Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 09:46   #2731
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Baby to u mnie chociaż są szczelne okna Tylko huczy za oknem i boję się, że jakieś drzewo nie wytrzyma tego wiatru.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:00   #2732
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
My też z chęcią chodziliśmy na te nauki siedzieliśmy od 10 do 20, ale było super barszcz, kawa, herbata, krokiety mniam

Ja mam pełno tetr, moja córka z nimi śpi ze wszystkimi naraz.
u nas były batony, zupki chińskie i napoje ale mega wspominamy i widzę że coś ruszyło w jeszcze lepszym kierunku

Olka śpi z tetrą To jej najukochańsza przytulanka, gdy się przewróci, marudzi cokolwiek to leci po pieluchę A dopiero później jest monio
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:02   #2733
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
hariett, tez polecam vinted, moja kumpela kupila sukienkę za powiedzmy 100zł, obleciała w niej dwa wesela i sprzedała tam chyba za 140zł

mojakaren, a jakie macie auto, macie ISOFIX? Bo jak nie, to baza jest zbędna, więc wtedy wychodzi Ci 500zł mniej za taki zestaw

I to prawda, my najpierw PMki 2014, na dodatek obie wrześniowe, a tu styczniówki

Chociaż zobaczymy, bo ja mogę być grudniówką*, a Ty lutówką

*gin mi ostatnio zasugerował, że jednak mam się na CC nastawiać..
a kurde powiem Ci, że nawet nie wiem czy mamy ten system w aucie, bedę musiała TZ-ta zapytać, ale jak tak czytam to ten system jest mega wygodny i bezpieczny dużo bardziej stabilny niż zapinanie zwyczajnie pasem.

co do terminu porodu to jakbyś nawet musiała mieć CC (kiedy ostatecznie gin podejmie decyzje?) to nie może być ono w styczniu tylko w grudniu?
Ja czuję, że tak, będę rodzić w lutym, ale w sumie mi to bez różnicy

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A czemu zależało ci na okrągłych? jaka to jest różnica?
też mi się wydaje, że okrągłe sa bardziej bezpieczne, latwiej później dziecku łapac je rączkami, nie uderze się o kanty
Poza tym w moim łóżeczku dwa żeberka sa wyciągane (juz dla takiego starszego dzieciaka), że sam może wychodzić z niego np. na siku

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dzisiaj z mężem mamy 2 rocznicę Ale pogoda wtedy była o niebo lepsza
gratuluje rocznicy!

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam sie w 20 tygodniu wreszcie polmetek.

Elasnie wrocilam z biedry, faktycznie CB sa ns baterie, u mnie zostaly 3 opakowania i nie w moim kolorze wiec nie wzielam co bardzo ucieszylo jakas laske bo wziela wszystkie :P ja kupie na all normalne do kontaktu.

Zycze duzo ciepla w tak chlodny dzien choc dla mnie temperatury robia sie coraz bardziej akceptowalne

Wyslane z Lumia920.
a to jak na baterie to ja też nie kupuję, wole takie na prąd bo przynajmniej nie ma problemu, że wiecznie baterii brakuje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:06   #2734
niezdara
Rozeznanie

My dziś 21 tydzień zaczynamy, a w piąteczek usg

Byłam w biedrze o 7.30 i stały tylko dwa pudełka CB. Wzięłam niebieskie i całkiem ładnie wyglądają. Szkoda, że w razie czego żaróweczki nie można wymienić, choć myślę, że mój tata elektryk da radę kolorki ładne, choć widziałam tylko czerwone i niebieskie.

Też chciałam wózek Jedo, ale spacerówka mi się nie podobała. Kupimy Vikinga, który dopiero wprowadzają na rynek, a jest leciuteńki. Sama dam radę podnieść, nawet z dzieckiem przypuszczam i jest w miarę kompaktowy, a Jedo był wielki, i szeroki.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:07   #2735
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
u nas były batony, zupki chińskie i napoje ale mega wspominamy i widzę że coś ruszyło w jeszcze lepszym kierunku

Olka śpi z tetrą To jej najukochańsza przytulanka, gdy się przewróci, marudzi cokolwiek to leci po pieluchę A dopiero później jest monio

U nas też chwilę było lepiej po tych naukach, dużo zrozumieliśmy itp. Ale teraz bach! już chyba pozapominaliśmy co tam było, o czym mówiliśmy, a szkoda..

Leny też to jest ulubiona przytulanka

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:09   #2736
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a kurde powiem Ci, że nawet nie wiem czy mamy ten system w aucie, bedę musiała TZ-ta zapytać, ale jak tak czytam to ten system jest mega wygodny i bezpieczny dużo bardziej stabilny niż zapinanie zwyczajnie pasem.

Isofix jest duzo bardziej stabilny. U nas zaden samochod nie ma isofixow i najswiezszy przyklad: podczas urlopu przewozilismy nasza sasiadke z corka (16 miesiecy) i fotelik zapielismy samymi pasami i to nyla jakas masakra.... Ten fotelik bujalo w kazda strone.... Ja wiem, ze w razie wypadku napinacze piro zadzialaja i wszystko sie usztywni ale zwykla jazda nie wygladala zachecajaco :-/ my zamontujemy do naszych aut te systemy i kupimy fotelik z baza.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:13   #2737
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Isofix jest duzo bardziej stabilny. U nas zaden samochod nie ma isofixow i najswiezszy przyklad: podczas urlopu przewozilismy nasza sasiadke z corka (16 miesiecy) i fotelik zapielismy samymi pasami i to nyla jakas masakra.... Ten fotelik bujalo w kazda strone.... Ja wiem, ze w razie wypadku napinacze piro zadzialaja i wszystko sie usztywni ale zwykla jazda nie wygladala zachecajaco :-/ my zamontujemy do naszych aut te systemy i kupimy fotelik z baza.
a to można ten isofix do auta zamontować? myslałam, że jak nie ma to już przepadlo, a tak to możnaby rozeznac temat... tylko ciekawe jaki koszt.. niezbyt chcemy teraz inwestowac w auto bo do dwóch lat będziemy zmieniali na wieksze.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-09-07, 10:20   #2738
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
co do terminu porodu to jakbyś nawet musiała mieć CC (kiedy ostatecznie gin podejmie decyzje?) to nie może być ono w styczniu tylko w grudniu?
Ja czuję, że tak, będę rodzić w lutym, ale w sumie mi to bez różnicy
ja czuję że urodzę w lutym, ale mam nadzieje że początkiem stycznia Po świętach zacznę robić wszystko żeby urodzić
a co do ccc to jest 2 tyg przed terminem chyba robione

Mielibyśmy wczoraj wypadek Babka czekala na środku na zjazd na stację i nam przed maską zaczęła skręcać Tż po hamulcach, ja przerażona. Pierwsze co pomyślałam to żeby nie ścisnęło brzucha i złapałam pas u góry przez co praktycznie zjechałam z fotela.. Kurcze aż się popłakałam że przez głupią idiotkę mogłoby coś się zdarzyć i że mógłby pas ścisnąć brzuszek.. Nawet nie wiecie jaka byłam przerażona. I jeszcze znam tą idiotkę, bo z mojego wieku, chodziła do tego samego gimnazjum

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
U nas też chwilę było lepiej po tych naukach, dużo zrozumieliśmy itp. Ale teraz bach! już chyba pozapominaliśmy co tam było, o czym mówiliśmy, a szkoda..

Leny też to jest ulubiona przytulanka
Nam ksiądz na wstępie powiedział, że zrobi wszystko żeby nas do ślubu zniechęcić i pokaże nam jak bardzo do siebie nie pasujemy. I 2-3 pary zrezygnowało po pierwszym wieczorze ujął że lepiej teraz niż za 3 lata. I powiedział nam jeszcze, że pokaże nam sytuacje przez które się rozwiedziemy i które widać już w narzeczeństwie więc żebyśmy się lepiej zastanowili. A no i ze jeśli przestaniemy chodzić na randki to daje nam 3 lata. Nam zostało rok I z Tż wzieliśmy sie za siebie i np. wczoraj spędziliśmy wieczór razem

żeby nie było że on tak z upy sobie to wyciąga - jest mediatorem społecznym, pracuje cywilnie jako pan a nie ksiądz. W ciągu tygodnia rozwodzi ludzi i jak sam mówił, że wie, dlaczego się rozwodzą i zawsze docieka i dlatego nam mówi pewne sytuacje, bo on nie chce nas rowodzić później lepiej żeby teraz zaliczki przepadły

Cytat:
Ja jak zapięłam Olkę u siebie to nic się nie ruszało A nie mam isofixa
Stary 2015-09-07, 10:22   #2739
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
My też z chęcią chodziliśmy na te nauki siedzieliśmy od 10 do 20, ale było super barszcz, kawa, herbata, krokiety mniam

Ja mam pełno tetr, moja córka z nimi śpi ze wszystkimi naraz.

U mnie pada i pada i prądu nie ma
To ja bylam dziwna jako dziecko i moja mama też nas widocznie dziwnie wychowywala :-D

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Baby - pani nam powiedziała, że ten wózek nadaje się przede wszystkim na proste drogi Poza tym gondola się strasznie na nim bujała. Wizualnie zwraca na siebie uwagę, ale kobieta powiedziała że średnio poleca.

U Ciebie trochę inaczej pewnie, więc możesz go brać pod uwagę

U mnie dużo wzniesien,potrzebuje dobry hamulec po pierwsze :-D

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Baby to u mnie chociaż są szczelne okna Tylko huczy za oknem i boję się, że jakieś drzewo nie wytrzyma tego wiatru.

Ja chce siemiedzy innymi przez te okna przeprowadzic :-D

Cytat:
ja czuję że urodzę w lutym, ale mam nadzieje że początkiem stycznia Po świętach zacznę robić wszystko żeby urodzić
a co do ccc to jest 2 tyg przed terminem chyba robione

Mielibyśmy wczoraj wypadek Babka czekala na środku na zjazd na stację i nam przed maską zaczęła skręcać Tż po hamulcach, ja przerażona. Pierwsze co pomyślałam to żeby nie ścisnęło brzucha i złapałam pas u góry przez co praktycznie zjechałam z fotela.. Kurcze aż się popłakałam że przez głupią idiotkę mogłoby coś się zdarzyć i że mógłby pas ścisnąć brzuszek.. Nawet nie wiecie jaka byłam przerażona. I jeszcze znam tą idiotkę, bo z mojego wieku, chodziła do tego samego gimnazjum

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Nam ksiądz na wstępie powiedział, że zrobi wszystko żeby nas do ślubu zniechęcić i pokaże nam jak bardzo do siebie nie pasujemy. I 2-3 pary zrezygnowało po pierwszym wieczorze ujął że lepiej teraz niż za 3 lata. I powiedział nam jeszcze, że pokaże nam sytuacje przez które się rozwiedziemy i które widać już w narzeczeństwie więc żebyśmy się lepiej zastanowili. A no i ze jeśli przestaniemy chodzić na randki to daje nam 3 lata. Nam zostało rok I z Tż wzieliśmy sie za siebie i np. wczoraj spędziliśmy wieczór razem

żeby nie było że on tak z upy sobie to wyciąga - jest mediatorem społecznym, pracuje cywilnie jako pan a nie ksiądz. W ciągu tygodnia rozwodzi ludzi i jak sam mówił, że wie, dlaczego się rozwodzą i zawsze docieka i dlatego nam mówi pewne sytuacje, bo on nie chce nas rowodzić później lepiej żeby teraz zaliczki przepadły

O matko wspolczuje! Ale wszystko w porzadku? Ja dużo prowadze i chyba jednym z najwiekszych lekow ciazowych jest właśnie wypadek.

Tata mi kupil dwa opakowania cotton balls,jak bede chciala to maz mi zmieni kabel na taki do pradu i tyle :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:23   #2740
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
a to można ten isofix do auta zamontować? myslałam, że jak nie ma to już przepadlo, a tak to możnaby rozeznac temat... tylko ciekawe jaki koszt.. niezbyt chcemy teraz inwestowac w auto bo do dwóch lat będziemy zmieniali na wieksze.

Mozna tylko cena zalezy od modelu auta i np u nas jedno auto to volvo gdzie zestaw montazowy mozna kupic tylko w aso, a tam koszt pewnie cos kolo 700 zl wiec trzeba bedzie zakombinowac i dopasowac z innego modelu, a juz do mojego audi chyba 150 zl wiec do przezycia. Z tego co wiem to auta po 2008 r byly seryjnie wyposazane w isofixy bo takie bylo zarzadzenie UE.

Magda wspolczuje tej drogowej sytuacji :-(

Nie ma mowy by nie bujalo bo pas nie jest caly czas sztywny, przeciez bez problemow kazda z nas moze sie pochylic i pas naciagnac, dopiero przy szrpnieciu sie napina. Moge filmik nagrac jak to wyglada.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-09-07 o 10:28
Stary 2015-09-07, 10:35   #2741
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że są bazy do montażu pasami. Np. http://www.e-swiatdziecka.com.pl/baz...fe-belted-base. Oczywiście pewnie takich baz jest więcej. Musicie poczytac.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:40   #2742
Casaa
Zakorzenienie

Ja nie chce tu siac paniki, wiadomo ze zapiecie pasem czy isofix zwieksza bezpieczenstwo w trakcie jazdy ale dla mnie bardziej komfortowo wygladalo z isofixem jak dzieckiem nie bujalo i calosc byla sztywniejsza nikogo tu nie namawiam i nie strasze! Wszak ekspertem od fotelikow nie jestem ;-)

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-07, 10:46   #2743
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
=
O matko wspolczuje! Ale wszystko w porzadku? Ja dużo prowadze i chyba jednym z najwiekszych lekow ciazowych jest właśnie wypadek.
tak wszystko w porządku.. zjechałam jedynie na fotelu ale to przez to że złapałam pas u góry żeby mnie nie ścisnął. Tż wyhamował, a tamta się zorientowała w czasie wykonywania manewru. Ja też dużo jeżdże i to więcej od Tżta i inaczej bym zareagowała - przede wszystkim wrzuciłabym na luz (mamy automat z napędem na tył czyli hamujesz a tylne koła nadal pchają do przodu) no ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Tylko mnie po paru minutach puściły emocje i zdałam sobie sprawę, że załamałabym się gdyby coś się stało dzidziusiowi i że za bardzo go już kocham.
Jednak bez pasów poleciałabym do przodu jak nic.. Dobrze że 2 min wcześniej kazałam Tż zapiąć

Co do isofix - gdybym miała w aucie to spoko jednak nie mamy kasy na zmianę samochodu
Stary 2015-09-07, 10:53   #2744
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, nieee, niezależnie czy urodzę w grudniu, czy w lutym, to zostaję tutaj, no jak to tak 'do obcych' iść

Aaa widzisz, to nie wiedziałam, że i Ty Pmka2014

Candy, to imiona podobne jak u nas, bo dla dziewczynki rozważaliśmy: Hanna, Liliana, Nina, ew. Kalina

Ja dziś zaczęłam urlop

Jedziemy zaraz na zakupy, pozałatwiać parę rzeczy, popołudniu mam endo, robi się drugie pranie

Witam się w 22 tygodniu!

Mojakaren, taak ISOFIX jest super, zwłaszcza jeśli mówimy o pierwszym foteliku: bo ten fotelik jednak często wyjmujesz i wsadzasz z powrotem, więc ryzyko złego montażu jest duże
Ale sprawdź, czy go macie, bo tak jak mówię, jak nie, to szkoda zachodu

Co do tego CC, to nie wiem kiedy gin podejmie decyzję, pewnie bliżej końca
Tzn. nie napisałam, że będzie na pewno w grudniu, tylko że MOŻE być, tzn. chodzi mi o to, że bliżej końca będziemy widzieć jak się sytuacja rozwija. Ale też zobaczymy, bo gin jest zniechęcony do tego szpitala, gdzie miałabym robić CC (to ten szpital, gdzie mnie nie przyjęli z podejrzeniem cholestazy tylko kazali zrobić dodatkowe badania (ok. 80zł) na własną rękę i zgłosić się za DWA TYGODNIE. I gin mówi, że oni często miejsc na planowane (!) CC nie mają i odsyłają pacjentki do innych szpitali w Krakowie, a jeśli tak ma być, to on by wolał mi zrobić CC wtedy u siebie w Bochni.

Casaa, ew. CC ze względu na tę cholestazę, która jest duże prawdopodobieństwo, że może się rozwinąć + moje wcześniejsze problemy zdrowotne.

Magda
, matko dobrze że nic się nie stało!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 10:59   #2745
Casaa
Zakorzenienie

Dotka no to zdrowka zycze i zeby wszystko bylo w porzadku Moze rzeczywiscie lepiej wziac inna placowke pod uwage skoro ten szpital takie numery potrafi odwalac :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-07, 11:14   #2746
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Zdecydowanie ten fotelik był źle zamontowany lub ogólnie kiepskiej jakości. Foteliki na pasy dobrze dobrane do samochodu i prawidłowo zamontowane ani drgnął. Obecnie mamy fotelik Maxi Cosi Tobi i jak widać na filmiku poniżej po zamontowaniu nie rusza się w ogóle.
https://www.youtube.com/watch?v=UhEwXJlf-IY
Oczywiście isofix jest wygodniejszy, może i bezpieczniejszy, ale jeśli ktoś go nie ma w samochodzie to pasy w zupełności wystarczą.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:16   #2747
pietrusiowata
Rozeznanie

Magda dobrze, że nic Ci się nie stało

Dotka dużo zdrowia życzę
Stary 2015-09-07, 11:22   #2748
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Zdecydowanie ten fotelik był źle zamontowany lub ogólnie kiepskiej jakości. Foteliki na pasy dobrze dobrane do samochodu i prawidłowo zamontowane ani drgnął. Obecnie mamy fotelik Maxi Cosi Tobi i jak widać na filmiku poniżej po zamontowaniu nie rusza się w ogóle.
https://www.youtube.com/watch?v=UhEwXJlf-IY
Oczywiście isofix jest wygodniejszy, może i bezpieczniejszy, ale jeśli ktoś go nie ma w samochodzie to pasy w zupełności wystarczą.

Aaaaa widzisz..... Bo tam nie bylo napinacza pasa (tego co na filmiku jest na dole) i dlatego na luznym pasie nim tak bujalo. Hmmm mozliwe ze rzeczywiscie to wina samego fotelika bo firmy z nazwy w ogole nie kojarzylam. Tak jak pisalam ja ekspertem fotelikowym nie jestem ale zaniepokoil mnie widoka "bujaczka" w aucie. Przestroga i tak bedzie dla wszystkich by zakupu dokonywac po uprzednim montazu i malym tescie
Stary 2015-09-07, 11:24   #2749
ahnessy
Rozeznanie

Witam się z "rana"
My wczoraj grillowaliśmy a Wy nie próżnowałyście jak zwykle
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
W komplecie: http://allegro.pl/wozek-4w1-baby-des...619661981.html

Pojedziemy tam stacjonarnie, bo to kawałek od nas, a ceny mają konkurencyjne, sporo naszych znajomych kupowało właśnie u nich
Dobrze wiedzieć będę porównywać ceny i w sumie można tam pojechać jak cena będzie konkurencyjna
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
wózek kupimy chyba maxi cosi mura plus 3w1
Moja koleżanka go ma i jest zadowolona ale jak dla mnie przez brak amortyzacji i kołą pompowane odpada
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja tam nie zamierzam wrzucac swojego potomka do sieci i raczej nie bede chciała, żeby ktoś to robił. Tyle się słyszy o tych wszystkich zboczeńcach. Po co prowokować?
Ja mam podobne zdanie nawet swoich nie wrzucam mam tylko jedno
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A powiedzcie wiecie juz jaki rozmiar lozeczka bedziecie kupowac?
Ja kupiłam mniejsze 120x60 bo nie ukrywam że myślimy nad kolejnym dzieciem więc kupimy taczanik a lóżeczko będzie dla nowego maluszka
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:25   #2750
mojakaren
Zakorzenienie

magda1706 ale mieliscie nerwową sytuację! całe szczęscie, że nic się nie stało!

Dziewczyny a co do tych fotelików - my ciągle myślimy nad wózkiem 3w1 - mamy fotelik na później, ale na te peirwsze pół roku by nam się przydał. Tylko czy foteliki w tych zestawach są dobre/ bezpieczne? Jeśli tak to, w jaki najlepiej celować? Czy odpuścić i kupić wózek + spacerówka a fotelik oddzielnie?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-09-07, 11:27   #2751
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a co do tych fotelików - my ciągle myślimy nad wózkiem 3w1 - mamy fotelik na później, ale na te peirwsze pół roku by nam się przydał. Tylko czy foteliki w tych zestawach są dobre/ bezpieczne? Jeśli tak to, w jaki najlepiej celować? Czy odpuścić i kupić wózek + spacerówka a fotelik oddzielnie?
Zazwyczaj nie, bo to są foteliki marki takiej jak wózek, a one nie słyną z dobrych ocen w testach.

Chyba, że sobie sama mozesz skomponować zestaw, to tak jak my mamy Husky + maxi cosi cabriofix.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:47   #2752
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa widzisz..... Bo tam nie bylo napinacza pasa (tego co na filmiku jest na dole) i dlatego na luznym pasie nim tak bujalo. Hmmm mozliwe ze rzeczywiscie to wina samego fotelika bo firmy z nazwy w ogole nie kojarzylam. Tak jak pisalam ja ekspertem fotelikowym nie jestem ale zaniepokoil mnie widoka "bujaczka" w aucie. Przestroga i tak bedzie dla wszystkich by zakupu dokonywac po uprzednim montazu i malym tescie
Cytat:

No właśnie radzę zwrócić uwagę na te foteliki w zestawach 3w1. Lepiej przymierzyć je do samochodu, sprawdzić czy łatwo się zapinają i odpinają.
Osobiście kupiłabym fotelik osobno.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:52   #2753
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda rzeczywiscie kiepska sytuacja, dobrze, że tylko na strachu się skończyło.

Co do fotelików do wózków, nie są polecane i z tego co wiem, to mają słabe oceny. Czasami lepiej dołożyć i kupić bezpieczny fotelik. Niby nikt nie zakłada, że będzie mieć wypadek, ale nieszczęścia się zdarzają, a jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to nie ma co oszczędzać.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:56   #2754
Casaa
Zakorzenienie

Przegladalam teraz gazetke z makro i juz zaczela pojawiac sie oferta zniczy.... Czas leci szybciorem

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-07, 12:19   #2755
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że nic się nie stało!
A to widzę, że u Ciebie było podobnie jak u mnie na naukach A na randki to my już dawno nie chodzimy.. eh. Teraz zastanawiam się czy jechać do Łeby, no bo co my tam będziemy robić? Niby to tylko 3 dni, no ale.. Mam jechać aby się kłócić, albo żeby nie gadać ze sobą?

Ja też nie mam isofixa i nic się nie rusza.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:34   #2756
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDA, no to miałaś nieprzyjemną sytuację, współczuję

My będziemy kupować bazę do isofixa, gdyż na szczęście posiadamy auto z 2009r. Przed ciążą nawet nie wiedziałam, że nasza kia w ogóle posiada takie coś. A o mały włos zdecydowalibyśmy się na znacznie starsze!

Co do nauk przedmałżeńskich to również wspominam je mile. Po zajęciach z panią psycholog mój aktualny mąż sam z siebie poszedł umyć naczynia (bo było o tym, że brak pomocy w domu np. przy zmywaniu dla faceta to po prostu brak zmywania i brudne naczynia, nic takiego, a dla kobiet znak, że jak proszę x razy,efektu brak, to widać mu nie zależy na nas itp.). Na randki też nie chodzimy, bo w sumie niezbyt jest gdzie. Ja nawet chciałabym, raz w tygodniu zrobić rytuał wyjścia na obiad czy kawę, ładnie się ubrać, ale to nie w stylu męża. Skoro wytrzymaliśmy prawie 12 lat, wierzę, że brak regularnych wyjść nie wpłynie na nas jakoś wybitnie źle

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:34   #2757
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 20 tygodniu wreszcie polmetek.
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
My dziś 21 tydzień zaczynamy, a w piąteczek usg
Kolejny tydzień do przodu i teraz już tylko mniej niż więcej będzie.

magda1706 współczuję sytuacji, dobrze, że to tylko tak się skończyło.

Cytat:

Zestawy 3 w 1 nie każdy jest zły, bo są zestawy z fotelikami markowymi, najgorzej jest jak jest fotelik bez markowy bo to one właśnie nie mają atestów. Ja też kupiłam już gotowy zestaw 3 w 1, ale z fotelikiem maxi cosi trzeba zwrócić uwagę jaki fotelik jest oferowany w danym zestawie.

Cytat:
Przegladalam teraz gazetke z makro i juz zaczela pojawiac sie oferta zniczy.... Czas leci szybciorem

Wyslane z Lumia920.
U nas już jest Boże Narodzenie w co niektórych sklepach także no .....
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:35   #2758
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

UAO, kwestia nastawienia, bo jak oboje z góry zakładacie, że jedziecie się prawie zjeść w pretensjach, to na pewno tak będzie.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:40   #2759
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Serio?! :-o
Stary 2015-09-07, 12:41   #2760
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
powiedz, że to żart?

magda najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze. Ale stresu się najadłaś.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości