![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Starczy dla każdego ![]() Cytat:
![]() Takie gratisy są bardzo miłe, niby nic wielkiego, a cieszy, że ktoś bezinteresownie chciał sprawić obcej osobie niespodziankę ![]()
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Ojejku.. od czego tutaj zacząć
![]() Może najpierw w temacie, potem jakieś luźne dygresje ![]() Z narzeczonym jesteśmy razem 3,5 roku, mieszkamy razem od dwóch lat (o borze, teraz sobie uświadomiłam, że już tak długo!). Postanowiłam zrobić teścik po tym, jak spóźniał mi się okres.. ale zwlekałam z tym długo, bo grubo ponad tydzień.. nie wiem czy to ze strachu, czy z niedowierzania.. przez cały czas sobie tłumaczyłam, że to od stresu, że może będę przeziębiona.. A tu bach, dwie krechy. Było to.. 15 lipca. Poszłam do gina no i potwierdził, że jest pęcherzyk. Teraz mam już 12 tydzień (wg. daty okresu 12 tyg + 3 dni), bobas ma 5,43cm i miewa się dobrze, w przeciwieństwie do mamy, której daje popalić mdłościami i zmęczeniem ![]() No i co jeszcze.. bobo raczej planowane nie było, ale cieszymy się, chociaż po facecie tego nie widać ![]() Mam 24 lata, pierwsza ciąża.. no i mój brak wiedzy nt ciąży, porodu, wyprawki, wózków, pieluszek itd jest na poziomie minus 10 ![]() Mój nadmiar wolnego czasu tłumaczy mój wątek, który założyłam po tym, jak zostałam zwolniona dyscyplinarnie. Wątek jest jednym wielkim chaosem, ale tak się wtedy czułam. Przestałam się tam udzielać, bo za długo już na wizażu przebywam i rozmowa szła w złym kierunku (ogólnie konto tutaj mam od ho ho 6 czy 7 lat, i przez cały ten czas poziom porad jest ten sam, nawet te same twarze.. teraz mam nowe konto). Jeśli ktoś ma ochote, może przeczytać.. ja czekam na sprawę w sądzie w tej sprawie. A tak poza tym to jestem wielką gaduła, co widać. Tak na koniec pozwolę sobie zadać dziwne pytanie i nurtujące mnie od wczoraj pytanie ... oczywiście Wasz wątek znalazłam wczoraj po południu, moja wizyta u gin była wczoraj rano.. kolejna za 3 tyg. Jako zielona w tych sprawach, wyczytałam, że w moim "wieku ciążowym" lekarze przepisują badania genetyczne.. że trzeba je zrobić max do 13 czy 14 tygodnia.. A mój lekarz wyjechał na urlop i go nie ma.. Czy Wam lekarz to badanie przepisał na NFZ? Wczoraj się o tym badaniu dowiedziałam, że można je zrobić, własnie tutaj od Was, i jasne, że też chciałabym je mieć ! Pytałam lekarza, czy jakieś dodatkowe badania mam zrobić, powiedział, że nie ma potrzeby bo wszystko jest w porządku.. jejku, boję się że przegapiłam fajne, bezpłatne (????) badanie.. czy któraś mnie pocieszy i powie, że nie jest ono niezbędne? ![]() Ajaajjaja, jak człowiek jest zielony w tych tematach to potem tylko traci... ![]() Buźka!!! i sorki za ten elaborat ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
W Pro-familii, jakiś Szajner mi robił
![]()
#337 |
Rozeznanie
|
Podwozie ogarnięte ja też czekam tylko na męża i kierunek Grobla
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do badań z tego co się orientuję refundowane są od 35 roku życia, tylko nie wiem czy przy pierwszej ciąży czy przy każdej. Inaczej tylko prywatnie. No i nawet tu na wątku mamy dziewczyny, które genetycznego nie będą robić, więc na pewno nie są one niezbędne, tym bardziej, że młodziutka jesteś ![]() Kojarzę Twój wątek, byłam na bieżąco. Mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśniła, uzyskałaś pomoc i masz zamiar powalczyć ![]() Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-09-04 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Co do ubranek. Z synem miałam problem bo mieliśmy kupione rozmiary od 50 wzwyż i niestety okazało się że we wszystkim pływał. Dopiero po porodzie jak leżałam jeszcze z nim w szpitalu to teściu chodził po sklepach i szukał najmniejszych możliwych rozmiarów... Długo w nich nie pochodził ale mimo wszystko przydały się na pierwsze tyg. Zaczynaliśmy od rozmiaru 43 a obecnie jesteśmy na rozmiarze już 80 ![]() ![]()
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Ja jestem ze slaska i ziemniaczki albo chlebek musowo do golabkow. Chociaz fakt ze u mnie zawsze wiecej mieska niz ryzu w srodku ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczynalam z waga 51 kg a teraz mam 53 i lekarz pow ze to idealny przyrost jak na 1 trymestr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecę szykować obiad, bo mąż za godzinkę powinien być ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Gosza ja mam wyniki z krwi..ale szczerze mowiac zadowolilam sie tylko przeczytaniem informacji ze nie jestem w grupie ryzyka..te wszystkie cyferki mam w nosie. Nie bede sie zastanawiac czy 1 to ilus tam jest dobrze czy powinno byc lepiej..Wynik jest dobry, nie trzeba robic dalszych badan i tyle mi wystarcza
![]() A dzis puscila mi sie krew z nosa ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Matko nie nadążam z czytaniem wątków i tematów coraz więcej...
Ja też mam teraz faze na pomidory z fetą i cebulką to już stało się rytuałem na kolacje ![]() Witam Nową koleżankę gadułę ![]() Misia 880 to są moje czarodziejskie badania genetyczne może mi pomożesz: wolne hCG 31,9 IU/I odpowiada 0,778 MoM PAPP-A 3,390 IU/I odpowiada 0,787 MoM ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane trisomia 21 1:367 1:7345 trisomia 18 1:898 1:17950 trisomia 13 1:2815 <1:20000 samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży 1:106 Któraś coś rozumie z tego? ![]() Jedna rzecz jaką zrozumiałam z tego papierka to że termin porodu mi się zmienił z 6 na 4 marca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
moja kolezanka miala czesto krwawienia z nosa, ja mialam teraz raz czy dwa w ciazy do tej pory.
podobno naczynka krwionosne w nosie sa slabsze w ciazy i stad krwotoki. jak sa czeste mozna isc do laryngologa i on to takim patyczkiem "przypala" ,zeby te naczynka pozamykac czy jakos tak niewiem jak to sie fachowo nazywa.. |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do krwawienia z nosa to czytałam że kobietą w ciąży często się zdarza. Tak więc dziewczyny do łóżka i może jakaś drzemka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-wiek matki pow 35 -wystąpienie w poprzedniej ciąży abrracji chromosomowej płodu lub dziecka - stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka - stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową - stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania usg i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu. Spisane ze skierowania ;p dla mnie rozumiały tylko pkt 1 ;p i wtedy od razu z krwi też są bezpłatne. Zapisują od razu na badania 11-13tydz i ok 20tydz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
A jaki to watek bo napisalas ze możemy poczytać ale nie wiem co
![]() Genetyczne jest płatne zalezy gdzie ok 400-450zl i jest dobrowolne chyba ze masz zalecenia od lekarza ale jak nie bylo chorób genetycznych w rodzinie to lekarz Cie nie skieruje, ja nie robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Gosza mam bardzo podobne te drugie tzn tam gdzie masz skale. Z porodem przedwczesnym masz tak jak ja. To jest podobno standardowe. Mi omawial te wyniki i mowil ze wszystko jest ok
![]() Te pierwsze papa co masz to nie wiem bo z krwi mam miec wymik w srode |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Emma a propo wózka, nie zostawilas po córeczce na drugie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Ale napisałyście!
Cytat:
Też mie znoszę leginsów, a dostałam jedną parę od siostry. Dzisiaj byłam w H&M zobaczyć w jaki rozmiar celować, alurat wpadły mi w oko te najdroższe ![]() Potem byłam w 2 lumpkach zobaczyć za dzinsami, ale nic nie było ![]() Ta ja dziaiaj też na obiad zrobiłam gołąbki ![]() ![]() A jakie masz zalecenia przy takiej diecie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam urodzić w maju
![]() A teraz myślę, że dobrze, że marzec bo do wakacji może jakoś się ogarnę, a z dzieciem będzie można gdzieś pojechać no i sezon weselny w pełni, będzie już można zostawić młode z babcią i spokojnie pójść. No i czas na spacery w pełni. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze zazdrosze dziewczynom w leginsach sama nie nosze chyba ze na rolkach wtedy jestem wyzsza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A w ciąży to juz w ogóle nogi szczuple pilecza a tak będę wyglądać jak slon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja tez nie noszę legginsów, ale na ciąże sobie kupiłam, choćbym miała chodzić tylko w domu - są mega wygodne! Mój M. nieźle się zdziwił jak mnie zobaczył w legginsach
![]() Ja też myślę, że marzec to świetny czas - bo właśnie zaraz ciepło i można na spacery. Jakbym urodziła w listopadzie to chyba w depresje bym wpadła - zimno, ciemno i nic się nie chce.. A tak najmniej przyjemne miesiące przezimujemy na kanapie pod kocykiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.