|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
dzis najcichszy dzien na forum, no chyba ze wieczorem nadrobimy
![]() zjadłam pyszny obiadek, a teraz zagryzam arbuzem chcę sobie jakieś ponczo kupić na jesien-wiosnę no a tak w ogole to nie mam nic a nic miejsca w szafie, "nowe" ciuchy trzymam na krześle muszę selekcję zrobić a tak mi się nie chce
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Cienwiatru trzymaj się kochana
Ale cisza tu dzisiaj... Jutro wizyta, chciałabym wiedzieć ile mój synek podrósł. Zastanawiam się i może jakaś mam mi powie, kiedy kopniaki zaczynają być tak bardziej odczuwalne, bo ja mnie to już czasem pod żebrem boli, ale wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero teraz zaczęłam odczuwać na wysokości pępka, a niektóre dziewczyny już wcześniej o tym pisały ![]() No, ale niech się wypowie któraś z dziewczyn, która pierwszą ciążę ma już za sobą ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Jejku nie mogę was nadrobić. Co zasiade to mnie coś odciąga. Wiec chyba pozostaje mi być tylko na bieżąco. Kończę prace i mam urwanie głowy bo nagle.zrobiłam się niezastąpiona. Mówiłam juz.miesiąc.temu ze.na.koniec września mnie.nie.ma to dopiero niedawno dostałam nowego pracownika który okazał się mega Nieodpowiedzialny i szkole nowego. A skończy się.to tymże.będą dzwonić.do mnie ze wszystkim. Aj...
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Dziś siedzę pod kocykiem z herbatka jakby była już głęboka jesień. Hehe |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pod kocykiem, a zaraz dodatkowo zapalę kominek, muszę tylko zobaczyć jaki zapach chcę
mówię do tż może Alicja? a on, że przecież już mamy wybrane, Tośka i na razie nic nie zmieniamy także jak po porodzie się nie odwidzi to będzie Antosia ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- widziałyście, że się pojawiły mamuśki majowe?!
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
rudaska ja mlodego czuje juz w polowie drogi miedzy pepkiem a biustem i to jest na pewno on
![]() Zreszta od tyg kopniaki sa malo przyjemne czasem. Wypina sie i kopie tak ze czasem sykne a jeszcze dobre trzt miesiace takich wygibasow. No i wydaje mi sie ze maly juz oscyluje w granicach kilograma bo moge go niezle wyczuc pod reka. Tz sie ze mnie smieje ze jesien juz przyszla bo chodze w grubych skarpetach ![]() I wlasnie wyslalam.mezulka po ogorki kiszone do piwnicy bo mam straszna ochote... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-09-06 o 18:29 |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też pod kocem z TŻ i oglądamy filmy
ale przyjemnie,lubię takie dni a teraz jeszcze bardziej bo potem będzie takich mało
|
|
|
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta u niego to normalka - przywykłam przez 4 lata mieszkania razem
![]() Sylwuska zasnęłam, spałam do 8 później byłam w kościele i w lumpku mam kombinezon dla młodego na następny rok, puchatą bluzę na teraz i pajaca sweterkowego. A dla siebie 2 swetry, kurtkę na zimę, koszulę na później, koszulę do szpitala i zayebistą ramoneskę ![]() Fionka on wie, że ma spać gdzie indziej, ale zawsze chce tv oglądać a w tamtym pokoju nie ma spoko, dam radę. Jak młody się urodzi to będę go budzić za każdym płaczem, żeby mi go podał do karmienia to zobaczy wtedy ![]() Sylwoha ja też miałam wiecznie mokro, w końcu kupiłam wkładki i się skończyło ![]() Limonka też mam galaretkę w lodówce Rudaska mój mówi, że on żadnych kwiatków kupować nie będzie Cienwiatru zdrówka! Mi ostatnio bbf pisał, że macica sięga teraz ok. 5cm nad pępek, więc u mnie to jeszcze za wcześnie na kopanie pod żebrami. Jutro na glukozę, bleee... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Gryzelda dasz rade skoro już prawie wszystkie to przezylysmy tylko weź sobie jakąś książkę do czytania bo mi się czas dluzyl strasznie
|
|
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo z ubraniami, stare zajmują połowę miejsca i nie mam weny żeby je ruszyć i powyciagac ;/ Cytat:
Cytat:
![]() A ja ostatnio wypralam swoj kocyk salonowy i też można wyjąć go już z szafki, lubie takie wieczory z ciepła herbata i kocykiem, dobra książka i jest super ![]() Cytat:
![]() Fionka co palisz?? A Antosia jest śliczne, bardzo mi się podoba ![]() O to szybciutko, fajnie, niech rodzą się zdrowe dzieciaczki jak to niedawno było jak sama robiłam test wiecie co? Cieszę się jakoś, ze będziemy rodzily zima, to taki fajny czas, w sumie jesień też jest ok ale jakoś tak fajnie niż latem, takie gorąco, upały ;/A ja muszę się pochwalić, ze Maz zabrał mnie dziś do restauracji i tam jedliśmy obiad, opalacalo sie tak odpicowac, bo chyba z 20 razy usłyszałam jak ładnie wygladam, mile to było, biedny, juz moze zapomniał jak żona wygląda, taka zapuszczona chodzila ![]() Sama chyba potrzebowałam takiego wyjścia, bo jakiegoś doła juz lapalam;/ Mieliśmy jeszcze wieczorem do kina pójść, ale na dzisiaj chyba wystarczy nam atrakcji, bo nie ma nic takiego fajnego, a w połowie września niby ma być jakiś fajny film, to może wtedy się wybierzemy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52670818]Żaneta u niego to normalka - przywykłam przez 4 lata mieszkania razem ![]() Sylwuska zasnęłam, spałam do 8 później byłam w kościele i w lumpku mam kombinezon dla młodego na następny rok, puchatą bluzę na teraz i pajaca sweterkowego. A dla siebie 2 swetry, kurtkę na zimę, koszulę na później, koszulę do szpitala i zayebistą ramoneskę ![]() Fionka on wie, że ma spać gdzie indziej, ale zawsze chce tv oglądać a w tamtym pokoju nie ma spoko, dam radę. Jak młody się urodzi to będę go budzić za każdym płaczem, żeby mi go podał do karmienia to zobaczy wtedy ![]() Sylwoha ja też miałam wiecznie mokro, w końcu kupiłam wkładki i się skończyło ![]() Limonka też mam galaretkę w lodówce Rudaska mój mówi, że on żadnych kwiatków kupować nie będzie Cienwiatru zdrówka! Mi ostatnio bbf pisał, że macica sięga teraz ok. 5cm nad pępek, więc u mnie to jeszcze za wcześnie na kopanie pod żebrami. Jutro na glukozę, bleee... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To dobrze, ze jednak udało Ci się zasnąć ![]() Pochwal się zakupami koniecznie ![]() Ja to się kurczę martwię w czym ja zima bede chodziła, w sumie to co mam na jesień tez już się nie zapne, a,jak będzie chłodniej, to zimno mi bedzie ;/ może teraz, jak upały się skończyły to w lupmku poszukam czegoś nie tylko Małej ale i sobie, bo wcześniej nie miałam siły ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska no to super, że wyjście wam się udało
A komplementy zawsze są bardzo miłe.Też miałam wskakiwać pod koc ale już mi ciśnienie skoczyło, bo tż od 4 godzin się nie odezwał, telefon ma wyłączony chyba albo poza zasięgiem i oczywiście 100 czarnych myśli, ze coś się na trasie wydarzyło
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<ziewa>, ale się przespałam, boska drzemka popołudniowa i takie ładne sny miałam, miła odmiana od tych nocnych niepokojących koszmarków, aż się lepiej czuję. Fionka ładnie Antosia, też mi się podoba, moja prababcia tak miała na imię, mega pozytywnie mi się to imię kojarzy Piszecie o jesiennym kocykowaniu, też tak mam, z tym że ja jeszcze męczę czasami męża o termofor. Kiedyś dostałam od męża w prezencie jako czołowy zmarzluch taki mały termoforek w kudłatym misiowym ubranku i jakże to jest udany prezent! Jak mnie bolał brzuch przy okresie to zasypiałam z ciepłym termoforem na brzuszku. A jak marzłam w nogi to dostawałam go w zimie pod kołderkę hehe Polecam : a już niedługo sezon termofora uznam za otwarty Ale miałam ataki na pęcherz przez ostatnie dni, moja mała chyba uwielbia tam się układać i tak mnie ciśnie na sikanie że w sumie mogłabym nie wychodzić z toalety. A co do wypinania, to też obserwuję że ponad pępkiem potrafi się coś wypychać, jakby pupa małej albo plecki, a jak dotknę to zaraz miękki się robi brzuch w tym miejscu jakby uciekła sobie. Fajnie W ogóle to czuję, że przez te ostatnie 2 tygodnie to bardzo ale to bardzo brzuch się "spiłeczkował", taki okrąglutki się zrobił, aż mam problem z włożeniem butów. I tak się zastanawiam, że przecież to jeszcze 3 msce, to jak teraz jest taki duży, to co będzie pod koniec ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52670818]później byłam w kościele i w lumpku mam kombinezon dla młodego na następny rok, puchatą bluzę na teraz i pajaca sweterkowego. A dla siebie 2 swetry, kurtkę na zimę, koszulę na później, koszulę do szpitala i zayebistą ramoneskę ![]() Jutro na glukozę, bleee... [/QUOTE] OO to mega zakupy zrobiłaś, też muszę kilka ciepłych ciuchów kupić na końcówkę ciąży. Trzymam kciuki za glukozę, dasz radę, tylko aby uniknąć nudy, weź coś do czytania i wodę do picia. Mi pozwalały laborantki trochę popić, bo mdli trochę po tym słodkim. A po 3 kluciu to już głodny też człowiek jest, ja leciałam szybko do domu żeby zjeść śniadanie jakieś dobre. |
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny jesteście niezastąpione jeśli chodzi o poprawę humoru i wspieranie
postaram się być jak najczęściej, mam nadzieję, że to tylko jesień tak mi energię zabrała i niedługo znowu będę tu na całego. A co do zdrowia, to dziękuję, mam się świetnie, tylko mały chorował, na nas tfu tfu się nie przeniosło - i mam nadzieję, że już się nie przeniesie:pMój maluch kopie aż miło jest delikatniejszy (tak jak pamiętam) od starszego synka, bo tamten to walił jak opętany no i myślimy nad imieniem
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorkiem. Byliśmy u rodziców, nie tak dawno temu wróciliśmy i zjadłam właśnie kisielek
Miałam się jutro ważyć, ale nie będę się depresjonować, bo mama poszalała z jedzeniem, na dodatek był grill i ciasta i boję się zobaczyć ile przybrałam ;P Od poniedziałku muszę wrócić na dobre tory, bo ostatnie dni były baaaardzo kiepskie.Co do ruchów to ja już dawno czuję pomiędzy pępkiem a żebrami, a dzisiaj jak siedziałam w fotelu, to miałam wrażenie, że Młody chce mi przełykiem wyjść...
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia mam pelno woskow yankee candle. Dzis zapalilam simply Home. Taki delikatny.
Zaraz naleje wody do wanny i sie przenoszę ze świecami do łazienki. Tz poszedł biegac wiec mogę sie zrelaksować a później do mnie dolaczy ![]() Jak to milo ze tz komplementy prawił. Mój tez potrafi i nie powiem humor mi poprawia
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez juz widzę zdecydowanie powyżej pępka mala dzisiaj wyjątkowo aktywna tzta skopala i to dość konkretnie a on zawsze jak kopnie to odskakuje jak by wystraszony śmiechu mam z tego co nie miara;-)
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52670818]Żaneta u niego to normalka - przywykłam przez 4 lata mieszkania razem
![]() Sylwuska zasnęłam, spałam do 8 później byłam w kościele i w lumpku mam kombinezon dla młodego na następny rok, puchatą bluzę na teraz i pajaca sweterkowego. A dla siebie 2 swetry, kurtkę na zimę, koszulę na później, koszulę do szpitala i zayebistą ramoneskę ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Koszule to taka na pobyt w szpitalu czy poród?
|
#1159 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie wezmę ze sobą coś do jedzenia, bo później jeszcze chcę do pracy zajść na chwilę.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Fionka koszulę na pobyt raczej, bo rozpinana cała, więc będzie dobra i do karmienia i do zaglądania ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mnie dzisiaj zdołował. Byliśmy i moich rodziców, wyciągnęłam stare zdjęcia, m.in. że szkoły i TŻ stwierdził, że kiedyś to byłam laska
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony co cie to obchodzi? To oni będą mieli problem ze tak późno się obudzili. Moi sszefowie sa przerażeni faktem mojej nieobecności i mówią to otwarcie. ZZastępcę mamy. Przychodzi od października i mysle ze zdaze jej przekazać najważniejsze rzeczy a resztę będzie ogarniać sama. Ja będę sie tylko przyglądać albo konsultować Zreszta cchciałabym od sierpnia wrzesnia wrócić na pól etatu. Ktoras pisala ze można na macierzyńskim pracować. Mysle ze na 4,h dam rade zostawić mala u mamy. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Haha. My też dzis jakos oglądaliśmy zdjęcia z grudnia i tz z taka tesknota: Zobacz jaka ty tu miałaś nóżkę ![]() To mu powiedziałam ze raz zrobiłam to i drugi raz zrobię
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
RUDASKA na pewno wszystko jest ok, nie możesz,od razu zakładać najgorszego, zobaczysz że zaraz się odezwie ;*
ANDRIUSZKA też jak mieszkałam na wsi, to zima często z termoforem na nogi zawsze marzne w stopy ;/Fajnie, ze pospalas, tylko co Ty w nocy będziesz robila? ;P CIENWIATRU wiesz, że zawsze służymy pomocą czekamy na Twoj przypływ sil ;*SWEERVIOLET oj ja też dzisiaj pojadlam i chyba przez 2 śni,na wagę nie stanę ;/ FIONKA ja też właśnie YC mam muszę coś u siebie wygrzebac ![]() O to u Was też miły wieczór się zapowiada widzę, ze Tz też aktywnego masz ![]() Oj tak, takie komplementy są bardzo mile, aż się zdziwilam, że tyle ich bylo i skłoniło mnie to do przemyslen, że musiałam wyglądać strasznie, skoro z takim uznaniem spotkała się moja zmiana ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie termofor. Tez mam taki fajny w polarze. Chciałam dzis sobie zaserwować ale pozyczylam mamie a ze jej nie ma to tata nie potrafił znalezc
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
To bardzo wysoko juz go czujesz. Ja wciąż przy pępku. A co do wagi u mnie -0,5kg upały minely wiec podejrzewam ze woda zaczela schodzic
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie dzwonił, że mu się zasięg zgubił, a trasa paskudna, korki i ulewa, dobrze że nie jedzie sam i ma jeszcze dwóch pasażerów, to ma z kim pogadać. Na miejscu będą o 1 w nocy, więc nocka zarwana, bo jutro do pracy na 6.30
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya super z ciuszkami
Czyli skompletowana wyprawka ? Gryzia na tzta ! Czubasek mam nadzieję że już lepiej mała? Odespalas noc chociaż? Kalusia - już sir październik owe odpakowuja? ?? Sylwoha ja mam mokro też tyle śluzu. . Fionka nie strasz tymi zombiakami chcemy żyć! Rudaska jak miło! !!!!! Aniqa fajnie prezenty z Japonii i że milutkim wieczór był ) Cienwiatru kochana widzę że w pl też wirus. .. cholera do Szkocji czy że Szkocji przyleciał? Trzymajcie się kochani!! Aniqa ci to znaczy że TŻ się obawia że małe będzie miało Twój charakter ? ![]() Sylwoha ja melduje że cały dzień dzisiaj na nogach ! Nie miałam czasu zajrzeć Zaraz opowiem :,* Rudaska no za pamięci trzymam kciuki na jutrzejszą wizytę * Wojniann widzę że przebojów w pracy ciągłej dalszy. Kochana współczuję i jestem serduszkiem z Tobą bo wiem ci przezywasz. .. ja wyłączam telefon jak pójdę na wolne Hahaha Fionka już majowe? ??? Ja dziś od rana na nogach Sylwuśka widzę że TŻci dzisiaj rozpieszcza ) mój mnie też - obiadek ugotowany hihi Kalusia to jak kiedyś byłaś laska to teraz ze niby co ? ![]() O Krzysiu się obudził Ja dziś cały dzień na nogach od 7. Byłam na car boot ale dzisiaj Łupy dla mnie i tz zimowa kurtka - mam coś w co brzuch wcisnąć. Sweterek cieplutko dłuższą tunika i 4 koszule super dla tzta Potem było pakowanie większość spakowana. Ufffff A teraz leżę bo opadła z sił. Pazury zrobiłam obcielam wypilowalam i u stóp też miałam nogi iść depilowac ale nie mam sił ![]() Może drzemne się i pójdę. . A jak nie to nie wiem... hmmm...
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
Mój mały coś mniej aktywny dzisiaj :/ dodatkowo się martwię, bo wcześniej przyjechaliśmy z mężem na budowę i pomagałam mu podbitkę wnieść do domu, bo pogoda okropna... W sumie nic się nie działo złego po tym wysiłku, kręgosłup trochę bolał, ale to tylko bezpośrednio po, brzuch nic, więc chyba nie powinnam mu zaszkodzić? Może ma taki dzień leniwy... Zaraz zjem galaretkę to może się ruszy. A jak nie to cola w ruch
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52671892]Mój mały coś mniej aktywny dzisiaj :/ dodatkowo się martwię, bo wcześniej przyjechaliśmy z mężem na budowę i pomagałam mu podbitkę wnieść do domu, bo pogoda okropna... W sumie nic się nie działo złego po tym wysiłku, kręgosłup trochę bolał, ale to tylko bezpośrednio po, brzuch nic, więc chyba nie powinnam mu zaszkodzić? Może ma taki dzień leniwy... Zaraz zjem galaretkę to może się ruszy. A jak nie to cola w ruch
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Spokojnie kochana Nie martw się nie jesteśmy w końcu chore a troszkę wysiłku nam krzywdy nie zrobi
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52671892]Mój mały coś mniej aktywny dzisiaj :/ dodatkowo się martwię, bo wcześniej przyjechaliśmy z mężem na budowę i pomagałam mu podbitkę wnieść do domu, bo pogoda okropna... W sumie nic się nie działo złego po tym wysiłku, kręgosłup trochę bolał, ale to tylko bezpośrednio po, brzuch nic, więc chyba nie powinnam mu zaszkodzić? Może ma taki dzień leniwy... Zaraz zjem galaretkę to może się ruszy. A jak nie to cola w ruch
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Moja te leniwa dzisiaj, bardzo mało się rusza, ale niedawno raz coś tam puknela, Więc staram sie nie schizowac, może tak się ulozyla, z Twoim tez na pewno wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Już odliczają
no cóż, przybyło mi tych x kg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

postaram się być jak najczęściej, mam nadzieję, że to tylko jesień tak mi energię zabrała
na tzta !