Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-05, 09:29   #3691
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A po co się zaręczać jak się ślubu nie planuje? Okres zaręczyn to tylko chwilowy przejściowy stan przecież

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chyba mnie nie zrozumiałaś. W wielu przypadkach wygląda to tak, że od momentu zaręczyn zaczyna się jakiś wyścig szczurów do ślubu. Jakby ten stan bycia zaręczonym, to było coś strasznego, trzeba jak najszybciej brać już ślub. Tego nie rozumiem.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez amelj Pokaż wiadomość
To chyba zależy od tego gdzie się planuje ślub, bo w niektórych miastach są takie kolejki, że nawet jak ślub planuje się na powiedzmy rok/dwa lata po zaręczynach to trzeba już termin klepać
Oj masz rację z tymi terminami. Moja koleżanka z Ogólniaka zaręczyła się wlaśnie w liceum już. Na salę czekali prawie 5lat narzeczeństwem byli jakos prawie 8lat. Spotkałam znajomą, która im świadkowała, to byłam w cieżkim szoku.

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-09-05 o 09:30
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:30   #3692
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenulka16 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam hejterki �� Długo podczytuję i przyszła pora coś skrobnąć
Karolina i Darek to fajna para, życzę im szczęścia, ale uważam, że za szybko na takie deklaracje. I pytanie, kiedy Karolina zacznie projekt ślub, dieta, siłka te sprawy, bo czy zacznie to oczywiste
A to niby czemu? Jest jakiś okres ważności ile związek musi przetrwać żeby dwoje ludzi mogło się zaręczyć? Przecież to indywidualna sprawa. Karo i DG są chyba ponad 2 lata razem (tak mi się wydaje), mieszkają razem, są szczęśliwi, myślę że znają się na tyle żeby podjąć taką decyzję
Cytat:
A po co się zaręczać jak się ślubu nie planuje? Okres zaręczyn to tylko chwilowy przejściowy stan przecież

Są różne przypadki, mam znajomych, którzy są narzeczeństwem a wcale małżeństwa nie planują i nie planowali jak się zaręczali
Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Chyba mnie nie zrozumiałaś. W wielu przypadkach wygląda to tak, że od momentu zaręczyn zaczyna się jakiś wyścig szczurów do ślubu. Jakby ten stan bycia zaręczonym, to było coś strasznego, trzeba jak najszybciej brać już ślub. Tego nie rozumiem.
A mnie właśnie chyba ten okres narzeczeństwa wydaje się być najlepszy

Swoją drogą przed chwilą zobaczyłam informację na facebooku i nie wiem czemu, ucieszyłam się jakby chodziło o jakichś moich znajomych I jednocześnie zdziwiłam bo wydawało mi się, że Karolina nie jest jakoś chętna na ślub, najwyraźniej się dobrze kamuflowała Dużo szczęścia i miłości im życzę, fajną są parą

Edytowane przez minthema
Czas edycji: 2015-09-05 o 09:38
minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:33   #3693
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość

Ja kiedyś mówiłam, że jedyne na co mnie stać, to na bycie wieczną narzeczoną
Stary 2015-09-05, 09:34   #3694
bubus900
Zakorzenienie

Za szybko na takie deklaracje? No bez jaj. Będąc dwa lata razem, mieszkając razem można poznać się, że dobrze, to mało powiedziane.
Moja koleżanka zaręczyła sie ostatnio po dwóch miesiacach znajomosci. To jest szybko :P
Stary 2015-09-05, 09:37   #3695
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Oj masz rację z tymi terminami. Moja koleżanka z Ogólniaka zaręczyła się wlaśnie w liceum już. Na salę czekali prawie 5lat narzeczeństwem byli jakos prawie 8lat. Spotkałam znajomą, która im świadkowała, to byłam w cieżkim szoku.
Niemniej to mnie jednak trochę dziwi, zaręczać się nie będąc w stabilizacji finansowej. No chyba, że partner był starszy i chciał utrzymywać przyszłą żonę dopóki nie znajdzie pracy itp. Jakoś nie wyobrażam sobie być zaręczoną i mieszkać z rodzicami, jakoś, nie wiem

Stary 2015-09-05, 09:50   #3696
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Niemniej to mnie jednak trochę dziwi, zaręczać się nie będąc w stabilizacji finansowej. No chyba, że partner był starszy i chciał utrzymywać przyszłą żonę dopóki nie znajdzie pracy itp. Jakoś nie wyobrażam sobie być zaręczoną i mieszkać z rodzicami, jakoś, nie wiem
Starszy był i już pracował. Kumpela dokończyła liceum i się wyprowadzili razem do innego miasta.
Ale przyznam, że wszyscy się śmiali, że gdzie to się zaręczać teraz itd. Ona mówiła, że oświadczył się, to powiedziała tak, nawet jeśli ślub mialby być za 10lat. Dużo się nie pomyliła.

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-09-05 o 09:52
Stary 2015-09-05, 09:53   #3697
magda_lena111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzenulka16 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam hejterki 😘 Długo podczytuję i przyszła pora coś skrobnąć
Karolina i Darek to fajna para, życzę im szczęścia, ale uważam, że za szybko na takie deklaracje. I pytanie, kiedy Karolina zacznie projekt ślub, dieta, siłka te sprawy, bo czy zacznie to oczywiste
Coś czuje że się zacznie i to pewnie niebawem chyba, że chodziło o zmianę statusu na "Narzeczony- narzeczona "
Szczęścia im życzę
magda_lena111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:56   #3698
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że im chodziło o jakieś próbki czy coś. I z tym akurat się zgadzam. No bo nie wierzę, że uważają, że powinny dostawać jakieś pełnowymiarowe produkty jak paletka ze Sleeka czy pędzle
No mam nadzieję, że masz rację
Cytat:
Napisane przez fenomeno2000 Pokaż wiadomość
No ludzie to naprawdę nie myślą czy może te upały na nich tak podziałały Widomo, że vlogerki czy blogerki dostają od sklepów czy producentów różne rzeczy żeby zrecenzowały albo przynajmniej pokazały. Zaczyna panować minimalizm, kończy się era posiadania tony kosmetyków, przynajmniej tak twierdzą na YT To sklepy się ratują jak mogą, jesli już ktoś się zgodzi, żeby mu wysłali wybrane przez niego kosmetyki to dorzucają jeszcze inne żeby widzowie czy czytelnicy zobaczyli więcej produktów jakie dany sklep oferuje...no jak dziewczyny by miały tylko zakupione przez siebie rzeczy pokazywać to by nie było tak kolorowo, pokazałyby jeden odcień np. pomadki i koniec. A tak jak dostaną to można obczaić wiecej.
Doncia wyraźnie mówiła, że wybierała kosmetyki bo jej sklep zaproponował, nie była klientką kupującą i że jej dodatkowo inne rzeczy jeszcze do paczki wrzucili a ludzie od razu, że to gratisy do zakupówliz:
Może to jakieś małolaty pisały, nie wiem. ..
Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
A czy juz wiecie, że DG oświadczył się Karolinie?

phone
Wow! Nie spodziewałam się. Szczerze mówiąc przypuszczałam, że prędzej czy później się rozstaną, nawet nie wiem czemu. Ale skoro tak to fajnie, gratulacje. Ciekawa jestem jak to się potoczy dalej, czy będzie właśnie jakaś seria ślubna
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:58   #3699
magda_lena111
Rozeznanie

Poza tym spodziewałam się tego po Darku - widać, że ma uczciwe uczucia co do Karoliny i zaręczyny oraz ślub są w jego stylu. Z kolei Karolina zawsze odgrywała rolę samotnej i która kocha samotność... Jak zostali parą z DG to mnie zaskoczyli... te plany o ślubie to tym bardziej
Chyba Karolina się zmieniła...
Stary 2015-09-05, 09:59   #3700
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Są różne przypadki, mam znajomych, którzy są narzeczeństwem a wcale małżeństwa nie planują i nie planowali jak się zaręczali

Znam takich, zaręczeni z 6 lat i nadal nie zdecydowali się na ślub. Nie zawsze zaręczyny = przygotowania do ślubu. To, że Darek się oświadczył, a Karolina przyjęła oświadczyny, jeszcze nie musi oznaczać, że już teraz/zaraz zaczną planować ślub.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:04   #3701
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Dzięki!

Laski, czy któraś z Was stosuje olejki Evree? Miałam Magic Rose, jestem bardzo zadowolona i zastanawiam się, który jeszcze z serii jest wart uwagi. Macie jakieś doświadczenia?

Piszę.

Edytowane przez szatanica1989
Czas edycji: 2015-09-05 o 10:06
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:10   #3702
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

Znam takich, zaręczeni z 6 lat i nadal nie zdecydowali się na ślub. Nie zawsze zaręczyny = przygotowania do ślubu. To, że Darek się oświadczył, a Karolina przyjęła oświadczyny, jeszcze nie musi oznaczać, że już teraz/zaraz zaczną planować ślub.
No jasne, że nie musi być od razu, ale przecież w zaręczynach chodzi o to "czy zostaniesz moją żoną?" XD i tak jak już ktoś pisał jest to stan przejściowy. No i skoro facet się oświadcza to znaczy, że właśnie chce tego ślubu, a nie tylko tyle, że chce mieć narzeczoną
Stary 2015-09-05, 10:12   #3703
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:

Swoją drogą przed chwilą zobaczyłam informację na facebooku i nie wiem czemu, ucieszyłam się jakby chodziło o jakichś moich znajomych I jednocześnie zdziwiłam bo wydawało mi się, że Karolina nie jest jakoś chętna na ślub, najwyraźniej się dobrze kamuflowała Dużo szczęścia i miłości im życzę, fajną są parą
Takie, za którymi ciągnie się na kilometr zapaszek pt."Pragnę męża, ślubu pożądam" , takich to ja się boję. I ich zdobycze też się bać powinny. Może dziewczynie obca była romantyczna idea "chcę ślubu", ale poczuła ją pod wpływem uczucia do tej właściwej osoby. To raczej dobrze świadczyłoby o ich związku i o Karolinie samej.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:12   #3704
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Doncia i paczka z cocolity
https://www.youtube.com/watch?v=2nPl70fPcIY
Od 6;40 genialne
Super jej wyszedł ten film
Cytat:
Napisane przez fenomeno2000 Pokaż wiadomość
Przedłużka do kluczy w Korsie nie jest wcale taka długa, jak pierwszy raz próbowałam otworzyć drzwi kluczem na tej właśnie przedłużce to i tak z całą torebką się do góry szarpałam bo na górny zamek zamykałam drzwi i wyglądało to śmiesznie, sama się uśmiałam z siebie nie mówiąc już o sąsiadce, która całą akcję widziała, także jeśli chcesz kupić ze względu na taką przedłużkę Korsa to nie polecam zamykać drzwi na górny zamek tylko ten na wysokości klamki
Ja się ostatnio zakochałam w torebce od Pauliny Schaedel, nie jest ze skóry, jest mała i wygodna na co dzień, lekka i nie bije logiem po oczach, ma blaszkę z nazwą ale to jakoś tak wygląda normalnie, model Mimi czarna z frędzlem, przewieszana przez ramię..
Kors poszedł w odstawkę, zmęczyło mnie jego targanie na przedramieniu, kilka lat służył i wciaż wygląda jak nowy i jako torba biurowa jeszcze pewnie posłuży ale teraz nie mogę na niego patrzeć

Może o torebkach na szaro ? A co do Pauliny Schaedel, to jedna z Wizażanek wstawiła rozmowę, w której była bardzo chamska - już kilka razy słyszałam, że obsługa tam kuleje :/

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tak niepotrzebnie zważywszy na najazdy na każdą polską Youtuberkę, która ośmieli się przyznać, że ma jakąkolwiek droższą torebkę
Do tego te komentarze, że nie wydałabym na torebkę więcej niż...fajnie, ale kogo to obchodzi, w końcu to recenzja konkretnej torebki

Tak, fajna recenzja. Choroba na MK mi przeszła po tym jak poznałam włoskie marki takie jak chociażby Furla

jaki masz model Furli? Też ostatnio choruję, zastanawiam się jakiej są jakości. Chciałabym Candy mini lub micro, ewentualnie bon bon.

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że im chodziło o jakieś próbki czy coś. I z tym akurat się zgadzam. No bo nie wierzę, że uważają, że powinny dostawać jakieś pełnowymiarowe produkty jak paletka ze Sleeka czy pędzle

nie no, bez przesady - też wywnioskowałam, że raczej chodzi o gratisy typu pilniczek/ewentualnie jakiś pojedynczy cień, konturówka - cos taniego. Rozumiem dziewczyny, które pisały, że zamawialy kosmetyków za 100/200/300 zł i nic nie dostały. No kufa, krówka to nie gratis - to miły dodatek kiedy zamówiłam jeden pędzel z Minti, no ale przy większym zamówieniu fajnie byłoby dostać coś więcej (nawet rabat/mały bon na kolejne zakupy), firmy wiele to nie kosztuje

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Chorowałam na Korsa dopóki jakaś vlogerka nie pokazała, że z pozoru sztywna forma tych torebek jest miękka i się zapada jeśli nie wypchamy po brzegi. : <
To Nissiax, ale ona wybrała raz, że średni model, a dwa z najtańszej skóry.
Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość

Poproszę link.

To na priw Ci podam link do sprzedawcy.

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

jaki model? Zadowolona jesteś?

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Obawiam się, że może być tak jak u Boogie "Ślub roku"
A poza tym ten ślub będzie "zupełnie inny" -> fotobudka z wąsami, cupcake'i zamiast ciast i reszta modnych teraz rzeczy, które wszystkich wydają się takie "inne"...

Cytat:

Pozdro, jestem zaręczona już 5 lat I nie z braku terminów w USC
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:16   #3705
bubus900
Zakorzenienie

To czekamyy na Szusz jeszcze :P
Stary 2015-09-05, 10:18   #3706
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_lena111 Pokaż wiadomość
Poza tym spodziewałam się tego po Darku - widać, że ma uczciwe uczucia co do Karoliny i zaręczyny oraz ślub są w jego stylu. Z kolei Karolina zawsze odgrywała rolę samotnej i która kocha samotność... Jak zostali parą z DG to mnie zaskoczyli... te plany o ślubie to tym bardziej
Chyba Karolina się zmieniła...
W sensie: singielki "rolę odgrywała"?
Z której strony Karolina Królowa Życia Mediakraft wygląda na samotniczkę?
Stary 2015-09-05, 10:20   #3707
magda_lena111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
To czekamyy na Szusz jeszcze :P
ja tam myślałam, że Szusz się zaręczyła w Walentynki - co Tomek jej rano przyniósł Tiffaniego... ale po czasie stwierdzam, że chyba to nie były zaręczyny...

W ogóle Szusz się bardzo maskuje pod tym względem... i wątpie , że nam to oznajmi

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
W sensie: singielki "rolę odgrywała"?
Z której strony Karolina Królowa Życia Mediakraft wygląda na samotniczkę?
kiedyś w jakimś filmiku Tagowym opowiadała o sobie i tam mówiła, że lubi samotność w sensie lubi żyć sama... ale to mówiła, jeszcze zanim była w Mediakrafcie
Stary 2015-09-05, 10:25   #3708
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
No jasne, że nie musi być od razu, ale przecież w zaręczynach chodzi o to "czy zostaniesz moją żoną?" XD i tak jak już ktoś pisał jest to stan przejściowy. No i skoro facet się oświadcza to znaczy, że właśnie chce tego ślubu, a nie tylko tyle, że chce mieć narzeczoną
Życie pokazuje coś innego. Może niektórzy właśnie chcą mieć po prostu narzeczoną, a nie dziewczynę? Albo zaręczyli się dla świętego spokoju, bo kobieta naciskała na pierścionek, a tak naprawdę wcale ślubu nie chcą? Niestety znam i takie przypadki.
Stan przejściowy może trwać rok, ale i pięć, i dziesięć lat.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:27   #3709
Nusiolek
Zadomowienie

Hm, najbardziej mnie dziwią komentarze pod zdjęciem typu "mi się udało w maju". Ale co się udało? Złapać faceta, dostać pierścionek?

A Karolinie i Darkowi jak najbardziej życzę szczęścia I czekam na to, zapewne bardzo medialne, wydarzenie
Stary 2015-09-05, 10:31   #3710
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Życie pokazuje coś innego. Może niektórzy właśnie chcą mieć po prostu narzeczoną, a nie dziewczynę? Albo zaręczyli się dla świętego spokoju, bo kobieta naciskała na pierścionek, a tak naprawdę wcale ślubu nie chcą? Niestety znam i takie przypadki.
Stan przejściowy może trwać rok, ale i pięć, i dziesięć lat.
Ja wiem, że tak się zdarza, ale to nie zmienia faktu, że o to tak naprawdę od zawsze w zaręczynach chodziło. Jeśli ktoś jakoś inaczej to traktuje, to ok, jego prawo
A co do pogrubionego to nie rozumiem... też niestety znam takie przypadki no i pojąć nie mogę :/
Stary 2015-09-05, 10:33   #3711
Nusiolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
Ja wiem, że tak się zdarza, ale to nie zmienia faktu, że o to tak naprawdę od zawsze w zaręczynach chodziło. Jeśli ktoś jakoś inaczej to traktuje, to ok, jego prawo
A co do pogrubionego to nie rozumiem... też niestety znam takie przypadki no i pojąć nie mogę :/
Bo wiesz, facet który dał pierścionek to facet zaklepany Jeszcze nie na amen ale już można oficjalnie mówić, że "mój" Może komuś daje to poczucie większego bezpieczeństwa w związku?
Stary 2015-09-05, 10:34   #3712
magda_lena111
Rozeznanie

https://www.youtube.com/watch?v=nWIB2roUv-s
Vlog u Szuszy - 4 min rozkminy o pogodzie, reszta to listy od widzów, śniadanie ...
Stary 2015-09-05, 10:37   #3713
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nusiolek Pokaż wiadomość
Hm, najbardziej mnie dziwią komentarze pod zdjęciem typu "mi się udało w maju". Ale co się udało? Złapać faceta, dostać pierścionek?

A Karolinie i Darkowi jak najbardziej życzę szczęścia I czekam na to, zapewne bardzo medialne, wydarzenie
Hahaha to samo pomyślałam...
"Mi się udało zmusić faceta do podarowania pierścionka zaręczynowego? "
ale też nie znoszę komentarzy "nareszcie!". Jeśli dziewczyna faktycznie miała straszne parcie i każdy o tym wie, to ok, pasuje, ale tak poza tym to mi się nie podoba... facet oświadczył się wtedy, kiedy to poczuł, a takie "nareszcie" brzmi jakby zwlekał 30 lat

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Bo wiesz, facet który dał pierścionek to facet zaklepany Jeszcze nie na amen ale już można oficjalnie mówić, że "mój" Może komuś daje to poczucie większego bezpieczeństwa w związku?
Tylko co z tego, jeśli te zaklepanie było wymuszone?
Stary 2015-09-05, 10:39   #3714
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Takie, za którymi ciągnie się na kilometr zapaszek pt."Pragnę męża, ślubu pożądam" , takich to ja się boję. I ich zdobycze też się bać powinny. Może dziewczynie obca była romantyczna idea "chcę ślubu", ale poczuła ją pod wpływem uczucia do tej właściwej osoby. To raczej dobrze świadczyłoby o ich związku i o Karolinie samej.
To jest całkiem możliwe bo mam tak samo Kompletnie nie myślałam nigdy o takich rzeczach jak wesele, oświadczyny i tak dalej.. im dłużej jestem ze swoim obecnym chłopakiem, od momentu kiedy faktycznie zapaliła mi się lampka "to jest osoba z którą chcę spędzić resztę życia" i od kiedy zaczęliśmy o takich rzeczach rozmawiać (właśnie z jego inicjatywy) jestem trochę zaniepokojona bo czasem odpływam i sobie wyobrażam. Ślub, zaręczyny, przyjęcie weselne... A zaniepokojona dlatego bo boję się, że mogłoby mi odbić jak laskom z wątków ślubnych

Stary 2015-09-05, 10:40   #3715
Nusiolek
Zadomowienie

Nie ważne jak ważne, że zaklepany! I można publicznie mówić mój narzeczony
Stary 2015-09-05, 10:42   #3716
minthema
Zakorzenienie

Cytat:

Też na to zwróciłam uwagę! Jakby otrzymanie tego magicznego pierścienia władzy należało do największych życiowych osiągnięć

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Bo wiesz, facet który dał pierścionek to facet zaklepany
No ale w sumie to ona ma pierścionek, nie on... Właściwie to ona jest zaklepana, on dopiero będzie "własnością" po ślubie

Stary 2015-09-05, 10:57   #3717
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest całkiem możliwe bo mam tak samo Kompletnie nie myślałam nigdy o takich rzeczach jak wesele, oświadczyny i tak dalej.. im dłużej jestem ze swoim obecnym chłopakiem, od momentu kiedy faktycznie zapaliła mi się lampka "to jest osoba z którą chcę spędzić resztę życia" i od kiedy zaczęliśmy o takich rzeczach rozmawiać (właśnie z jego inicjatywy) jestem trochę zaniepokojona bo czasem odpływam i sobie wyobrażam. Ślub, zaręczyny, przyjęcie weselne... A zaniepokojona dlatego bo boję się, że mogłoby mi odbić jak laskom z wątków ślubnych
Rozumiem, o co Ci chodzi. Marzenia o ślubie są mi całkiem obce, mimo to byłam zaręczona, a kiedy do rozstania doszło 3 tygodnie przed tym dniem, wcale nie było mi szkoda idei. W tych małoromantyczno-drastycznych okolicznościach nawet przez myśl mi nie przeszło, że "przecież uroczystość zaplanowana, opłacona, pierścień nibelunga mam - nie oddam ". Ślub powinno się brać z osobą, a nie z marzeniem. Ale to nic złego się cieszyć, nie bądź dla siebie taka surowa
Dziwią mnie komentarze - Karolina taka nieślubna, taka samotniczka. I bardzo fajnie, że nie latała po mieście z szaleństwem zamążpojścia wypisanym na twarzy.

Edytowane przez MostlyAhhhs
Czas edycji: 2015-09-05 o 11:00
Stary 2015-09-05, 11:27   #3718
marcia321
Zadomowienie

wow super że Karolina powiedziała "TAK" no i mam małe pytanko do was jak to jest z noszeniem teraz pierścionków zaręczonowych i obrączek ? Prawa czy lewa dłoń ? chyba już to nie ma znaczenia na której, pamiętam że fashionelka nosi na lewej obrączke i zaręczynowy. Pokolenie mojej mamy - zaręczynowy na prawej dłoni i palec środkowy
marcia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:35   #3719
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia321 Pokaż wiadomość
wow super że Karolina powiedziała "TAK" no i mam małe pytanko do was jak to jest z noszeniem teraz pierścionków zaręczonowych i obrączek ? Prawa czy lewa dłoń ? chyba już to nie ma znaczenia na której, pamiętam że fashionelka nosi na lewej obrączke i zaręczynowy. Pokolenie mojej mamy - zaręczynowy na prawej dłoni i palec środkowy
Ja pierscionek nosze na prawej na serdecznym palcu bo tak mi wygodnie. Ale u mnie wśród znajomych i w rodzinie dużo osób nosi na środkowym pierścionek a na serdecznym obrączkę
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:37   #3720
Nusiolek
Zadomowienie

Ja mam zaręczynowy na lewej, obrączkę na prawej. Nie wiem jak się powinno nosić, nigdy do tego jakoś specjalnie wagi nie przykładałam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości