|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Ja tez mam wizytę za tydzień a dokładnie w środę po 2.5 tygodniach przerwy
to będzie wtedy mój 36t.Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula a mozna wiedziec czemu?? Jak chcesz wyslij priv albo na fb mi napisz
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Hej brzuchatki,
ja też mam problem z ciuchami, byliśmy nawet wczoraj na zakupach ale nic nie kupiłam, myślałam o jakiś bluzkach do karmienia ale ani przymierzyć bo brzuch ani nic, a tak wogóle pojechaliśmy z myślą o zakupie torby do szpitala ale uwierzcie w całym hipermarkecie nie było takich tylko walizki suma sumarum tylko kupiłam sobie koszule do karmienia w donnie i 2 opaseczki na głowke niuni (jakie w pepco były cudne ubranka na dziewczynke trzeba było zawijać do domu żeby się położyć, malutka już tak się wierci boleśnie że szkoda gadać ale przeżyje to byle nic nie bolało więcej .
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
11.40 czyli wejde pewnie po 12
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
kurde super by było żeby tak krótko krwawić w połogu a nie 4 czy 6 tygodni
bez kitu, musze zapas podpach jeszcze do domu zrobić![]() ja wizyte mam za tydzien w środe dopiero bo niunia raczej się nie odwróciłaaaaa kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#4416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Właśnie był u mnie kurier. Otworzyłam domofonem drzwi i na luziku, że to coś mi przyszło a tu dekoder do TV i trzeba podpisać więc musiał wejść, a tu sajgon bo jeszcze nie ogarnęłam myślałam że się spalę ze wstydu aaaaaaaa No ale chyba widział, że torba do szpitala na środku więc można wybaczyć nieporządek ciężarnej po dopakowywaniu Jak ja nie lubię takich sytuacjiJakich nocach hihihi 5.50 to już nie noc Cytat:
TragediaCytat:
Nie mam pojęcia co założyć do gina ![]() Cytat:
![]() Dobra idę dalej czytać bo się rozgadały z rańca
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
mała bierzesz czosnek w kapsułkach cały czas?? bo chyba muszę zacząć bo ja lubie co roku w tym czasie być chora... a można czosnek w tabl brać podczas karmienia??
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez wody ŻADNEJ! Mam sobie zapewnić dostęp, czyli chyba w baniaki ponalewac zapas wody na 4 dni..już czuję jaka będę wqr....na :/ ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Bez wody ŻADNEJ! Mam sobie zapewnić dostęp, czyli chyba w baniaki ponalewac zapas wody na 4 dni..już czuję jaka będę wqr....na :/
|
|
#4421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dopiero za 2 ( i tak jak babka powiedziała, to będzie nasza ostatnia wizyta ), ale umówiłam się na dodatkowe USG do Luxmedu w przyszły czwartek (mam nadzieję że nie będę żałowała )Specjalnie wybrałam trochę odleglejszy termin, żeby pójść do gościa który ma opinie specjalisty. Cytat:
W ogóle nie czuje takich stresów, myślisz że będzie teraz jeździł po mieście i każdemu opowiadał jaki to mała ma burdel w domu ? ![]() Jeżeli masz taką możliwość to może zapytaj rodzinę czy w tym czasie mogłabyś u nich pomieszkać. Będziesz spokojniejsze jeżeli akurat wtedy urodzisz. |
|||
|
|
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Mala do mnie kiedys przyjechal kurier z rana jak spalam... Jedynie szlafrok zdazylam narzucic haha
![]() Krolewna wspolczuje braku wody. My tak mielismy po burzach... Masakra |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
święte słowa : )
|
|
|
|
#4425 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile takie interes kosztuje?oj wsółczujęz tym poligonem:/ Cytat:
![]() Cytat:
NAjlepiej na P Elę taką. No ale znając moje zakichane szczęście to nie trafię na żadnąCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie w domu tylko w salonie Mogłam go oprowadzić po reszcie domu i mówić "Widzi Pan tu mam porządek"![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Szlafrok który wisi w łazience już mnie nie ogarnia bo to XS
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to nie wiem, lekarza mam z Jaczewskiego, a czy bedzie miejsce jak pojadę rodzić to nie wiem ![]() jak leżałam w szpitalu to na Lubartowskiej bo u mojej nie było miejsca na patologii ... Ech dziś mało nie dostałam mandatu za parkowanie na chodniku Pan policjant mimo, że był bardzo niemiły to koniec końców dał tylko pouczenie. No ale niby gdzie miałam zaparkowac jak nie było miejsca
|
|
|
|
|
#4427 | |||
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Duża, duża
ale tydzień różnicy, więc Twój ma jeszcze szanse nadrobić, moja przez 10 dni przybrała 500 g ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja w piątek miała 3050 g ![]() Kciuki za wizytujące dzisiaj
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę, czy czosnek nie zmieni smaku mleczka...
|
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo że lekarz od 14. Ale jest zasada kto pierwszy ten lepszy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
serio, kto pierwszy ten lepszy!? myślałam, że na takich zasadach to już nigdzie nie przyjmują
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie nie możemy się zdecydować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaki będzie przekonam się po porodzie bo już nie będę mieć usg ![]() czosnek w ząbkach może zmienić ale taki w tabletkach chyba nie bo nawet nie czuć zapachu od tabletki
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz przenosić albo ja urodzić wcześniej
No ale jak będziesz po to napiszesz czy mam się tam wybierać czy innego szpitala szukać
|
|
|
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) żeby się samo w domu zaczęło, a potem tylko prosto na porodówkę , bo takie męczenie się na patologii przed porodem to bardzo niefajna sprawa. Niestety wiem ![]() W końcu 10 dni po rozłożeniu rusztowań zaczął się remont balkonów w naszym bloku. Póki co to mam wrażenie, że to grupa przedszkolaków na placu zabaw omawia strategię jakiejś wymyślnej zabawy ![]() Chyba pierwszy raz mają taką robotę do wykonania, tyle rozkminiają
|
|
#4436 |
|
Przyczajenie
|
Niud, wspominałaś, że kupiłaś w Rosmannie chusteczki Kindii? Ciekawa jestem, czy w takim nowym opakowaniu? Ja kupiłam ostatnio New Baby Care ale w innym niż dotychczas ładnym opakowaniu. Wybrałam te, bo są przeznaczone dla dzieci od 1 dnia życia i zawierają emolienty, więc na pewno dobrze nawilżają i natłuszczają skórkę
. Bardzo podoba mi się zapach, delikatny i świeży. Do Ewline: ja wybrałabym na wesele sukienkę z pierwszego zdjęcia. Baw się dobrze! |
|
|
|
#4437 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorzej będę wspominać I trymestr, te mdłości i wymioty, brrr... Cały czas powtarzam, że "w nagrodę" powinnam mieć lekki i szybki poród ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Każda inaczej przechodzi skurcze, bardzo możliwe też, że tej lasce odrazu pojawily się te silniejsze i w zamian za to wszystko pojdzie szybciej Cytat:
Nie no, musze miec torebke, wezme taka nieduza stara workowata i jedynie w razie czego sprobuje ja upchnac w torbe jakby poloznym przeszkadzala, ale torebka musi byc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszecie, że nie macie juz w czym chodzic, chyba kolejny raz napisze, jak to dobrze, ze na poczatku ciazy obkupilam sie w Lidlu w legginsy i topy ciążowe Topy sięgają za tylek, wiec zimno nie jest, w razie czego mozna tez pod nie załozyc rajstopy. A jak (nie daj Boże) przyjdą jeszcze zimniejsze dni, to mam płaszcze kopertowe, czyli wiązane jak szlafrok i jakos powinnam sie zmiescic. Ale macie racje, nie ma co kupowac juz teraz nic ciążowego, nie warto.
|
|
#4438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby mi brzuch rozrywalo az piecze :/ Cytat:
wrzuce zdjecie bo ciezko mi to opisac Dla mnie wogole te foteliki to badziewie jak taki wklad ma zabezpieczyc przed uszkodzeniem ciala? To naprawde cienki styropian :/ Cytat:
![]() Chcialam jeszcze taki czarny w biale groszki albo granataowy w biale i dodatki czerwone ale byl by chyba nudny i zamaist pinu up byl by chyba bardziej marynarski
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
heloo, przywitam sie z wami i ide poleżeć jeszcze, napracowałam sie od rana, pranie prasowanie, porządkowanie ciuchów młodego, juz mnie rozbolały pachwiny a za 1,5 godz do przedszkola:/ muszę odpocząć
wczoraj doczytałam ale nie dałam rady odpisać a dziś juz widzę że jestem daleko do tyłu najgorsze jest to że nie cierpię odpisywać z tel:/a potem nie wiem (jak przesiadam sie na kompa) co komu odpisać.co do ubierania się to miałam dwie pary spodni z poprzedniej ciaży ale tak mnie cisną pod brzuchem jakoś że nie będę ich nosić, zresztą wszytko co nie jest dresem luźnym albo leginsami mnie ciśnie, trudno wiec odkładam je i nie będę już w nich chodzić, mam jedną parę leginsów, jedna troszkę cieplejszych takich treginsów (??? nie wiem jak to sie nazywa ) i wczoraj od szwagierki jedna pare takich spodni dresowych dostałam i kilka tunik wiec uff odetchnęłam z ulgą mam sie z co ubrać teraz, a juz wszystkie tuniki które były wcześniej tunikami stały się bluzkami...
|
|
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa z maxi mi odpisali i wklad do fotelika ten styropian 60zl +14zl wysylka
myslalam ze z 30zl ale zamowie lepiej 60 niz 500 No i za ubranko dam mam hmm mysle i sama ze soba sie sprzeczam 200? 150? Chce dac 150max ale pewnie z 200 kosztuje i pewnie glupia dam tyle :P ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Aaa i jeszcze poprasowalam 1/4 ciuszkow juhhu wlasnie kolejne pranie wyciagam i koniec. Jeszcze dokupie pieluch i tez wypiore
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

to będzie wtedy mój 36t.
z butami nie mam problemow

suma sumarum tylko kupiłam sobie koszule do karmienia w donnie i 2 opaseczki na głowke niuni (jakie w pepco były cudne ubranka na dziewczynke
trzeba było zawijać do domu żeby się położyć, malutka już tak się wierci boleśnie że szkoda gadać ale przeżyje to byle nic nie bolało więcej .

bo niunia raczej się nie odwróciła
myślałam że się spalę ze wstydu aaaaaaaa
No ale chyba widział, że torba do szpitala na środku więc można wybaczyć nieporządek ciężarnej po dopakowywaniu
Tragedia

maly tez dziś dość boleśnie się wypina ehh nawet z łóżka nie wstaję:P
W ogóle nie czuje takich stresów, myślisz że będzie teraz jeździł po mieście i każdemu opowiadał jaki to mała ma burdel w domu ? 

NAjlepiej na P Elę taką. No ale znając moje zakichane szczęście to nie trafię na żadną

Pan policjant mimo, że był bardzo niemiły to koniec końców dał tylko pouczenie. No ale niby gdzie miałam zaparkowac jak nie było miejsca 
05.07.2008