|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
kochana daj znać co i jak! może Kubuś jednak jeszcze troszkę posiedzi Pasztetnik - gratki, a jednak się obrócił
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-09-05 o 05:31 |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath no jasne ze wysylaj numer. Jak nie teraz to na przyszlosc. Szybciej niz Ty na pewno nie urodze
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
mala też bezsenność się włącza?
|
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś wyjątkowo juz nie usne ale to tylko dlatego ze musze wstać o 8 i nie chce mi się juz drzemać
Kurcze ciekawe co tam u Oliath naszej biednej kobietki... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie marzył starszy brat i druga cora ale jak juz dowiedzialam sie ze dziewucha to bylam przeszczesliwa
i wiedzialam ze ma byc druga corka Cytat:
Cytat:
a znam znam Julisia tulisia Tyle ze nie Juliana a Juliusza Julian kojarzy mi sie z królem Julianem z bajki hehe a Juliusz z cezarem ![]() Cytat:
Oliath , to Ty jeszcze nie gotowa? Mam nadzieje, ze spisz a nie krzyczysz na porodówce ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Ja w nocy mialam dziwny ból brzucha jak sie przekręcalam na boki ale raczej to nie skurcze ja wogole nie wiem czy mam skurcze jak to czuc
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath mam nadzieję, że jeszcze w dwupaku? Albo już tulisz swojego Kubulka :serduszka:
---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Mi dokładnie tak samo
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Matko cala noc mi sie snilo, ze Oliath urodzila ! Szybko i bezbolesie. Oliath odzywaj sie
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Oliath mam nadzieje że wszystko w porządku.
Ja też kurna tej torby jeszczce nie spakowalam, głupia ja;/ Ale mi się fantastycznie spało, gdyby nie ta zgaga na początku to wogóle byłaby rewelka. Wczoraj przed cwieczeniami na których byłam dwie młode mamuśki mówiły żeby na początku co 2 godz karmić dzieciaczka, w celu pobudzenia laktacji. A że w szpitalach których one rodziły nikt (połozne) nie szczególnie w tym pomagały. Jedna powiedziala do tej pierworódki a co pani nie wie jak się dziecko przystawia? Głupie baby. Malinova druga dziewczyna za to mówiła że poprzednią dwójkę w Niemczech rodziła i było lepiej. I chyba położna może przychodzić przez 6tyg, kiedy wezwiesz?!
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath normalnie czytam i juz z przerażeniem, że zaraz przeczytam o pierwsze rozkapletowanej u nas ale dobrze, że jeszcze nie:-* trzymaj się Kochanie, a ty malutki Kubusia słuchaj cioci wizazowej i siedź w brzuszku ile wlezie
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
dwupak jeszcze
![]() zobaczymy, co będzie jak pochodzę, spalam spokojnie odpukać
|
#3971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko takie kochane w ostatnich dniach wstało dziś o 7 lewą nogą. Będę zagryzać
A mnie napiernicza podbrzusze, krzyż boli jak cholera i jest mi niedobrze. Jak ja dotrwam do 15 kiedy Tż z pracy wraca to nie mam pojęcia ![]() Cytat:
E to rzut beretem. Jak się na forum uchowamy to kto wie czy się na wiosnę nie spotkamy ![]() Cytat:
![]() Coś czuję, że to kwestia najbliższych dni ![]() Gdzie foty? ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Właśnie sobie przypomniałam soboty sprzed kilku lat - bez konieczności robienia czegokolwiek i liczenia się z kimkolwiek, więc ogłoszenie parafialne: Sprzedam TANIO uroczego, dobrze odżywionego, niebieskookiego 4-latka i niemal donoszoną dziewuszkę w brzuchu. Za zabranie w pakiecie wysokiego niebieskookiego szatyna dopłacę
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oliath i co??? Ani nie piszesz tu, ani numeru mi nie wysłałaś. Daj nam znać
Oj Malinka Ty chyba omijasz moje posty, bo ja już od dłuższego czasu na bezsenność cierpię Cytat:
Uwilbiam króla Juliana i Mortha![]() Cytat:
U mnie w szpitalu tez takie pi.dy na noworodkowym wredne i to samo usłyszła nie jedna dziewczyn "CO z Pani za matka jak nie umie Pani dziecka nakarmić?" i tym podobne głupie teksty. JA mam nadzieję, że zostanę na salach gdzie się rodzi dzięki mojej szkole rodzenia i wtedy położne się opiekują a One są bardzo pomocne. Oby się udało do izolatki z łazienką najlepiej albo do dwójki z łazienką
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3974 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój TŻ też jak Twój przebąkuje że kiedy będę chciała 2, niby w żartach. Jednak ja tak dobrze znoszę to ciąże, że już mi się po mału przestawiało z tylko jedno -> na zobaczymy jak będzie po porodzie, a może będę chciała 2 bo się sprawdzę w roli matki ? Na pewno nie wcześniej niż za 1,5-2 lata bo tyle przerwy minimum zalecają, a z drugiej nie później, to też już stara jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Zrobił mi się jeden w 6-7 miesiącu i teraz się pojawia i znika w zależności od humoru ![]() Oliath melduj się tu w tej chwili EDIT : Intuicja nadal działa ![]() Mala jak ten podkład ? Nadaje się ? Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-05 o 08:40 |
||||
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cudniaśne są![]() Taaaa i ile byś bez nich przeżyła? 2 dni góra i byś chciała zwrot "towaru"![]() Jak sie fajnie czuje
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
Oliath uhuhu juz myślalam ze dziś napiszesz ze juz po
Ja skurczy nie mam, brzuch mi się nie napina, czasami tylko muli jak na okres. Pewnie u mnie do 40tc nic nie będzie jak z Michałem, no ale na szczęście w 40 zrobia cc a nie jak wtedy ze aż chodziłam do 42tc :/
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba muszę przyśpieszyć z pakowaniem się i kompletowaniem wyprawki ; p Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- aaaa mała mnie też czasami tak kłuje w kroczu, ale 4 dni temu miałam wizytę i nic nie było, chociaż mały ponoć mi może tam gdzieś naciskać, bo ma dosyć energiczne ruchy jak stwierdził gin i że mogę czuć dyskomfort, ale tym się nie martwić, bo to dobrze, że dziecko ruchliwe |
|||
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosz, ja chcę doczekać choć do wtorku - wizyta, albo najlepiej do środy nawet albo kiedy tam wynik GBS dostanę, potem już mi wszystko jedno ![]() Laski, macie HIV/WR zrobione? Co jeszcze robicie do szpitala? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- EMYLKA mi gin VENORUTON w tabsach przepisywał ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ja mam takie odczucia co wieczór ostatnio
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to na recepte tak? to musze mojego poprosić o coś 22.09 |
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to śmichy-chichy, ale ja byłam naprawdę wczoraj pewna, że to meta
wykąpałam się, grażynę wycackałam, umyłam włosy i splotłam w warkocz, żeby było wygodniej, pomyłam gary z wieczora o 2 w nocy, naszykowałam dowód i skierowanie, no pełna mobilizacja jedno mi tylko nie grało, że te skurcze od razu tak często - ale zakładam gdzieś w głowie, że tym razem może tak się zacząć z nagła . Nawet byłam dość zadowolona, że to weekend. Ale i tak zaklinałam, żeby się rozlazło po kościach jeszcze na moment chociaż
|
#3982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że się działo od wczoraj...dobrze, ze dopiero przeczytałam bo bym się stresowała :P Ale niech może jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, niestety w dalszym ciągu melduje się z patologii ciąży i jak na razie nie zapowiada się żebym szybko stąd wyszła...
Przepływy trochę mi się poprawiły bo dostaje jakieś leki ( nie pamiętam dokładnej nazwy) ale niestety na dzisiejszym usg okazało się że mam za mało wód. Na razie mam leżeć plackiem i dużo pić jak dalej będzie ubywac to będą mi robić cesarke..Powiem szczerze że trochę mnie to zmartwilo bo nastawialam się że urodze w terminie i sn.No ale co zrobić, najważniejsze żeby z małym było wszystko ok.
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym kłuciem to ja wcześniej też tak miałam, że czasem zakłuło aż taki prądzik szedł przez grażkę, ale teraz mam często jak siadam. Nie wiem uczucie takie jakby mała mi główką się wciskała. COś takiego:/ Tak myślisz, ale jakby Ci ich zabrali to byś się zabeczała nie mam żadnego priva Cytat:
i koło 6 padam jeszcze na godzinkę np ![]() Tosia kostki JEdna moja oczywiście motylki, a druga dla Nelci tej c się urodziła niecałe 2 tygodnie temu![]() kostki1.jpg kostki2.jpg
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego ja mam taki wielki bebech bo żłopię jak kaczka tą wodę W sumie na 3 USG mówił gin, że bardzo dużo mam wód, ale w normie
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty kochana teraz tak na serio - leżysz i pachniesz - daj Kubuełkowi posiedzieć jeszcze z tydzień w brzuchu, żeby ten 37t skończyć Libra trzymaj się ! Jesteś pod opieką i to najważniejsze, trzymam kciuki coby Tymon mógł posiedzieć w Twoim brzuszku jak najdłużej
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, może wywołają ci poród? moja koleżanka miała mało wód i jej wywoływali co by sn rodziła |
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Twoje dziewczyny też dają czadu z buntami?
![]() Młodemu dzisiaj nic nie pasuje. Najlepiej jakby dostał pakę słodyczy, jakieś gry do grania, a ja powinnam mu cały czas usługiwać na każde zawołanie Cytat:
za Was mocne. Mały mógłby jeszcze z tydzień dwa posiedzieć sobie spokojnie w środku. Ale najważniejsze, że o Was dbają.Cytat:
![]() A Tżta poprosiłam wczoraj wieczorem o dwie drobne rzeczy, żeby zrobił i oczywiście mimo powtórzenia prośby i dwukrotnego potwierdzenia, że to zrobi, zapomniał/olał/whatever ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- mala a kostki fajniutkie
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala super te kostki :P Libra wielkie kciuki za was ja też mam niedużo wód ale jeszcze nic nie mówili ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

może Kubuś jednak jeszcze troszkę posiedzi

i tym podobne głupie teksty. JA mam nadzieję, że zostanę na salach gdzie się rodzi dzięki mojej szkole rodzenia i wtedy położne się opiekują a One są bardzo pomocne. Oby się udało do izolatki z łazienką najlepiej albo do dwójki z łazienką
Na pewno nie wcześniej niż za 1,5-2 lata bo tyle przerwy minimum zalecają, a z drugiej nie później, to też już stara jestem