|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Tak ogólnie to nie wiem, czy ja się czuję źle i czy coś mi się dzieje. Bo generalnie przez większość życia czuję się źle i teraz to ewentualnie czuję się czasem jeszcze gorzej Jak jest bardzo znacząco gorzej, to zauważam, ale tak poza tym to mi się to w granicach normy jawi. I przykładowo brzuch mnie zawsze bolał i teraz też jak mnie coś boli to raczej ignoruję, chyba, że to jakaś nowa forma bólu ![]() Mnie gnębi właśnie chęć na czekoladę
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że nic nie przeszkadzało, ja dosłownie w trakcie trwania rozkoszy zaczęłam beczeć i śmiać razem z tego nadmiaru emocji chyba i koniec było igraszkowania, bo TŻ zaczął się śmiać do upadłego ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Mujer a w karcie ciąży nie masz wpisanej długości i formowania szyjki? |
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
To może jednak masz wpisane, ale nabazgrolone
Ja mam wpisywane na każdej wizycie długość szyjki. Od początku trzyma mi się 4 cm, kanał uformowany - ale nie pytaj, nie wiem co to znaczy ![]() Tak se myślę, że można przeca TŻtom pozakładać jakieś miarki na przyrodzenia |
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, na początku ciąży było superekstra (dopóki nie nadeszły mdłości i kompletny opad sił - czyli krótko), a drugi trymestr miał być lepszy, a jest o wiele, wiele gorszy. Mam nadzieję, że po ciąży wróci wszystko do normy
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, nie czytam, bo zacznę się denerwować. Wygląda na to, że mocno olano mą szyjkę ![]() A wiem: "szyjka zachowana". Czyli ponoć uformowana. Długości na pewno nie widzę. Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-09-04 o 20:44 |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jakoś ciężko w to uwierzyć, że możemy czuć się lepiej ![]() Znowu wypiłam litr wody przed chwilą, ale będzie sikawka w nocy ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Jak nie chcesz bezpośrednio to możesz zacząć "A słyszałam od ciężarnej kolezanki..." ja tak robię żeby sie nie wydać, że czytam za dużo, bo lekarze tego nie cierpią.
|
||
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
co do szyjki to mi sprawdza tak co 3 tyg mierzy na oko ponoć 3cm i mówi że okej a w pierwszej ciąży nie byłam nigdy tak badana tylko zwykłe usg przez brzuch i tyle na szczęscie teraz lepszy jest gin bo zawsze były obawy no ale jakoś donosiłam i było dobrze. A tak pozatym to mój 2latek jest chory a kurczę pediatra dopiero w pon jest masakra jak może być pediatra 3 razy w tyg tylko i to na chwilę w pon i wt z rana w czwartek po 14 i jak miałam niby z chorym dzieckiem w czwartek pojechać jak padał deszcz a nie miałam auta bo mąż miał na popołudniu a do przychodni mam 2,5 km .
Przydało by się drugie auto na ale jak nas nie stać to co zrobić |
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Ja szyjkę miałam mierzoną tylko raz - jak miałam takie twardnienia brzucha. A tak to nawet nie zawsze mi paluchy wsadza, tylko na leżankę usg odgórne od razu.
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Fionka sylwoha lubie kombinowac
I tak srednio podoba mi sie wizualne wozek Ale tako wygrywa prostota i mechanizmami Tylko nie waga :p Ze mna gin ma przesrane Kazdy kolejny Jak pojde do szpitala to chodzilam do 2, jeden nie pracuje w szpitalu, i ten co teraz Bedzie ciekawoe :p |
|
|
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje cycki na szczescie sa polowe mniejsze niz brzuch nue ma tragedi..Wasze maluchy tez tak cicho dzisiaj ? aaaa wgl opowiem wam cos hahahaa TZ rozprawial o mezcu polska niemcy blablabla a ze do mnie mowi hitler czasem jak krzycze to patrzy ma mnie, rece zalozyl ale my tu bedzuemy mieli konflikt interesow jak ja bede kibicowc Polsce a Ty Niemcon ![]() i jak tu tej cholery nie kochac? Gruszki dochodza
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z lekarzem się cackać nie będę w sumie. |
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
wow, jak tanio http://allegro.pl/wozek-gondola-spac...603579874.html
markę kojarzę, bodajże niemiecka.. |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
szybkie pytanie- sok z sokownika czy tradycyjny warstwami zasypywany malinowy?
Bo dostalam maliny i nie wiem co zrobic? A moze pomrozic? :p |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam.wpisywanej dlugosci szyjki tylko robione wydruki z usg.
Tz sie ze mnie nabija znow ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu się nabija?
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska no dla mnie stanem normalnym jest wypić w ciągu dnia butelkę wody 1,5l lub półtora butelki, do jego kubek kawy i szklanka soku/coli. No i arbuz
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Bo caly czas cos miele w buzi. Tz mowi na.mnie chomiczek a na serio chodze glodna caly czas. |
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Cyt ,,Obalam, ponieważ witamina C to wyłącznie forma lewoskrętna kwasu askorbinowego. Formy prawoskrętnej nie nazywamy witaminą C, gdyż jako związek nieprzydatny człowiekowi w ogóle nie jest witaminą.
Chcę jednak wprowadzić szerszy kontekst, gdyż wiem, że ten mit jest wypaczany przez zwolenników medycyny naturalnej. Podkreślają oni, że należy zjadać kwas l-askorbinowy (tj. lewoskrętny). Sprzedawane w "eko" sklepach preparaty mają wyraźnie podkreśloną lewoskrętność w składzie. Niejako w opozycji stawia się preparaty farmaceutyczne ze złych aptek, które tej lewoskrętności kwasu askorbinowego w składzie najczęściej zaznaczonego nie mają. I to wstęp do dalszych manipulacji, jakie znajduję na wielu stronach "eko". Fakty są takie, że wszystkie farmaceutyczne, a także spożywcze postaci witaminy C, tj. kwasu askorbinowego są lewoskrętne. Tak jest zarówno z tabletkami jakie dostaniemy w aptece, jak i z wyrobami spożywczymi które zawierają E300 (kwas askorbinowy), jak i pochodne - E301, E302, E303, E304. Wszystkie one zawierają tę "poprawną" lewoskrętną witaminę C. A że nie jest to wyraźnie zaznaczone? Zanim "problemu" nie wymyślił przemysł eko, nikomu nie przyszło do głowy, że podkreślanie tego faktu jest istotne. Krótkie tło. Wiele związków organicznych występuje w postaci enancjomerów, tj. mimo tego samego składu atomowego, cząsteczka takiego związku ma dwie wersje optyczne, które względem siebie są odbiciami lustrzanymi. Przykładem jest tutaj witamina C, która wykazuje odpowiednio lewo i prawoskrętność (a ściślej konfigurację L i D). Podobnie jest z bardzo wieloma związkami, które spożywamy, w szczególności z aminokwasami i cukrami. Jednocześnie tak się złożyło, że ewolucja sprawiła, że we wszystkich organizmach żywych aminokwasy i tworzone przez nie białka są lewoskrętne. I stąd np. witamina C także musi być lewoskrętna, aby się do białek enzymatycznych dopasować (nie jest to zasada obowiązująca zawsze, np. cukry najczęściej muszą mieć formę odwrotną, tj. prawoskrętną). I dlatego tam gdzie mowa o substancjach tworzonych dla celów spożywczych, a już szczególnie farmaceutycznych, pewne jest, że chodzi o "właściwą" formę enancjomeru. Tak więc obalam zarówno mit w postawionej formie (nie ma witaminy C prawoskrętnej), jak i całe tło, które wokół tej sprawy funkcjonuje.,, Mujer co o tym sądzisz? Bo zabilas mi cwieka z tą Wit c..? Takie coś znalazłam.. Ja jakoś nie mam humoru bo zmarł nasz znajomy 38 lat jutro pogrzeb zostawi 2 dzieci 5 lat i roczne maleństwo... Jakoś tak mi się ciężko na duszy zrobiło
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2015-09-04 o 21:40 |
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam mecza z mezem i tatą, a tu... zerkam... MALINY , no wiesz ;p gdzie ja teraz znajdę maliny
;p---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Współczuję, straszna tragedia, taki młody człowiek ;/ |
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mało, mało...
Nie wchodzi Ci więcej?Ja piję dużo. Wody to ponad butle, a czasem dwie. Do tego herbatki, jakaś mięta, czasem trochę coli czy soku. Wieczorami się tylko hamuję, bo bym z klopa w nocy nie wyszła. Tak. juuuuupi! nie zapeszając, u mnie też trochę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oglądamy z TŻem mecz i chyba Przemowi się udzieliło, bo zapodał mi taką serię kopów, że myślałam, że pępek rozwali. Kupiłam dzisiaj laktator, więc kolejna rzecz do skreślenia z listy. W przyszłym tygodniu planuję spacer po SH, może coś fajnego upoluję.
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Nie wiem kto napisał to coś na necie. Nie znam pana, nie wiem, czy jest autorytetem. Prędzej przekonuje mnie ta słynna farmaceutka. 2. Wikipedia nie jest zbyt dobrym źródłem, tam jest masa błędów (sama wiele ich widziałam). 3. Na temat witaminy C i lewoskrętności rozmawiałam ostatnio z wiarygodnym chemikiem. Stąd nabrałam przekonania, że to nie jest mit. On jednak podkreślał, że tania witamina na rynku to badziew, czysty proszek wit C kosztuje sporo. Ta w aptece w tabletkach ma masę dodatków. Ta musująca jeszcze gorzej. 4. Nawet farmaceuci uczeni są wg pewnych trendów. Bardziej ufam panu chemikowi, który przekonał mnie swoja wiedzą na różne tematy. Co nie znaczy, że się nie myli ![]() To jednak nie jest rzetelna opinia. Bardziej bym stawiała np. na grykaminę, choć na razie ciągle tego nie przebadałam. Myślę pokiełkować tę kaszę ![]() Współczuję humoru... |
|
|
|
|
#895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niech nie przesadza Cytat:
((przykro... Mlody facet... na poprawde humoru komus gruszeczke?
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa koncert charytatywny na rzecz rocznego synka znajomych, który od grudnia zeszłego roku walczy z białaczką... Fajnie było - lokalni wokaliści śpiewali piosenki Jacksona
![]() A teraz mam już zły humor, bo mąż skutecznie mi go zepsuł :/ miszcz po prostu... :/ Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52654381]Aniqa koncert charytatywny na rzecz rocznego synka znajomych, który od grudnia zeszłego roku walczy z białaczką... Fajnie było - lokalni wokaliści śpiewali piosenki Jacksona
![]() A teraz mam już zły humor, bo mąż skutecznie mi go zepsuł :/ miszcz po prostu... :/ Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] co z tymi Tztami dzisiaj?
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos strasznie duzo mlodych ludzi umoera..
![]() To okropne- i albo do tej pory mnie omijalo albo nie chcialam tego widziec znalazlam kolezanke anty szczepieniowa
|
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
Adka mój to w ogóle ostatnio przechodzi samego siebie. Jak jest dobrze to jest dobrze. A jak coś mu odwali to nagle rzuca takimi tekstami, że aż mi się odechciewa wszystkiego... Ale co się będę nakręcać, w końcu to nie ja mam problem z
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

a jeszcze chcę kolację zjeść, więc pewnie podobnie zamknę dzień
Jak jest bardzo znacząco gorzej, to zauważam, ale tak poza tym to mi się to w granicach normy jawi. I przykładowo brzuch mnie zawsze bolał i teraz też jak mnie coś boli to raczej ignoruję, chyba, że to jakaś nowa forma bólu 
że nic nie przeszkadzało, ja dosłownie w trakcie trwania rozkoszy zaczęłam beczeć i śmiać razem z tego nadmiaru emocji chyba
i koniec było igraszkowania, bo TŻ zaczął się śmiać do upadłego
Ja mam wpisywane na każdej wizycie długość szyjki. Od początku trzyma mi się 4 cm, kanał uformowany - ale nie pytaj, nie wiem co to znaczy 

Nie wchodzi Ci więcej?