Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 20:15   #4741
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

U nas życzenia były pod kościołem
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 20:24   #4742
ann2016
Zakorzenienie

u nas życzenia będą pod kościołem
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 21:11   #4743
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Ja też chce pod kościołem
Stary 2015-09-06, 21:15   #4744
VinVinara
Zakorzenienie

I u nas też !
Stary 2015-09-06, 21:17   #4745
201604261006
Konto usunięte

U nas zawsze są pod kościołem No ale u nas przeważnie Ci co idą na ślub idą i na wesele także równie dobrze mogłyby być na sali
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 23:03   #4746
taedio
MerDer 4ever

Mu życzenia pod kościołem będziemy mieć od tych co przychodzą tylko pod kościół a resztę chciałabym pod sala- jest więcej miejsca, nikt obcy nie patrzy, kto złoży życzenia może sobie usiąść
Stary 2015-09-06, 23:25   #4747
nniee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość

nie śliczny pierścionek! Jeszcze raz gratulacje! To co, kiedy ślub?
Sezon na to pytanie uważam za otwarty
Nie mamy jeszcze daty, ale 2017 na pewno
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Nie martw się taedio, ja też się popłakałam jak pisałam

A nie wiem czy wiecie, ale misislipy została narzeczoną!
Gratulacje kochana!
Wow, no to super
misislipy gratulacje
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mu życzenia pod kościołem będziemy mieć od tych co przychodzą tylko pod kościół a resztę chciałabym pod sala- jest więcej miejsca, nikt obcy nie patrzy, kto złoży życzenia może sobie usiąść
To wydaje się być fajnym rozwiązaniem
Stary 2015-09-07, 00:06   #4748
201711281122
Konto usunięte

U nas nie ma życzeń przy kościele tylko wtedy, gdy zaraz jest kolejny ślub.

A po ślubie kuzyna mamy był... pogrzeb. Strażnica jest na trasie między kościołem a cmentarzem, więc potem koło nas z tą trumną przechodzili... Brrr.

No i u nas nie zaprasza się ludzi tylko na ślub. Albo z weselem, albo w ogóle.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 05:14   #4749
VinVinara
Zakorzenienie

Zmiana! 599 dni
Stary 2015-09-07, 08:59   #4750
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

WITAJCIEEEEEEEE
Trochę mnie nie było, nareszcie miałam z D. trochę czasu dla nas
Pohasaliśmy z Kubolą, którego złapało przeziębienie ;/
Teraz w pracy - nie wiem czy dam radę was nadrobić bo lecicieeee...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nniee Pokaż wiadomość
Hej, chciałam się pochwalić, że TŻ mi się wczoraj oświadczył
Gratuluję !

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Wczoraj patrzylismy na sale. W najbliższej okolicy nic ciekawego, przynajmniej jeśli chodzi o wystrój. Wszędzie albo dworsko, albo "góralska chata", a to totalnie nie w naszej estetyce. Wybraliśmy na razie dwa. Są 35 km od kościoła :/ i martwię się, że rodzice się nie zgodzą. Narzekali przy ostatnim weselu rodzinnym, że 70 km musieli od kościoła jechać. Zresztą wszyscy goście narzekali. No ale "nasze" są o połowę bliżej, czas dojazdu to 30 min wolnym tempem.
http://domweselnyola.pl
http://dworekarkadia.pl - ta jest bardzo popularna w regionie, ale są dwie sale, co uważamy za minus i bardziej skłaniamy się do pierwszej. Co myślicie?
Arkadia

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuję za gratulacje
Śliczny
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 09:01   #4751
motylek825
Zakorzenienie

Hej witam sie po weekendzie

U mnie jest zawsze tak, ze ten kto nie idzie na wesele skalda życzenia pod kościołem a reszta na sali

Miałam pierwszy ślubny koszmar!
Śniło mi sie, ze ceremonia była pod dworcem PKP na dodatek przyszła koleżanka z podstawówki i przed ceremonia mówi do mnie chodź podejdź do mnie poprawie Ci tu cos a ona wyciągnęła tusz do rzęs i cała buzie mi wysmarowała Miałam czarna twarz i byłam cała zapłakana. Koniec bo sie obudziłam

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 09:10   #4752
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Od maseczki

dominika gratuluję nowej daty! niedługo będzie tylko rok do ślubu

AsiaElla współczuje

Klasyka piękny!

Zaraz zmiana kodu

Hej Byliśmy wczoraj u mojej przyjaciółki. Wróciliśmy o 2 uwielbiam jej dziecko, jestem totalnie zakochana w młodszym na koniec października kończy rok. Wczoraj cały dzień (wieczór) siedział ze mną, kto inny chciał go wziąć to płakał Karmiłam go butelką, usypiałam, bawiłam się z nim, nosiłam na rękach wszyscy mówili że mi pasował Dziś A. ma mi wysłać foty z wczoraj to Wam pokaże mojego Aniołka - Mikołaja
A jak wróciliśmy do domu to się popłakałam Tż zaczął mówić że chciałby mieć takiego małego Mikołajka, że warto poszukać jeszcze lekarz normalnego i podjęliśmy decyzję że wracamy do leczenia dla takiego cudu warto
Super ! W końcu wam się trafi na pewno !

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

misislipy - Gratulacje !

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

U mnie jest zawsze tak, ze ten kto nie idzie na wesele skalda życzenia pod kościołem a reszta na sali

Śniło mi sie, ze ceremonia była pod dworcem PKP na dodatek przyszła koleżanka z podstawówki i przed ceremonia mówi do mnie chodź podejdź do mnie poprawie Ci tu cos a ona wyciągnęła tusz do rzęs i cała buzie mi wysmarowała Miałam czarna twarz i byłam cała zapłakana. Koniec bo sie obudziłam
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-09-07, 09:21   #4753
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Zmiana! 599 dni
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 09:25   #4754
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

O, a ja mam 648
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-09-07, 09:30   #4755
taedio
MerDer 4ever

Heloł
My mamy dzisiaj 354 dni do ślubu

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Zmiana! 599 dni
Stary 2015-09-07, 09:41   #4756
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Heloł
My mamy dzisiaj 354 dni do ślubu

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Aleee bliskooo :d Też bym już tyle chciała
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-09-07, 09:51   #4757
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam widok za oknem

Dziewczyny, Arkadia na 90% odpada, bo nie chcę sali z drugim weselem. "Ola" chyba nie jest najgorsza? ;D
Ola po prostu ma jak dla mnie za mało miejsca do tańca. Tak wyglądało na zdjęciach, chyba że na żywo jest inaczej
Też wczoraj miałam tęczę za oknem <Lubelskie> xD

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
i co wymyslilas?

my mamy ten problem z glowy bo slub w ogrodzie sali weselnej. Ale na slubach na ktorych bylam zyczenia byly skladane pod kosciolem. Niektorzy przychodza na sam slub i w takim wypadku nie mogliby wam nawet zlozyc zyczen no chyba ze u was nie bedzie takich osob.
U nas będą tylko osoby na wesele, nie będzie osób tylko na ślub. Moja siostra miała na sali, bo była brzydka pogoda i nie wiadomo było czy zaraz nie zacznie padać i bardzo mi się to spodobało. Wszystkie prezenty pakowaliśmy do samochodu, gdy wszyscy już zasiedli spokojnie do rosołu, nikt nie czekał na odjazd. Pierwsze osoby które złożyły życzenia nie musiały pakować się do samochodów i czekać, bo nie wiedzą gdzie jechać. Zawsze mnie w składaniu życzeń to wkurzało. No i inna sprawa, że raczej zaraz po nas będzie następny ślub, bo to taki termin, że pewnie wiele ślubów będzie i goście będą się mieszać.

to będzie długa opowieść o planie.... Jak już pisałam mamy co najmniej 3 osoby, które są uzdolnione muzycznie: koleś, który będzie starszym (dalej: starszy), moja przyjaciółka (dalej: przyjaciółka), mój sąsiad (dalej sąsiad). Starszy ostatnio obronił się jako dyrygent, ale gra też na paru instrumentach, przyjaciółka 6lat uczyła się grać na skrzypcach, sąsiad jest samoukiem gitarowym. A plan jest taki: ok. 22.00 podejdziemy z Młodym do mikrofonu. Powiemy, że wiemy, że to jeszcze nie oczepiny, ale mamy małą zabawę dla naszych gości. Oczywiście nasza utalentowana 3 wszystko będzie wiedzieć. Poprosimy by się zgłosiły 3osoby (wcześniej uprzedzimy parę osób, że mają podnieść ręce, na wszelki, żeby nie było tylko 3 chętnych, ale ich na pewno nie wybierzemy). One podejdą do nas. Damy im krzesła. Powiemy, że mamy dla nich rekwizyty i starsza przyniesie instrumenty. Da im zupełnie inaczej niż powinni dostać. Każemy im coś zagrać. Każdy sobie coś pobrzdękoli, zamienią się instrumentami i zaczną coś grać. Prawdopodobnie coś prostego, jakiś walc albo coś Zaprosimy wszystkich do tańca.
Jak już skończą piosenkę, to znowu weźmiemy mikrofon, poprosimy do siebie rodziców i powiemy, że korzystając z obecności tak uzdolnionych osób chcielibyśmy, by zagrali 100lat dla rodziców, oraz byśmy wszyscy razem zaśpiewali. Podziękujemy rodzicom, złożymy życzenia i zaczniemy śpiewać sto lat.
Rodzicom na pewno to się spodoba, moi uwielbiają śpiewanie przy instrumentach, mój tata gra na gitarze, klawiszach i organkach, mama kocha śpiewać. Rodzicom TŻ też się spodoba, bo nie będzie tańca w kółeczku, nie będzie "cudownych rodziców mam" czego nienawidzą.
I tyle

Cytat:
Jakoś nie widzi mi się to na ślub
Bo to pewnie nie twój styl ale mój bardzo Na zdjęciu mam proste włosy, ale tego dnia będę mieć pokręcone i spięte zwiewna suknia będzie do tego bardzo pasować

Cytat:
Jeśli u nas będzie taka sytuacja, że TŻ zaprosi kogoś tylko na ślub, to też tak zrobimy, ale póki co nie mamy nikogo tylko na ślub
Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Hahahhaha Olaboga Ale sen Czasami też miewam w tym stylu, ale zazwyczaj, że gdzieś jadę, a nie mam rzeczy, pociąg mi ucieka itd
Mi się śniło, że w mojej sali weselnej już był remont i pojechałam to zobaczyć. Był podwieszany sufit, o czym mówiła mi przyjaciółka, ale usunęli kolumny dzielące salę ze stołami z częścią do tańczenia. Ogólnie sala do tańczenia była mniejsza, a sala do jedzenia została powiększona.
Ale podobało mi się tam Znaczy, że mój umysł zatwierdził już salę, mimo że nie jest nowoczesna jak większość teraz wybieranych

Parę dni temu założyłam instagram.... xD nadal na nim nic nie mam xD

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2015-09-07 o 09:58
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 09:54   #4758
Dona94
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziękuję za gratulacje
ładny pierscionek

Cytat:
Od maseczki

dominika gratuluję nowej daty! niedługo będzie tylko rok do ślubu

AsiaElla współczuje

Klasyka piękny!

Zaraz zmiana kodu

Hej Byliśmy wczoraj u mojej przyjaciółki. Wróciliśmy o 2 uwielbiam jej dziecko, jestem totalnie zakochana w młodszym na koniec października kończy rok. Wczoraj cały dzień (wieczór) siedział ze mną, kto inny chciał go wziąć to płakał Karmiłam go butelką, usypiałam, bawiłam się z nim, nosiłam na rękach wszyscy mówili że mi pasował Dziś A. ma mi wysłać foty z wczoraj to Wam pokaże mojego Aniołka - Mikołaja
A jak wróciliśmy do domu to się popłakałam Tż zaczął mówić że chciałby mieć takiego małego Mikołajka, że warto poszukać jeszcze lekarz normalnego i podjęliśmy decyzję że wracamy do leczenia dla takiego cudu warto
Trzymam kciuki
Dona94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:00   #4759
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Ani się obejrzysz a już będziesz też tak blisko
Stary 2015-09-07, 10:03   #4760
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Ani się obejrzysz a już będziesz też tak blisko
Na razie to ja jestem blisko a raczej coraz bliżej obrony a pracy jak nie było tak ni ma
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-09-07, 10:03   #4761
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Ola po prostu ma jak dla mnie za mało miejsca do tańca. Tak wyglądało na zdjęciach, chyba że na żywo jest inaczej
Też wczoraj miałam tęczę za oknem <Lubelskie> xD

Parę dni temu założyłam instagram.... xD nadal na nim nic nie mam xD
W Arkadii właśnie w tej sali do 150 osób jest baaardzo ciasno. Z kolei w "Oli" na sali mieści się do 250. Trzeba zobaczyć na żywo, zaraz będzie TŻ dzwonił (ma L4 )

Wrzucaj zdjęcia makijażu np. ja czasem takie wrzucam. A i gdzie można zobaczyć Twoje prace?
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:13   #4762
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
U mnie 663dni... nie mogę się doczekać. Mogłabym już dziś brać ślub nie lubię na coś czekać, bo mi się czas wydłuża.
Mamie wczoraj powiedziałam, że chciałabym już chodzić za sukienką. Mama na to: "co ci stoi na przeszkodzie? Pochodź sobie"
Ech, boję się, że 3tys na wszystko (suknia, buty, biżu) to mało

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
W Arkadii właśnie w tej sali do 150 osób jest baaardzo ciasno. Z kolei w "Oli" na sali mieści się do 250. Trzeba zobaczyć na żywo, zaraz będzie TŻ dzwonił (ma L4 )

Wrzucaj zdjęcia makijażu np. ja czasem takie wrzucam. A i gdzie można zobaczyć Twoje prace?
Może te zdjęcia nie oddawały po prostu wielkości, tak się często dzieje Wydawało mi się, że za dużo jest stołów i mało parkietu
Ale mam nadzieję, że na waszą ilość gości będzie spoko parkiet, bo ogólnie wyglądem jest super, tylko to miejsce

Tyle, że ciągle wydaje mi się, że powinnam wrzucać to, co jest teraz, takie zapis chwili, a ja nie zawsze się maluję mocno, zazwyczaj do pracy maluję podstawę (podkład, puder, konturowanie i róż, rzęsy i brwi), a jak nie idę do pracy to raczej wolę bez makijażu chodzić. Jak robię zdjęcia makijażu, to często specjalnie się maluję to tego, to nie są moje dzienne makijaże. Często po zdjęciach je nawet zmywam
Wyślę ci na PW
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:15   #4763
malgosiaw123
Zakorzenienie

Hej
Paskudna, brzydka jesień. Zaraz się pochlastam...

Oglądacie DDtvn? Nie mogę patrzeń na Kuźniara. Jak taki arogancki, chamski i zlosliwy czlowiek może byc prowadzącym programu sniadaniowego. Tak jak nienawidziłam Pieńkowskiej, nie lubię Rusin. Tak Kuźniar pobił ich wszystkich na głowę.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:19   #4764
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Zmiana! 599 dni

Witam się z łóżka, chora jestem

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Hej
Paskudna, brzydka jesień. Zaraz się pochlastam...

Oglądacie DDtvn? Nie mogę patrzeń na Kuźniara. Jak taki arogancki, chamski i zlosliwy czlowiek może byc prowadzącym programu sniadaniowego. Tak jak nienawidziłam Pieńkowskiej, nie lubię Rusin. Tak Kuźniar pobił ich wszystkich na głowę.
U mnie strasznie pada a pożyczyłam parasolkę znajomemu i teraz nie mam jak wychodzić z domu

Ja oglądam Pytanie na śniadanie też za za nim nie przepadam, wydaje się strasznie zadufany w sobie.
Stary 2015-09-07, 10:20   #4765
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
O! Może o tej samych parach słyszałyśmy bo koleżanka opowiadała mi o dwóch para z naszej okolicy gdzie własnie kobitka z sali pomyliła się i źle wpisała a wesele we wrześniu przyszłego roku. Ci drudzy przesunęli wesele o tydzień i coś tam w gratisie od sali dostają

a z ta Twoją koleżanką to biedna dziewczyna że musi wszystko ściągać no ale jej wybór jak tak jej się podoba
Nie,nie dostali nic w gratisie
Wiesz w takiej sytuacji to właścicielka na biegu musiałaby szukać dla tej pary innej sali,we własnym zakresie. Tylko weź teraz znajdź wolną salę tydzień przed?
Stary 2015-09-07, 10:20   #4766
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałabym się zmieścić w tym budżecie, przynajmniej z suknią, ale czasem mam wrażenie, że nie ma sukni w tych cenach
Stary 2015-09-07, 10:21   #4767
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na chwilkę. Nadrobiłam was.
Właśnie kończy mi się ostatni dzień wolnego :P
Idziemy do kina, więc piszę szybko
Miałam wam pokazać moją ozdobę na włosy na ślub- jest w załączniku.

Miałam tyle napisać i zapomniałam...
O garniturze na ślub- mój TŻ chciałby marynarkę taką, jak miał kiedyś tam Kanye West, też w załączniku. Nie zabronię mu, mam nadzieję, że będzie mu pasować. Ogólnie uznałam, że nic mu nie powiem, może się ubrać jak chce

Ja nie mam weny do planowania wesela, ale już mam plan co do podziękowań rodziców.
A jak z życzeniami? Będziecie chciały by składali wam już na sali czy przed kościołem?
Bo ja chyba w sali wolę, nie lubię długiego stania pod kościołem.
O nieee, Kanye to nie jest dobry wzór do nasladowania
Mnie taka ozdoba średnio się podoba, nie w moim stylu.
Co do życzeń to chcę przed kościołem.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Ale mam widok za oknem

Dziewczyny, Arkadia na 90% odpada, bo nie chcę sali z drugim weselem. "Ola" chyba nie jest najgorsza? ;D
Pewnie,że nie Też jest bardzo ładna. Po prostu Arkadia podoba mi się troszkę bardziej,ale tylko troszkę Ola też jest super,tym bardziej,że tam będzie tylko Twoje wesele a nie jeszcze inne
Ale wydaje mi się,że nie powinnaś brac pod uwage tylko wygląd sali,ale wazne jest jedzenie. Na szczescie My na naszej nasluchalismy sie mnostwo pozytywnych opinii, no i sami jedzenie sprawdzilismy.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
i co wymyslilas?

my mamy ten problem z glowy bo slub w ogrodzie sali weselnej. Ale na slubach na ktorych bylam zyczenia byly skladane pod kosciolem. Niektorzy przychodza na sam slub i w takim wypadku nie mogliby wam nawet zlozyc zyczen no chyba ze u was nie bedzie takich osob.
Na tym slubie na którym ostatnio byłam ksiądz po mszy powiedział,że Para Młoda zyczy sobie by zyczenia gosci skłądane były na sali,a jedynie Ci którzy są zaproszeni tylko na slub by zyczenia zlożyli pod kościołem.
Stary 2015-09-07, 10:22   #4768
zambeza
polaczek cebulaczek

u nas 313 dni! za dwa tygodnie zmiana kodu na 2 z przodu
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:30   #4769
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
No,ale jak już ktoś usiądzie za stołem to później nie będzie mu się chciało wyjść na toast Bo u mnie to jest tak,że na środku sali do tanczenia stroi Para Młoda i jest pierwsze "sto lat".

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
U nas nie ma życzeń przy kościele tylko wtedy, gdy zaraz jest kolejny ślub.

A po ślubie kuzyna mamy był... pogrzeb. Strażnica jest na trasie między kościołem a cmentarzem, więc potem koło nas z tą trumną przechodzili... Brrr.

No i u nas nie zaprasza się ludzi tylko na ślub. Albo z weselem, albo w ogóle.
U nas na szczęście bardzo rzadko są pogrzeby w sobotę, jesli już to tak do godziny 14. Nigdy nie są przeplatane slubami. W ogole jakaś paranoja..
U Nas często jest tak,że np pracownicy z firmy rodziców weselnych przychodzą z życzeniami. Po prostu tak się uciera,że kupują prezent i przychodzą nawet jeśli nie ma zaproszenia

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

to będzie długa opowieść o planie.... Jak już pisałam mamy co najmniej 3 osoby, które są uzdolnione muzycznie: koleś, który będzie starszym (dalej: starszy), moja przyjaciółka (dalej: przyjaciółka), mój sąsiad (dalej sąsiad). Starszy ostatnio obronił się jako dyrygent, ale gra też na paru instrumentach, przyjaciółka 6lat uczyła się grać na skrzypcach, sąsiad jest samoukiem gitarowym. A plan jest taki: ok. 22.00 podejdziemy z Młodym do mikrofonu. Powiemy, że wiemy, że to jeszcze nie oczepiny, ale mamy małą zabawę dla naszych gości. Oczywiście nasza utalentowana 3 wszystko będzie wiedzieć. Poprosimy by się zgłosiły 3osoby (wcześniej uprzedzimy parę osób, że mają podnieść ręce, na wszelki, żeby nie było tylko 3 chętnych, ale ich na pewno nie wybierzemy). One podejdą do nas. Damy im krzesła. Powiemy, że mamy dla nich rekwizyty i starsza przyniesie instrumenty. Da im zupełnie inaczej niż powinni dostać. Każemy im coś zagrać. Każdy sobie coś pobrzdękoli, zamienią się instrumentami i zaczną coś grać. Prawdopodobnie coś prostego, jakiś walc albo coś Zaprosimy wszystkich do tańca.
Jak już skończą piosenkę, to znowu weźmiemy mikrofon, poprosimy do siebie rodziców i powiemy, że korzystając z obecności tak uzdolnionych osób chcielibyśmy, by zagrali 100lat dla rodziców, oraz byśmy wszyscy razem zaśpiewali. Podziękujemy rodzicom, złożymy życzenia i zaczniemy śpiewać sto lat.
Rodzicom na pewno to się spodoba, moi uwielbiają śpiewanie przy instrumentach, mój tata gra na gitarze, klawiszach i organkach, mama kocha śpiewać. Rodzicom TŻ też się spodoba, bo nie będzie tańca w kółeczku, nie będzie "cudownych rodziców mam" czego nienawidzą.
I tyle

Bo to pewnie nie twój styl ale mój bardzo Na zdjęciu mam proste włosy, ale tego dnia będę mieć pokręcone i spięte zwiewna suknia będzie do tego bardzo pasować
Ja lubię "cudownych rodziców",ale tak po prostu, na weselach nie znoszę. Jakbym usłyszała frazę" Tato mlody jak maj i mama wśród bzu" to tak bym się pobeczała,że masakra. Wolę coś przy czym nie bedę aż tak się wzruszać.
Mnie nie podoba się to,że coś by mi wisiało na czole
Stary 2015-09-07, 10:49   #4770
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 663dni... nie mogę się doczekać. Mogłabym już dziś brać ślub nie lubię na coś czekać, bo mi się czas wydłuża.
Mamie wczoraj powiedziałam, że chciałabym już chodzić za sukienką. Mama na to: "co ci stoi na przeszkodzie? Pochodź sobie"

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Może te zdjęcia nie oddawały po prostu wielkości, tak się często dzieje Wydawało mi się, że za dużo jest stołów i mało parkietu
Ale mam nadzieję, że na waszą ilość gości będzie spoko parkiet, bo ogólnie wyglądem jest super, tylko to miejsce

Tyle, że ciągle wydaje mi się, że powinnam wrzucać to, co jest teraz, takie zapis chwili, a ja nie zawsze się maluję mocno, zazwyczaj do pracy maluję podstawę (podkład, puder, konturowanie i róż, rzęsy i brwi), a jak nie idę do pracy to raczej wolę bez makijażu chodzić. Jak robię zdjęcia makijażu, to często specjalnie się maluję to tego, to nie są moje dzienne makijaże. Często po zdjęciach je nawet zmywam
Wyślę ci na PW
Wszystko się okaże podczas oglądania

A co do makijażu, to wg mnie możesz wrzucać co tylko Ci się podoba i kiedy Ci się podoba Blogerki i YouTuberki też zmywaja swoje makijaże po filmie/zdjęciach
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości