![]() |
#481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Co do l4..mam nadzieje ze uda mi sie popracowac do konca listopada albo polowy grudnia. Zwariowalabym chyba w domu przez tyle miesiecy wiec mam nadzieje ze dzidzia pozwoli pracowac jak najdluzej. Pewnie jak bylabym w Pl i miala rodzinke pod reka to moze predzej skusilabym sie na zwolnienie. Tutaj nie mam wielu kolezanek, a te co mam pracuja i w tygodniu i tak nie ma jak sie spotkac. Moj maz pracuje na wlasne konto wiec nie ma go bardzo czesto od rana do poznego wieczora. No i niestety nie mam jakiegos szczegolnego hobby ktoremu moglabym sie poswiecac z przyjemnoscia calymi dnia wiec juz wole isc do pracy. A weekend mi wystarcza na naladowanie akumulatorkow.
Chociaz bardzo dobrze rozumie dziewczyny ktore ida od razu na zwolnienie..wcale tego nie neguje. Zmeczenie, nudnosci itp..nie motywuja do pracy. A jak sa dzieci w domu to juz wogole..sama bym poszla na zwolnienie zaraz po zobaczeniu 2 kresek na tescie ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
Ja o ciąży wiem od 27.06 a nawet tydzień wczesniej odczuwalam po sobie ze sie udalo(bol piersi i jajników na zmianę czego nigdy nie miałam przed okresem) zalezy jeszcze jaka ktos ma prace, jak ma sie fajna atmosferę i robi się ciekawe rzeczy to tak, ja sie w pracy gorzej nudze niz w domu, siedząc sama w biurze przy kompie 8h to kazda godzina mija jak 3 dlatego nie moge doczekać się l4 i żałuję ze wczesniej nie poszłam ale nie chciałam zapeszać pierwszego trymestru
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Verrerie na nudę w domu polecam 7 świetnych seriali 1.Przyjaciele 10 sezonow 2. Chirurdzy 11 sezonow 3. Krew z krwi 2sezony 4. Glina 1 sezon I trzy sezony seri oficer 5. Oficer 6. Oficerowie 7. Trzeci oficer ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Serii* |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Ja poszlam bo noszenie ciezarow nie uniknione w mojej pracy, a w 1 trymestrze to jest tak bardzo niebezpieczne.
My dzis mamy 1 rocznice ![]() zdjecie tego nie oddaje ale sa olbrzymie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Pieknie gratulacje ;-) wszystkiego dobrego ;*
U mnie 2rocznica slubu juz jutro ;-)! |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie bedzie kumulacja w marcu bo marzec to miesiac kiedy poznalismy sie z mezem, w marcu bralismy slub no i w marcu urodzi sie niunia ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Rozeznanie
|
Super gratuluje!! Moj szanowny w zyciu mi kwiatow nie kupil.
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Po urodzeniu malucha dostaniesz duzy bukiet kwiatow za wszystkie czasy ;-)
Ja dostałam wczoraj rano roze bo w piatek maz sobie troche przeskrobal ;-) za to podobno jutro juz nic nie dostane :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
U mnie dzis leniwa niedziela z towarzyszem w łozku ♥
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
U mojego znowu jest wszystko na opak..bardzo czesto dostaje kwiaty i rozne prezenty ot tak sobie..za to nigdy nie pamieta o urodzinach rocznicach itp..tlumaczy to tym ze u nich w rodzinie nigdy sie nie swietowalo urodzin itp. Na poczatku mnie to wkurzalo a teraz przywyklam i jakos mnie to nie zlosci..zwlaszcza ze prezenty od niego dostaje bardzo czesto..zwlaszcza teraz
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorzucam Mad mena ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- No i Detektywa pierwszy sezon ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- I Domek z kart ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() Uwielbiam dostawać kwiaty, w tym związku zdarzyło się to aż raz na urodziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() misia, udanej rocznicy życzę! piękne kwiaty ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja również od czasu ciąży wciągnęłam się w seriale ![]() 1. Plotkara 2. W garniturach 3. Rodzina Soprano 4. i oczywiście Gra o tron!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
To ja powinnam już dawno siedzieć na l4 bo nie dość, że pracuję z zarazami
![]() ![]() Inna kwestia to też szef i atmosfera w pracy, u mnie zarówno szefostwo jak i współpracownicy to super ludzie, więc i tak mi żal, że ich na 1.5 roku zostawię. Gdyby byli wredni bez żalu bym poszła na l4 ![]() Widzę też masz porannego towarzysza w łóżku ![]() My od rana na nogach, zaraz do kościola, a potem na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Misia 880 wszystkiego najlepszego z okazji Waszej Rocznicy!!!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Heh, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę tego wyboru 'iść na l4 czy nie iść'... Ja siedzę w domu, w piątek dostałam ostatnia wypłatę za sierpień i teraz jestem skazana na brak kasy.. I czekanie na rozprawę.. A jak nie wygram? będzie masakra, nie dość że bez kasy, to jeszcze namieszane w papierach. Jedynym pocieszeniem jest nowe becikowe 2016, że bezrobotne dostają kasę przez rok..całe 1000 zł. No ale dobre i to. Wybaczcie za marudzenie, ale jak tylko o tym pomyślę zaczyna mnie boleć brzuch.
Dzisiaj mój facet jest w robocie, ja jadę do mamy na obiad. ![]() Misia, wszystkiego dobrego ![]()
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, w takich wypadkach sądy są na ogół po stronie ciężarnych. Moja kuzynka też się sądziła z pracodawcą i mimo, że sama trochę nabroiła to wygrała. Także nie martw się na zapas, ciesz się wolnym i w dobrym humorze jedź do mamy ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ja miałam straszne wyrzuty z tym L4, no bo jak to tak wcześnie, przecież nie umieram.. A dzisiaj dowidziałam się, że koleżanka wzięła tydzień na ból gardła. Wszystkie wyrzuty przeszły jak ręką odjął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za mile słowo. Zrobiłam wszystko co mogłam, jeśli się nie uda, to chociaż nie będę miała wyrzutów ze nie próbowałam.. A Twoja kuzynka tez została zwolniona w trybie natychmiastowym? Oj myślę że nie powinnaś mieć skrupułów... U mnie w biurze chłopak wziął tydzień wolnego bo... Miał wyrywana ósemkę (ząb). Jestem w stanie zrozumieć jeden dzień, dwa.. Ale tydzień.. Jeszcze facet! :-D
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Moja mama miala 3 tyg na zeba 8. Byla sina od brody po cycki, nie kazda 8 jest bezproblemowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zwolnienia to mnie mąż namówił i dziękuję mu za to bardzo bo teraz kiedy mam apogeum wymiotów i zupełny brak sił nie wyobrażam sobie żebym miała chodzić do pracy. A jak dolegliwości miną to będę chodzić na zajęcia sportowe mam karte multisportu więc coś się znajdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Szczegółów Ci nie opiszę, bo synek ma już ponad roczek i niedokladnie pamiętam, a nie chce tworzyć plotek. W każdym razie stresu trochę było, bo nawet ona mówiła, że sytuacja nie jest zupełnie czysta i były jakieś podstawy do zwolnienia. Także daj znać jak wyszło, ale bądź dobrej myśli ![]() U mnie dzisiaj pierogi ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- A co do sportu.. Chciałam bieżnię rozłożyć, a położna powiedziała, że bieganie mam odpuścić i tylko spacery. Zdziwiłam się bardzo. Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-09-06 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Wtajemniczenie
|
Moj ma zakaz kupowania kwiatów ciętych przyjmuje tylko w doniczkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
![]() |
#505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj odczuwam takie ciagniecie w macicy lekkie, ale czeste, nie wiem czy mam sie niepokoic? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Z tymi waszymi l4 nie to, że nie rozumiem i że mając okazję i niezbyt ciekawe środowisko w pracy bym nie skorzystała
![]() ![]() (A tak w ogóle to niedobrze mi jak się ruszam i próbuję jeść mało a częściej i leżę między posiłkami jak tylko synek pozwoli... I jako że spać nie mogę, to próbuję czytać, a wy jak na złość w weekendy mało piszecie ![]()
#509 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy w ciąży można brać ziołowe leki na uspokojenie? Krople typu nervosol lub tabletki validol?
#510 |
Zakorzenienie
|
A jakie zioła tam są? Z tego co wiem to wiele ziół jest zakazanych, niektóre przez działanie na hormony, inne przez brak danych nt. działania na płód.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.