|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Mediona- gratulacje
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję i czekamy na relacje
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! a tu już córeczka w ramionach! Cytat:
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również gratuluję Medionie
Ja się spodziewałam czekania ale akurat mojego lekarza coś zatrzymało i nie może się mną osobiście zająć. A to była jedyna szansa żeby trochę sprawy przyspieszyć. Jeszcze do tego jest niedziela więc mało personelu. Rozmawiałam z jakimś lekarzem z izby i mam czekać na swojego lekarza. Zaraz tu skisne i padnę z głodu bo jadłam 6,5h temu. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-06 o 12:21 |
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
mediona, gratulacje!
czarownica , przystawiaj i próbuj, ale pamietaj-jesli się okaże, że mimo to nie możesz kp, to i tak jesteś dla Alutki NAJLEPSZĄ MAMĄ NA ŚWIECIE! A ja, zgodnie z planem, wybrałam się wczoraj na tę osiemnastkę. 70km od domu, od szpitala jeszcze więcej trochę, więc oczywiście rodzenia nie mam w planie(ale torba jakby co w aucie). I tak stoję wczoraj w łazience u teściowej (tu nocowalismy ), szykuję się, a tu nagle jak mnie sieknie skurcz z krzyża! Aż mnie zgięło w pół i jedna myśl - cholera zaczęło się. Ale poczekałam i kolejnego nie było na szczęście. Ale to mi tylko przypomniało jak one (tzn. skurcze z krzyża)pierońsko bolą! A miałam naiwną nadzieję, że tym razem mnie ominą... Taaa, jasne. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-09-06 o 12:33 |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najbardziej mnie wkurza mąż który cały czas narzeka i mnie swoim nastawieniem dobija. Mówię mu żeby do domu jechał jak ma mi tu taką skiszoną atmosferę robić. Mnie też nie bawi siedzenie trzecią godzinę w jednym miejscu ale on przynajmniej może sobie wyjść, coś zjeść i wygodnie usiąść bez brzucha... |
|
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja dzis ma dzien cyca. Masakra. Wisi na mnie non stop i spac nie chce. Zaraz 13 a ja w pizamie i ssakiem na sobie.
Wczoraj sie wazylam. Mam -8kg i zostalo mi jeszcze 4. Mam nadzieje ze zrzuce. Nie jem slodyczy. Pije tylko wode i zadnych napojow.
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje !!
![]() Ja myślałam że wczoraj coś będzie jednak.. pojechaliśmy na ślub koleżanki do kościoła tam miałam bóle, i tak sobie myślę pojedziemy do domu i zacznie się coś dziać. . Czekam i czekam i doczekać się nie mogę. No i dupa przeszło. Wiec dziś pojechaliśmy do parku linowego ze starszym. Jestem zmęczona ale nic się nie dzieje. a szkoda bo ja już naprawdę nie mam siły. .We wtorek idę do gina. Niech mi powie optymistycznie ze 5 cm rozwarcia co tu pani jeszcze robi haha. |
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka normalnie masakra w tym szpitalu, zresztą jak we wszystkich.
Ja dzisiaj słabo czuję, mierzyłam ciśnienie 124/79 ale puls mam wysoki bo 125. Nie wiem czy to normalne w ciąży. Po drugie juz bym chciała urodzić. I dobijaja mnie komentarze typu jedz juz rodzic albo jeszcze nie urodzilas. Mam ochotę wtedy te osoby pocwiartowac i gdzieś zakopać. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Po drugie czy trzecie... weszłam na wagę i co tam zobaczyłam wola o pomstę do nieba. W życie tyle nie ważyłam. Mam prawie 14kg na plusie.
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzis urodzila moja kolezanka ktora miala termin po mnie ajjj ale jej zazdroszcze ze juz jest po! Mediona gratulacje! Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Aa ta baba nie odbiera. Zwariuje
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ty chudziutka przed ciążą byłaś. A ja startuje z o wiele większej wagi :/
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
A co do cisnienia to tez ostatnio mialam takie 130/90 i serce mi walilo jak dzwon. Polozylam sie i sie troche uspokoilo.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zawsze ciśnienie w granicach 120/80, ale na ciśnieniomierz w domu pokazuje mi dodatkowo puls. I wyszedł 125...
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
O matko dziewczyny. Mam przyjechać dziś na ta patologie. Ojezu ale się poryczalam z nerwów.
Ratunkuu ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ja nie chce juz rodzic . Odwołuje. Wycofuje sie
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii spokojnie. Na patologii przynajmniej sobie odpoczniesz trochę niż byś miała siedzieć w domu i co chwila wydzwaniac czy juz masz się stawić.
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje kolejnej mamie
Akzi trzymam kciuki na pewno wszystko bedzie ok. A strach w Twoim przypadku jest jak najbardziej zrozumiały. Może skup myśli wokół czegoś innego np wyobrazaj sobie spacery z dzieciaczkiem |
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Mediona - gratulacje!
3mam kciuki za przeterminowane oczekujące w szpitalach! Aakkzzii- Ty się ciesz, będziesz w szpitalu pod opieką! Ja mam dziś tak zryty humor, Tż gwiazdkę z nieba by mi dał gdyby mógł! a ja ryczę bo nie urodziłam jeszcze
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
a termin mialas tak jak ja
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za swoim też będę tęskniła, chociaż on przez moją ciążę przestał mnie kochać ![]() Gratulacje
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już w domu, ale w nocy i nad ranem emocje były, najpierw rodzić zaczęła kobieta z pokoju obok, a zaraz po niej dziewczyna z pokoju. Trochę mnie to przeraziło jak widziałam jak ją bolało. Mi lekarz powiedział, że pewnie szybko do nich wrócę tylko na porodówkę, ta znając moje szczęście to nie takie hop-siup. No ale z konkretów wiem, że mam rozwarcie na centymetr |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Mediona gratulacje
![]() Super,że masz juz malucha na cycku aakkzzii wiemjak ujowo się czujesz-przerabiałąm to pare dni temu. ja sie ciesze,że mnie nie zastrzymali bo dopiero by mi sie psychika rozye.. chała i Bogu dzieki że sam lekarz stwierdził,że żadne ku temu powody (od mojego gina) by leżakowała do porodu na patologi. No ale u Ciebie cc wisi w powietrzu. Ja nie wiem... ja bym zwiała na twoim miejscu. Położą cię tam i uj wie ile bedziesz leżeć a nie daj Boże ktos "mądry" wpadnie na pomysł,ze może jednak sprubujemy tejpani wywołać poród sn i się powtórzy historia jak z czarownicą. Pamięta aakkzzi,że nie na wszystko mozesz się godzić. owieczkaa zacznij wizualizować sobie zarcie ![]() współczuje-to czekanie jest ujowe,no ale cóz=niedziela. Ja wczoraj po 18 pojechałąm na ktg. Natrafiłąm na IP na taką położną=komusnistke. Na dzien dobry mnie zy ebała,że taką nocną(?!) porą śmiem przyjeżdżać na ktg. Urwa se myślę 24 na dobę mają ktg a ona nie miala roboty-była tylko na koncu nudnego 12 h dyżuru. Wiec mówię pi ź dzie,ze byłąm wczoraj mam zalecenie od dr iksinskiego byc co dziennie na ktg a pani koleżanki wczoraj mówiły,że o kazdej porze-jak mi bedzie pasować moge na ktg podjechać. Wzieła mnie pipa z bozej łaski,z komentarzami-a jak! ja zaczełam sie denerwować,zmierzyłą mi na wariata cisnienie- jak zobaczyłam 150/110 to sie mało nie posrałąm bo nie pamietam bym kiedy kolwiek takowe miała,ale mówie jej że to z nerwów i emocji- niepowiedziała nic. Kazałą sie wysikać i pójść do gabinetu ktg i na nia czekać. POszłam,czekałam z kilkanascie minut,przylazła,podłączył a mi te dwie 'elektrody' na jednym pasku i se poszła w pisdu. Leżę,dzieciak sie nie rusza,mija naście minut czuje jednego rucha-klikam w to ustrojstwo. Aparat rejestruje skurcze na poziomie 0-10 % ...dzieciak znowu si enie rusza0ja schiza-jak zawsze na ktg. Nagle pusl dzieciaka niknie-wduszam w brzuch mocniej elektrodkę-puls siepojawia-ruchów nie czuje ale puls fiksuje lata miedzy 13-170 i spada do 90 i tak wkółko. Słysze że jaśnie damy sie wymieniają około 19-śmichy-chichy a nikt do mnie nie przychodzi.Zaczynam sie modlić do mojego dziecka by sie zaczeło ruszać-zaczeła sie ruszać od bidy,odetchnełam na chwilę tylko. Nagle aparat zaczyna pokazywać,ze dzieciaka pulsu nie łapie i piszczy,pokazuje sie na monitorze jakiś ostrzegawczyz nak zapytania-wołąm ☠☠☠☠e,przylatuje i stwierdza,ze... to normalne i ze mam sobie reka przyduszać mocno ta elektrode. ok puls sie pojawił,pipa poszła,ja zlana potem ze stresu...I nagle maszyna zaczyna rejsstrować rosnace skurcze- idą 40..60...80...100%... mija chwila-czuje jak mis ie brzuch spina ale nie boli...dochodzą do 140% myślę sobie o kurfa rodzę...trzyma mnie w napieciu ze 30,40 sekund i w dół spada 120...100...90..60 i tak wkółko...dzieciak raz sie rusza,raz nie rusza...nie mam zegarka,straciłąm poczucie czasu ( a u nich ktg trwa 30 min).Myślę sobie jasna dupa zaraz wezma mnie na porodówkę albo powiedzą ze cos nie halo i zostawia mnie. leże,napier dala mi kregosłup,nikt do mnie nei zagląda,nie wiem ile juz leżę,skurcze cały czas,dzieciak zaczoł sie gibać-puls znowu fiksuje i nagle jedna z elektrod wysuwa mi sie i spada. biere trzymam i nie wiem jak ją włożyć-mowie chooy-wkłądam tam gdzi ebyła,najwyzej drugiej zmianie powiem,że ta poprzednia mnie tak podłączyła. aparat wariuje i znowupokazuje mi te skurcze dochodzące do prawie 150%...Przy koncu dziecko sie rozbujało i non stop rejestruję jej ruchy. W koncu przychodzi do mnie zmieniarka tej komunistki-zdziwiona,że ja leżę tu już PÓŁTOREJ GODZINY! odpina mnie,rzuca okiem na zapis,mówi że wszystko ok ale ż emam poczekac jeszcze aż lekarz dyżurny zobaczy i oceni ale nie wie jak długo bo...przy sobocie jest tylko jeden a ma teraz obchód wieczorny. Kazała mi wyjsc do poczekalni i czekać.Wiec poszłąm...czekam jak ten cieć malinowy-kilkanasci minut,wreszcie przyłazi do mnie w cywilu ta co mnie podłączała i mówi,ze wszystko ok a co do reszty to mam sie strzymać zaleceń mojego lekarza prowadzacego ciąże,dow iedznia! No i teraz mam wiekszy stres bo...zaleceniem mojego gina jest leżenie na patologi Na dodatek moj TŻ musi jutro wrócić do pracy,wiec bede kisnac u mojej schizujacej mamy-która już ma wersję wydarzeń-że jak sie coś zacznie to jedzie ze mną na IP! a to chyba ostatnia rzecz,której bym sobie życzyła.
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Czarownica gratulacje! Nareszcie mas malutką przy sobie
Mediona gratki również! ![]() Jeju, zazdraszczam Wam, że macie już swoje kruszynki przy sobie... Też chcem... Jak sprawić by szyjka się skróciła, zrobiło rozwarcie i zaczęły skurcze? ![]() ![]() ![]() akzi i owca trzymam za Was dzis kciuki, mam nadzieję, że cos się z Was wykluje
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pije kawy odkąd miałam ta biegunkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

jednak jestem strasznie rozchwiana emocjonalnie . Na maksa. Małe niepowodzenia i jestem wrakiem
a tu już córeczka w ramionach!

a to chyba ostatnia rzecz,której bym sobie życzyła.