|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
|
|
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
To ja standardowo nie śpię od 4:30 bo tak tż wstaje do pracy... i tak sobie was zawsze nadrabiam, zjem śniadanie a potem śpię jak dziecko do 11 :p
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry mamusie. Ale kiepska noc za mną. Muszę się zacząć kłaść spać wcześniej bo zwykle dopiero koło północy idę a synek wtedy zaczyna swoje rytualne pobudki. Dzisiaj 3 razy wołanie i płacz, za ostatnim razem zasnęłam u niego w łóżku. Niewygodnie tu strasznie , ciasno i zmarzłam bo kołdra maleńka. A za chwilę już trzeba wstawać i do żłobka się szykować. Ciekawe jak to zniesie po weekendzie.
Kciuki dla naszych przedszkolaków i żłobkowiczów żeby dobrze zniosły poniedziałkowy powrót do rutyny. Ja dziś się wybieram na konsultacje anestezjologiczną przed zzo żeby mieć już załatwioną. Mam nadzieję że tym razem będę miała to znieczulenie... Później jeszcze skoczę do Ikei na małą poprawę humoru )))
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
ale paskudna pogoda..u mnie chyba jutro w koncu koniec remontu i zacznie się wielkie sprzątanie mówiłam Wam, że na początku października wymieniają u mnie w bloku piony w wc i łazience? Dostałam info, że przez 4dni będę bez wody!!! Żebym tylko wtedy nie rodziła, bo będę brudna oszaleję..
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
Jest tak zimno ze nawet kot mi wlazł pod kołdrę :p
|
#4357 |
|
wkręcona :)
|
Cześć dziewczynki!!
Jak zawsze po weekendzie mam problem z pierwszym postem... bo ja was czytam cały czas w weekend, ale już czasu na odpisywanie brak, a do poniedziałku zapomnę co której odpisać... Mam nadzieję, że w wybaczycie mi, że w poniedziałek rano jestem samolubna i nie odnoszę się do was ![]() ![]() :pro si:U nas z nowości to tyle, że w sobotę zaczęłam prać dzieciowe pranko na bieżąco prałam i prasowałam na siedząco, więc szło sprawnie Dziś druga tura i zostanie mi tylko pościel U nas wczoraj strasznie zimno i do tego ponuro... pokazywało wczoraj 14 stopni, a wieczorem tylko 12... a w tej chwili telefon pokazuje 10 stopni!!! Ale świeci słońce, więc liczę, że pranie na dworze wyschnie
|
#4358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz chyba nie bede brala ewentualnie jakas malutka z dokumentami tylko i portfelem ![]() Cytat:
taka malutka i sie tu chwalilam ![]() Ale pogoda brzydka taka mokra... Tz pojechal dzis do pracy po 5 tygodniach urlopu A o 7.30 dzwoni do mnie architekt nasz no chyba oszalał to mozna o tej porze wydzwaniac ... obudzil mnie i jestem na niego zła :P
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byś miała pecha.My tak trafiliśmy w zeszłym roku. Wróciliśmy po 2och tyg z wakacji o 1 w nocy (a na 8 do pracy) Wchodzimy do klatki a tu zonk, nie ma wody do 8 no świetnie. Na szczęscie roboty poszły dobrze i z rana już była---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Nooo jak można dzwonić o 7.30, no jak oby z dobrymi wiadomościami.
|
||
|
|
|
#4360 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Wiem że któraś z Was tu wrzucała fotkę takiej "marynarskiej" Mam inną (ja potrzebowałam czegoś bardziej uniwersalnego, co by pasowało do raczej sportowych ciuchów), ale leciałam wtedy w podskokach do Monnari I od tamtej pory się z nią nie rozstaję ![]() Kuźwa, 10 stopni, siedzę nad szufladą i mi się płakać chce, nie mam co na siebie włożyć żeby jakoś na tym ktg wyglądać...
|
|
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Trochę mnie nie bylo, zrobilo się chlodno i ostro wzielam się za wyprawke tnz pranie, prasowanie, układanie ciuszków. Łóżeczko stoi skrecone i się wietrzy, jeszcze do łóżeczka ochraniacze itp muszę poprasowac. Wczoraj skonczylam 35 tydzień i trzeba się pakować Nie nadrobie Was, mam nadzieję że jestescie cale i zdrowe Milego dnia! |
|
|
|
#4362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień doberek. ja już wstawiłam pranie z pokrowcami wózkowymi... |
||||
|
|
|
#4363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlaśnie ja ja tylko zmieniam jak zakladam cos sportowego a teraz niestety mieszcze sie tylko w dres :P Musze kupic sobie leginsy ale wszystkie wydaja mi sie takie szmaciane a ja lubie takie elastyczne ![]() Cytat:
takie pilne ze z rana trzeba dzwonic Szkoda ze w piatek nie dzwinil bo Tz juz pracuje i troche trudniej bedzie sie umówic oooo własnie mi sie przypomnialo ze jutro ma sluzbe i sie jutro nie uda ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dzis mam pelne 35 tygodni
|
|
#4364 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wyciągnęłam wiosenne swetry, wszystkie oversize są oczywiście mega krótkie, ale może coś z tego wymodzę...
Cytat:
Ale dziś leje i temperatura spadła konkretnie, wiec pewnie grubsze jeansy ciążowe założę. Z dołami nie mam problemów (poza butami ofkoz), mieszczę się we wszystko co kupiłam w pierwszej połowie ciąży, ale góry nie dają rady objąć brzucha. A i tak przed ciążą byłam fanką oversize
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale zimno dziś u mnie i pada, a ja nie mam w czym chodzić bo mi się kurtki nie dopinają Cytat:
![]() ale duża u mnie w 34t5d mały miał 2200
|
|
#4366 | |
|
|
Cytat:
a może jakąś tunikę załóż poprostu pod tymi oversize bluzkami?? Ja kupiłam na targu większy sweterek dla siebie za 40 zł, więc starczy mi na resztę ciąży.. gorzej jedynie z kurtką... nie wiem jak mam przetrwać do połowy października... bo kupić na pewno nie kupię nowej... oj nieeee
|
|
#4367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze chodzę na wybory i przed wyborami niemalże "agituje" wśród znajomych upewniając się, że też pójdą, a malkontentów namawiam na głosowanie. Cytat:
Co do waszych narzekań na brak ciuchów, ja na szczęście swojego czasu jak była kolekcja ciążowa kupiłam sobie dres i leginsy dla ciężarnej w biedronce, mam jeszcze taką fajną spódnice sportową, która jest mocno rozciągalna w pasie. Myślę, ze jakby co w rajstopy też się zmieszczę, w marcu/kwitnieniu z premedytacją kupowałam takie rozmiar większe z zapasem i wysokim luźnym stanem. Bluzek przez ciążą miałam dużo takich dłuższych i spokojnie mi brzuch jeszcze zakrywają, mimo iż jest gigantyczny. Mam też dużo sweterków, których przecież nie trzeba zapinać - będę żyć Co prawda w 3 zestawach na krzyż, ale miesiąc przeżyję ![]() Ja za to jestem święcie przekonana że nie wbiję się w żadne spodnie z przed ciąży po porodzie, więc będę chodzić w zimę spódnicach ![]() No i mam nadzieję, że te stopy to nam zejdą po porodzie... i pamiętajcie że mogło być gorzej, gdybyśmy rodziły np. w styczniu/lutym tobyśmy musiały sobie całą garderobę zimową kupić a to jednak dodatkowy spory wydatek, bo ubrania dla ciężarnych tanie nie są
|
||
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też masakra zimno i leje
chyba pół dnia przespie..i tak nie mam po co narazie z łóżka wychodzić, no chyba żeby zjeść i siku zrobić.. Głowa mnie boli od tej pogody :/ do doopy z tym wszystkim |
|
|
|
#4370 | |
|
|
Cytat:
mało wychodzę.. zwłaszcza pieszo , więc nie przeszkadza mi chłodek... czekam tylko żeby pranie na dworze zdąrzyło wyschnąć w taką pogode to aż chce się prasować
|
|
#4371 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Mam bardzo spuchnięte nogi od kolan w dół, po spadku temperatury jest nieco lepiej, ale wciąż moich stóp to coś na dole nie przypomina...w adidasy nie wchodzę, tylko szerokie i rozmiar większe klapki kupione specjalnie z tej okazji i bardzo rozciągliwa para balerinek (w upały tydzień temu nie byłam w stanie ich założyć). A i to na krótko, bo jak chodzę to puchnę.
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z ubraniem nie mam problemów. Mam multum leginsów, dresy i jeansy na gumce. Bez problemu mieszczę się w luzniejszych bluzach, jesienna parke dopinam no i w adidasach latam :P
|
|
|
|
#4373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ja mam jedne w kwiaty z lumpa zapomnialam ![]() Jak mi maxi cosi sprzeda styropian to chcialabym kupic ubranko do fotelika i mysle nad tymi chyba bardziej podoba mi sie ten mniej rozowy ale jak sie bedzie szybko brudzil mam jeszcze jedna wizje ale nie wiem czy maja material
|
|
#4374 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Korupcja była, jest i będzie i zawsze będą rządziły partie sponsorowane, tyle że nieoficjalnie, więc tutaj różnicy nie widzę, poza tym że przestałabym się dokładać do tego ze swojej kieszeni. W naszym kraju żeby coś zmienić, trzeba by było jeszcze ze trzy tupolewy do Smoleńska wysłać, a i to pewnie by nie wystarczyło. Polityka to bagno, zawsze było i zawsze będzie. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Tak, jak byłam w piątym miesiącu to też tak miałam, a Ty masz brzuch mniej więcej tej wielkości :P
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam problem z kurtkami i bluzami bo nie mm juz praktycznie zadnej
|
|
|
|
#4376 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ja uwielbiam, pas trzyma mi brzuch w ryzach
W ogóle uważam spodnie ciążowe za wynalazek wart Nobla Cytat:
![]() Brudzić się pewnie będą podobnie, bo oba mają jasne tło.
|
|
|
#4377 | |
|
|
Cytat:
a maxi cosi sprzedaje bez materiału foteliki??
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

)))
ale paskudna pogoda..u mnie chyba jutro w koncu koniec remontu i zacznie się wielkie sprzątanie 
na bieżąco prałam i prasowałam na siedząco, więc szło sprawnie

Cholera zaczynam panikowac chyba
05.07.2008
chyba pół dnia przespie..i tak nie mam po co narazie z łóżka wychodzić, no chyba żeby zjeść i siku zrobić.. Głowa mnie boli od tej pogody :/ do doopy z tym wszystkim