|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Opole
Nie znalazłam wątku o Opolu (chyba, że źle szukałam, ale naprawdę wydaje mi się, że nie ma).
Z racji tego, że nigdzie nie byłam na wakacjach, moja koleżanka mogła wziąć 5 dni urlopu, a ja nigdy nie byłam w Opolu ani ona to postanowiłyśmy się tam wybrać. I tutaj rodzi się pytanie, które chciałabym Wam zadać. Co warto zobaczyć w Opolu? Na, co zwrócić szczególną uwagę? Co można sobie darować, a co koniecznie trzeba zobaczyć? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opole
Mieszkam 20 km od Opola, ale muszę przyznać, że zabiłaś mi ćwieka! Nigdy nie pomyślałam o tym mieście jako o pomyśle na urlop, i szczerze mówiąc, niewiele pomysłów przychodzi mi do głowy. Pierwsza myśl, to Muzeum Śląska Opolskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie jechałam na urlop tylko na jeden dzień. Tak o aby się gdzieś rozerwać. ^^ Poradziłam sobie z pomocą wujka google.
![]() A może wiesz, co warto zobaczyć w Zielonej Górze, bo we wrześniu tam planuję się wybrać. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ahaaa, widocznie nie do końca zrozumiałam post. Cóż, mam nadzieję, że wypad się udał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Opole- atrakcje, parki... pomożecie?:)
Cześć.
Od października wyprowadzam się do Opola. Problem w tym, że nie tylko nikogo tam nie znam, ale nie wiem też nic o mieście. Może jesteście w stanie polecić mi jakieś fajne miejsca? Jakiś ładny park, ciepłą kawiarnię? Albo wszystko inne, co spodobało się Wam w tym mieście? Będę ogromnie wdzięczna ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opole- atrakcje, parki... pomożecie?:)
Wątek o Opolu już jest. Wystarczyło tylko dobrze poszukać.
![]() Łączę.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W Opolu jest całkiem sporo fajnych miejsc, tylko trzeba poszperać
![]() A tak dla szerszego rozeznania masz kilka artykułów o ciekawych miejscach: http://www.polskaniezwykla.pl/web/pl...zynszowa-.html http://znanenieznane.pl/zaplanuj-sam...nqg7jbv097bkre Edytowane przez angielina Czas edycji: 2011-10-13 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat
![]() Jest w ogole ktos na forum kto jest z opola lub okolic?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z Opola
![]() Czytałam wcześniejsze posty z pytaniem, co warto zobaczyć w Opolu. Z całą pewnością jako rodowita Opolanka muszę powiedzieć, że odwiedzenie ZOO jest absolutną koniecznością ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tego co słyszałam od swoich znajomych, Opole jest ładnym i zielonym miastem ![]() Edytowane przez xMayx Czas edycji: 2015-12-28 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Też jestem z Opola. Latem można zobaczyć pokaz na fontannie na Barlickiego, woda wystrzela w rytm muzyki 3 razy dziennie. Brzeg Młynówki jest bardzo ładny, można tam spacerować całkiem daleko, aż za miasto.
Z kawiarń - polecam Cellarium na Koraszewskiego, fajny klimat, pyszne piwo, pyszne gorące czekolady, tanio. Lubię też Coffee Cat, ciepło, przytulnie, ceny ok, najlepsza czekolada z chilli. W Coffee Moment jest chyba najlepsza kawa, ale ciut drożej. Lwowska wygląda klimatycznie, ale jeszcze nie byłam. Na Krakowskiej prawie naprzeciw Empika mają ogromny wybór lodów gałkowych (nie pamiętam nazwy). Legendarna Kofeina. Polecam Jasminum - to akurat herbaciarnia, ale jedno z najfajniejszych miejsc tego typu w mieście. W Grabówce są pyszne naleśniki, obsługa o niebo lepsza i szybsza niż w Manekinie naprzeciwko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;56303378] Na Krakowskiej prawie naprzeciw Empika mają ogromny wybór lodów gałkowych (nie pamiętam nazwy).[/QUOTE]
Ta kawiarnia ma dziwną nazwę, kiedyś miałam zapisaną, ale też nie pamiętam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.