- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-05, 06:48   #1261
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Witajcie
Mąż wstał już po 6, a ja zasnąć nie mogę... Ale niedługo wstaje, bo chcemy na te targi na 10 jechać, więc muszę się wyszykować. A potem pojedziemy do galerii, muszę poprzymierzac spodnie ciążowe w h&m i sobie zamowie używane przez neta I jeszcze do Pepco zajrzymy, może będzie coś fajnego dla małej

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 07:14   #1262
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Poznanianka jakie targi macie u siebie? Ja też już obudzona ale u mnie to normalne Mojej małej chyba zmieniają się godziny urzędowania, w nocy śpi jak suselek a wariuje za dnia.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 07:17   #1263
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Poznanianka jakie targi macie u siebie? Ja też już obudzona ale u mnie to normalne Mojej małej chyba zmieniają się godziny urzędowania, w nocy śpi jak suselek a wariuje za dnia.
W ten weekend są targi dziecięce w sklepie dziecięcym Pati i Maks. Beda obniżki cenowe, konkursy z nagrodami A za 2 tygodnie w weekend też są takie targi tylko w sklepie dziecięcym Akpol Baby My lubimy takie bajery, więc jedziemy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-05, 07:18   #1264
wonderka
Zadomowienie

Ooo tak. Ja tez Lubie, byłam w gdańsku w akpolu. Jedna z atrakcji było usg 4d, ale tam było kobiet! Strasznie dużo i miejsca się w minute rozeszły.
Stary 2015-09-05, 07:45   #1265
poznanianka1990
Zakorzenienie

Fajnie

Żałuję, że w zeszła sobotę nam się nie udało pojechać na LullaBaby (też coś tego typu targi). Koleżanka męża była i mówiła, że mnóstwo nagród było, że praktycznie każdy coś wygrał, nawet można było zgarnąć fotelik samochodowy
Ale mój mąż był w pracy, a potem mieliśmy gości i jeszcze mieszkanie sprzatalismy, więc nie daliśmy rady. Gdyby jeszcze w niedzielę były to na pewno byśmy pojechali

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-05, 09:03   #1266
lexie42
Zakorzenienie

Witam się sobotnio. Tak piszecie o tych humorach i u mnie jest podobnie. Denerwują mnie drobne rzeczy, no ale mam nadzieję, że tak nie będzie do końca ciąży.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:30   #1267
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja właśnie byłam na targowicy na stoisku z dziecięcymi ubrankami obkupiłam się za 30 zł 10 ciuszków 3-6 i 6-9 mcy, m.in trzy pary spodni wszystkie ciuszki firmowe, h&m, next, TU, early days ;D

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-05, 09:36   #1268
Kasiula8708
Rozeznanie

Hejka a my niedawno wstaliśmy poza pobudka o 4 mogę stwierdzić że się wyspałam,zaraz idę na śniadanko i ogarniać dom,mąż niestety do wieczora w pracy więc muszę się czymś zająć
Też by mi się zakupy przydały bo nie mam w czym chodzić,bluzki krótkie podwijają sięsdo góry,spodnie upinają,eh szkoda słów
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:37   #1269
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie sobie nosidełko dla maleństwa? Któraś ma już może kupione? Nie wiem na jakie się zdecydować, a koniecznie chcę kupić. Chodzi o takie ciało do ciała
Zależy jaki masz fundusz. Dobre nosidło ergonomiczne kosztuje, taka manduca na przykład, 500 zł to tak najbidniej, oczywiście nowa, używaną może udać się kupić za połowę ceny. Ja na warsztatach widziałam taką, która "wynosiła" trojkę dzieci i wyglądała no prawie jak nowa Są jeszcze mei tai, ale one są wiązane i szyte na wymiar. Koleżanka ma i sobie bardzo chwali. Ja się za jakimś na pewno rozejrzę, ale na to mam czas bo dziecko do takiego nosidła musi miec stabilny kręgosłup ledźwiowy czyli musi siedzieć. To wszystko powiedziały nam panie na warsztatach z chustowania
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:05   #1270
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Soul Strasznie przykro to czytać, niestety dla wielu pracodawców nie ma znaczenia to, jak dobrym pracownikiem byłaś Mam nadzieję, że u Was się poukłada

A dlaczego Twoje podejście jest złe? Wg mnie nie owijasz w bawełnę, nie lukrujesz rzeczywistości. Czujesz się kiepsko i masz do tego prawo.
Obserwuję jedną z grup na fb poświęconą ciąży z chorobą Hashimoto, wiele dziewczyn ma problem z zajściem w ciążę. Jak zachodzą, pojawiają się komplikacje lub dolegliwości - proszą o wsparcie, radę, chcą się zwyczajnie wyżalić. Najgorsze, jak skomentuje to osoba z podejściem "nie umie docenić błogosławionego stanu, tylu starań". Ręce mi wtedy opadają

czeko Tyle tych cudów masz, że codziennie możesz ubierać Małą w kilka różnych zestawów

Hm, a nie chodzi przypadkiem o sutki? Są też kobiety, które karmią w ciąży i nie skutkuje to wcześniejszym porodem, więc wydaje mi się, że nie dotyczy to 100% kobiet.

Z rękami niestety jest tak, że gromadzą wodę, stąd te drętwienia, cieśnie i inne

Limonka Dla wielu ludzi kot na smyczy przekracza wszelkie możliwości poznawcze

Kot rodziców kiedyś się dawał wyprowadzać na smyczy, ale potem coś mu się odmieniło. Nie wiem czemu. Teraz jest niewychodzący, bo boimy się o zwierza (w okolicy mnóstwo bezpańskich psów i chorych zwierząt).

Wszystko zależy, gdzie chcesz rodzić. Własną położną możesz mieć w Siemiradzkim, Rydygierze i Ujastku (nie wiem, czy akurat to musi być położna z tego szpitala, czy może być z zewnątrz).
Kilka moich znajomych decyduje się na to, popytały o kogoś poleconego, spotkały się przed i potem zdecydowały na tę konkretną położną - mam kilka poleceń na położne z Rydygiera.

Nie martw się, dobrze mu u Ciebie w brzuchu. Nie stresuj się tak, na pewno bardzo lubi te momenty, kiedy Ty jesteś zrelaksowana

Chodzi Ci o coś takiego?

Z nosidełkami byłabym ostrożna, są modele dobre nawet dla niemowlaka, ale są też wisiadła (Baby Bjorn), ktore robią więcej szkód. Sama chciałabym chustować.

Muszę się pożalić. Dostałam lek od hematologa z żelazem i chyba źle go toleruję. Sensacje żołądkowe i mdłości (ten sam rodzaj, co w I trymestrze). Masakra.
Tak, o coś takiego mi chodzi.

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Zależy jaki masz fundusz. Dobre nosidło ergonomiczne kosztuje, taka manduca na przykład, 500 zł to tak najbidniej, oczywiście nowa, używaną może udać się kupić za połowę ceny. Ja na warsztatach widziałam taką, która "wynosiła" trojkę dzieci i wyglądała no prawie jak nowa Są jeszcze mei tai, ale one są wiązane i szyte na wymiar. Koleżanka ma i sobie bardzo chwali. Ja się za jakimś na pewno rozejrzę, ale na to mam czas bo dziecko do takiego nosidła musi miec stabilny kręgosłup ledźwiowy czyli musi siedzieć. To wszystko powiedziały nam panie na warsztatach z chustowania
O rety, to dobrze żeś powiedziała, na allegro przy tych nosidełkach jest napisane, że od pierwszych dni maleństwo można nosić w nich To w takim razie odpuszczę sobie narazie... Jak już się urodzi, to na spokojnie się rozejrzę.

Wczoraj z mężem byłam w Kik-u, kupiliśmy śpiworek dla Malutkiej, za 29,99 zł Bardzo milutki i cieplutki

DSC_0403.jpg
Stary 2015-09-05, 10:14   #1271
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Dziewczyny kupujecie sobie nosidełko dla maleństwa? Któraś ma już może kupione? Nie wiem na jakie się zdecydować, a koniecznie chcę kupić. Chodzi o takie ciało do ciała
Ja mam Mei Tai. Kupiłam przy Oliwce. Wahałam się między chustą (bałam się wiązań) i nosidłem ergonomicznym. Po mierzeniu ergo gdzie i dziecko i mój TZ (bo on mierzył na sobie) i sprzedawczyni ociekali potem dałam za wygraną.
Kupiłam MT i byłam ogromnie zadowolona. Banalna obsługa, można nawet samemu zawiązać, piękne wzory, zajmuje bardzo mało miejsca no i dziecko w nim jest w pozycji na żabkę która jest bardzo zdrowa dla bioderek. Kupiłam na ebay i nie dałam jakieś zawrotnej kwoty.
Ale w nim najlepiej nosić dzieci siedzące ale na innych stronach podają że od 4mc. Ja nosiłam chyba od 5mc. Bardzo miło mi się użytkowało.
Teraz pożyczyłam koleżance dla 5miesięcznej Córeczki a potem ja będę używać.

Tylko pamiętać trzeba aby wybierać nosidło a nie wisiadło. I w prawdziwych, dobrych nosidłach nigdy nie nosi się dziecka buzią do świata tylko buzią do noszącego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mt.jpg (138,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mt2.jpg (83,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,9 KB, 11 załadowań)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:18   #1272
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, o coś takiego mi chodzi.

O rety, to dobrze żeś powiedziała, na allegro przy tych nosidełkach jest napisane, że od pierwszych dni maleństwo można nosić w nich To w takim razie odpuszczę sobie narazie... Jak już się urodzi, to na spokojnie się rozejrzę.

Wczoraj z mężem byłam w Kik-u, kupiliśmy śpiworek dla Malutkiej, za 29,99 zł Bardzo milutki i cieplutki

Załącznik 6046141
Wiesz Agusiek jak to jest, pisać to se można A potem czy producent weźmie odpowiedzialność za uszkodzenie kręgosłupa dzieciaczka? Wątpię. Prezentowane nam były dzieciaczki od praktycznie noworodków w chustach, przez 6-12 miesięczne po 3 latki w nosidłach. Chustą jest "zabezpieczone" na całych pleckach, a w nosidle ma jednak trochę więcej miejsca, więc dobrze by było gdyby trzymało "pion" , zresztą starszy dzieciaczek nie potrzebuje już takiego ściśnięcia jak maleństwo kilkutygodniowe. Teoria teorią, ale ja widziałam na żywo jak to wygląda. One nawet mówiły, żeby nie sugerować się żadną specjalną wkładką niemowlęcą, że to o dupę potłuc.

Gdybyście miały ochotę, to link do bloga dziewczyn, a i można do nich napisać na przykład wysyłać link danego nosidła czy chusty, to się wypowiedzą. Tylko średnio raz na tydzień odpowiadają na maile.

http://klubmamkielce.blogspot.com/

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-09-05 o 10:20
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:27   #1273
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja mam Mei Tai. Kupiłam przy Oliwce. Wahałam się między chustą (bałam się wiązań) i nosidłem ergonomicznym. Po mierzeniu ergo gdzie i dziecko i mój TZ (bo on mierzył na sobie) i sprzedawczyni ociekali potem dałam za wygraną.
Kupiłam MT i byłam ogromnie zadowolona. Banalna obsługa, można nawet samemu zawiązać, piękne wzory, zajmuje bardzo mało miejsca no i dziecko w nim jest w pozycji na żabkę która jest bardzo zdrowa dla bioderek. Kupiłam na ebay i nie dałam jakieś zawrotnej kwoty.
Ale w nim najlepiej nosić dzieci siedzące ale na innych stronach podają że od 4mc. Ja nosiłam chyba od 5mc. Bardzo miło mi się użytkowało.
Teraz pożyczyłam koleżance dla 5miesięcznej Córeczki a potem ja będę używać.

Tylko pamiętać trzeba aby wybierać nosidło a nie wisiadło. I w prawdziwych, dobrych nosidłach nigdy nie nosi się dziecka buzią do świata tylko buzią do noszącego.
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Wiesz Agusiek jak to jest, pisać to se można A potem czy producent weźmie odpowiedzialność za uszkodzenie kręgosłupa dzieciaczka? Wątpię. Prezentowane nam były dzieciaczki od praktycznie noworodków w chustach, przez 6-12 miesięczne po 3 latki w nosidłach. Chustą jest "zabezpieczone" na całych pleckach, a w nosidle ma jednak trochę więcej miejsca, więc dobrze by było gdyby trzymało "pion" , zresztą starszy dzieciaczek nie potrzebuje już takiego ściśnięcia jak maleństwo kilkutygodniowe. Teoria teorią, ale ja widziałam na żywo jak to wygląda. One nawet mówiły, żeby nie sugerować się żadną specjalną wkładką niemowlęcą, że to o dupę potłuc.

Gdybyście miały ochotę, to link do bloga dziewczyn, a i można do nich napisać na przykład wysyłać link danego nosidła czy chusty, to się wypowiedzą. Tylko średnio raz na tydzień odpowiadają na maile.

http://klubmamkielce.blogspot.com/
Dziękuję za rady
Stary 2015-09-05, 10:38   #1274
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
To ja jutro idę na 3 usg obowiazkowe i normalnie bylam na 2 wczesniejszych. Ona daje mi skierowanie i jest ono w innym miejscu. Po prostu u niej nie ma opcji usg. No i niby to jest ostatnie. I wlasnie jest kwestia tego co jak jutro sie okaze ze dupka w dole. Czy powie zeby czekac w niepewnosci do samego porodu czy zaleci za jakis czas usg czy co.
Tez mnie wkurza to ze co lekarz to inaczej mowi. Mogloby to wszystko byc jakos ustandaryzowane a nie, ze jedna ma tak druga tak :-/
A ten ta znizke do h&m jak mozna dostac?
Może znów wyśle Cię na to usg? No chyba, że da skierowanie do szpitala i przy okazji ktg będą robić usg? No ciekawe jak to będziesz miała rozwiązane. Co do zniżki to widziałam, że dziewczyny już napisały

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga, sprawdź czy dobrze skopiowałaś, bo ten co ja wkleiłam to działa cały czas i widzę, że dziewczyny się dopisują.
Już ogarnięte Ale niech zostanie link w dwóch miejscach

Jezuuuu dzisiaj znów Zuza w nocy próbowała się przekręcić i znów tak jak w czwartek ból z prawej strony nie do opisania i co? I jajko bo leży poprzecznie...Nie udaje jej się ;(

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:01   #1275
201604151126
Konto usunięte

Soul ty jesteś z Tarnowa to dzisiaj w Gemini jest darmowe USG 4d i wiązanie chust ,położna ,masaz szantala i cos tam jeszcze.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:04   #1276
monic167
Rozeznanie

hey hey wszystkim

ja tez mam za soba ciezka noc,nie spalam chyba do 2rano ,tak młoda dała mi popalić a dzisiaj jakis kiepski nastrój... macie na to jakies sposoby ? cos czuje ze hustawka hormonalna się włącza

przy okazji polecam Wam klub autorstwa Hafij'i o karmieniu piersią na fb :

https://www.facebook.com/groups/kwar...cyjny/?fref=ts
Stary 2015-09-05, 11:04   #1277
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Może znów wyśle Cię na to usg? No chyba, że da skierowanie do szpitala i przy okazji ktg będą robić usg? No ciekawe jak to będziesz miała rozwiązane. Co do zniżki to widziałam, że dziewczyny już napisały

Już ogarnięte Ale niech zostanie link w dwóch miejscach

Jezuuuu dzisiaj znów Zuza w nocy próbowała się przekręcić i znów tak jak w czwartek ból z prawej strony nie do opisania i co? I jajko bo leży poprzecznie...Nie udaje jej się ;(
Biedna, może jeszcze da radę, może znajdzie sposób, koniec końców niektóre dzieci przed samym porodem też potrafią się przekręcić. Będę trzymać kciuki
Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Soul ty jesteś z Tarnowa to dzisiaj w Gemini jest darmowe USG 4d i wiązanie chust ,położna ,masaz szantala i cos tam jeszcze.
Ale macie fajnie, zazdroszczę. U mnie nie ma takich fajnych rzeczy dla ciężarnych, za wszystko trzeba płacić, a usg 4d kosztuje 300 zł
Stary 2015-09-05, 11:06   #1278
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Wiem czytałam, ale raczej nie dam rady być, ponieważ jadę do Rzeszowa, a szkoda bo towszystko organizuje Centrum Zdrowia Tuchów

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:11   #1279
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Wiem czytałam, ale raczej nie dam rady być, ponieważ jadę do Rzeszowa, a szkoda bo towszystko organizuje Centrum Zdrowia Tuchów

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Ja tez się nie wybieram znając moje szczęście to na USG bym się nie dostała bo pewnie masa kobiet, a tylko USG bym chciała ale 18stego jade do Tuchowa na USG takie lepsze to i tak wszystko pomiezy lekarz.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:24   #1280
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusiek dziękuję za kciuki za nas Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie drogę tak mi jej żal bo i ja się męczę i ona

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
hey hey wszystkim

ja tez mam za soba ciezka noc,nie spalam chyba do 2rano ,tak młoda dała mi popalić a dzisiaj jakis kiepski nastrój... macie na to jakies sposoby ? cos czuje ze hustawka hormonalna się włącza

przy okazji polecam Wam klub autorstwa Hafij'i o karmieniu piersią na fb :

https://www.facebook.com/groups/kwar...cyjny/?fref=ts
Biedna To ten etap się zaczyna w którym nic nie cieszy, ani pomalowane paznokcie, ani fryzura, ani regulacja brwi. Nawet słodkie nie pomaga :C Trzeba chyba zacisnąć zęby :C

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 12:13   #1281
beautifuldream
Rozeznanie

Witamy się i my w smutny i pochmurny dzień. Mój Mały dzisiaj na szczęście trochę bardziej aktywny niż wczoraj. Kopniaki dalej nie są aż tak silne jak były, ale jest ich więcej niż wczoraj. Może moje dziecko wolało upały?

Ja dzisiaj zamówiłam sobie spodnie ciążowe z allegro:
http://allegro.pl/swietna-jeansy-cia...647673285.html

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 12:36   #1282
lexie42
Zakorzenienie

Ja jestem udana wstałam, zjadłam śniadanie, obejrzałam coś chwilę w tv, położyłam się i zasnęłam na prawie 2 godziny normalnie poczułam taką niemoc ale na szczęście po drzemce przeszło, więc biorę się za drobne porządki. Zetrę tylko kurze, mąż odkurzy mieszkanko, a ja potem mopem przelecę i będzie na tyle.
Może dzisiaj poszukam sobie kocyka minky na allegro. Zamawiała już któraś z Was i jest zadowolona?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 13:50   #1283
Amelia16
Zadomowienie

A ja cały tydzień czekałam na kopa energii i wreszcie dziś mnie trafiło od rana chodzę jak nakręcona i nadrabiam w porządkach, praniu, prasowaniu

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam dziś dzień do bani, byłam na pobieraniu krwi i później 3/4 dnia przeleżałam, jak mąż wrócił z pracy to trochę się zebrałam, żeby jeszcze poogarniać w mieszkaniu, ale po chwili mam twardy brzuch już dzisiaj nic nie robię.
I jak dzisiaj? Przeszły twardnienia? Były bolesne? Suplementujesz magnez dodatkowo?

Cytat:
Ale moja mała dziś Szaleje. Nie wiem co ona tam robi, ale aż się raz przestraszyłam tak się wypiela. Moje ja mecz Polska Niemcy tak podnieca, no sama nie wiem
Kibicuje swoim !

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
melduję się na szybko po trzecich prenatalnych i szkole rodzenia
Mała była tak ułożona, że nie za bardzo dało się coś zobaczyć w 4d, ale troszkę widać - chyba paluszka ssała ogólnie niby wszystko ok, mała ułożona główkowo, między nogami nic nie zaobserwowano
Super, gratuluję saaaamiutkich dobrych nowin na usg
Stary 2015-09-05, 14:38   #1284
fasterka90
Zadomowienie

Ja mam dzisiaj powera jak chyba jeszcze ani razu w ciąży zrobiliśmy porządki w szafach, duże przemeblowanie,potem sprzątanie... A z rana byliśmy na dłuuuugim spacerze z psem. Byłam też w pepco po takie pudła,pojemniki na różne rzeczy co tak w szafach leżały i bałagan robiły, kupiłam body i pajacyka na 56. cynamon pamiętam że kiedyś pytałaś o pajacyki z pepco więc wrzucam zdjęcie
I dalej mam siłę teraz tz robi obiad a po obiedzie zbieramy się do miasta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1151.jpg (139,2 KB, 28 załadowań)
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 14:41   #1285
peachella
Rozeznanie

Witam się dzisiaj. Jak wyszłam o 9 z domu tak dopiero wracam.
Byłam na tym usg i niespodziewajka, mała główką w dół heh :-D tak jak pisałam wczesniej 10 dni temu byla jeszcze pupą do dołu, ale od kilku dni bardzi sie kreci wiec to pewnie oznaka zmiany pozycji no ale nie powiedziane, ze jeszcze sie nie obroci. Teraz wiem ze to co wyczuwam reka nad pepkiem to nie glowka a dupka i stopki co do pomiarow to waga 1769 g i ogolnie jest rozwinieta o tydzień do przodu. Z usg tp na 01. 11. Haha fajna data. Zobaczymy jak sie sprawdzi.
Kupilam tez staniki 2-pak w h&m za 79.90 miekkie ale z takie sliskiego materialu z zewnatrz, a od spodu bawelna. Reszta jakos nie lezala dobrze. Normalnie rozm mam 80D a wzielam 80 E. Jakos lepiej lezal. Takze mam z glowy.
Dziś samopoczucie jakies lepsze
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 15:51   #1286
cynamon_
Zakorzenienie

bardzo ładny niemogę się doczekać jak zrobie najazd na pepco ale najpierw trzeba przejechać 700 km

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

fasterka, to się nazywa syndrom wicia gniazda też to mam, dzisiaj np. ogarnęłam jedną szafkę i powyrzucałam sporo niepotrzebnych pierdółek
Stary 2015-09-05, 16:12   #1287
wonderka
Zadomowienie

Ja dziś niby wczesna pobudka ale potem drzemka do 11 wiec teges.... Ale byłam na zakupach kupiłam sobie leginsy, bluzkę i super tunice z curry i troszkę ciuszków dla małej. Brodziki i taki jakby dzesikowate z haemu. Teraz to padam na pyszczek.
Stary 2015-09-05, 16:21   #1288
poznanianka1990
Zakorzenienie

A my niedawno wróciliśmy... Padnieci, ale szczęśliwi
Żeby wziąć udział w losowaniu nagród trzeba było zrobić zakupy za minimum 100zł, a wielokrotność zwiekszala ilość losów. Było dużo przecen na różne marki, np. Canpol, BabyOno, Klupś, Ceba itp.
Kupiliśmy sporo rzeczy - przewijak na łóżeczko, szczotke do mycia butelek i smoczków, grzechotke z gryzakiem 2w1, termometr do kąpieli, termoopakowanie, kocyk z mikrofibry, 2 okrycia kąpielowe, majtki siateczkowe 2 opakowania po 2 pary, 1 parę niedrapek, 1 body z długim rękawem 56. Przy kasie wyszło 195zł i babka mówi że brakuje 5zl do 2 losów, więc polecialam (byście widziały ten sprint przez cały sklep ) i wzięłam jeszcze inna grzechotke i smoczek NUKa. Myśleliśmy nad wanienka, ale policzyliśmy, że na allegro będzie taniej. Tak samo prześcieradła.
W losowaniu niestety nic nie wygraliśmy, choć było blisko bo jak losowali 2 smoczki chicco physio to wylosowali numer o 1 wiekszy od mojego... Ale w między czasie były takie krótkie konkursy i jeden np. to był dla pierwszych 5 osób, które powiedzą na jakiej ulicy znajduje się sklep, a w nagrodę dostaną czekoladę Dla męża się poświęciłam i polecialam, pierwsza byłam A później był jeszcze taki voucher do wygrania na jedne zajęcia z fizjoterapii dna miednicy (dla kobiet w ciąży lub po porodzie), miała się zgłosić kobieta urodzona we wrześniu. No więc polecialam i wygrałam Ręce mi się trzęsły, z tego wszystkiego dowodu nie mogłam znaleźć A gościu mówi, że może być legitymacja, bo tak młodo wyglądam
Dostaliśmy też mnóstwo gratisów - byliśmy zaraz po otwarciu, a pierwsze 100 osób dostało próbkę wkładek laktacyjnych chicco. Jak przechodzilismy obok stoiska z prześcieradłami, materacami itp to facet wręczył nam myjke do kąpieli Potem inny facet dał mi próbkę wkładek laktacyjnych i lanoliny (identyczne ostatnio od tej mamy dziewczynek ze żłobka dostalam). A jak się zapisywalam na te zajęcia z vouchera to dostałam pakę gadżetów (bo to szkoła rodzenia jest), z zewnątrz identyczna jak ta która dostałam w swojej szkole, a jednak zawartość się trochę różniła.
Potem pojechaliśmy do galerii. Przymierzałam w h&m jeansy ciążowe, ale z rozmiarami kiepsko... Zostały same 34, pojedyncze 38, a tak to od 40 wzwyż. Tylko dwa modele 36, jedne przymierzylam 34 żeby zobaczyć czy się wmieszczę. Obcisłe mi były, więc wiem że 36 będą mi dobre i taki rozmiar muszę zamówić (chce kupić używane na olx lub allegro). Patrzylam tez na ciuszki dziecięce (mam ten kupon -20%), ale nic ciekawego nie było, zresztą ceny wysokie wg mnie. W Rossmannie kupiłam dla Julki krem na zimno i wiatr z Babydream. Myślałam jeszcze o pieluszkach tej firmy rozmiar 1, bo były w promocji, ale mąż mnie powstrzymał przed zakupem (mamy w domu 1 paczkę Happy rozmiar 1). Weszliśmy do Smyka żeby się rozejrzeć, ale ceny masakryczne... Na końcu poszliśmy do Pepco. Były fajne bluzy z mikrofibry i chciałam wziąć, ale najmniejszy rozmiar 68... Ale mąż znalazł komplet bluza+spodnie dresowe (co prawda na dziale dla chłopców, ale wg nas to jest uniwersalny wzór) rozmiar 62, a ja wzięłam 3pak skarpetek Także zakupy bardzo udane Jutro już nie jedziemy, ale za 2 tygodnie są inne targi, w innym sklepie, więc na pewno pojedziemy

PS. Przepraszam, że się tak rozpisałam

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-05, 17:03   #1289
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ja dziś niby wczesna pobudka ale potem drzemka do 11 wiec teges.... Ale byłam na zakupach kupiłam sobie leginsy, bluzkę i super tunice z curry i troszkę ciuszków dla małej. Brodziki i taki jakby dzesikowate z haemu. Teraz to padam na pyszczek.

Haha 😆
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 17:14   #1290
india_love
Raczkowanie

Kobiety skąd Wy macie energię??? Ją się snuję po chałupie jak cień. Obiad schrzaniłam bo nam paszczę wykreciło od mega słonego sosu, który zrobiłam do klusek na parze(pierwotnie biał być grzybowy. Usiłuję właśnie zmusić sié do powkładania naczyń do zmywarki...i tak się motywuję od 2 h

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości