![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Jako, że na forum 30+ inne tematy są poruszane, to zakładam wątek tu by móc znaleźć więcej staraczek 30+. Zawsze wsparcie w wspólnym dążeniu do tego samego celu jest mocno pomocne.
Lista wątkowych staraczek *misia* wiek 31 starania od 08/2015 KarolinaK wiek 34 starania od 06/2015 Misiak17 wiek 32 starania od 01/2016 Awgusta starania od 07/2015 Solvency wiek 34 starania od 08/2015 Flofferek starania od 11/2015 Midusia86 wiek 30 starania od 04/2014 Słodkaa wiek 29 starania od Agrafka85 wiek 30 starania od 10/2015 _małaMi_ wiek 30 starania od 10/2015 Karoloo wiek starania od 10/2015 Lista wątkowych przyszłych mamuś No-doubt termin porodu 22/05/2016
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-11-05 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Jestes Misia Wielka!
Super ze założyłaś watek! No wiec ja rowniez dołączam. W temacie jestem zupełnie nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Karola będziemy już mogły tu plotkować oficjalnie, a miejmy nadzieję, że ktoś jeszcze do nas dołączy i się podzieli swoimi doświadczeniami.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ciezko mi było zacząć o tym mowić. Ale mysle ze ułatwi mi to sprawę jesli watek sie rozwinie. My oficjalnie staramy sie od okolo 3 mieśiecy. W sumie to o tym nawet jawnie nie rozmawiamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My staramy się teraz pierwszy cykl, po prawie 8 latach brania tabsów. Dziś mam dokładnie 21 dc. a rano mi Tż powiedział, ze ma wrażenie, że już tak długo się staramy ![]() ![]() ![]() A Ty robisz jakieś obserwacje cyklu czy działacie "na żywioł"?
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest aktualnie 6 dc ![]() ![]() ![]() Staram sie raczej kontrolować sytuacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja właściwie nic nie wiem o moich cyklach ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez mam konto na ovufriend ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O widzisz o tych 4 godzinach nie przerwanego snu nie wiedzialam. Wiedziałam tylko o tym by było to o tej samej mniej więcej porze i przed wstaniem z łóżka. W sumie ja często w nocy wstaje siku
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak długo po tabletkach trzeba czekac zeby cykl sie ustabilizował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dot.: O dzieciaczki się staramcy, choć już "po 30" mamy...
Cześć w jakim wieku jesteście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramcy, choć już "po 30" mamy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio miałam zmienione tabletki i dwa ostatnie miesiące ich brania to były jakieś nowe tabletki co nie bierze się 21 dni tylko 28 i non stop, ale po nich mi całkiem organizm zwariował. Ja niedługo będę mieć 32 lata. Bardzo mi przykro z powodu Twoich aniołków ![]() Kurcze coś się nabawiłam jakiejś infekcji dowcipnej, na biegu wczoraj poszłam do apteki po jakieś globulki by sobie radzić i załagodzić objawy. Zauważyłam u siebie objawy psychozy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A planujesz testować czy nie? Ja powinnam niedługo zacząć ovu ale Tz i tak wyjeżdża wiec... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Karola a kiedy TŻ wyjeżdża? Nie uda Wam sie jeszcze przed wyjazdem na owu załapać? Globulki dopiero użyłam jednej więc dużej jeszcze różnicy nie widzę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, będę za Was mocno trzymała kciuki!
![]() Ja skończyłam w tym roku 34 lata i jestem obecnie w 15-tym tygodniu mojej pierwszej ciąży ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciąży gratuluję ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie, jeszcze nie czuję, tylko takie delikatne smyranie, jakby motylki w brzuchu ale pabi doktor mi powiedziała, ze to raczej jelita
![]() Czuję się bardzo dobrze, dziękuję ![]() Zaraz wszystkie będziecie w ciąży! Ja tez pamiętam, ze w tym szczęśliwym cyklu założyłam konto na Ovufriend ![]()
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do testów to u mnie widze jedynie test na 4 dni przed spodziewana miesiączka. Inaczej nie wykryje. Nawet pytałam w aptece bo pamiętałam ze w Polsce sa takie po 6 dniach ale powiedziano mi ze tutaj takich nie ma... Misia ja bym testowała ![]() Cytat:
Wow gratulacje! Pewnie jestes bardzo szczesliwa ![]() Super ze dołączyłas ![]() Cytat:
A moge zapytać jak długo sie staraliście??? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-09-07 o 13:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A miałam zapytać Ty stosujesz jakieś witaminy czy jakieś inne wspomagacze ?
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-09-07 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Karolina, staraliśmy się 5-6 cykli, także trochę to trwało ale nigdy jakoś szczególnie się nie spinalismy
![]() ![]() Test zrobiłam dopiero w dzień spodziewanej @, i ta druga kreska była tak blada, że pobieglam do męża nie cała w skowronkach tylko z pytaniem: czy ja mam przywidzenia. Także jeżeli test Wam nie wyjdzie przed dniem @ to ja bym się nie zrażała. Będę zaglądać i kibicować jeżeli pozwolicie ![]()
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łykam jedynie kwas foliowy a witamin żadnych nie biore ![]() I taraz jak czytam co na napisałam to wydaje mi sie ze popadam paranoje ![]() Nie żebym sie jakos specjalnie nakręcała na razie jeszcze ![]() Cytat:
![]() No wlasnie nie wiem czy przytulać sie codziennie czy co dwa dni? Wiecie co w internecie to sa takie rożne informacje ze w ogóle nie wiem w co wierzyć. Msia a obserwujesz szyjkę??? Jak w ogóle wypełniasz ten wykres na ovufriend? Robisz jakis obserwacje śluzu? Jak ja mam obserwować śluz? Przecież jesli serduszkuje to kolejnego dnia nie jestem w stanie prawidłowo określić konsystencji śluzu ![]() A Tobie Kallina udało sie jakos ta tabele wypełnić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja też już po 30. Mam nadzieje że i ja niedługo tu dołączę. Narazie mamy przerwę po # i chcemy znaleźć przyczynę. I mam nadzieję ze w końcu kiedyś się uda.
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Karolina, wypelnialam tabelę ale ciężko mi to szło i.miałam totalnie rozjechany ten wykres.
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- A sluzu totalnie nie umiałam określić. Misia, uda się!
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super ze dołączyłas! A kiedy możecie zaczynać??? Moge zapytać w którym miesiącu poroniłas? Jesli nie chce rozmawiać o tym to rozumiem. Sama nie wiem co mnie czeka a wiec tym bardziej nie wiem jak czułabym sie rozmawiając na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Ja dzis nasikalam an patyczek ale wyszło puste kuleczko a na bieliźnie zauważyłam Delikatne plamienie. Śluz mam raczej wodnisty wiec podejrzewam ze dni płodne mi sie rozpoczynają ale wg ovufriend to jeszcze nie czas ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-09-07 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Tak, mierzylam ale pod pachą i o różnych porach dnia, więc to za bardzo sensu nie miało.
Paski ovu to mi pokazywały różne cuda np caly czas owulacje a wtedy kiedy rzeczywiście była, to nie pokazały nic, więc ja osobiście pasków nie polecam. A Wy długo już się staracie Dziewczyny?
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() A pomyśleć, że wydawało mi się kiedyś, że zajść w ciążę to nie problem - wystarczy chcieć.... O słodka naiwności....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Moj lekarz powiedział, ze ok. 85% par zachodzi w ciążę w ciagu roku od rozpoczęcia starań a w ciągu 1,5 roku juz chyba 97%, także uda się prawie wszystkim.
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super ze dołączyłas ![]() Dokładnie co do tego zajścia w ciąże tez zawsze myslalam ze to jest tak łatwo ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.