beda lepiej tolerowaly jej jazgot. Moja tesciowa jak sie dowiedziala, to mowila co ona kupi