Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 20:51   #3901
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Drugie dziecko to już będzie wyzwanie, nie wiem czy mi się będzie chciało, stara już jestem
Eee tam. 40 latki zachodza w ciaze i daja rade. Chociaz ja wole przed 30stka a pozniej jak Agatka mowi juz spokoj

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
z tym moim odblokowaniem może być problem , ehhh ja lubie mieć wszystko zaplanowane i to mnie chyba gubi
Gosiek ja sie "odblokowalam" po pierwszej ciazy. Przed ciaza z Ala mialam PCO i rozne cuda i brak okresu i w ciaze nie moglam zajsc pol roku, a teraz nie wiadomo jak i Tomek jest
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 20:52   #3902
malinowa4
Zakorzenienie

My chcemy dwójkę fajnie by było jakbyśmy parkę mieli

Co do różnicy wieku to między mną a siostrą jest 10 lat.. Jak się urodziła to ja się nią opiekowałam w weekendy bo mama na studium a tata na budowie, nauczyła się mówić to mówiła do mnie"druga mamusiu" Jesteśmy bardzo za sobą, przywiązane do siebie.. Jak wyjechałam to strasznie plakala za mną, aż gorączki dostala.. Mi też jej bardzo brakuje... Niby 10 lat to duża różnica ale my zawsze umialysmy się sobą zająć
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 20:53   #3903
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała parkę..zobaczymy czy mi się nie zmieni
hehe większości się chyba parka marzy

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 20:58   #3904
Amelie04
Zakorzenienie

U nas parka bedzie i 2,5roku roznicy.
Stary 2015-09-04, 21:03   #3905
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no

ostatnio sąsiadka pytała się męża mojego co będziemy mieli, Tż mówi córcia (ona ma 2 synów) - to ja przyśle mojego męża do Was po przepis na córkę
Stary 2015-09-04, 21:05   #3906
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam Was pomóżcie, bo mi mózg zaraz eksploduje. Mam dylemat między dwoma kocykami. Który lepszy?
Pierwszy jest cudny, choć cena zabójcza

Cytat:
Tosia, ale czadowy kot
Dzięki

Cytat:
Pytanie tylko czy w połogu będzie się każdej chciało stać przy garach.
Mnie nie. Tzn być może cud się zdarzy i mi się odmieni, ale po pierwsze jestem typem średnio zorganizowanym.
Po drugie po pierwszym porodzie po wyjściu ze szpitala miałam taką anemię, że ledwo na nogach stałam, a do tego dół jak rów mariański. Mały nie przybierał i całe dnie go przystawiałam, a pomiędzy próbowałam sama nabrać sił. Na bycie kucharką i gospodynią początkowo nie było szans. Być może tym razem wyjdę ze szpitala jak księżna Kate świeżutka i radosna i pełna sił, ale kto to wie
A po trzecie mój skarb pierworodny na pewno będzie mnie bardzo potrzebował żebym, choćby jeżdżąc z nim autkami, utwierdziła go w przekonaniu że nadal kocham go nad życie i jest dla mnie ważny, a nie tylko maluszek i ogarnianie mieszkania
Tż odgrzeje coś gotowego, ale nie ugotuje nic konkretnego.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:10   #3907
mala29lll
Zakorzenienie

Ufff troszkę poprasowałam

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No ja niby też, ale jestem też przerażona takim maluszkiem
Myślisz, że ja nie?

Cytat:
ja bym chciała drugie dziecko chyba ale przerazają mnie starania i druga ciąża- nie chce przez to jeszcze raz przechodzić to nie na moje nerwy
Może jeszcze zmienisz zdanie i nie musisz już mieć problemów przy drugim jak nie doszło nawet do IVF u Was

Cytat:
Mój luby coś ostatnio zaczął o drugim dziecku, to się zapytałam tylko grzecznie czy zamierza je pod sufitem umieścić Podejrzewam że jak zobaczy ile miejsca zajmuje jedno, ile finansów ono pochłania, ile czasu i kondycji dla dziecka trzeba mieć, to mu realia w dziób przyłożą.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Uf...
hihi albo realia Tobie w dzioba przyłożą i tak sie zakochasz w córci, że będziesz chciała jeszcze dzidziusia

ALe jestem wkurzona. Mój mąż zakłada na materac ochraniacz i podniósł stelaż a ja sobie zobaczyłam co tam jest tak z ciekawości bo zapomniałam nawet co mamy w łóżku schowane A tam co?!!!! Cąła duża reklamówa ciuszków aaaaaaaaaaa..... A jak pytałam czy na pewno nic nie ma w łóżku z ciuszków to "Niiiieeeeee...wszyst ko w kanapie schowane w pokoiku" i znowu pranie, prasowanie itd, a już sobie tak ładnie poukłądałam. Musze zobaczyć co tak jest. Może same duże A później się dziwi, że mu nie wierzę i sama musze sprawdzić grrr...
Idę zobaczyć cóż tam jest
Stary 2015-09-04, 21:11   #3908
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
no

ostatnio sąsiadka pytała się męża mojego co będziemy mieli, Tż mówi córcia (ona ma 2 synów) - to ja przyśle mojego męża do Was po przepis na córkę
to ja mojego tez przyślę ; p

mój kolega ma z kolei 2 córy i ciągle pyta mojego tż jak robi się chłopców ; p

nie dogodzisz

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-04, 21:15   #3909
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Niud nie pamiętam czy CI podziękowałam, ze zapytałaś o liście malin i ciśnienie. Kochana jesteś. Bardzo dziękuję

Może się obraca faktycznie, ale Ty nie chcesz przecież żeby sie obróciła to trzymaj ją heheh

A po cesarce?
Ja bym nie chciała, żeby mi się rana taka rozlazła i zaczęła paprać, bo ona durna ledwo wyszła ze szpitala już sama wszystko robiła i musiała przestać karmić piersią, bo trzeba było silne leki brać na zakażenie czy tam zapelenie,a le jak to fatalnie wyglądało bleeeee........ Ja już będę miała CC to dam sie zagoić ładnie

Po SN możliwe, że będziemy sprawne ale właśnie czy mały dojec się odczepi

łączę się w bólu. Mam nogi w żebrach i żołądku

Nooooo JA to bym schrupała te palusie malusie

Łooo matko. Powiedz, że to już mała Anastazja i koniec. Nawet ja sie już przyzwyczaiłam Choć tez miałam wątpliwości co do Gabrieli, ale mi przeszło
Problem z Anastazja pojawił się po tym jak mąż się kapnal ze wg tutejszej pisowni to będzie Anastasia i to mu się nie widzi : nie: to co zaproponował mi się akurat podoba ale boje się pisać :/
Cytat:
Też byłam sama i miałam do rodziców sporo żalu o to, ale z czasem zauważyłam że rzecz nie w braku rodzeństwa, a w braku kontaktu z rówieśnikami - moi rodzice mieli samych znajomych bezdzietnych albo z takimi dużo starszymi ode mnie dziećmi, z przedszkola mnie wyrzucili, na podwórku z dzieciakami nie mogłam siedzieć za długo...i potem wyszły z tego spore problemy. Dlatego jeśli będzie jedno dziecko, to zadbam o to, żeby nie siedziało tylko z dorosłymi.
Drugie dziecko to już będzie wyzwanie, nie wiem czy mi się będzie chciało, stara już jestem
Ja tez miałam mało kontaktu z innymi dziećmi i ogólnie dosyć zryty lepek przez balet i ten cały wyścig szczurów i anoreksja się przyplatala potem i ogólnie do poznania mojego męża można by mnie nazwać nietowarzyska i z leksza izolujaca się, ale na szczęście z wiekiem mi przeszło i teraz Lubie ze znajomymi dobre ciacho zjeść
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Żebra, plecy, podbrzusze wszystko boli Już mam dość.. Coraz bardziej to wszystko meczy.. Jeszcze te noce bezsenne... Dobrze ze nie rodzę naturalnie bo chyba bym sily na to nie miała... Tz mi trochę plecy pomasowal i ciut lepiej ale na żebra i podbrzusze nie pomoże.. Boże czuję jakbym miała okres dostać o.O

Heh leżę w sypialni a mąż do mnie z salonu wola żebym przyszła bo on chce z Briankiem mecz oglądać
Jak ja Cie rozumiem bidaku -właśnie sobie szukam pozycji ale albo mnie w ciul boli w dole brzucha i kurczy albo zebra wybuchają bo mała tam nóżki wpakowala nie skomentuje ze ten ból głowy to chyba na przeziębienie bierze bo zimno mi i mam już 37.8 a rano w szpitalu miałam 36.8 normalnie :/

Cytat:
z tym moim odblokowaniem może być problem , ehhh ja lubie mieć wszystko zaplanowane i to mnie chyba gubi
Dont worry ja jestem control freak i tez mi teraz ciężko jak nie wiem co i jak będzie ;
Cytat:
Mnie się tam zawsze 2 dziewczynki marzyly wiec jestem happy

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-04, 21:18   #3910
gosiek0388
Zadomowienie

ciekawa jestem jak to jest właśnie ,czy to tylko i faktycznie zależy od sposobu robienia (córka -przed ovu sporo a syn w ovu lub po) czy poprostu takie geny i sposób robienia nic tu do rzeczy nie ma

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-04 o 21:20
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:18   #3911
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się marzy trójka, ale to nie wiem czy nam życie na to pozwoli
Odkąd się odezwał instynkt wiedziałam, że dwójka. Teraz kusi myśl o trzecim za jakiś czas

Cytat:
Heh leżę w sypialni a mąż do mnie z salonu wola żebym przyszła bo on chce z Briankiem mecz oglądać
Mój też miał oglądać z synem, ale zrobił scenę, strzelił fochem i w efekcie ja siedzę w pokoju młodego z dzieckiem i kotem, a jaśnie pan książę mecz w drugim ogląda. Zapowiedziałam mu że na następny mecz ma się zabunkrować gdzieś poza domem

Cytat:
No i dlatego nikt nie mógł zrozumieć mojej pierwotnej konsternacji kiedy się dowiedziałam, że będzie dziewczynka. A ja marzyłam o dwóch chłopcach trochę mi zajęło oswojenie się z rzeczywistością.
Stary 2015-09-04, 21:19   #3912
Amelie04
Zakorzenienie

Ja z kolei bede chciala po porodzie jak najszybciej wrocic do normalnej sprawnosci. Nie lubie sie czuc uwiązana
Stary 2015-09-04, 21:20   #3913
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chciała parkę..zobaczymy czy mi się nie zmieni
Ja na razie chce jedno ogarnąć, zobaczymy co będzie po porodzie

Mala super te kocyki co wypatrzylas
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:26   #3914
amelia177
Rozeznanie

Cześć laseczki,

podczytuje Was i podczytuje i nadrobić nie mogę...

Widzę, że zaczyna się robić nerwowo i lada moment możemy pierwszego bobaska przywitać na świecie Oby tylko dzidzie były zdrowe, a która pierwsza urodzi, nie ma znaczenia, będzie miała z głowy

Jestem happy, bo koszule -zwrot jednak dotarły do dostawcy i liczę, że na dniach je dostanę, we właściwym rozmiarze

Rano się naczytałam przez przypadek o lasce, co całą noc w kibelku nie była siku jak zawsze i że mała się słabo ruszała i już miała nie iść na IP, ale coś ją tknęło i poszła a tam prawie wód nie było i jakby nie przyszła to powiedzieli jej, że dzidzia by nie przeżyła :/

i cały dzień się o moją martwiłam, ale teraz dzielnie skopuje mamie brzuszek, więc już się nie schizuję
Mam tylko jakieś dziwne rwanie w lewym boku, ale ogólnie odpukać czuję się dobrze.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:28   #3915
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa jestem jak to jest właśnie ,czy to tylko i faktycznie zależy od sposobu robienia (córka -przed ovu sporo a syn w ovu lub po) czy poprostu takie geny i sposób robienia nic tu do rzeczy nie ma
U nas ten schemat sie sprawdzil

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

No i dlatego nikt nie mógł zrozumieć mojej pierwotnej konsternacji kiedy się dowiedziałam, że będzie dziewczynka. A ja marzyłam o dwóch chłopcach trochę mi zajęło oswojenie się z rzeczywistością.
Ja mam wielu znajomych, ktorzy sa rozczarowani, ze nie maja parki tylko dwoch chlopakow. Szczerze mowiac i ja bym nie chciala chociaz moze to glupio brzmi, bo kazde dziecko jest cudem.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Amelia jak to nie zauwazyla ze wody jej odeszly???
Stary 2015-09-04, 21:33   #3916
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że to geny, bo teraz więcej razy było przed owu niż w jej czasie a i tak ma być chłopak ; p

Cytat:
Odkąd się odezwał instynkt wiedziałam, że dwójka. Teraz kusi myśl o trzecim za jakiś czas

Mój też miał oglądać z synem, ale zrobił scenę, strzelił fochem i w efekcie ja siedzę w pokoju młodego z dzieckiem i kotem, a jaśnie pan książę mecz w drugim ogląda. Zapowiedziałam mu że na następny mecz ma się zabunkrować gdzieś poza domem

hehe ja chciałam od zawsze dwie córki, a będzie dwóch chłopców ; p
zawsze w sumie chciałam zatrzymać się na dwójce, ale teraz 3 kusi coraz mocniej.

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-04, 21:44   #3917
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Mnie nie. Tzn być może cud się zdarzy i mi się odmieni, ale po pierwsze jestem typem średnio zorganizowanym.
Po drugie po pierwszym porodzie po wyjściu ze szpitala miałam taką anemię, że ledwo na nogach stałam, a do tego dół jak rów mariański. Mały nie przybierał i całe dnie go przystawiałam, a pomiędzy próbowałam sama nabrać sił. Na bycie kucharką i gospodynią początkowo nie było szans. Być może tym razem wyjdę ze szpitala jak księżna Kate świeżutka i radosna i pełna sił, ale kto to wie
A po trzecie mój skarb pierworodny na pewno będzie mnie bardzo potrzebował żebym, choćby jeżdżąc z nim autkami, utwierdziła go w przekonaniu że nadal kocham go nad życie i jest dla mnie ważny, a nie tylko maluszek i ogarnianie mieszkania
Tż odgrzeje coś gotowego, ale nie ugotuje nic konkretnego.
ja tez po wyjściu ze szpitala to sie ledwo na nogach trzymałam, poród to jednak duży wysiłek, długo krwawiła, długo byłam słaba, no ale każdy organizm jest inny, każda z nas inaczej zareaguje. No a pozatym tak jak piszesz jest jeszcze strasze dziecko, któremu dalej tzreba okazywać zainteresowanie i uwagę...matko ciekawe jak to bedzie

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
to tak jak ja!!! kurcze toska ale my podobne jestesmy

mój tz na szczeście wybył z domu oglądać mecz w jakims barze uff
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:53   #3918
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dobra, ja mam dość: był serwisant, to nie ta część nie działała, którą wymienił (znów), pozostaje płyta główna.
Albo nowy piec.
Płyt już moze nie być w produkcji.
Na piec nas nie stać.
Mam ochotę coś rozpier.dolić.

Królewna, fotki torby załączam:
Kurcze przekichane. Co to za serwisant...

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ostatnia - fajne ma materiały do wyboru
Ja w kwestii torby przyszalałam i sobie kupiłam skip hopa - to taki ostatni zakup dla mnie przed porodem

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Też mi się marzy... Ale jednak za droga. I to ta sama mi się podoba co kupiłaś ja za to przeszukuję sklepy jubilerskie żeby sobie coś kupić po porodzie

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:54   #3919
emylka86
Zakorzenienie

mój odlądał do pierwszej bramki, później przełaczył na serial, a teraz znów ogląda. ale ściągnełam film i namawiam go na łóżko i seans ; )

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-04, 21:59   #3920
malinowa4
Zakorzenienie

A mój jest za Niemcami Zazylam apap i ciut lepiej.. Idę się umyć i spróbuje zasnąć ale pewnie znów się w nocy obudzę i już nie usnę :/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 22:00   #3921
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Problem z Anastazja pojawił się po tym jak mąż się kapnal ze wg tutejszej pisowni to będzie Anastasia i to mu się nie widzi : nie: to co zaproponował mi się akurat podoba ale boje się pisać :/

Pisz szybko!

U nas chyba jednak będzie Julian

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 22:06   #3922
mala29lll
Zakorzenienie

[QUOTE=Kuapouszka;52653773]Problem z Anastazja pojawił się po tym jak mąż się kapnal ze wg tutejszej pisowni to będzie Anastasia i to mu się nie widzi : nie: to co zaproponował mi się akurat podoba ale boje się pisać :/
/QUOTE]

E no teraz musisz napisać już

Cytat:
Zależy, ale to trzeba utrafić i miec szczęście, ale to prawda, że plemniki żeńskie są szybsze więc mają większe szanse w owulacji, a męskie dłużej żyją więc mają większe szanse np 3 dni przed owu

Cytat:
A mój jest za Niemcami Zazylam apap i ciut lepiej.. Idę się umyć i spróbuje zasnąć ale pewnie znów się w nocy obudzę i już nie usnę :/
Zdrajcaaaaaaaaaaa

Ale ciuszki fajne znalazłam heheh jakie sukienusie piękne
A jak przeglądaliśmy to mnie tak zaczął brzuch mocno boleć jak na @, że musiałam wstać i pochodzić. Tak ze 2 minuty trwało i odpuściło, ale bolało mocno:/ Aż mnie pot oblał. CO jest kurde
Stary 2015-09-04, 22:11   #3923
emylka86
Zakorzenienie

[QUOTE=mala29lll;52654493]
Cytat:
/QUOTE]

E no teraz musisz napisać już

Zależy, ale to trzeba utrafić i miec szczęście, ale to prawda, że plemniki żeńskie są szybsze więc mają większe szanse w owulacji, a męskie dłużej żyją więc mają większe szanse np 3 dni przed owu

Zdrajcaaaaaaaaaaa

Ale ciuszki fajne znalazłam heheh jakie sukienusie piękne
A jak przeglądaliśmy to mnie tak zaczął brzuch mocno boleć jak na @, że musiałam wstać i pochodzić. Tak ze 2 minuty trwało i odpuściło, ale bolało mocno:/ Aż mnie pot oblał. CO jest kurde
odwrotnie z tymi plemnikami ; )

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-04, 22:11   #3924
krolewna1986
Wtajemniczenie

[QUOTE=mala29lll;52654493]
Cytat:

A nie na odwrót?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-09-04, 22:11   #3925
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A to u was nie dają tych podkładów ? U nas szpital to daje., Tosia sama to robiłaś?
No w większości szpitali nic nie dają, co jest w sumie wkurzające, bo rozumiem, że koszule, ciuszki trzeba miec swoje i od biedy te pampersy, ale qrka żeby nawet podkłady?? Qrde, to ich lóżko i co mnie to teoretycznie obchodzi, ze sie moze uwalic krwawieniem po zabiegu/porodzie, to co moze jeszcze posciel swoja mam przyniesc Dla mnie to tak jakby np. komus kto idzie na operacje kazali zabrac swoje bandaże, gazy i może nici do szwów jeszcze W sumie dziwne, ze do CC nie wymagaja swoich szwow bo Cie nie zszyja

Cytat:
Widzionka, wodzionka, dla mnie whatever, nie znam pojęcia
Brzmi całkiem smacznie Uwielbiam czosnek
Cytat:
pierwsze słyszę o takiej zupie, to mój tż by tego nie ugotował ; p
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Pierwsze slysze o takim daniu. Bleeeee
)
Jak to nie znacie?
Smacznego
https://m.youtube.com/watch?v=rDDmy_as3t8

Cytat:
Mój luby coś ostatnio zaczął o drugim dziecku, to się zapytałam tylko grzecznie czy zamierza je pod sufitem umieścić Podejrzewam że jak zobaczy ile miejsca zajmuje jedno, ile finansów ono pochłania, ile czasu i kondycji dla dziecka trzeba mieć, to mu realia w dziób przyłożą.
Mój tez jak ostatnio zaczelam rozmyslac o antykoncepcji po porodzie, to do mnie "ale jak to? ja chce jeszcze jedno dziecko przynajmniej"
Powiedzialam, ze po moim porodzie, jak on "urodzi" dom/mieszkanie, to ja sie zastanowie czy i kiedy znowu ja cos urodze

Dziewczyny, dziekuje za kciuki
No i na wizycie okazalo sie, ze Maks sie odwrocil, jest idealnie ulożony glowka w dol twarzyczka do plecow, takze jest szansa na SN, no chyba że jeszcze cos mu sie odmieni Cos czulam od wczoraj, ze jak ma czkawke, to dziwnie grażyna mnie łaskocze no i kopac wyzej mnie zaczal a to bylo to Wymiarowo nadal wychodzi na wiekszego, na dzis waży 2303g, z czego największą ma GŁOWĘ Porodu przedwczesnego póki co gin nie zwiastuje, wszystko pozamykane, a bole jak na okres wg. niego normalne i dobrze że cos tam macica powoli ćwiczy. Żelaza jednak tez nie musze brac, zalecil mi tylko jakies tam witaminy bez recepty z wieksza dawka żelaza co by troche wspomoc organizm.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 22:15   #3926
emylka86
Zakorzenienie

jeszcze ostatnie pytanko zanim pójdę. stosujecie coś na żylaki nóg, zapomnialam gina zapytać czy mogę coś z tym zrobić, a pojawia mi się ich coraz wiecej

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
No w większości szpitali nic nie dają, co jest w sumie wkurzające, bo rozumiem, że koszule, ciuszki trzeba miec swoje i od biedy te pampersy, ale qrka żeby nawet podkłady?? Qrde, to ich lóżko i co mnie to teoretycznie obchodzi, ze sie moze uwalic krwawieniem po zabiegu/porodzie, to co moze jeszcze posciel swoja mam przyniesc Dla mnie to tak jakby np. komus kto idzie na operacje kazali zabrac swoje bandaże, gazy i może nici do szwów jeszcze W sumie dziwne, ze do CC nie wymagaja swoich szwow bo Cie nie zszyja

Jak to nie znacie?
Smacznego
https://m.youtube.com/watch?v=rDDmy_as3t8

Mój tez jak ostatnio zaczelam rozmyslac o antykoncepcji po porodzie, to do mnie "ale jak to? ja chce jeszcze jedno dziecko przynajmniej"
Powiedzialam, ze po moim porodzie, jak on "urodzi" dom/mieszkanie, to ja sie zastanowie czy i kiedy znowu ja cos urodze

No i na wizycie okazalo sie, ze Maks sie odwrocil, jest idealnie ulożony glowka w dol twarzyczka do plecow, takze jest szansa na SN, no chyba że jeszcze cos mu sie odmieni Cos czulam od wczoraj, ze jak ma czkawke, to dziwnie grażyna mnie łaskocze no i kopac wyzej mnie zaczal a to bylo to Wymiarowo nadal wychodzi na wiekszego, na dzis waży 2303g, z czego największą ma GŁOWĘ Porodu przedwczesnego póki co gin nie zwiastuje, wszystko pozamykane, a bole jak na okres wg. niego normalne i dobrze że cos tam macica powoli ćwiczy. Żelaza jednak tez nie musze brac, zalecil mi tylko jakies tam witaminy bez recepty z wieksza dawka żelaza co by troche wspomoc organizm.
brawo za wizytę : ) i odwrócenie się Maksa

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-04, 22:15   #3927
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja tez po wyjściu ze szpitala to sie ledwo na nogach trzymałam, poród to jednak duży wysiłek, długo krwawiła, długo byłam słaba, no ale każdy organizm jest inny, każda z nas inaczej zareaguje. No a pozatym tak jak piszesz jest jeszcze strasze dziecko, któremu dalej tzreba okazywać zainteresowanie i uwagę...matko ciekawe jak to bedzie

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

to tak jak ja!!! kurcze toska ale my podobne jestesmy
Hehe no widzisz
Przypomnij mi skąd jesteś, może się kiedyś spotkamy

Cytat:
U nas chyba jednak będzie Julian

jesteś pewna, że chcesz ryzykować słodziaka-łobuziaka?

Cytat:
Pięknie zuch chłopak
Stary 2015-09-04, 22:15   #3928
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Cudnie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-09-04, 22:16   #3929
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
[
Odwrotnie
U nas sie sprawdzilo.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 22:16   #3930
emylka86
Zakorzenienie

haha nie mogę słuchać takich piosenek, wystarczy mi że dziś tż mi puścił o pomidorowej mix ; p

Borysek 09.10.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości