|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Dotka dlaczego cc?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi koszulami warto sie tez dowiedziec w szpitalu bo w tym w ktorym ja rodzilam do porodu zakladalo sie koszule od nich. Taki bialy worek jakby z przescieradla :P
Potem po porodzie I prysznicu zakladalam dopiero swoje koszule, mialam 3 sztuki ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Tak samo trzeba sie dowiedziec jak z ubrankami dla maluszka. Ja potrzebowalam tylko na wyjscie ktore zreszta maz przywiozl a tak to ubranka tez zapewnial szpital. |
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dziecko uderza w szczebli to nie ma żadnego kanta. Tak mi większość osób mówiła, i kiedyś tu pytalam i tez wszyscy okrągłe polecali. Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- We wtorek idziemy na wieczór informacyjny do szpitala, poglądamy sale, porodowke i pewnie się jeszcze czegoś ciekawego dowiemy. |
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro idę po bristol, oby była ładna pogoda to szybko zdjęcia porobię ![]() Ja też jestem PM 2014, ale lipcowa ![]() Swoją drogą jak np. urodzicie w grudniu to idziecie na forum mamuś grudniowych? Bo ja właśnie nie wiem, Was już znam i lubię, ale z drugiej strony tak dziwnie :/ Wiesz, jakieś większe rzeczy to na olx wstawiłabym, ale z ubraniami jakoś nie bardzo chce mi się kombinować właśnie ze względu na tamtejszych kupujących. Spróbuje na vinted, allegro, najwyżej później spróbuję z olx.
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuję, że to może być u mnie grudzień,ale nigdzie się nie wybieram, wy jesteście już swoje.
Tyle razem przechodzimy ze jak to później z kimś innym.
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
HARRIET, przecież te wątki to umowny podział, czym się przejmować?
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
No umowny, dlatego się tym aż tak nie przejmuję, ale jestem ciekawa jak inni do tego podchodzą. Tak się tylko zastanawiam
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie sami zboczency kupuja,fuj fuj
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeejku jak wieje u mnie :-( a ja sama w domu :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam łóżeczko z piętrusa, model Dominik z szfladą (226zl) widziałam na żywo i wydawało sie solidne
Nie chciałam dużo wydawač na łóżeczko, bo sypialnia mała, wydatków dużo ![]() Ja od 4 standardowo nie śpię, siku, głód itp.... Teraz 5 dochodzi i czuję, że dzieć też się budzi. Malwi u mnie nie wieje, ale pada deszcz cały czas. Ja tam się cieszę, bo nie muszę pomidorów podlewać
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-09-07 o 04:59 |
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczę się z tym że może być i grudzień tak na prawdę. Ale raczej się nigdzie nie wybieram, bo po co
![]() U nas pogoda jest koszmarna dziś. Leje, wieje i ma być znów 13 stopni tylko. |
|
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
U nas też pada i zimno
![]() Dziewczyny a kiedy kupujecie łóżeczko? Myślałam, żeby kupić tak w listopadzie i rozłożyć żeby się wietrzyło. W piątek siostra zabrała swoje rzeczy na studia i mogę już wózek zamawiać ![]() ![]() ![]() Dzisiaj z mężem mamy 2 rocznicę Ale pogoda wtedy była o niebo lepsza
|
|
#2714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I jak noc minela? Pospalas chociaz troche?
Cytat:
Tak szczerze mowiac to na grudzien tez chcialabym byc juz gotowa. Ew tylko dokupienie jakichs drobiazgow i spakowanie torby. Wole byc przygotowana. Pogoda u nas tez okropna. Deszcz, wiatr i strasznie nieprzyjemnie. Cytat:
Oczywiscie Wszystkiego Najlepszego na kolejne lata. Duzo szczescia i milosci :-*
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Nie próżnowałyście przez weekend
![]() Jeśli chodzi o imię - mnie nie podobają się zbyt udziwnione, ale każdy sam decyduje o swoim dziecku. U nas z listy 13 imion chyba tak naprawdę zostaną 3 do wyboru: Hanna, Weronika, Liliana. Dotka - ładne ubranka Mój mąż uparł się na bazę do fotelika i musi być - i koniec Czarnulax - zgadzam się, że chodzenie po sklepach robi jeszcze większy mętlik. Byliśmy w sobotę oglądać wózki. I tak: wizualnie podobał mi się Quinny Moodd, ale mało praktyczny. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Mutsy iGo, ale strasznie drogi (ok. 3700 za 2w1). Potem obejrzałam dokładnie Jedo Fyn i uznałam, że ostatecznie może być. Ale potem w domu przeanalizowałam i uznałam, że spacerówka mi się nie podoba. Więc najprawdopodobniej zostaje Peg Perego. Zamawiać jeszcze nie zamawiamy, może w listopadzie. Łóżeczko też już mamy wybrane - w rozmiarze 120x60 (tzn. taki materac ma). No i ... kupiłam 4 bodziaki kopertowe z H&M. Dwa na 56 i dwa na 62. Wczoraj robiłam porządki w szafie i udostępniłam dzieciowi szufladę. Tam będę gromadzić skarby |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata gratulacje
![]() My być może łóżeczko zamówimy w tym miesiącu. Wczoraj mąż stwierdził, że mam ostatecznie wybrać te które mi się podoba i zamawiamy. Ale rozkładać go jeszcze nie będziemy. |
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w poniedziałek i w 23 tygodniu.
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Tragicznie
nie lubię takiej pogody, w szczególnosci, że jestem sama na wygwizdowie. Tzn. są domy obok, ale sypialnie mam od strony ogrodu i łąk i to jeszcze dodatkowo potęguję. Kurcze, jakbym miała tv na piętrze to bym się nie zastanawiała tylko przeniosła na górę. Ja już łózeczko mam kupione, czekam na przesyłkę z materacem, moze dzisiaj przyjdzie, bo w czw wieczorem zamawiałam. A co do wózka, to ja już bym kupiła, ale czekam na tz aż wróci, niech się czuje potrzebny do wspołtworzenia wyprawki dla Juniora. Poza tym aktualnie mam remont więc i tak czekam jeszcze z wieloma zamówieniami. Jak się trochę ogarnę z tym, to będę siedzieć w internetach i wydawać pieniądze
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
cześć
też bym chciała zamówić łóżeczko w tym miesiącu, póki jakaś kasa jest bo potem znów OC do zapłacenia i znów wydatek. wstępnie mam wybrane http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...546499111.htmlchcę zwykłe sosnowe, bo takie mamy wszystkie meble w sypialni. choć przyznam że białe ma swój urok. pokaże Wam moje zdobycze: 3pak body rozmiar 62 - auchan (kupiłam wcześniej) skarpetki grubsze - auchan i wczorajsze zakupy z tesco komplet body, pajac, śliniak rozm 56 wybrał tata 5pak body z kubusiem rozm 56 wybrała głupia mama. chciałam body z dł rękawem i się trochę zdziwiłam w domu. ah ten szał zakupowy. i kalafior chyba ![]() IMG_1341.jpg IMG_1344.jpg IMG_1345.jpg IMG_1348.jpg |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 20 tygodniu
wreszcie polmetek.Elasnie wrocilam z biedry, faktycznie CB sa ns baterie, u mnie zostaly 3 opakowania i nie w moim kolorze wiec nie wzielam co bardzo ucieszylo jakas laske bo wziela wszystkie :P ja kupie na all normalne do kontaktu. Zycze duzo ciepla w tak chlodny dzien choc dla mnie temperatury robia sie coraz bardziej akceptowalne ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku co to za pogoda... Tydzień temu były upały takie, że ledwo można było wytrzymać, a teraz zimno, wieje i leje...
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Ja dopiero muszę pojechać po 10 bo narobiłam zamieszania z licznikami ![]() Łóżeczko już mamy kupione i już stoi w pokoju Służy tymczasowo jako wieszak na ubrania
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój maz sie jutro przeprowadza i też mnie sama zostawia,a w wietrzne dni zaslony w sypialni chodza bo okna sa nieszczelne haha,mam nadzieje ze nie bede musiala dlugo czekac zeby sie przeprowadzic za nim.
Cytat:
lozeczko mamy od marca,kupiłam jak siostrzeniec do nas przyjechal :-D materacyk mam z Ikei,sprezynowy (chyba jedyna tutaj?) Cytat:
My wczoraj wieczorem wyszlismy na kolacje pozegnalna i sie meeega najadlam,zeberka zsosem bbq spodobaly sie Oliwce bo poszalala troche :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzieliśmy od 10 do 20, ale było super barszcz, kawa, herbata, krokiety mniam Cytat:
ze wszystkimi naraz. U mnie pada i pada i prądu nie ma
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-07 o 09:44 |
||
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrego dnia, dziewczyny!
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
Baby - pani nam powiedziała, że ten wózek nadaje się przede wszystkim na proste drogi
Poza tym gondola się strasznie na nim bujała. Wizualnie zwraca na siebie uwagę, ale kobieta powiedziała że średnio poleca. U Ciebie trochę inaczej pewnie, więc możesz go brać pod uwagę
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
mallami super zakupy
![]() gratulacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

nie lubię takiej pogody, w szczególnosci, że jestem sama na wygwizdowie. Tzn. są domy obok, ale sypialnie mam od strony ogrodu i łąk i to jeszcze dodatkowo potęguję. Kurcze, jakbym miała tv na piętrze to bym się nie zastanawiała tylko przeniosła na górę.