|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie programy fajne do ściągania pojedynczych piosenek?
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie pobieram z programu ale z ulub.pl
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
mmmm ja po ciepłym prysznicu, może troszkę ból zniweluje
![]() coś mi się widzi że nie dotrzymam terminu jutro reszta zakupów bo robię się coraz większa kaleka i słoń
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jedynie ogrom cierpliwości, całkowity spokój i proste komunikaty Was uratują. Najważniejsze to nie dać się ponieść emocjom. Kiedyś mi koleżanka napisała z jakiejś książki psychologicznej, że za każdym razem gdy damy się ponieść emocjom w takiej sytuacji, ponosimy porażkę. Jakoś mocno mi się to wryło w pamięć i zawsze sobie przypominam w czasie gorszych momentów i na mnie działa Mój młody generalnie był grzeczny do czasu jak wrócił tatuś. Później coś nie zagrało i zaczęło się jojczenie i wycie (podobno typowy etap u 4latków ). W efekcie pokłóciłam się z Tżtem, a jak się popłakałam to jeszcze mi jaśnie pan wkręcał, że to przez dziecko a nie przez niego. Normalnie miałam ochotę zrobić tak
|
|
#4056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Złość na młodego mi się zdarzała, ale po rozmowach z psychologiem i uświadomieniu sobie źródeł awantur i histerii, teraz zdarza się rzadko i ekspresem wyparowuje, a najmocniej odczuwam smutek, że moje ukochane dziecko nie radzi sobie z emocjami i staję na głowie dosłownie, żeby mu pomóc Koleżanka (matka trzech dziewczyn) wrzuciła dowcip na fb ![]() - Słuchaj, masz troje dzieci i one takie spokojne, takie posłuszne! Jak to zrobiłeś? - A, wiesz, miałem czworo...
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam
Pisałam Wam kiedyś, że kupiłam jeansy ciążowe w HappyMum, drogie bo ponad 200 zeta kosztowały i w domu je ubrałam i zauważyłam, że capią chemią taką, no to je wzięłam wyprałam i...nic! smród pozostał, oddałam je do reklamacji a dzisiaj mi babka dzwoni, że nie uznają, bo zapach to "subiektywne odczucie" no ja pier** sprzedają takie rzeczy kobietom w ciąży dziady, przecież nie wiadomo czy to jakoś nie przenika przez skórę, a poza tym dyskomfort noszenia czegoś capiącego. Jeszcze rozumiem, gdybym na bazarze kupiła za 20 zeta to bym wypieprzyła, no ale za to bym sobie mogła kupić kilka zwykłych par. Chyba się odwołam bo mnie wk***
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza...
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Ja codziennie jadlam taki blonnik granulowany (wyglądający jak żarcie dla chomików) z mlekiem czy jogurtem, do tego łyżka otrebow, łyżka siemienia lnianego plus przeważnie świeże maliny. Do tego podjadalam suszone morele no i pilam tez duzo - efekt byl taki że powiedzmy dawal rade (do tego dużo świeżych owocoe jablka brzoskwinie śliwki - moglabym pochlaniac kilogramami takiego mam smaka ostatnio) troche tą diete zaniedbLam to fakt. Ale ta sfera jest dla mnie generalnie problemowa od lat:/ i byle co na mnie nie dziala no ale trudno, po porodzie mam nadzieję że będzie trochę lepiej
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ale macie racje muszę uwazniej tą "dietę" stosować i niezapominac o tych otrebach i siemieniu. I wiecej pic! |
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie odzywam, bo mnie oczy pieką od płaczu.
Kluseczka tak się wygina, że normalnie możnaby nakręcić film Alien Emilka Tż wrócił z młodym z parku przed chwilą, kazałam mu położyć rękę na brzuchu i miał możliwość dotknąć stopę wyłażącą mi na wierzch w okolicy żeber. Normalnie łzy mi płyną tak mnie już te ruchy bolą dziś
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dziś mnie coś żołądek boli, wgl na nic ochoty nie mam, jeść mi się nie chce... Brzuch twardnieje i podbrzusze boli.. Eh pocieszam się ze juz niedaleko do końca...
|
|
|
|
|
#4066 | |||
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
to moje ulubione z piekarnika... i jak wyszły? ![]() Cytat:
![]() Miałam robione na początku, trzeba zrobić 2 raz pod koniec ciąży? Czy wystarczą te początkowe? Cytat:
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... Ja wczoraj pojechałam na KTG ( przeraził mnie ten odchodzący czop), położna jak zobaczyła skurcze to od razu skierowała mnie do lekarza bez kolejki (choć wizytę miałam mieć w poniedziałek). Generalnie lekarz przewiduje, że maksymalnie w ciągu 10 dni urodzę... Na szczęście mała dużo przybiera, waży już 3050 g ( 35 t 7 d).
TP 02.10.2015 r. Edytowane przez sweet_pina Czas edycji: 2015-09-05 o 21:36 |
|||
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet_pina niezle, no to czekamy
ładnie waży ![]() A ciekawe jak Dorrisska :P |
|
|
|
#4068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały na szczęście to wypina często dupke po lewej stronie brzucha tak 10 cm od żeber wiec ja to uwielbiam jak tą pupę wypina ;D---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4069 |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Dzięki
![]() Z jednej strony jestem przerażona, a z drugiej już nie mogę się doczekać ![]() Musze dopakować torbę i czekać w pełnej gotowości Oby wytrzymała w brzuchu jak najdłużej, najlepiej do 38 tc...
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
hhehe a wierzysz jej?
![]() Cytat:
A jaki kolor? Moje czarne Cytat:
No nie gadaj, ze już prawie rodzisz uuuuuuuuuu.... a jakie miałaś skurcze, bo tu coś Malinowa chyba pisała że miała 60 czy jakoś tak. JA nie wiem jak to się patrzy ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Kupiliśmy taki kosz na Gabrysiowe smrodki brudki ![]() https://www.a10.pl/images/tmp/7/7/f/...9.900x1100.jpg
|
|
#4071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie pierwszy raz od dawna wczoraj i dzisiaj miałam dzień lenia i nic nie robienia aż mi dziwnie.Te jeansy to błękitne, mówisz, że smrodek się wywietrzył? Hmm czytałam różne fora i wszyscy mówią, że nic nie pomoże:/ To widzę, że atmosfera się robi bardziej nerwowa :/ Ja mam podobny termin :/ kurde a nawet pokoik nie gotowy :/
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajny ten kosz na pranie
|
|
|
#4073 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie ile miałam, nie znam się na tych wykresach (a wydruku nie dostałam). Pamiętam, że na poprzednim KTG wykres był prawie płaski, a teraz taki lekko "górzysty" Lekarz mówił, że to skurcze przepowiadające.
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MAggie Ty będziesz chodziła na KTG tam do mnie tzn gdzie chodzimy na SR? JA nie wiem jak to się umawia i ile się czeka ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- A KTG jak się robi to to trzeb ależeć na plecach czy można na boku? Bo jak na plecach to się uduszę
|
|
#4075 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie nie wytrzymam więc od razu poproszę, żeby na boku robiła KTG
|
#4077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze, że na nic nie mam ochoty w sensie jedzenia, a jak już coś mi wejdzie to niezdrowe, głównie węglowodany. I w efekcie teraz mi niedobrze jest :/ Z młodym to po terminie porodu już miałam tak samo tzn głodna a na nic ochoty nie miałam. Cytat:
W najbliższy piątek mam mieć KTG przed wizytą. Nie mogę się doczekać wizyty i USG, bo mnie ciekawość co do wagi zżera
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Wczoraj, tuż przed fałszywym alarmem, wyrosło przy Kubusia łóżeczku DRZEWO... ![]() Dzisiaj ubrałam pościelkę - oprócz baldachimu, powiesiliśmy rolety, poprasowałam zaległości... ![]() Jutro jedziemy po wózek ten podwójny... ![]() W pn raniutko do lab na te wszystkie badania.... We wtorek wizyta z USG i GBSem.... Nie wiem, kiedy wynik dostanę, ale potem już na luziku czekamy na Kubusia
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo jest u mojej szwagierki co teraz rodzila. Nocami to 3letnia corka im strasznie ryczy a maly spokojny jak aniolek... Wszystkim rzuca, wszystko zabiera no straszna jest. Az boje sie jak sie z Alicja bawi. Ale to tez wina szwagierki, bo odtraca corke... Nie pozwala pomagac przy malym itd. A jak on spi to mowi " cicho badz bo dzidzius spi" nie braciszek tylko dzidzius... |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U siory właśnie ta starsza taka zazdrosna była a jak dostała swoje funkcje to czuła się taką ważną starsza siostrą. Jeszcze jak młodsza płakała to siora pytała Danielkę "JAk myślisz czemu ona płacze?" a Daniela wtedy mówiła, że np głodna jest to siora mówiła " Chyba masz rację, ale z CIebie dobra siostra" a ta pękała z dumy i wtedy razem siadały i karmiła. Zawsze tak pięknie nie było, ale w większości skutkowało JA też tak będę robiła, zeby Gabrysia była taką WAŻNĄ STARSZĄ SIOSTRĄ. TO pomaga
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

jutro reszta zakupów bo robię się coraz większa kaleka i słoń

może mi trzeba było takiej akcji jak wczoraj, żeby zwolnić obroty...