|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Moja córka drugie imię ma takie samo jak ja, a jak będzie syn to na drugie będzie miał tak jak tż.
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, to fajnie, gdy imiona są z sentymentem. Ja i mój brat mamy na drugie po dziadkach I pradziadkach (dobrali sie do małżeństwa tak samo imiennie, Helena i Stanisław)
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, po wizycie, wszystko ok, szyjka dłuuuga, zamknięta, trzyma dziecia
![]() Nadal synek, siusiak jak się patrzy, nic mu nie odpadnie już ![]() Biegunka raczej po Tardyferolu, nie brać go i tyle. Kwasy żółciowe jeszcze nie wskazują na cholestazę Nie nadrobię wszystkiego ![]() Co do ostatnich imion: Wojciech, Kalina, Liwia - bardzo ładne Co do Cezarego to w sumie nie mam zdania. Tzn. nie mogę powiedzieć, że mi się absolutnie NIE podoba, bo bym skłamała, jakoś nie mam zdania, może dlatego że nie mam żadnego Czarka w otoczeniu ![]() Ale kojarzy mi się z Czarkiem Pazurą, czyli pozytywnie ![]() Ludźmi nie ma się co przejmować. Naszym znajomym się w czerwcu urodził syn, dali mu Mateusz, na co moja teściowa: eeee, Mateusz? Kto teraz tak daje i że w ogóle brzydkie imię. Nie no, lepiej dać kurde Brajan, Xavier, takie na czasie ![]() Mnie się np. Mateusz podoba, no normalne, zwyczajne imię U nas na 99% będzie Witold (Witek) ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- O, Malwi, nasz też mógłby mieć na drugie Andrzej (po ojcu TŻta ), ale mimo moich oporów co do nadawania II imienia po własnych rodzicach, to chyba tak jednak zrobimy, bo podoba mi się: Witold Maciej |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja myslalam, zeby jeszcze po pierwszych imionach Wit Ryszard, ale tz mowi, ze mu juz totalnie nie lezy. Do Wojtka musi sie przekonac, choooociaz to moja baaardzo stara milosc miala tak na imie i tz troche zazdrosny jest.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super ze z małym wszystko w porządku, a co gin powiedział na Twoje wyniki
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Kochane ja już po moim połówkowym. Wszystko jest zupełnie w porządku, dzieciaczek zdrowy jak ryba. Potwierdził się synek
![]() Ogólnie z badania jestem bardzo zadowolona, nie spodziewałam się nawet, że będzie aż takie długie i dokładne. Samo USG trwało prawie 20 min i później Doktor omawiał ze mną jeszcze poprzednie wyniki od mojego gin. Obejrzał każdy jeden narząd super dokładnie, wszystko pomierzył. Pokusiłam się nawet o 4D, a całe badanie mam nagrane na płycie. No i chyba z 20 super zdjęć dostałam Z szyjką też jest wszystko w porządku, długaśna i zamknięta. Łożysko na przedniej ścianie, ale bez ryzyka przodowania. Pępowina też okej. Także jeśli któraś jest z Łodzi albo okolic to naprawdę mogę go polecić. Nie żałuję ani złotówki. Teraz już jestem spokojna o Małego ![]() U nas chyba zostanie Aleksander, Oluś ![]() ️
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-09-04 o 21:09 |
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba będziesz musiała go jakoś przekupić
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, nie wiem jak ja przeczytałam, że tego nie zauważyłam.
Najważniejsze, że cholestaza wykluczona. niepozorna super, że wizyta uda i tak szczegółowo zrobił usg. |
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna - super, że z synkiem wszystko w porządku
Dotka - czyli nie ma się czym martwić, ale musisz uważać A ja sobie kilka produktów dzieciowych wybrałam. Jutro może do Pepco wejdę, bo szukam jakiejś bluzy i śpioszków. |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Mallami to jest taka baaaaardzo stara milosc, taka jeszcze z czasow ech chyba podstawowki
mysle, ze nie bedzie problemu. A to, ze zazdrosny, noooo coz, czasami cos se ubzdura a pozniej w te bzdury wierzy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i waga malego 350g, a ja +3kg od ostatniej wizyty i jednoczesnie od pierwszej tu (11t), bo przez miesiac waga stala.
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt
![]() Niepozorna, jak ten lekarz sie nazywa? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt!
![]() ewusia super ciuszki ![]() med śliczny kombinezon ![]() Odnośnie Cezary czy mi się podoba czy nie - trudno powiedzieć, po prostu mi się źle kojarzy, więc u nas akurat by nie przeszło to imię
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie wiemy na stowe ale na razie stanelo na imieniu Olaf
jako jedyne podoba sie I mnie I mezowi ![]() No I pasuje Mela I Olaf ![]() Mi sie podobaja jeszcze Feliks, Aleks I Marcel ale tz kreci nosem na kazde
|
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie żadnej z was się nie będzie podobać, ale nasz Mały ma wybrane imię: Kolin
Mojej mamie i siostrom się bardzo podoba a inni dziwnie na mnie patrzą jak się pytają albo nie komentują ![]() Ważne że dla mnie i dla męża się podoba
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa I jeszcze odnosnie jednego.
Ja po porodzie dostalam niezly opierdal od poloznej jak przyszla do domu a ja bylam ubrana w legginsy... od razu kazala mi sie przebrac w spodniczke, bawelniane majty I WIETRZYĆ krocze Jakby mnie zobaczyla w za malych jeansach to by chyba na zawal padla wiec dla mnie sredni pomysl
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
U nas gdyby był chłopczyk to prawdopodobnie byłby tak jak u Dotki - Witold
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, a Twoja córa jest Mela, czy Melania?
![]() Lune, no mnie się nie podoba, dla mnie to coś w stylu Brajan, tzn. zagraniczne, a pisane fonetycznie Jeszcze z polskim nazwiskiem tym bardziej
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka a kiedy masz sobie zrobić powtórkę wyników? No i jak z tym Twoim zapaleniem? Poprawiło się coś od rana?
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bliżej końca ciąży na pewno kwasy powtórzymy Z okiem lepiej, tzn. czuję tam coś, ale kropię cały dzień Floxalem od 5:00 rano i się to przynajmniej nie rozwija. Gin powiedział, że jak najbardziej mogę kropić tym. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Spoko, pewnie znajac szczescie Wam się trafi druga córa, a nam syn Lune, spoko, tylko 'inaczej niż wszyscy' niestety często oznacza problemy w szkole i wśród rówieśników, trzeba o tym pamiętać. Jest sporo imion mniej popularnych od Jakuba, czy Julki, a jednak nie aż tak wymyślnych, więc 'inaczej niż wszyscy', nie oznacza od razu wymyślnego imienia. My też nie chcieliśmy kolejnego Kuby. Ale Witka drugiego nie znam, mało popularne imię teraz, ale dobrze brzmi z naszym polskim nazwiskiem Ale to każdego rodzica decyzja |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dobrze, że chociaż możesz spokojnie jakiś lek na to stosować
a wyniki mam nadzieje, że już będę dobre cały czas.---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- no nigdy nic nie wiadomo też będzie fajnie
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie na oko wydają się takie w sam raz - 62, max 68 już nie pamiętam
Cytat:
![]() Dotka90 cieszę się, że wszystko okej! ![]() niepozorna gratuluję fajnej wizyty
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr Lech Dudarewicz
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
U nas córa też będzie miała drugie imię po mnie, a gdyby był synek to by miał po mężu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

️

mysle, ze nie bedzie problemu. A to, ze zazdrosny, noooo coz, czasami cos se ubzdura a pozniej w te bzdury wierzy
jako jedyne podoba sie I mnie I mezowi