|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Baby to u mnie chociaż są szczelne okna
Tylko huczy za oknem i boję się, że jakieś drzewo nie wytrzyma tego wiatru.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mega wspominamy i widzę że coś ruszyło w jeszcze lepszym kierunku ![]() Olka śpi z tetrą To jej najukochańsza przytulanka, gdy się przewróci, marudzi cokolwiek to leci po pieluchę A dopiero później jest monio
|
|
|
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do terminu porodu to jakbyś nawet musiała mieć CC (kiedy ostatecznie gin podejmie decyzje?) to nie może być ono w styczniu tylko w grudniu? Ja czuję, że tak, będę rodzić w lutym, ale w sumie mi to bez różnicy ![]() też mi się wydaje, że okrągłe sa bardziej bezpieczne, latwiej później dziecku łapac je rączkami, nie uderze się o kanty Poza tym w moim łóżeczku dwa żeberka sa wyciągane (juz dla takiego starszego dzieciaka), że sam może wychodzić z niego np. na siku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
My dziś 21 tydzień zaczynamy, a w piąteczek usg
![]() Byłam w biedrze o 7.30 i stały tylko dwa pudełka CB. Wzięłam niebieskie i całkiem ładnie wyglądają. Szkoda, że w razie czego żaróweczki nie można wymienić, choć myślę, że mój tata elektryk da radę kolorki ładne, choć widziałam tylko czerwone i niebieskie. Też chciałam wózek Jedo, ale spacerówka mi się nie podobała. Kupimy Vikinga, który dopiero wprowadzają na rynek, a jest leciuteńki. Sama dam radę podnieść, nawet z dzieckiem przypuszczam
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też chwilę było lepiej po tych naukach, dużo zrozumieliśmy itp. Ale teraz bach! już chyba pozapominaliśmy co tam było, o czym mówiliśmy, a szkoda.. Leny też to jest ulubiona przytulanka
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isofix jest duzo bardziej stabilny. U nas zaden samochod nie ma isofixow i najswiezszy przyklad: podczas urlopu przewozilismy nasza sasiadke z corka (16 miesiecy) i fotelik zapielismy samymi pasami i to nyla jakas masakra.... Ten fotelik bujalo w kazda strone.... Ja wiem, ze w razie wypadku napinacze piro zadzialaja i wszystko sie usztywni ale zwykla jazda nie wygladala zachecajaco :-/ my zamontujemy do naszych aut te systemy i kupimy fotelik z baza. |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po świętach zacznę robić wszystko żeby urodzić a co do ccc to jest 2 tyg przed terminem chyba robione ![]() Mielibyśmy wczoraj wypadek ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
ujął że lepiej teraz niż za 3 lata. I powiedział nam jeszcze, że pokaże nam sytuacje przez które się rozwiedziemy i które widać już w narzeczeństwie więc żebyśmy się lepiej zastanowili. A no i ze jeśli przestaniemy chodzić na randki to daje nam 3 lata. Nam zostało rok I z Tż wzieliśmy sie za siebie i np. wczoraj spędziliśmy wieczór razem żeby nie było że on tak z upy sobie to wyciąga - jest mediatorem społecznym, pracuje cywilnie jako pan a nie ksiądz. W ciągu tygodnia rozwodzi ludzi i jak sam mówił, że wie, dlaczego się rozwodzą i zawsze docieka i dlatego nam mówi pewne sytuacje, bo on nie chce nas rowodzić później lepiej żeby teraz zaliczki przepadły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dużo wzniesien,potrzebuje dobry hamulec po pierwsze :-D Cytat:
Ja chce siemiedzy innymi przez te okna przeprowadzic :-D Cytat:
Tata mi kupil dwa opakowania cotton balls,jak bede chciala to maz mi zmieni kabel na taki do pradu i tyle :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna tylko cena zalezy od modelu auta i np u nas jedno auto to volvo gdzie zestaw montazowy mozna kupic tylko w aso, a tam koszt pewnie cos kolo 700 zl wiec trzeba bedzie zakombinowac i dopasowac z innego modelu, a juz do mojego audi chyba 150 zl wiec do przezycia. Z tego co wiem to auta po 2008 r byly seryjnie wyposazane w isofixy bo takie bylo zarzadzenie UE. Magda wspolczuje tej drogowej sytuacji :-( Nie ma mowy by nie bujalo bo pas nie jest caly czas sztywny, przeciez bez problemow kazda z nas moze sie pochylic i pas naciagnac, dopiero przy szrpnieciu sie napina. Moge filmik nagrac jak to wyglada. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-07 o 10:28 |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chce tu siac paniki, wiadomo ze zapiecie pasem czy isofix zwieksza bezpieczenstwo w trakcie jazdy ale dla mnie bardziej komfortowo wygladalo z isofixem jak dzieckiem nie bujalo i calosc byla sztywniejsza
nikogo tu nie namawiam i nie strasze! Wszak ekspertem od fotelikow nie jestem ;-)Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak bez pasów poleciałabym do przodu jak nic.. Dobrze że 2 min wcześniej kazałam Tż zapiąć ![]() Co do isofix - gdybym miała w aucie to spoko jednak nie mamy kasy na zmianę samochodu
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, nieee, niezależnie czy urodzę w grudniu, czy w lutym, to zostaję tutaj, no jak to tak 'do obcych' iść
![]() Aaa widzisz, to nie wiedziałam, że i Ty Pmka2014 ![]() Candy, to imiona podobne jak u nas, bo dla dziewczynki rozważaliśmy: Hanna, Liliana, Nina, ew. Kalina ![]() Ja dziś zaczęłam urlop Jedziemy zaraz na zakupy, pozałatwiać parę rzeczy, popołudniu mam endo, robi się drugie pranie Witam się w 22 tygodniu! Mojakaren, taak ISOFIX jest super, zwłaszcza jeśli mówimy o pierwszym foteliku: bo ten fotelik jednak często wyjmujesz i wsadzasz z powrotem, więc ryzyko złego montażu jest duże Ale sprawdź, czy go macie, bo tak jak mówię, jak nie, to szkoda zachodu ![]() Co do tego CC, to nie wiem kiedy gin podejmie decyzję, pewnie bliżej końca Tzn. nie napisałam, że będzie na pewno w grudniu, tylko że MOŻE być, tzn. chodzi mi o to, że bliżej końca będziemy widzieć jak się sytuacja rozwija. Ale też zobaczymy, bo gin jest zniechęcony do tego szpitala, gdzie miałabym robić CC (to ten szpital, gdzie mnie nie przyjęli z podejrzeniem cholestazy Casaa, ew. CC ze względu na tę cholestazę, która jest duże prawdopodobieństwo, że może się rozwinąć + moje wcześniejsze problemy zdrowotne. Magda, matko dobrze że nic się nie stało! |
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka no to zdrowka zycze i zeby wszystko bylo w porzadku
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowanie ten fotelik był źle zamontowany lub ogólnie kiepskiej jakości. Foteliki na pasy dobrze dobrane do samochodu i prawidłowo zamontowane ani drgnął. Obecnie mamy fotelik Maxi Cosi Tobi i jak widać na filmiku poniżej po zamontowaniu nie rusza się w ogóle. https://www.youtube.com/watch?v=UhEwXJlf-IY Oczywiście isofix jest wygodniejszy, może i bezpieczniejszy, ale jeśli ktoś go nie ma w samochodzie to pasy w zupełności wystarczą. |
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Magda dobrze, że nic Ci się nie stało
Dotka dużo zdrowia życzę
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa widzisz..... Bo tam nie bylo napinacza pasa (tego co na filmiku jest na dole) i dlatego na luznym pasie nim tak bujalo. Hmmm mozliwe ze rzeczywiscie to wina samego fotelika bo firmy z nazwy w ogole nie kojarzylam. Tak jak pisalam ja ekspertem fotelikowym nie jestem ale zaniepokoil mnie widoka "bujaczka" w aucie. Przestroga i tak bedzie dla wszystkich by zakupu dokonywac po uprzednim montazu i malym tescie
|
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się z "rana"
My wczoraj grillowaliśmy a Wy nie próżnowałyście jak zwykle ![]() Cytat:
Moja koleżanka go ma i jest zadowolona ale jak dla mnie przez brak amortyzacji i kołą pompowane odpada Cytat:
Ja kupiłam mniejsze 120x60 bo nie ukrywam że myślimy nad kolejnym dzieciem więc kupimy taczanik a lóżeczko będzie dla nowego maluszka
|
||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 ale mieliscie nerwową sytuację! całe szczęscie, że nic się nie stało!
Dziewczyny a co do tych fotelików - my ciągle myślimy nad wózkiem 3w1 - mamy fotelik na później, ale na te peirwsze pół roku by nam się przydał. Tylko czy foteliki w tych zestawach są dobre/ bezpieczne? Jeśli tak to, w jaki najlepiej celować? Czy odpuścić i kupić wózek + spacerówka a fotelik oddzielnie?
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że sobie sama mozesz skomponować zestaw, to tak jak my mamy Husky + maxi cosi cabriofix. |
|
|
|
|
#2752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie radzę zwrócić uwagę na te foteliki w zestawach 3w1. Lepiej przymierzyć je do samochodu, sprawdzić czy łatwo się zapinają i odpinają. Osobiście kupiłabym fotelik osobno. |
||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Magda rzeczywiscie kiepska sytuacja, dobrze, że tylko na strachu się skończyło.
Co do fotelików do wózków, nie są polecane i z tego co wiem, to mają słabe oceny. Czasami lepiej dołożyć i kupić bezpieczny fotelik. Niby nikt nie zakłada, że będzie mieć wypadek, ale nieszczęścia się zdarzają, a jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to nie ma co oszczędzać.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Przegladalam teraz gazetke z makro i juz zaczela pojawiac sie oferta zniczy.... Czas leci szybciorem
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nic się nie stało! A to widzę, że u Ciebie było podobnie jak u mnie na naukach A na randki to my już dawno nie chodzimy.. eh. Teraz zastanawiam się czy jechać do Łeby, no bo co my tam będziemy robić? Niby to tylko 3 dni, no ale.. Mam jechać aby się kłócić, albo żeby nie gadać ze sobą?Ja też nie mam isofixa i nic się nie rusza.
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDA, no to miałaś nieprzyjemną sytuację, współczuję
My będziemy kupować bazę do isofixa, gdyż na szczęście posiadamy auto z 2009r. Przed ciążą nawet nie wiedziałam, że nasza kia w ogóle posiada takie coś. A o mały włos zdecydowalibyśmy się na znacznie starsze! Co do nauk przedmałżeńskich to również wspominam je mile. Po zajęciach z panią psycholog mój aktualny mąż sam z siebie poszedł umyć naczynia (bo było o tym, że brak pomocy w domu np. przy zmywaniu dla faceta to po prostu brak zmywania i brudne naczynia, nic takiego, a dla kobiet znak, że jak proszę x razy,efektu brak, to widać mu nie zależy na nas itp.). Na randki też nie chodzimy, bo w sumie niezbyt jest gdzie. Ja nawet chciałabym, raz w tygodniu zrobić rytuał wyjścia na obiad czy kawę, ładnie się ubrać, ale to nie w stylu męża. Skoro wytrzymaliśmy prawie 12 lat, wierzę, że brak regularnych wyjść nie wpłynie na nas jakoś wybitnie źle
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny tydzień do przodu i teraz już tylko mniej niż więcej będzie.
magda1706 współczuję sytuacji, dobrze, że to tylko tak się skończyło. Cytat:
U nas już jest Boże Narodzenie w co niektórych sklepach także no ..... |
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, kwestia nastawienia, bo jak oboje z góry zakładacie, że jedziecie się prawie zjeść w pretensjach, to na pewno tak będzie.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magda najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze. Ale stresu się najadłaś. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Tylko huczy za oknem i boję się, że jakieś drzewo nie wytrzyma tego wiatru.

kolorki ładne, choć widziałam tylko czerwone i niebieskie. 

Po świętach zacznę robić wszystko żeby urodzić