|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!
Cytat:
Jak przyoszczędzę w tym miesiącu, to kupuję. ![]()
![]() |
#4562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie mogę sobie pozwolić teraz na brak pracy ![]() Dostałam rano @. Zwijałam się z bólu, więc obejrzałam film. Byłam w Rossmannie kupiłam klika rzeczy. W Biedronce kupiłam kilka artykułów biurowych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dziękuję za wszystkie miłe słowa ![]() Byłam dzisiaj na rozmowie, nie ma szans niestety, że się dostanę ![]() ![]() Feeling zdradź jak szukasz pracy? Wyszykujesz oferty w necie i wysyłasz zgłoszenie czy osobiście zanosisz, dzwonisz? Myślicie, że warto poszukać też w anonsach? Ktoś jeszcze dodaje tam oferty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mieliśmy z TŻ rocznice, to byliśmy w naszej ulubionej herbaciarni i oprócz herbat, wyjątkowo naszła nas ochota na takie ciasta. Pychota ![]() Np takie coś klik ![]() Cytat:
Wczoraj i dziś wolne. Wczoraj posprzątałam całe mieszkanko. Dziś miałam robić porządki w szufladach i półkach ale jakoś średnio się czuję. Chyba mnie coś bierze ![]()
![]() |
#4565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłam przez gumtree i czekam na telefon. ![]() Całą niedzielę poświęciłam na edytowaniu CV i odpowiednim wyglądzie graficznym. Zależało mi na tym żeby było wyraźne i przejrzyste. Wypisałam też wszystkie obowiązki jakie miałam w poprzednich pracach. ![]() Miki, u Ciebie problemem może być małe doświadczenie i właśnie te umowy śmieciowe jednodniowe albo miesięczne. Ja pracowałam w jednym miejscu 1,5 roku. Pracodawca może pomyśleć dziewczyna ciągle zmienia pracę nie wiadomo czego szuka. Może szybko się zwolnić, bo znowu nie będzie jej coś pasowało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |||||
Zakorzenienie
|
Mozna jeść. A z czym to już tylko od Twojej fantazji zależy. Olej z czarnuszki jest dość mocny w smaku. Słodki wręcz. Więc mi raczej na słodko podchodzi.
Cytat:
zaraz cos wrzucę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powaznie? Mój przyspieszył. I to bardzo. Tylko jak Ci juz pisałąm, zrobił się jakiś błąd i straciłam wszystkie programy, przeglądarki wraz z waznymi zakładkami, sterowniki. Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam biały ser z jogurtu greckiego ![]() I kilka dni temu syrop rabarbarowo-imbirowy. Już się nie mogę doczekać co z tego wyjdzie.
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, ciekawe. Następnym razem jej poszukam. Nie kojarzę tej konkretnej odżywki, widziałam inne a tej nie. Ale wypróbuję ![]() Moja jest do zniszczonych, choć moje włosy raczej zniszczone nie są ![]() Daj znać jak z syropem. Brzmi ciekawie. Tyle razy przechodziłam koło rabarbaru w Lidlu, myślałam, że może coś zrobić, ale nigdy na żaden pomysł nie wpadłam a rabarbar pewnie zaraz zniknie z półek o ile już nie znikł. Co do windowsa to teraz działa spoko. Uruchomiłam ponownie mojego padlucha i to mu pomogło. Zapewne taki wolny był, bo ja rzadko go wyłączam, często hibernuje. Więc był zamulony jeszcze przed instalacją nowego windowsa. Jak na razie spoko.
![]() |
#4568 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miki z takim podejściem, że jak nie masz znajomości to i pracy mieć nie będziesz to za bardzo sobie nie pomagasz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2015-09-03 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Annulka ma trochę racji. Moja siostra dostała się d urzędu, pracowała tam dawno temu. Jednak wyjechała na kilka lat za granicę i potem wielokrotnie starała się tam znowu dostać, ale bez skutku. Mimo, że już ją tam znali, ale znajomości jako takich nie miała. A ostatnio dostała się, bo i chętnych mało, bo to na zastępstwo. Ona miała doświadczenie, więc się dostała. Chodzi mi o to, że czasem warto brać pod uwagę i takie umowy, bo mniej konkurencji.
Poza tym nie ma co obstawać przy pracy w urzędzie tak już od razu. Ja wiem, że to byłaby najlepsza godzinowo praca, ale jeśli tylko taką pracę będziesz brała pod uwagę to luka w CV będzie coraz większa. I to będzie na minus. Znam osoby, które po jakimś doświadczeniu w urzędach, pracowały w sklepach z butami, ciuchami, jedzeniem - w miejscach niezwiązanych z planami kariery. A potem udało im się powrócić na swoją ścieżkę. Więcej wiary w siebie, więcej pozytywnych myśli. Uda się, tylko trzeba intensywnie szukać, pukać czasem nie tam, gdzie się ogłaszają (kiedyś dostałam pracę w firmie, do której złożyłam, bo chciałam tam pracować, a nie ogłaszali się nigdzie, a mimo to zadzwonili). Te umowy śmieciowe to też coś. Nie ma co umniejszać swoich umiejętności i osiągnięć. Skup się na swoim mocnych stronach. Miej świadomość słabych tylko w razie jakby padło o nie to durne pytanie ![]()
#4570 |
Zakorzenienie
|
Hmm ja nigdzie nie pisałam, że startuję tylko do urzędu i innej pracy sobie nie wyobrażam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A z tymi znajomościami to zgadzam się, że nie zawsze są one potrzebne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie, część 50!
Ją swoją pracę mam dzięki Facebookowi
![]() ![]() ![]() W wykładanie towaru juz się bawić nie chcę raczej. Jak się trafi na normalnego kierownika to spoko, ale jak się ma pecha to przydzielą na całą zmianę do ciężkich rzeczy (typu wkładanie krzeseł po drabinie na najwyższe półki, karmy dla psów ) za jakieś 5,60 zł za godzinę. Fakt, nie dluzyło mi się nigdy, bo zawsze było co robić, ale odchorowalam to bólem pleców, zastrzykami i przerwą w treningach na jakieś 1,5miesiąca. Jako hostessa też przypadkiem się załapałam. Poszłam zastąpić koleżankę, a jak się sprawdziłam to się kontakt utrzymuje, a i agenci polecają sobie ludzi między sobą. Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2015-09-03 o 21:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie, część 50!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Z tą zmianą pracy to fakt, u mnie ostatnio była dziewczyna która miała prace po miesiąc i kierowniczka stwierdziła że da jej szanse chociaz własnie myślałyśmy że może być problem bo skoro ktoś zmienia prace co miesiąc to coś musi być nie tak ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ja jak szukałam pracy to wysyłałam CV albo zostawiałam. Pierwszą prace znalazłam właśnie tak że zaniosłam, powiedzieli mi że nikogo nie szukają a za dwa miesiące zadzwonili ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam na tym dniu próbnym i coś jest nie tak. ![]() ![]() No nic. Szukam dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Później napiszę co ja robię z rabarbaru. Teraz jestem w pracy i ciężko pracuję ![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Daleko się przeprowadzasz?
Ja się przeprowadziłam rok temu, ale nadal na dobre się nie wyprowadziłam z domu rodzinnego. Zabieram graty na raty. ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- I właśnie sobie uświadomiłam, że ponad rok nie podcinałam włosów. Chyba czas się zająć końcówkami.
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szczególnie dzieciate. Czy możecie mi powiedzie czy buciki Bartek, to wszystkie mają profilowane wkładki czy tylko te profilaktyczne/ortopedyczne? O takie rozmiary dla rocznego dziecka mi chodzi. Niestety na zdjęciach na stronie nie widać.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2015-09-05 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Jantar
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Ukręciłam dziś ciasto z fasoli, niezbyt pozytywnie byłam nastawiona, a tu zaskoczenie, nie dość, ze da się zjeść, to jest pyszne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Konto usunięte
|
Podejrzanie tu cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wywiało nas na weekend do Warszawy ![]() ![]() Jutro idziemy do notariusza i pewnie niebawem dostaniemy klucze do mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23880 Asia w Pepco dali bardzo fajne kurtki jesienne jakbyś szukała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Brownie?
#4586 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałyście że Maddinka nie żyje? Jakoś w to nie wierzę, dopiero weszłam na jej blog i zobaczyłam tą wiadomość...
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Właśnie doczytałam, ze to się stało jakieś 2 miesiące temu. Jestem w szoku.
#4587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Anwen pisała na fb jakiś czas temu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie są beznadziejni (o ten hejt mi chodzi)
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Masz rację, ludzie są niekiedy beznadziejni.
U mnie dzisiaj taka jesień, zimno, buro i co chwilę pada.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.