Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 14:46   #4471
onaZielona
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2

Ewelinko przykro mi wiem co czujesz ale głowa do góry i walczymy dalej i nie poddajemy się i mocno wierzę że następne podejście będzie dla nas szczęśliwe pozdrawiam.
onaZielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 16:24   #4472
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Ginger jak beta? ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:08   #4473
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ginger jak beta? ;-)
Robilam w sobotę, 24 godziny po pierwszej. Z 14 wzrosła do 24. Jutro powtórzę badanie. To będzie 48 godzin po ostatniej becie. Mam nadzieje, ze grzecznie skoczy do góry

Przez ta betę nie wiem, jak mi mógł rano pozytywny test wyjść Czułość testu 25, a w moczu jest niższe stężenie niż we krwi przecież... Tyle, ze ta druga krecha nie była bardzo wyraźna, ale obiektywnie widzialna:P Mam nadzieje, ze to nie wróży niczego złego

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2015-09-06 o 17:21
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:10   #4474
BeataAmelka
Wtajemniczenie

A to chyba nie chwalilas się, że wczoraj robiłaś ;-)
Super, już masz piękny przyrost ;-)
Kiedy wybierasz się do doktora? Pewnie dopiero po urlopie ;-)
cudzie trwaj
Stary 2015-09-06, 17:15   #4475
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
A to chyba nie chwalilas się, że wczoraj robiłaś ;-)
Super, już masz piękny przyrost ;-)
Kiedy wybierasz się do doktora? Pewnie dopiero po urlopie ;-)
Właśnie dzisiaj byłam, stad badanie bety w sobotę Niestety na tym etapie nic nie widać, ale przyrost w ciągu 24 godzin ładny
Stary 2015-09-06, 17:21   #4476
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Bardzo ładny, powyżej tych 66% co mają być po 48 godzinach ;-)
Miałaś dużo szczęścia ;-) ;-) bardzo się ciesze ;-) oby każdej z nas się udało ;-)
cudzie trwaj
Stary 2015-09-06, 17:22   #4477
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny, powyżej tych 66% co mają być po 48 godzinach ;-)
Miałaś dużo szczęścia ;-) ;-) bardzo się ciesze ;-) oby każdej z nas się udało ;-)
Dzięki Tego Wam z całego serca życzę

Ps. U mnie pękły dwa pęcherzyki... :P
Stary 2015-09-06, 17:35   #4478
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Dzięki Tego Wam z całego serca życzę

Ps. U mnie pękły dwa pęcherzyki... :P
śliczbue rośnie beta
Stary 2015-09-06, 17:39   #4479
201801291006
Konto usunięte

Gingerbre świetna wiadomość oby tak dalej
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 17:55   #4480
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
śliczbue rośnie beta
Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Gingerbre świetna wiadomość oby tak dalej
Dziękuję :-*
Stary 2015-09-06, 19:12   #4481
Ewelina1349
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Ewelina1349 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 20:36   #4482
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewelina1349 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Ewelina1349 przykro mi , lecz pamiętaj, że dla Ciebie tez przyjdzie ten szczęśliwy dzień. Tylko musimy troszkę dłużej poczekać, lecz w końcu uda się dogonić dziewczyny
Stary 2015-09-06, 22:09   #4483
GGI
Zakorzenienie

to nasze forum dziś wymarło albo zamarzło pogoda nas nie rozpieszcza
Stary 2015-09-06, 22:14   #4484
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
to nasze forum dziś wymarło albo zamarzło pogoda nas nie rozpieszcza
Masakra z pogodą, aż trudno uwierzyć że tydzień temu jak byłam w szpitalu było 36 st. Jutro wracam do pracy, czuje się super wiec dosyć siedzenia w domu
Stary 2015-09-06, 22:30   #4485
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Masakra z pogodą, aż trudno uwierzyć że tydzień temu jak byłam w szpitalu było 36 st. Jutro wracam do pracy, czuje się super wiec dosyć siedzenia w domu
Tak łudzę się że jeszcze jakieś ładne dni będą we wrześniu. A to super że już wszystko dobrze i wracasz do formy.... Teraz tylko wir pracy, szybciej czas będzie leciał.
Stary 2015-09-07, 07:52   #4486
Ewelina1349
Raczkowanie

Pytanie do dziewczyn z Tarnowa, które są po in vitro. Powiedzcie ile mniej wiecej razy trzeba pojawić się w Macierzyństwie od chwili kwalifikacji? (czy wszystkie monitoringi można robić w Tarnowie?)
Ewelina1349 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 08:14   #4487
kamilamimila
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczyny,wczoraj,po drodze z wesela,bylam u Dr w Tarnowie,bylo chyba później z 20 osób,masakra,tam tak zawsze jest?Jak Dr mnie przyjal,chyba drugą,to byla przy badaniu usg lekarka z Kopernika,jego koleżanka,pytal czy moze,patrzyla tez na usg.Dzidzius mial wczoraj 10,5 mm,jest mniejszy niz byc powinien,z usg wychodzila ciaza 7 tygodni i 1 dzien,a w rzeczywistości jest to juz 8 tygodni,usg pokazuje ciaze mlodsza o tydzień.Dr powiedział,ze poki co nie ma powodu do niepokoju,bo Dzidziuś mial po prostu późniejszy start,a teraz rosnie równo,w czwartek mial 7,86 mm,a wczoraj 10,5 mm,to rosnie ladnie,mniej więcej 1 mm na dzien i tak powinien,Dr powiedział,ze problemem byloby gdyby spadal.Serduszko bije juz 137 na minute.Faktycznie tam jest super usg,porządne zdjecia,a na monitorze bylo widać calego Dzidziusia,glowke,tulow i nóżki,Dr oczywiście zartowal ze rączkę wyciaga po kase,a nóżki,bo kopie pilke😊.Dr byl przemily,przecudny,przesl odki,a biedny,nie jadl obiadu nawet,jechal prosto z Macierzyństwa,a w Tarnowie mowil,ze będzie do nocy😞Trofoblast mam nisko osadzony,on prawdopodobnie krwawil wtedy ale Dr mowil,ze nie odkleil sie,tylko dlatego,ze jest nisko polozony,powinien sie podniesc później.Dziewczyny,czy z trofoblastu robi sie później lozysko?Czy to oznacza,ze prawdopodobnie lozysko będę miala nisko?Bo tak sie nad tym zastanawiam.Dr na koniec mnie,przytulil tak cieplo i serdecznie i powiedział,ze mam mu obiecać,ze nie będę sie stresować przez ten czas co go nie będzie,bo gdyby widzial powody do niepokoju to by mi powiedział,a nie widzi na razie ,jest i będzie dobrze i musze w to wierzyć.Jestem umowiona do Dr po jego powrocie,na 3.10,wtedy będzie juz duzo widac,wtedy będę u Dr ostatni raz chyba,dam mu upominek,Dr mowil,ze on oglądnie Dzidziusia dokładnie ale zeby jeszcze pojsc na usg genetyczne do Wiechecia,Nocuń albo Knafel,to jest taki zespól i oni najlepiej sie na tym znaja,to ich dzialka,tak jak jego robienie dzieci.Musze sie dzis zapisać tam,znaleźć namiary,bo ponoc terminy u nich strasznie długie,a usg genetyczne ma byc chyba miedzy 12 a 14 tygodniem.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 08:22   #4488
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,wczoraj,po drodze z wesela,bylam u Dr w Tarnowie,bylo chyba później z 20 osób,masakra,tam tak zawsze jest?Jak Dr mnie przyjal,chyba drugą,to byla przy badaniu usg lekarka z Kopernika,jego koleżanka,pytal czy moze,patrzyla tez na usg.Dzidzius mial wczoraj 10,5 mm,jest mniejszy niz byc powinien,z usg wychodzila ciaza 7 tygodni i 1 dzien,a w rzeczywistości jest to juz 8 tygodni,usg pokazuje ciaze mlodsza o tydzień.Dr powiedział,ze poki co nie ma powodu do niepokoju,bo Dzidziuś mial po prostu późniejszy start,a teraz rosnie równo,w czwartek mial 7,86 mm,a wczoraj 10,5 mm,to rosnie ladnie,mniej więcej 1 mm na dzien i tak powinien,Dr powiedział,ze problemem byloby gdyby spadal.Serduszko bije juz 137 na minute.Faktycznie tam jest super usg,porządne zdjecia,a na monitorze bylo widać calego Dzidziusia,glowke,tulow i nóżki,Dr oczywiście zartowal ze rączkę wyciaga po kase,a nóżki,bo kopie pilke😊.Dr byl przemily,przecudny,przesl odki,a biedny,nie jadl obiadu nawet,jechal prosto z Macierzyństwa,a w Tarnowie mowil,ze będzie do nocy😞Trofoblast mam nisko osadzony,on prawdopodobnie krwawil wtedy ale Dr mowil,ze nie odkleil sie,tylko dlatego,ze jest nisko polozony,powinien sie podniesc później.Dziewczyny,czy z trofoblastu robi sie później lozysko?Czy to oznacza,ze prawdopodobnie lozysko będę miala nisko?Bo tak sie nad tym zastanawiam.Dr na koniec mnie,przytulil tak cieplo i serdecznie i powiedział,ze mam mu obiecać,ze nie będę sie stresować przez ten czas co go nie będzie,bo gdyby widzial powody do niepokoju to by mi powiedział,a nie widzi na razie ,jest i będzie dobrze i musze w to wierzyć.Jestem umowiona do Dr po jego powrocie,na 3.10,wtedy będzie juz duzo widac,wtedy będę u Dr ostatni raz chyba,dam mu upominek,Dr mowil,ze on oglądnie Dzidziusia dokładnie ale zeby jeszcze pojsc na usg genetyczne do Wiechecia,Nocuń albo Knafel,to jest taki zespól i oni najlepiej sie na tym znaja,to ich dzialka,tak jak jego robienie dzieci.Musze sie dzis zapisać tam,znaleźć namiary,bo ponoc terminy u nich strasznie długie,a usg genetyczne ma byc chyba miedzy 12 a 14 tygodniem.
Kamilamimila, mi Dr dal nr tel do Dr Knafel i kazał napisać do niej sms z moim nazwiskiem, tyg ciąży i jego nazwiskiem. Po chwili odpisała i podała mi gdzie i kiedy mam przyjechać na usg. Może na następnej wizycie Tobie też da na nią namiary? Bardzo miła lekarka i bardzo kompetentna. Polecam!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 08:32   #4489
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Kamilamimila, mi Dr dal nr tel do Dr Knafel i kazał napisać do niej sms z moim nazwiskiem, tyg ciąży i jego nazwiskiem. Po chwili odpisała i podała mi gdzie i kiedy mam przyjechać na usg. Może na następnej wizycie Tobie też da na nią namiary? Bardzo miła lekarka i bardzo kompetentna. Polecam!
O,to mi nie dal,sądziłam,ze w Internecie znajde.Ona jest w Macierzyństwie,prowadzi tez ciaze,tylko usg genetyczne robi gdzieś indziej.Na nastepnej wizycie,w październiku to juz będzie za późno,musze teraz sie zapisać gdzieś,bo to w konkretnym tygodniu sie przecież robi.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2015-09-07, 09:18   #4490
Magdzinska85
Rozeznanie

Kamila tutaj masz kontakt http://www.dobryginekolog.com/lekarze.html tam przyjmują Wiecheć, Nocuń i Knafel.

Pan Dr Wiecheć przyjmuje też tutaj: http://www.scmkrakow.pl/pl/main-pl/kontakt.html i tutaj u niego byłam na pierwszych genetycznych. Cały wrzesień go nie ma i zapisy wtedy jak ja umawiałam sie były już na październik, więc może być ciężko do niego się dostać. Ja byłam na liście rezerwowej i mi się udało, ale to dzień przed planowanym badaniem mi Pani zadzwoniła. Lula była u Pani Dr Knafel i z tego co pisała jest bardzo zadowolona. Natomiast teraz na połówkowe za 10 dni idę do Pani Dr Nocuń bo już wróciła z macierzyńskiego, więc najlepiej jak najwcześniej umów się na te badania bo później może być problem.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 09:23   #4491
elah86
Raczkowanie

Gingerbre gratulacje 💐 super ze ci sie udalo

Ewelinko bardzo mi przykro, trzymaj sie kochana i glowa do gory trzeba wierzyc z e sie uda

Kamila dobrze ze plamienia ustaly

U mnieb spraw wygląda następująco: w sobote bylam na monitoringu moje pęcherzyki przestały rosnąć, od 11.09 mam brać znów duphaston i czekac na @.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, jak robilam wymazy z pochwy wyszla mi Candida glabrata w ilości liczne, dr widział wyniki ale nic nie powiedzial, czy któraś z Was miala coś takiego i czy wiecie coś na ten temat??
elah86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:12   #4492
lula80
Rozeznanie

Ewelina1349 Ja jestem po IVF a na monitoring chodziłam do Tarnowa. Tylko nie wiem czy ty masz rządowy czy płatny zabieg?
Ja w Macierzyństwie byłam 4 razy - raz na konsultacji anestezjologicznej, 2 raz na wizycie u Dr żeby mi położne kartę założyły spisały badania i żeby się zapisać na biopsje itd, 3 na biopsji i 4 na transferze i tyle mnie tam widzieli, a tak to zawsze na monitoringach a potem na wizytach u Dr w Tarnowie

Kamila Kamila to że masz nisko trofoblast tak jak ja zresztą to na razie moze tylko być plamienie lekkie ale koło 16 tyg tworzy się z niego łożysko i z każdym tygodniem ciąży dno macicy idzie bardziej w góre ( nad spojenie łonowo, nad pepek itd) tak samo łożysko wiec równie dobrze za pare tyg jak będziesz juz mieć łożysko to może się przemieścić wyżej, więc nic się nie denerwuj na zapas, ja ide teraz 11 wrzesnia na wizyte to Ci powiem czy mi się przemieściło, ale ostatnio już mi w górę szło A co do wymiarów dziecka to mój mały też był o 3 dni w tył z miesiączką ale teraz tak urósł że jest 1 dzien nawet przed! Większość dzieci jest za mała albo ciut za duża do wieku ciążowego, ważne żeby miarowo rósł i żeby mu ładnie serduszko biło

elah86 Pytanie czy jesteś bezobjawowa nosicielka tylko czy masz objawy?
Jeśli nie masz objawów to nie jest konieczne leczenie, takich kobiet jest 10-20%,
a jeśli masz objawy podmiotowe :
- świąd sromu,
- bolesność sromu,
- upławy pochwowe,
- bolesne oddawanie moczu.
- rumień,
- pęknięcia błony śluzowej,
- upławy, niekiedy o konsystencji serowatej
- wykwity satelitarne,
- obrzęk.
To wtedy do lekarza musisz się zgłosić po leki:/

Edytowane przez lula80
Czas edycji: 2015-09-07 o 10:24
lula80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:16   #4493
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny teraz już będzie tylko lepiej i trofoblast też coraz wyżej u mnie mała z usg była za każdym razem prawie o tydzień większa... zobaczymy co będzie w środę.

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-09-07 o 10:19
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:37   #4494
gingerbre
Zakorzenienie

Dziękuję Elah!

Daj znać Magda w środę jak sytuacja się rozwija
Stary 2015-09-07, 10:39   #4495
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina1349 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z Tarnowa, które są po in vitro. Powiedzcie ile mniej wiecej razy trzeba pojawić się w Macierzyństwie od chwili kwalifikacji? (czy wszystkie monitoringi można robić w Tarnowie?)
Ja jak dobrze pamiętam byłam w Krk w Macierzyństwie na 1 wizycie kwalifikacyjnej później na konsultacji anestezjologicznej i zaraz przed transferem na badaniach.
Resztę wszystkich monitoringów podawania zastrzyków czy ich mieszania w Tarnowie u Dr w gabinecie. Oczywiście w Tarnowie płaciłam za wizyte ale i tak mi sie opłacało bo sam dojazd do Krk więcej by mnie wyniósł

Kamila ciesze się że wszystko w poprządku. Jak Dr mówi że jest ok to OK. Odpoczywaj dużo i się nie stresuj
Stary 2015-09-07, 11:17   #4496
elah86
Raczkowanie

Lula jesteś Wielka Skarbnicą Wiedzy nie mam żadnych objawów pewno jestem nosicielem, tak samo jak czegoś na "s" co sie podaje antybiotyk przed porodem.
Mam nadzieje że to nie ma wpływu na niemożność zajscia w ciaze.
elah86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:35   #4497
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Kamila tutaj masz kontakt http://www.dobryginekolog.com/lekarze.html tam przyjmują Wiecheć, Nocuń i Knafel.

Pan Dr Wiecheć przyjmuje też tutaj: http://www.scmkrakow.pl/pl/main-pl/kontakt.html i tutaj u niego byłam na pierwszych genetycznych. Cały wrzesień go nie ma i zapisy wtedy jak ja umawiałam sie były już na październik, więc może być ciężko do niego się dostać. Ja byłam na liście rezerwowej i mi się udało, ale to dzień przed planowanym badaniem mi Pani zadzwoniła. Lula była u Pani Dr Knafel i z tego co pisała jest bardzo zadowolona. Natomiast teraz na połówkowe za 10 dni idę do Pani Dr Nocuń bo już wróciła z macierzyńskiego, więc najlepiej jak najwcześniej umów się na te badania bo później może być problem.
Dziekuje bardzo za namiary😊A powiedzcie mi jaki to ma byc konkretnie termin tego badania?Miedzy 12 a 13 tc?I czy mam liczyć ciaze z ust czy rzeczywistą,bo moja wychodzi o tydzień mlodsza niz jest?
Stary 2015-09-07, 11:37   #4498
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz już będzie tylko lepiej i trofoblast też coraz wyżej u mnie mała z usg była za każdym razem prawie o tydzień większa... zobaczymy co będzie w środę.
Kurcze,to u mnie też ten trofoblast jest nisko,tak Dr mówil i stad bylo krwawienie.To znaczy,ze trzeba duzo leżeć i odpoczywać jak jest nisko?Z niego sie później zrobi lozysko?Bo ja nie bardzo to rozumiem.
Stary 2015-09-07, 11:39   #4499
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lula80 Pokaż wiadomość
Ewelina1349 Ja jestem po IVF a na monitoring chodziłam do Tarnowa. Tylko nie wiem czy ty masz rządowy czy płatny zabieg?
Ja w Macierzyństwie byłam 4 razy - raz na konsultacji anestezjologicznej, 2 raz na wizycie u Dr żeby mi położne kartę założyły spisały badania i żeby się zapisać na biopsje itd, 3 na biopsji i 4 na transferze i tyle mnie tam widzieli, a tak to zawsze na monitoringach a potem na wizytach u Dr w Tarnowie

Kamila Kamila to że masz nisko trofoblast tak jak ja zresztą to na razie moze tylko być plamienie lekkie ale koło 16 tyg tworzy się z niego łożysko i z każdym tygodniem ciąży dno macicy idzie bardziej w góre ( nad spojenie łonowo, nad pepek itd) tak samo łożysko wiec równie dobrze za pare tyg jak będziesz juz mieć łożysko to może się przemieścić wyżej, więc nic się nie denerwuj na zapas, ja ide teraz 11 wrzesnia na wizyte to Ci powiem czy mi się przemieściło, ale ostatnio już mi w górę szło A co do wymiarów dziecka to mój mały też był o 3 dni w tył z miesiączką ale teraz tak urósł że jest 1 dzien nawet przed! Większość dzieci jest za mała albo ciut za duża do wieku ciążowego, ważne żeby miarowo rósł i żeby mu ładnie serduszko biło

elah86 Pytanie czy jesteś bezobjawowa nosicielka tylko czy masz objawy?
Jeśli nie masz objawów to nie jest konieczne leczenie, takich kobiet jest 10-20%,
a jeśli masz objawy podmiotowe :
- świąd sromu,
- bolesność sromu,
- upławy pochwowe,
- bolesne oddawanie moczu.
- rumień,
- pęknięcia błony śluzowej,
- upławy, niekiedy o konsystencji serowatej
- wykwity satelitarne,
- obrzęk.
To wtedy do lekarza musisz się zgłosić po leki:/
O,to juz wszystko wiem,dopiero teraz przeczytalam co napisalas😊Lula,Ty oczywiście wszystko wiesz,jestes nasza encyklopedią 😊Dziekuję za wyjaśnienie.
Stary 2015-09-07, 11:55   #4500
lula80
Rozeznanie

elah86 GBSa masz dodatniego? Czyli Paciorkowiec grupy B -Streptococcusa? No to będziesz dostawać penicylina dożylnie co 4 godz jak ci się poród zacznie, chyba że jesteś uczulona na penicyline to inny lek, az do końca, a siłami natury będziesz rodzić czy cięciem?
A skąd wiesz że masz paciorkowca w wymazie Ci wszyło też? Bo go się robi w 35–37 tyg ciązy Ale dobrze że wiesz bo niektóre dziewczyny nie zrobią, to potem na zapas sie im antybiotyk daje.

Kamila Tam jak dzwonisz to Pani z rejestracji sie pyta w którym jesteś tyg ( to Ty jej powiesz ze z miesiączki taki a z usg ostatniego taki) i ona Ci sama obliczy i Ci poda termin wizyty u Dr. Więc sama nie musisz sobie wyliczać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości