![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]()
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Dziewcxyny a cosadzicie o wozkach z ekoskory?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zadomowienie
|
Co macie na myśli pisząc o porządnych spacerowkach? Jakie to są modele?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
zielony stworek
|
Cytat:
przynajmniej minimalna amortyzacja (chyba, że to ma być dla starszego dziecka 1,5 roku wzwyż to nie tak ważne) możliwość prowadzenia jedną ręką (wózek nie skręca sam) wysokie oparcie (dobrze jak ma 50cm) oparcie rozkładane na płasko (kubełkowe raczej starczają na krócej) siedzisko dobrze wyprofilowane by dziecko nie zjeżdżało ( zgadnijmy czemu producent wózka, którego fotkę wrzuciłam dorzuca pas w kroku zapinany na pałąk ![]() materiały oddychające, by się dziecko nie pociło i dobrej jakości minimalna ilość plastiku w konstrukcji wózka składanie siedziska łącznie ze stelażem na płasko i najlepiej za pomocą jednej ręki a to czy on będzie miał 3 czy 4 koła, wygląd nowoczesny czy tradycyjny to sprawa gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Kaledonia a podrzucisz jakiś konkretny model?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
zielony stworek
|
Quinny speedi i wózki Britax (widziałam,że można kupić gondolę i używać od urodzenia) , dla starszaka Baby Jogger, chwalone też Jane Muum, Peg Perego (np. booklet), Inglesina ,a z polskich to Navington Scooner (Deltim to polska firma z tradycjami w branży).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- długi podnóżek pod kątem prostym - nie ciągnący się po ziemi kosz na zakupy - porządna, duża buda, najlepiej w foliowym okienkom. W mutsy mam z siatki ![]() Ja ze swojej strony polecam Inglesine Trip. Jeździmy 5 m-cy i nie mam się absolutnie do czego przyczepić. Wprawdzie to wózek bardziej w typie parasolki niż tradycyjnej spacerówki ale bardzo solidny i wygodny dla dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdecydowałam się na wózek Baby Jogger City Mini Zip i polecam ![]() ![]()
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy ktoras miala stycznosc z polskim tako?
Ja dzis testowalam i rozwiazania w nim zastosowane stawiaja naprawde wysoko poprzeczke Tylko wizualnie srednio mi podchodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
zielony stworek
|
Co masz na myśli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Latwe wypinanie gondoli i spacerowki, duza budka, amortyzacja ktorej nie widzialam z zadnym innym, mozliwosc wpinania i gondoli i spacerowki przodem i tylem
Duza gondola, duza spacerowka. Wygodny kosz na zalupy To moje zdanie- ale chetnie poznam wypowiedzi kogos kto ma ten wozek- chodzi mi o najnowsze modele Szkoda tylko ze wizualnie troch odboega i jednak jest dosc ciezki- Ale coezar mi nie przeszkadza |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Nie zamieniłabym go na ten czołg, a te rzeczy wypunktowane aż tak ważne nie są. Gondola duża, a jak duża jest spacerówka w Tako ? W BI gondolka może i mniejsza, ale spacerówka rozkłada się na płasko,a z resztą jak Twoje dziecko będzie z niej wyrastać będzie już wiosna. Waga wózka jest ważna jeśli nie planujesz wózka nr 2 do samochodu i na wyjazdy do lekarza, urzędu itp czyli tam gdzie często wind nie ma i będziesz nosić wózek. Tako ma specyficzny design i nie każdemu się będą te wózki podobać,a w skórze w szczególności. Z ciekawości zerknęłam na ich cenę w necie i jestem w szoku zważywszy na fakt jak szybko ludzie się tych wózków po nabyciu pozbywają! Wejdź na allegro czy olx i od razu chęć zakupu przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
chodzi glownie o amorytacje i mozliwosc 'bujania'
bumbleride ma dla mnie osobiscie piekny design, ale jest troche bardziej skomplikowany mamy w moim otoczeniu cenia sobie mozliwosc spacerowki przodem np. w bumbleride np jest mozliwosc regulacji siedziska z tylu za pomoca paska i ustawiam sobie jak chce- w tako tylko 4 albo az 4 :P nie wiem nie znam sie Jestem tutaj zeby z ciekawosci zapytac po prostu ![]() tak jak mowie- waga nieporownywalnie nizsza- aha i w bumblu brakuje mi jeszcze mozliwosci odchylenia palaka ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- nie wiem tez na ile istotne jest to, buda w spacerowce i w gondoli jest wpinana- czyli jak jakis wiatr czy cos to moze zawiewac? Ciezko mi stwierdzic bo jednak jeszcze dziecka nie mam :P Troche tez w bumbly przeszkada mi fakt, ze fotelik naklada sie jakby na spacerowke- przy okazji niszczac ją a jeszcze jej nie uzywajac- to samo z gondolą. Ale tego nie wiem jak sie ow wozek sprawdzilby lekka aluminiowa konstrukcja (dlatego spacerówki większości wózków ważące 15kg+ odpadają)- moj ma kolo 10,6 przynajmniej minimalna amortyzacja (chyba, że to ma być dla starszego dziecka 1,5 roku wzwyż to nie tak ważne) wydaje mi sie ze jest calkiem calkiem możliwość prowadzenia jedną ręką (wózek nie skręca sam) czyli ze jak zablokuje kołka? wysokie oparcie (dobrze jak ma 50cm) 48 oparcie rozkładane na płasko (kubełkowe raczej starczają na krócej) da sie siedzisko dobrze wyprofilowane by dziecko nie zjeżdżało ( zgadnijmy czemu producent wózka, którego fotkę wrzuciłam dorzuca pas w kroku zapinany na pałąk ) i obszerne (zimą dziecko zmieści się w śpiworku czy kombinezonie) jak to sprawdzic? materiały oddychające, by się dziecko nie pociło i dobrej jakości i to? minimalna ilość plastiku w konstrukcji wózka trochetego jest, ale mało składanie siedziska łącznie ze stelażem na płasko i najlepiej za pomocą jednej ręki- hm w sensie skladania wozka? no niestety trzeba dwoma - długi podnóżek pod kątem prostym moj ma 28x30,5cm to dobrsze? - nie ciągnący się po ziemi kosz na zakupy- jak zaladuje to bede mogla cos powiedziec - porządna, duża buda, najlepiej w foliowym okienkom- okienko z siatki- ale na magnes |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
zielony stworek
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=x8JwgK70b_s O tych wózkach zapewne w tym wątku już dużo było, bo modele produkowane są od lat (ciekawe czemu, może się sprawdzają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
niee chodzi mi o to ze porownujac modele ktore maja o ten amortyzator (zdjecie) to bujaja sie wlasnie mocarnie
ogolnie rzecz biorac to- bumble bardzo mi sie podoba ale nie wiem czy podoła ![]() jak dziecie wda sie we mnie to bedzie sie lubilo bujac (tako mozliwosc kolyski z gondoli) podaje przyklad tako- bo inne totalnie odrzucily mnie estetycznie- tako ujdzie w tlumie \+ w rodzinie maja go 2 dziewczyny i sa zadowolone- plus mowia ze moju bumbel brzydkii :P to sie czlowiek wkurza haha |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Kołyskę możesz łatwo mieć z łóżeczka dokupując płozy, koszt nie jest duży http://dino.sklep.pl/nowy/bujaki-do-...as-p-9422.html Rozwiązanie sprawdzone od lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Haha wiem wiem
![]() Ale wiesz, sieszuka dziury w calym? Mozesz mi odpowiedziec na moje pytania na czerwono zaznaczone? I co myslisz nt tego amora co go zaznaczylam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Zobacz komentarze pod filmem, dotyczą właśnie amortyzacji w tego typu wózkach jak Tako https://www.youtube.com/watch?v=R2hFalGAd0k Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Ja mam indie 4 czyli czterokolowiec
Pani jesien- czyli ze musis miec opcje spacerowki w dwie strony? A czym jezdzisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam "czołg" Jedo Fyn Memo i lekkiego Baby Joggera City Mini Zip. Z obu jestem bardzo zadowolona i drugi raz dokonałabym identycznego wyboru ![]() Wózków Jedo widzę bardzo dużo i wcale się nie dziwię, dla mnie to super wózek w swojej klasie cenowej ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-09-05 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Jedo fyn odpada ze wzgedow estetycznych
Tzn ja lubie wozki jednolite, najlepiej ciemne- moze byc jakis akcent Jestem trudny klient niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jednolite wózki też są ładne, nasz niebieski Baby Jogger cieszy moje oko ![]()
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
Mam możliwość montowania spacerówki w obie strony i od początku jazdy spacerówka (8msc) jeździliśmy tylko przodem do świata. Nie byłby to dla mnie żaden wyznacznik jeśli chodzi o wózki. A w ogóle to jestem w mniejszości, jak widzę.. Mam jane muum, jestem bardzo zadowolona z gondoli i fantastycznej spacerówki, do tego stopnia, że jeździmy nią non stop i nie przesiadamy się już na inny wózek typu parasolka. Synek (15msc) chodzi dużo i chętnie, więc powoli rezygnujemy z wózka w ogóle. Latem sporo jeździliśmy na rowerach.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2015-09-06 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - To fakt, trudno ocenić na pusto. - Ja wolę z folii bo zawsze mam otwarte, córka lubi mnie widzieć i jak deszcz pada to już lipa. Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2015-09-06 o 10:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My zdecydowaliśmy się na parasolkę głównie ze względu na wyjazdy. Bo Jedo to duży wózek i w bagażniku w cholerę miejsca zajmuje. Ale ja tak właśnie planowałam już w ciąży - ciężki wózek na pompowanych kołach + po ok. roku lekka parasolka ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-09-06 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
A to nasz jest zajmuje mało miejsca po złożeniu i jednocześnie ma szerokie i wygodne siedzisko rozkładające się na płasko. Jak patrzę na stokke i tym podobne, to współczuję tym maluchom. Nasz wózek zaliczył już podróż pociągami, komunikacją miejską, ciàgłe wyjazdy autem i jest wygodny do przewożenia, stąd olewam parasolki. ![]()
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2015-09-06 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4710 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mialysie moze stycznosc z wozkami firmy Pluto?:
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-3w...123548188.html
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.