- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 14:51   #1321
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Widzisz, na allegro była sama spacerówka a na olx tylko gondola. Teraz jeszcze fotelik i baza.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 15:18   #1322
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
peachella dzieki za zrozumienie moja mała chyba odczuła kiepski nastroj i w nocy byla grzczna wiec wstałam wyspana jak nie pamiętam kiedy dziewczyny od którego tygodnia zaczynacie robić pranie/ prasowanie itp ?
ja jutro zaczynam 30TC i nie wiem czy to nie za wcześnie ?

ja się męczę nocami okropnie, nie dlatego, że małą się rusza ale wstawaniem do łazienki i balastem w postaci brzucha
już zaczęłam prać ciuszki, pieluchy itp. Jedno pranie własnie wyschło i wstawiłam kolejne. Jutro prasowanie. Masa tego. A jeszcze mam całe pudło! Jak popiore i poprasuje to pakuje do reklamowek albo worków, posegregowane, jak skończymy pokoj to powkładam tylko do szafek lepiej zacząć już, bo już czuję, że z czasem będzie tylko ciężej

no i jutro zaczynam 32 tc więc chyba najwyższa pora

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny w Gdańsku jesień, na razie wietrzna ale sucha. Uwielbiam jesień, tym bardziej teraz jak mi bębol rośnie to w takich temperaturach odżyłam.
mam to samo, dla mnie pogoda jest idealna

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale ja też to mam. My co prawda na budowie mieszkamy więc jak mąż wróci z pracy to od razu bierze się-teraz-za zgładzenie ścian. I tak cały dzień sa!ma jestem, nawet przytulić sié do mężowskiej piersi nie można bo biedak pada na twarz po całym dniu. Chciałam już sobie prać i pracować ciuszki, dla zabicia czasu, ale sensu nie widzę bo wszystko w kurzu budowlanym jest. Przygotuję sobie tylko torbę do szpitala i ofoliuję ją aby się nie ubrudziła. A ostatnio mój chłop mnie wkurzył bo nie dość, że cały czas pracuje to jeszcze jedzie na 3 dni w delegację i oczywiście znów będę sama. A nienawidzę zostawać w domu sama na noc. Rodziny żadnej nie mam bo została mi tylko mama ale jest po operacji więc nawet na tą moją wioskę nie przyjedzie. Mieliśmy jechać wspólnie na szkolenia Świadoma Mama i dupa, sama muszę pojechać. Miał że mną jechać do gin na kolejną wizytę i na szkołę rodzenia i znów dupa. Sama muszę. A najśmieszniejsze jest to, że generalnie jestem samodzielna ale teraz nawet głupia jazda samochodem sprawia mi problem bo szoruję kierownicą po brzuchu a jak odsunę fotel to nie dosięgam do pedałów...ech problemy z dupy takie...
I przepraszam za te dupy ale frustracja mnie trawi
ja się już czuję jak kaleka. Wczoraj po usg poszłam do galerii piechotą. jakieś 2 minut. I myślałam, że nie dojdę brzuch mi ciąży i mam wrażenie, ze idę jak kaczka. Poza tym parcie na pęcherz.... sama muszę też mieszkanie ogarnąć, męża staram się nie absorbować tym, wystarczy, ze w pracy siedzi.Strasznie mozolnie mi to idzie ale wiem, że szybsze tempo już nie jest wskazane.

Tak sobie myślę, że z jednej strony jakbym miała tu rodzinę swoją to może bym się wkurzała, że się za dużo wtrącają w przygotowania i zawracają głowę....a z drugiej trochę przykro, że nie ma się z kim na co dzień dzielić tym wszystkim.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-06 o 15:19
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 15:27   #1323
fasterka90
Zadomowienie

Dziś rodzina tz nas odwiedziła, rodzice z młodszym rodzeństwem i... Postanowili u nas zrobić pierogi ruskie teściowa robi najlepsze na świecie zrobili pierogi,zjedli i pojechali...
Pogoda u nas typowo jesienna, tz się wziął za łóżeczko. Klnie pod nosem jak szewc,ale przed chwilą sam do siebie mówił "czego się dla córeczki kochanej nie robi", słodkie to takie
Wczoraj miałam rozpacz bo się okazało że w pokoju małej musi zostać szafa,nigdzie indziej się nie zmieści więc mój plan, że tam tylko białe meble już przepadł. W związku z tym stwierdziłam że już trudno,i tak idealnie nie będzie i nie malujemy. Gryzie mnie myśl że u mnie to nigdy nic idealnie być nie może ale trudno, mam nadzieję że dłużej niż rok nie będziemy tu mieszkać.

wonderka czuli ostatecznie będziesz miała xlandera xcite, tak,dobrze zrozumiałam? gratuluję zakupu
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 15:56   #1324
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Dziś rodzina tz nas odwiedziła, rodzice z młodszym rodzeństwem i... Postanowili u nas zrobić pierogi ruskie teściowa robi najlepsze na świecie zrobili pierogi,zjedli i pojechali...
Pierogi Mogę do Ciebie przyjechać? Ostatnio chodzą za mną pierogi, może w tygodniu zrobię (tzn ja kupuję gotowe).

Ja dziś miałam bardzo dobry obiadek: pierś z kurczaka gotowana, ryż, sos koperkowy (wyszedł mi pyszny ) i kalafior. Mężowi zrobiłam pierś smażoną, bo on nie lubi gotowanego mięsa. Ogólnie pyszne było, coś innego w końcu, a nie ciągle ziemniaki

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-09-06 o 15:58
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 16:06   #1325
india_love
Raczkowanie

Laski, już mamuśki majowe 2016 się pojawiają! Jak ten czas leci szybko Uważam, że możemy się już oficjalnie czuć jak ciążowe dinozaury
Stary 2015-09-06, 16:09   #1326
wonderka
Zadomowienie

Fasterka dokładnie tak, kupiłam x-landera.

Mi też brzuch ciąży, w nocy jest bardzo ciężko. Czuje ten III trymestr, jak się porządnie wyśpię i nie biegam i rozsądnie dawkuje wysiłek w ciągu dnia to długo wytrzymuje ale bywa tak, że mam dosyć.
Stary 2015-09-06, 16:48   #1327
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Mi też brzuch ciąży, w nocy jest bardzo ciężko. Czuje ten III trymestr, jak się porządnie wyśpię i nie biegam i rozsądnie dawkuje wysiłek w ciągu dnia to długo wytrzymuje ale bywa tak, że mam dosyć.
Jakbym czytała o sobie Najlepiej się czuję siedząc na kanapie haha ale już bliżej niż dalej.
Dzisiaj siostrze powiedziałam, że jakby się mnie ktoś zapytał jak to jest być w ciąży, to bym na pewno powiedziała, że szału nie ma. Nie uważam żeby był to cudowny stan więcej minusów niż plusów i już chciałabym żeby się skończył
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 16:55   #1328
wonderka
Zadomowienie

Dziewczyny jakie duże kocyki kupujecie? Jakie wymiary?
Stary 2015-09-06, 17:06   #1329
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka zapraszam na pierogi ale się spiesz, bo tz co chwile podjada to co zostało... (o,właśnie przyszedł z całą patelnią do pokoju )
wonderka Super,my też planujemy xlandera, ale x puls chyba bardziej

Nasze łóżeczko już złożone na próbę założyłam ochraniacz i prześcieradło,ochraniacz się średnio układa, jeszcze pokombinuje potem,i tak musze to wyprać. Ale zdjęciem się pochwale
Rodzice przywieźli też Leżaczek po siostrzencach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1158.jpg (106,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1156.jpg (112,0 KB, 23 załadowań)
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:25   #1330
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! mi tez ciężko, najbardziej dobija mnie ból pleców i zgaga. licząc od przyszlego wtorku zostały jeszcze 2 miesiące, łatwo nie będzie...
miałam prać ubranka a mam takie super tempo że dopiero 2 pralki obrobiłam w ciągu 2tygodni. jeszcze z 5-6 najgorzej mi się zmobilizować do prasowania
w tym tyg przyszedł mi laktator, butelki i torba do wózka taka http://allegro.pl/babyono-torba-styl...648666367.html i jestem z niej bardzo zadowolona!
wczoraj byliśmy zamówić kanapę i fotel i było 600tkanin do wyboru, w końcu tak mi się mózg zlasował ze juz nie wiem co wybrałam okaże się w ciągu 2tyg jak przywiozą liczę że na niej lepiej będzie mi się spać

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:41   #1331
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze łóżeczko już złożone na próbę założyłam ochraniacz i prześcieradło,ochraniacz się średnio układa, jeszcze pokombinuje potem,i tak musze to wyprać. Ale zdjęciem się pochwale
Rodzice przywieźli też Leżaczek po siostrzencach
fajnie to wygląda, kolory ochraniacza bardzo mi się podobają
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
w tym tyg przyszedł mi laktator, butelki i torba do wózka taka http://allegro.pl/babyono-torba-styl...648666367.html i jestem z niej bardzo zadowolona!
wczoraj byliśmy zamówić kanapę i fotel i było 600tkanin do wyboru, w końcu tak mi się mózg zlasował ze juz nie wiem co wybrałam okaże się w ciągu 2tyg jak przywiozą liczę że na niej lepiej będzie mi się spać
ekstra ta torba, zapisuję sobie w zakładkach

My dzisiaj byliśmy na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia, już teoretycznie mogę rodzić później byliśmy po zakupy w Auchan i kupiliśmy 2 mleczka z Loveli a zaraz się zabieram za kompletowanie zamówienia w aptece Gemini, więc powolutku ruszamy z wyprawką do przodu
Stary 2015-09-06, 17:43   #1332
wonderka
Zadomowienie

Iclosemyeyes ty juz skonczylaś śr? Ja dopiero zacznę, kurde, za późno chyba się zapisałam.
Stary 2015-09-06, 17:51   #1333
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! mi tez ciężko, najbardziej dobija mnie ból pleców i zgaga. licząc od przyszlego wtorku zostały jeszcze 2 miesiące, łatwo nie będzie...
miałam prać ubranka a mam takie super tempo że dopiero 2 pralki obrobiłam w ciągu 2tygodni. jeszcze z 5-6 najgorzej mi się zmobilizować do prasowania
Świetna torba który kolor wzięłaś?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:58   #1334
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes ty juz skonczylaś śr? Ja dopiero zacznę, kurde, za późno chyba się zapisałam.
myślę, że nie za późno się zapisałaś, w sumie byłam na swoim kursie osobą z prawie najpóźniejszym tp a jedna dziewczyna była już w 36 tc i spokojnie dawała radę. Ja wolałam iść wcześniej, bo myślałam, że to będzie bardziej wymagające pod względem fizycznym i później już by mnie za bardzo męczyło, ale jednak tak nie było

a po dzisiejszych zajęciach mam znowu mętlik w głowie co do wyboru porodówki a już byłam praktycznie zdecydowana na jedną... I jeszcze mąż zaczął przebąkiwać, że nie wie czy nie wolałby wyjść z sali na II fazę porodu
Stary 2015-09-06, 18:06   #1335
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Byla mowa ze najlepiej isc późno by miec wszystko na świeżo. A ile tygodni to zajmie?

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Świetna torba który kolor wzięłaś?
Różową torba od wózka tako który mam po leo jest tak daremna ze ja znienawidziłam od samego początku użytkowania.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-06, 18:47   #1336
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka zapraszam na pierogi ale się spiesz, bo tz co chwile podjada to co zostało... (o,właśnie przyszedł z całą patelnią do pokoju )

Pewnie już za późno

Cytat:
Dziewczyny jakie duże kocyki kupujecie? Jakie wymiary?

Ja mam jeden z mikrofibry 75x100, drugi z mikrofibry mam gdzieś schowany głęboko na dnie, ale pewnie też 75x100, a grubszy mam 80x90

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
myślę, że nie za późno się zapisałaś, w sumie byłam na swoim kursie osobą z prawie najpóźniejszym tp a jedna dziewczyna była już w 36 tc i spokojnie dawała radę. Ja wolałam iść wcześniej, bo myślałam, że to będzie bardziej wymagające pod względem fizycznym i później już by mnie za bardzo męczyło, ale jednak tak nie było

a po dzisiejszych zajęciach mam znowu mętlik w głowie co do wyboru porodówki a już byłam praktycznie zdecydowana na jedną... I jeszcze mąż zaczął przebąkiwać, że nie wie czy nie wolałby wyjść z sali na II fazę porodu
Ja też myślałam, że się za późno zapisałam, ale w sumie myślę. ze chyba w sam raz. Będę chodzić do końca października. Tzn. gdybym w środy nie miała wizyt u ginekologa to bym się zapisała na wcześniejszy termin (2 tygodnie wcześniej się zaczął), ale przynajmniej będę na świeżo z wiadomościami
Na moim kursie są głównie babki z terminem na koniec grudnia/styczeń, z terminem listopadowym tylko jedna babka (19.11) i ja.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-06, 19:22   #1337
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Byla mowa ze najlepiej isc późno by miec wszystko na świeżo. A ile tygodni to zajmie?
no 10 spotkań, pewno jedno na tydzień więc ostanie zajęcia wypadną mi w tp ;] Taki plus, że szkoła jest w szpitalu, w którym chce rodzić, to po ostatnich zajęciach mam zamiar pojechać od razu z rozwarciem na porodówkę.
Stary 2015-09-06, 19:27   #1338
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
no 10 spotkań, pewno jedno na tydzień więc ostanie zajęcia wypadną mi w tp ;] Taki plus, że szkoła jest w szpitalu, w którym chce rodzić, to po ostatnich zajęciach mam zamiar pojechać od razu z rozwarciem na porodówkę.
dobre

Dziewczyny wy już wszystkie macie porodówki wybrane?

Powybierałam już co bym chciała z gemini, wyszło ponad 600 zł, ale w tym jest sam laktator + butelka + termometr bezdotykowy to 300 zł, więc chyba nie jest tak źle
Stary 2015-09-06, 19:29   #1339
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Juz tak nie moge doczekać sie gdy będziemy wszyscy w komplecie! Teraz u nas jest szwagierka z dziećmi i moge poobserwować jak leo reaguje gdy biorę na kolana inne dziecko jeszcze miesiąc temu ryczał a dzis sie przyszedł od razu do mnie przytulić i pokazał młodszej kuzynce zeby sobie poszła także postęp

Cytat:

Pytałas o koce ja mam 75x100 takie z mikrofibry i jeden akrylowy. Chce kupic minky chyba 50x75 i używałabym go do fotelika ale ciągle czekam z tym

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-06, 19:48   #1340
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
dobre

Dziewczyny wy już wszystkie macie porodówki wybrane?

Powybierałam już co bym chciała z gemini, wyszło ponad 600 zł, ale w tym jest sam laktator + butelka + termometr bezdotykowy to 300 zł, więc chyba nie jest tak źle
Tak, ja już wiem gdzie chce rodzić. Jeszcze zapytam w środę mojej lekarki czy jeśli mam tą cukrzycę to muszę rodzić w szpitalu ginekologiczno-polozniczym (tam chodzę do diabetologa, a znajoma na insulinie musi tam rodzić) czy mogę w tym szpitalu, który wybrałam.

Cytat:
Dobre U mnie jest 9 spotkań.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-06, 19:50   #1341
wonderka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za info o kocykach

Iclosemyeyes a co tam masz w tych pozostałych 300 zł? Gemini ma dobre ceny, możesz porównać z doz jeszcze.

U mnie szału zakupowego ciąg dalszy, kupiłam kołyskę dla małej
Planuję ją pomalować, myślę o żółtym albo cytrynowym kolorze.
Obok tego będzie hemnes niebieski z Ikei z żółtymi gałkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolyska...jpg (97,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-09-06, 19:52   #1342
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w Gdańsku jesień, na razie wietrzna ale sucha. Uwielbiam jesień, tym bardziej teraz jak mi bębol rośnie to w takich temperaturach odżyłam.

Byłam w Auchan i kupiłam proszek i mleczko Loveli, u mnie było sporo i dwie pary spioszków. Dziwna sprawa z tymi spiochami bo w sieciówkach nie mogę znaleźć, byłam dzisiaj w Cubusie, Kapphalu i H&M i spiochów niet. Dziwne.

Ale wiadomością dnia jest, że kupiłam dzisiaj wózek!!! A jakże, pojechałam zobaczyć do mamaija jakiegoś x-lander na ramie x-cite i był, bardzo nam przypadł do gustu i w poniedziałek miałam dzwonić, czy kolor COmic jest dostępny.
Ale weszłam na allegro, olx i lokalne ogłoszenia i znalazłam używkę Gondola od Pani z LEtnicy i spacerówka gdzieś z Dolnego Śląska, wyszedł mnie 1.300 z przesyłkami Stan określony bardzo dobry, na zdjęciach ok ale pochwale się jak już do mnie przyjdzie i go zobaczę na zywo. Jestem strasznie zadowolona i czuję ogromną ulgę, że mam ten zakup z głowy.

Iclosemyeyes - pan w Mamaija powiedział, że producent powinien mieć jeszcze jakieś sztuki na stanie.
Wonderka gratuluje czekam na foty wózka

Kasiula-ja tez niestety musze troche przeliczać bo budowa i wykończenie domu to studnia bez dna a chciałoby się mieć już wszystko...ja postanowilam raz w tym isc do second handu wyhaczyć jakieś perełki, a nie szkoda kasy,bo jak za ciuszek dam 5-7zl to i tak jak nawet raz czy dwa założe małej to nie szkoda. ostatnio tak śliczne dżinsy upolowałam dla Zuzy

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale ja też to mam. My co prawda na budowie mieszkamy więc jak mąż wróci z pracy to od razu bierze się-teraz-za zgładzenie ścian. I tak cały dzień sa!ma jestem, nawet przytulić sié do mężowskiej piersi nie można bo biedak pada na twarz po całym dniu. Chciałam już sobie prać i pracować ciuszki, dla zabicia czasu, ale sensu nie widzę bo wszystko w kurzu budowlanym jest. Przygotuję sobie tylko torbę do szpitala i ofoliuję ją aby się nie ubrudziła. A ostatnio mój chłop mnie wkurzył bo nie dość, że cały czas pracuje to jeszcze jedzie na 3 dni w delegację i oczywiście znów będę sama. A nienawidzę zostawać w domu sama na noc. Rodziny żadnej nie mam bo została mi tylko mama ale jest po operacji więc nawet na tą moją wioskę nie przyjedzie. Mieliśmy jechać wspólnie na szkolenia Świadoma Mama i dupa, sama muszę pojechać. Miał że mną jechać do gin na kolejną wizytę i na szkołę rodzenia i znów dupa. Sama muszę. A najśmieszniejsze jest to, że generalnie jestem samodzielna ale teraz nawet głupia jazda samochodem sprawia mi problem bo szoruję kierownicą po brzuchu a jak odsunę fotel to nie dosięgam do pedałów...ech problemy z dupy takie...
I przepraszam za te dupy ale frustracja mnie trawi
India długo juz mieszkacie? jeny jak ja bym juz chciała spać u nas w domu... ahh..
a co do frustracji -przelej żale na forum to troche ulży
Stary 2015-09-06, 20:01   #1343
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za info o kocykach

Iclosemyeyes a co tam masz w tych pozostałych 300 zł? Gemini ma dobre ceny, możesz porównać z doz jeszcze.

U mnie szału zakupowego ciąg dalszy, kupiłam kołyskę dla małej
Planuję ją pomalować, myślę o żółtym albo cytrynowym kolorze.
Obok tego będzie hemnes niebieski z Ikei z żółtymi gałkami
moja mała póki co ma kupiony cienki bawełniany kocyk z Ikei 90x90, a kupię jeszcze taki z minky 75x100.

szalejesz zakupowo ładna ta kołyska.

Ogólnie na mojej liście zakupowej oprócz tych 3 rzeczy o których pisałam są smoczki Lovi Folky , wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko, podkłady bella, majtki jednorazowe, termoopakowanie na butelkę, szczotka do mycia butelki, płatki i patyczki kosmetyczne, gaziki, octenisept, lanolina, oliatum do kąpieli, linomag, torebki do przechowywania pokarmu, woda morska w spray'u, sól fizjologiczna, zestaw do pazurków, aspirator - więc większość z kategorii 'dla mamy', 'karmienie' i 'higiena i zdrowie'.

Spoza listy wyprawkowej omegamed pregna 60 kapsułek (biorę 2 dziennie).
Stary 2015-09-06, 20:13   #1344
wonderka
Zadomowienie

To normalna cena, wydaje się, że kupujemy pierdoły ale trochę tego jest i tak się zbiera zł do złotówki.
Stary 2015-09-06, 20:16   #1345
monic167
Rozeznanie

Iclosemyeyes- a porównywałaś moze cenowo gemini i allegro ?
tez planuje w tym tyg zamówienie

Wonderka- b.fajna kołyska

ja laktator planuje odkupić używany bo nie wiem czy w ogóle bedzie mi potrzebny.

Peachella-z tym przygotowywaniem musze sie zgodzić, wyglada na to ze zaczne moze w tym/ nast tyg przeliczylam cene Loveli z Biedronki i Auchana, wychodzi cenowo na to samo 9zl/litr wiec kupie tam gdzie mam bliżej

LExie- b.fajna torba jakis czas temu jakies wózkowe widzialam w Biedronce ale byly w jakies misie i takie tam
Stary 2015-09-06, 20:25   #1346
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
przeliczylam cene Loveli z Biedronki i Auchana, wychodzi cenowo na to samo 9zl/litr wiec kupie tam gdzie mam bliżej
W Biedronce promocja była do dzisiaj. W Auchan jest do środy bodajże.
Ja kupiłam w Auchan bo chciałam i do kolorów i do białego, a w Biedronce musiałabym kupić dwie 3 litrowe butelki i wydać ponad 50zł, a na pierwszy raz to wolę mniejsze opakowania, bo nie wiadomo jak się sprawdzą te mleczka.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-06, 20:35   #1347
lexie42
Zakorzenienie

Ja mam 6 spotkań na szkole rodzenia i kończę 28 września. Jutro właśnie mam drugie zajęcia, potem zakupy, może coś upoluję dla małej i później lekarz.
Stary 2015-09-06, 20:41   #1348
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
To normalna cena, wydaje się, że kupujemy pierdoły ale trochę tego jest i tak się zbiera zł do złotówki.
no tak to wygląda, ale w sumie niewiele się pomyliłam w moich kalkulacjach przy tworzeniu budżetu dla swojej listy wyprawkowej.

Teraz jeszcze siedzę na blogu "Sroka o" i czytam o kosmetykach dla maluszków, jednak wywaliłam oilatum z zamówienia, bo podobno niewarty swojej ceny syf - kupię płyn do kąpieli z Babydream Rossmanna.

Cytat:
Iclosemyeyes- a porównywałaś moze cenowo gemini i allegro ?
tez planuje w tym tyg zamówienie

ja laktator planuje odkupić używany bo nie wiem czy w ogóle bedzie mi potrzebny.
porównywałam głównie r_p77 z gemini: na przykład butelka Medela Calma: apteka 47,89 a allegro 55 zł.

Niektóre rzeczy są w cenach praktycznie identycznych, na przykład laktator Medela Harmony (w gemini 158,89 na allegro najtaniej 152 zł + dostawa). Za to takie typowo apteczne sprawy wychodzą najtaniej na gemini (octenisept, linomag, marimer woda morska itp) więc wydaje mi się, że robię dobry deal
Stary 2015-09-06, 20:58   #1349
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
no tak to wygląda, ale w sumie niewiele się pomyliłam w moich kalkulacjach przy tworzeniu budżetu dla swojej listy wyprawkowej.

Teraz jeszcze siedzę na blogu "Sroka o" i czytam o kosmetykach dla maluszków, jednak wywaliłam oilatum z zamówienia, bo podobno niewarty swojej ceny syf - kupię płyn do kąpieli z Babydream Rossmanna.
Też sobie zapisałam ten płyn do kupienia w późniejszym czasie
Stary 2015-09-06, 21:08   #1350
monic167
Rozeznanie

Cytat:

porównywałam głównie r_p77 z gemini: na przykład butelka Medela Calma: apteka 47,89 a allegro 55 zł.

Niektóre rzeczy są w cenach praktycznie identycznych, na przykład laktator Medela Harmony (w gemini 158,89 na allegro najtaniej 152 zł + dostawa). Za to takie typowo apteczne sprawy wychodzą najtaniej na gemini (octenisept, linomag, marimer woda morska itp) więc wydaje mi się, że robię dobry deal

też kupię kosmetyki z rossmanna dla małej
porównałam przy okazji bepanthen i sudocrem (swoja droga, kupujecie obydwa czy jedno z dwóch ??) Gemini wygrywa ceną

jakie kupujecie butelki dla maluszków ?
myślę nad Aventem natural

i jeszcze propos pieluszek tetrowych -bralyscie te najzwyklejsze czy podwójnie tkane ??

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-09-06 o 22:36
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości