Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 11:16   #4411
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Łeee a ja dopiero mam wizytę za tydzień...
Ja tez mam wizytę za tydzień a dokładnie w środę po 2.5 tygodniach przerwy to będzie wtedy mój 36t.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A to trzeba miec konsultacje przed ZZO??

Ja mam jedna bluzke, jeden sweter i jedne leginsy , w ktore sie mieszcze z butami nie mam problemow

Mnie nie bolalo
Czyli każda inaczej przechodziła. Najgorzej mamy my pierworodki bo nie wiemy co Nas czeka

Stary 2015-09-07, 11:18   #4412
Amelie04
Zakorzenienie

Ktosiula a mozna wiedziec czemu?? Jak chcesz wyslij priv albo na fb mi napisz
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:19   #4413
gosiek0388
Zadomowienie

Hej brzuchatki,
ja też mam problem z ciuchami, byliśmy nawet wczoraj na zakupach ale nic nie kupiłam, myślałam o jakiś bluzkach do karmienia ale ani przymierzyć bo brzuch ani nic, a tak wogóle pojechaliśmy z myślą o zakupie torby do szpitala ale uwierzcie w całym hipermarkecie nie było takich tylko walizki suma sumarum tylko kupiłam sobie koszule do karmienia w donnie i 2 opaseczki na głowke niuni (jakie w pepco były cudne ubranka na dziewczynke żałowałam że już wszystko mam) zmachałam się chodzeniem , plecy zaczęły boleć i po zakupachtrzeba było zawijać do domu żeby się położyć, malutka już tak się wierci boleśnie że szkoda gadać ale przeżyje to byle nic nie bolało więcej .
Stary 2015-09-07, 11:21   #4414
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja też w czwartek na którą masz?

kciuki za wizytujące dziś
11.40 czyli wejde pewnie po 12
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:26   #4415
gosiek0388
Zadomowienie

kurde super by było żeby tak krótko krwawić w połogu a nie 4 czy 6 tygodnibez kitu, musze zapas podpach jeszcze do domu zrobić

ja wizyte mam za tydzien w środe dopiero też ciekawi mnie szyjka i czy to cc ustali mi bo niunia raczej się nie odwróciła

aaaa kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2015-09-07, 11:29   #4416
mala29lll
Zakorzenienie

Hello Właśnie był u mnie kurier. Otworzyłam domofonem drzwi i na luziku, że to coś mi przyszło a tu dekoder do TV i trzeba podpisać więc musiał wejść, a tu sajgon bo jeszcze nie ogarnęłam myślałam że się spalę ze wstydu aaaaaaaa No ale chyba widział, że torba do szpitala na środku więc można wybaczyć nieporządek ciężarnej po dopakowywaniu Jak ja nie lubię takich sytuacji

Cytat:
Hahahah no głównie to ja tu po nocach buszuje
Jakich nocach hihihi 5.50 to już nie noc
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana ale paskudna pogoda..u mnie chyba jutro w koncu koniec remontu i zacznie się wielkie sprzątanie mówiłam Wam, że na początku października wymieniają u mnie w bloku piony w wc i łazience? Dostałam info, że przez 4dni będę bez wody!!! Żebym tylko wtedy nie rodziła, bo będę brudna oszaleję..
O maskara. 4 dni bez wody nawet zimnej Tragedia

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mam bardzo spuchnięte nogi od kolan w dół, po spadku temperatury jest nieco lepiej, ale wciąż moich stóp to coś na dole nie przypomina...w adidasy nie wchodzę, tylko szerokie i rozmiar większe klapki kupione specjalnie z tej okazji i bardzo rozciągliwa para balerinek (w upały tydzień temu nie byłam w stanie ich założyć). A i to na krótko, bo jak chodzę to puchnę.
To i tak masz lepiej niż ja, bo u mnie 2-3 rozmiary większe kopyta I to fakt jak już wcinę girkę to za 5 minut zaczyna puchnąć od chodzenia i obcierają, cisną grrrr....
Nie mam pojęcia co założyć do gina

Cytat:
A ja z ubraniem nie mam problemów. Mam multum leginsów, dresy i jeansy na gumce. Bez problemu mieszczę się w luzniejszych bluzach, jesienna parke dopinam no i w adidasach latam :P
heheh Malinka jakbym miała taki brzusio jak Ty to tez bym problemów nie miała trollku mały

Dobra idę dalej czytać bo się rozgadały z rańca
Stary 2015-09-07, 11:32   #4417
gosiek0388
Zadomowienie

mała bierzesz czosnek w kapsułkach cały czas?? bo chyba muszę zacząć bo ja lubie co roku w tym czasie być chora... a można czosnek w tabl brać podczas karmienia??
Stary 2015-09-07, 11:34   #4418
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Aha to spoko, bo mi bratowa mówiła że u niej to w zaszadzie cały połóg był obfity. I że długo z tych wkładów korzystała.v
na szczęscie tak nie miałam, w sumie wkłady które kupiłam sobie do domu miałam nie ruszone, wystarczyły zwykłe podpaski, a pierwsze 2 doby i tak byłam w szpitalu a tam dawali

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wizytę za tydzień a dokładnie w środę po 2.5 tygodniach przerwy to będzie wtedy mój 36t.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Czyli każda inaczej przechodziła. Najgorzej mamy my pierworodki bo nie wiemy co Nas czeka

szczezrze mówiąc każdy poród i połóg inny, i że wtedy miałyśmy tak nie oznacza że teraz też tak bedzie

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:37   #4419
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
11.40 czyli wejde pewnie po 12
ja dopiero na 16, już mam stresa brzuch mi coraz bardziej twardnieje i podbrzusze boli maly tez dziś dość boleśnie się wypina ehh nawet z łóżka nie wstaję:P
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:44   #4420
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Bez wody ŻADNEJ! Mam sobie zapewnić dostęp, czyli chyba w baniaki ponalewac zapas wody na 4 dni..już czuję jaka będę wqr....na :/

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Bez wody ŻADNEJ! Mam sobie zapewnić dostęp, czyli chyba w baniaki ponalewac zapas wody na 4 dni..już czuję jaka będę wqr....na :/

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:50   #4421
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak mi maxi cosi sprzeda styropian to chcialabym kupic ubranko do fotelika i mysle nad tymi chyba bardziej podoba mi sie ten mniej rozowy ale jak sie bedzie szybko brudzil mam jeszcze jedna wizje ale nie wiem czy maja material
A jak Ci pękł tak z ciekawości ? Ten styropian no właśnie najważniejsza cześć fotelika - musi być nienaruszony, żeby fotelik spełniał swoją powinność. Obicia oba ładne, ale chyba ze wskazaniem na to mniej różowe.

Cytat:
W naszym kraju żeby coś zmienić, trzeba by było jeszcze ze trzy tupolewy do Smoleńska wysłać, a i to pewnie by nie wystarczyło. Polityka to bagno, zawsze było i zawsze będzie.[COLOR="Silver"]
I znowu się z Tobą zgodzę

Cytat:
Łeee a ja dopiero mam wizytę za tydzień...
Ja dopiero za 2 ( i tak jak babka powiedziała, to będzie nasza ostatnia wizyta ), ale umówiłam się na dodatkowe USG do Luxmedu w przyszły czwartek (mam nadzieję że nie będę żałowała )
Specjalnie wybrałam trochę odleglejszy termin, żeby pójść do gościa który ma opinie specjalisty.

Cytat:
Hello Właśnie był u mnie kurier. Otworzyłam domofonem drzwi i na luziku, że to coś mi przyszło a tu dekoder do TV i trzeba podpisać więc musiał wejść, a tu sajgon bo jeszcze nie ogarnęłam myślałam że się spalę ze wstydu aaaaaaaa No ale chyba widział, że torba do szpitala na środku więc można wybaczyć nieporządek ciężarnej po dopakowywaniu Jak ja nie lubię takich sytuacji
Masz dużą szanse, że nigdy więcej go nie zobaczysz W ogóle nie czuje takich stresów, myślisz że będzie teraz jeździł po mieście i każdemu opowiadał jaki to mała ma burdel w domu ?

Cytat:
Jeżeli masz taką możliwość to może zapytaj rodzinę czy w tym czasie mogłabyś u nich pomieszkać. Będziesz spokojniejsze jeżeli akurat wtedy urodzisz.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:53   #4422
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]

Właśnie ze my pierworódki mamy lepiej! Bo nie jesteśmy świadome co nas czeka hihi

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:56   #4423
Amelie04
Zakorzenienie

Mala do mnie kiedys przyjechal kurier z rana jak spalam... Jedynie szlafrok zdazylam narzucic haha

Krolewna wspolczuje braku wody. My tak mielismy po burzach... Masakra
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 11:58   #4424
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ze my pierworódki mamy lepiej! Bo nie jesteśmy świadome co nas czeka hihi
święte słowa : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-07, 12:15   #4425
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ten kolorowy to gdzie mniej rozu tak?
Ja bym jeszcze moze chciala jakis w groszki granatowy taki pinup

No to od rana okropne wiesci Tz w pazdzierniku znowu na poligon ... moze chciaz z tego wrzesniowego jakos sie wykreci.
Motyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyl ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:lov e: Oba są super Ile takie interes kosztuje?

oj wsółczujęz tym poligonem:/

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
A ja dziś mam lekarza. Chyba będę pierwsza której maluch ma 3kg.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Sweet piny bobas ma już ponad 3 kg z tego co pamiętam

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Nie wiem czy jest sens. W obu szpitalach w których leżałam w ciąży było tak samo. Położne tak naprawdę niewiele mogą zrobić jak poród się rozkręca, bo skurcze bolą. Nas też będzie bolało tylko jedne lepiej to zniosą/mniej odczują, a inne od początku będą bardzo cierpieć.
Jedyna różnica jest taka że jedna położna spławi Cię mówiąc niemiło, że musi boleć, a inna będzie milsza i zachęci Cię do chodzenia/prysznica co może trochę pomóc.
Też miałam w lipcu zarwaną noc w szpitalu jak koleżanka z sali po kilku godzinach pod oksy wróciła i całą noc miała skurcze co 10min, 5min i żadna z nas nie spała wtedy, bo się nie dało. A pomóc też nie ma jak.
Chba jedyne co można zrobić to same się obkuć w sposobach łągodznia bólu jak jest strach, że położne takie pipki. Ja strasznie chcę trafic na którąś z SR NAjlepiej na P Elę taką. No ale znając moje zakichane szczęście to nie trafię na żadną

Cytat:
[/COLOR]Mala powodzenia na dzisiejszej wizycie. Ciekawe co Ci lekarz powie i czy będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mała bierzesz czosnek w kapsułkach cały czas?? bo chyba muszę zacząć bo ja lubie co roku w tym czasie być chora... a można czosnek w tabl brać podczas karmienia??
Ja cały czas biorę. Nie słysząłam o przeciwwskazaniach do brania w czasi KP więc też będę brała
Cytat:
Przerąbane, ale dobrze, że nie wtedy jak wrócisz z noworodkiem do domu, bo to by było dopiero

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Masz dużą szanse, że nigdy więcej go nie zobaczysz W ogóle nie czuje takich stresów, myślisz że będzie teraz jeździł po mieście i każdemu opowiadał jaki to mała ma burdel w domu ?
Na bank rozpowie na dzielni Nie no chodzi o to, ze j atroche pedantyczna jestem i nienawidzę bałaganu, a jak jeszcze któś obcy ma to zobaczyć to już w ogóle
I nie w domu tylko w salonie Mogłam go oprowadzić po reszcie domu i mówić "Widzi Pan tu mam porządek"

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mala do mnie kiedys przyjechal kurier z rana jak spalam... Jedynie szlafrok zdazylam narzucic haha

Krolewna wspolczuje braku wody. My tak mielismy po burzach... Masakra
Na szczeście ja byłam ogarnięta. Zresztą tyyyyyle czasu mi zajęło ogarnianie grażynki, ze nie zdążyłam posprzątać. Mogłam mu pokazać że byłam taka zajęta i jak ładnie ogarnęłam grażke
Szlafrok który wisi w łazience już mnie nie ogarnia bo to XS Tak zarzucam na plecy tylko
Stary 2015-09-07, 12:17   #4426
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja świadomie nie uczestniczyłam w referendum gdyż jestem zdecydowaną przeciwniczką JOWów. Wszelkie statystyki mówiły, że gdyby była frekwencja JOWy by przeszły. Zresztą pierwszy raz chyba się z Tobą nie zgadzam, jestem też za finansowaniem partii z budżetu państwa. W przeciwnym wypadku rządził by tylko partie, sponsorowane przez najbogatszych polaków, a oni nie robili by tego za darmo. To by była legalna korupcja.
Tez tak myślę i na referendum nie pojechałam bo nie chcialo mi się wychodzić z domu, na wybory parlamentarne sie wybieram, o ile nie będę na porodówce

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a w którym szpitalu planujesz rodzić ? może się spotkamy
W sumie to nie wiem, lekarza mam z Jaczewskiego, a czy bedzie miejsce jak pojadę rodzić to nie wiem
jak leżałam w szpitalu to na Lubartowskiej bo u mojej nie było miejsca na patologii ...

Ech dziś mało nie dostałam mandatu za parkowanie na chodniku Pan policjant mimo, że był bardzo niemiły to koniec końców dał tylko pouczenie. No ale niby gdzie miałam zaparkowac jak nie było miejsca
Stary 2015-09-07, 12:17   #4427
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:
hej

ale duża u mnie w 34t5d mały miał 2200
Duża, duża ale tydzień różnicy, więc Twój ma jeszcze szanse nadrobić, moja przez 10 dni przybrała 500 g

Cytat:
A ja z ubraniem nie mam problemów. Mam multum leginsów, dresy i jeansy na gumce. Bez problemu mieszczę się w luzniejszych bluzach, jesienna parke dopinam no i w adidasach latam :P
Cytat:
Mi jakos nie wygodnie w ciazowych ten pas mi z brzucha zjezdza o ja mam jedne w kwiaty z lumpa zapomnialam

Jak mi maxi cosi sprzeda styropian to chcialabym kupic ubranko do fotelika i mysle nad tymi chyba bardziej podoba mi sie ten mniej rozowy ale jak sie bedzie szybko brudzil mam jeszcze jedna wizje ale nie wiem czy maja material
Ubranko do fotelika fajne, ja wzięłabym to jaśniejsze ( nie różowe) - ale to tylko dlatego, że czuję już przesyt różu

Cytat:
ja też bede mieć taki problem tym bardziej ze ja zmarźluch jestem

ja sobie kilka mcy temu kupiłam w c&a na wyprzedaży 2 pary spodni dresowych po 20 zł i mam zwykłe leginsy też 2 pary i mimo że mam 2 pary jeansów ciążowych po dzieciach to cały czas chodzę w dresach bo mi o wiele wygodniej. Kup sobie zwykłe leginsy tylko większy rozmiar i powinno być ok
Ja z ubraniami też nie mam problemów, mam dużo oversized, a najwygodniej mi w leginsach ( nieciążowych, kupionych właśnie większych). Dzisiaj ubrałam kurtkę jesienną, co prawda zamek się nie dopiął, ale na szczęście guziki już tak

Cytat:

A ja dziś mam lekarza. Chyba będę pierwsza której maluch ma 3kg.
Moja w piątek miała 3050 g

Kciuki za wizytujące dzisiaj

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:18   #4428
emylka86
Zakorzenienie

tak sobie myślę, czy czosnek nie zmieni smaku mleczka...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-07, 12:20   #4429
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Duża, duża ale tydzień różnicy, więc Twój ma jeszcze szanse nadrobić, moja przez 10 dni przybrała 500 g

Ubranko do fotelika fajne, ja wzięłabym to jaśniejsze ( nie różowe) - ale to tylko dlatego, że czuję już przesyt różu

Ja z ubraniami też nie mam problemów, mam dużo oversized, a najwygodniej mi w leginsach ( nieciążowych, kupionych właśnie większych). Dzisiaj ubrałam kurtkę jesienną, co prawda zamek się nie dopiął, ale na szczęście guziki już tak

Moja w piątek miała 3050 g

Kciuki za wizytujące dzisiaj
No ja właśnie idę na wizyte.
Mimo że lekarz od 14. Ale jest zasada kto pierwszy ten lepszy.

Stary 2015-09-07, 12:29   #4430
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie idę na wizyte.
Mimo że lekarz od 14. Ale jest zasada kto pierwszy ten lepszy.

serio, kto pierwszy ten lepszy!? myślałam, że na takich zasadach to już nigdzie nie przyjmują

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-07, 12:32   #4431
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
serio, kto pierwszy ten lepszy!? myślałam, że na takich zasadach to już nigdzie nie przyjmują
U mojego poprzedniego gina tak bylo... Niby rejestrowało się na konkretną godzinę ale zawsze wchodziłam dużo pózniej. Raz zarejetrowalam się 14 jako pierwsza, przyjechałam a byłam 10 w kolejce bo babki koczowały od rana i czekałam dwie godziny na wizytę u tej co prowadzi mi ciążę jest godzinowo więc tak jak powinno być.
Stary 2015-09-07, 12:33   #4432
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy wybrane kilka imion, ale wybierzemy te, które będzie do synka "pasować" po urodzeniu, więc na mnie nie czekajcie
a nad jakimi się zastanawiacie ?
u mnie podobnie nie możemy się zdecydować

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
W sumie to nie wiem, lekarza mam z Jaczewskiego, a czy bedzie miejsce jak pojadę rodzić to nie wiem
jak leżałam w szpitalu to na Lubartowskiej bo u mojej nie było miejsca na patologii ...
no ja też na Jaczewskiego tylko że widzę że terminy mamy dosyć odległe

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość

)
waga w normie więc się nie martwię A jaki będzie przekonam się po porodzie bo już nie będę mieć usg

Cytat:
czosnek w ząbkach może zmienić ale taki w tabletkach chyba nie bo nawet nie czuć zapachu od tabletki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:33   #4433
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
W sensie jak bedziesz karmiła? Podobno czosnek i cebula troszke dzieciaczkom przeszkadzaja.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:36   #4434
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też na Jaczewskiego tylko że widzę że terminy mamy dosyć odległe
Zawsze możesz przenosić albo ja urodzić wcześniej No ale jak będziesz po to napiszesz czy mam się tam wybierać czy innego szpitala szukać
Stary 2015-09-07, 12:39   #4435
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Chba jedyne co można zrobić to same się obkuć w sposobach łągodznia bólu jak jest strach, że położne takie pipki. Ja strasznie chcę trafic na którąś z SR NAjlepiej na P Elę taką. No ale znając moje zakichane szczęście to nie trafię na żadną
Pozostaje chyba mieć nadzieję/modlić się/zaklinać (niepotrzebne skreślić ) żeby się samo w domu zaczęło, a potem tylko prosto na porodówkę , bo takie męczenie się na patologii przed porodem to bardzo niefajna sprawa. Niestety wiem

W końcu 10 dni po rozłożeniu rusztowań zaczął się remont balkonów w naszym bloku. Póki co to mam wrażenie, że to grupa przedszkolaków na placu zabaw omawia strategię jakiejś wymyślnej zabawy
Chyba pierwszy raz mają taką robotę do wykonania, tyle rozkminiają
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:40   #4436
nowa_mama
Przyczajenie

Niud, wspominałaś, że kupiłaś w Rosmannie chusteczki Kindii? Ciekawa jestem, czy w takim nowym opakowaniu? Ja kupiłam ostatnio New Baby Care ale w innym niż dotychczas ładnym opakowaniu. Wybrałam te, bo są przeznaczone dla dzieci od 1 dnia życia i zawierają emolienty, więc na pewno dobrze nawilżają i natłuszczają skórkę . Bardzo podoba mi się zapach, delikatny i świeży.
Do Ewline: ja wybrałabym na wesele sukienkę z pierwszego zdjęcia. Baw się dobrze!
nowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:41   #4437
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
No nie dopiekł, przyznaję. Wiadomo, zaczęła się równia pochyła jakiś czas temu i mam coraz więcej denerwujących i bolesnych przypadłości, za którymi tęsknić NIE BĘDĘ ale jak czytam wiele z Was to aż mi głupio że u mnie to tylko opuchlizna, bezsenność, czy kolana, czy lekkie kłucie spojenia.
Śmieję się, że mi organizm udowadnia że nie było się czego bać i nie było się przed czym bronić przez tyle czasu
U mnie też choć niektóre objawy wystąpiły (ból spojenia, ciemne plamy pod pachami, puchnące palce i stopy), to i tak jest ok, bo nawet jak stopy puchną, to nadal mieszczę się spokojnie w swoje buty, zaś nadal nie wiem co to zgaga czy nocne wstawanie do toalety.
Najgorzej będę wspominać I trymestr, te mdłości i wymioty, brrr... Cały czas powtarzam, że "w nagrodę" powinnam mieć lekki i szybki poród

Cytat:
Ile bierzecie wody? JA jakoś nie pomyślałam, ze to też do torby trzeba wcinąć:/ BO do torby tak? czy do reklamówki jakiejś?
Ja chyba kupię sklejkę takich 0,5l bo mi jakos 1,5 butla za wielka sie wydaje poza tym nie lubie jak postoi otwarta. Spakuje do torby 3szt 0,5 a reszte w siate i mi mąż będzie donosił.

Cytat:
JA też nie potrafię sobie wyobrazić małej. Wiem, że coś tam jest wbrzuchu i sie rusza, ale nie pojmuję że to na serio dziecko. U mnie to może być te 6,5 bezskutecznych starań i mózg już nie wierzy jak sie ziściło w końcu
U mnie podobnie, przez wcześniejsze poronienia nadal fakt, ze jestem w ciązy i to juz zaawansowanej na tyle ze w kazdej chwili moge rodzic, to nie do konca dociera do mnie jako stan, który może zakończyc sie pozytywnie czyli narodzinami zdrowego malucha... Chyba uwierze dopiero jak zobacze

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że jestescie w domu i nie musicie byc swiadkami tego czego ja wlasnie jestem.Dziewczyna z łóżka obok właśnie zaczyna mieć pierwsze skurcze.Jak widzę jak się wije w boleściach,wymiotuje,wzyw a wszystkich świętych to sama wpadam w panikę.Najbardziej wkurza mnie to że nie mogę jej nijak pomóc a personel też nie wykazuje jak na razie wielkiego zainteresowania...
Ojj, nie stresuje się tam
Każda inaczej przechodzi skurcze, bardzo możliwe też, że tej lasce odrazu pojawily się te silniejsze i w zamian za to wszystko pojdzie szybciej

Cytat:
A właśnie!!!! Bierzecie torebki czy wszytsko do tobry pakujecie? Cholerka ja się nigdy nie rozstaję z torebką
Ja właśnie tez, bez torebki czuje sie jak bez trzeciej ręki i nie widze jakos tego, zeby telefon, ladowarke, dokumenty, czy drobne na ewentualne zakupy wrzucic do tej torby Nie no, musze miec torebke, wezme taka nieduza stara workowata i jedynie w razie czego sprobuje ja upchnac w torbe jakby poloznym przeszkadzala, ale torebka musi byc

Cytat:
Hahaha moj ma takie same wrażenie. Tak samo reklama serkow z piatnicy z nawiedzonymi mamami i ta reklama z misiem z Müllera i riso xd
Oo, nie mam telewizji ale ogladam co jakis czas seriale online i tam puszczaja reklamy i nawet mnie reklamy Serków z Piątnicy, te zombie-matki i psychonachalne zwierzaki wqrwiają jak malo jaka reklama

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No to prawda lubimy narzekac. A pytania robily z ludzi idiotow. Tez nie poszlam na referendum
Dokladnie, pytania byly żenujące, tak ogolnikowe ze cokolwiek by odpowiedziec to moga dowolnie to interpretowac. Typu "czy odpowiada ci aktualny system finansowanie kampanii" - powiem "tak", to nic nie zmienia, powiem "nie" - moga przeznaczac z państwa na nie jeszcze wiecej srodkow (no co, wprowadzili zmiany) o kant doopy te pytania

Piszecie, że nie macie juz w czym chodzic, chyba kolejny raz napisze, jak to dobrze, ze na poczatku ciazy obkupilam sie w Lidlu w legginsy i topy ciążowe Jak bylo cieplo, to zakladalam tylko to, a jak chlodniej, to na top zarzucam jakikolwiek luzny sweter, szalik/chuste i jest tez ok Topy sięgają za tylek, wiec zimno nie jest, w razie czego mozna tez pod nie załozyc rajstopy. A jak (nie daj Boże) przyjdą jeszcze zimniejsze dni, to mam płaszcze kopertowe, czyli wiązane jak szlafrok i jakos powinnam sie zmiescic. Ale macie racje, nie ma co kupowac juz teraz nic ciążowego, nie warto.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:42   #4438
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dopiero na 16, już mam stresa brzuch mi coraz bardziej twardnieje i podbrzusze boli maly tez dziś dość boleśnie się wypina ehh nawet z łóżka nie wstaję:P
Ja teraz mam uczucie jak Amelie ostatnio
jakby mi brzuch rozrywalo az piecze :/

Cytat:
A jak Ci pękł tak z ciekawości ? Ten styropian no właśnie najważniejsza cześć fotelika - musi być nienaruszony, żeby fotelik spełniał swoją powinność. Obicia oba ładne, ale chyba ze wskazaniem na to mniej różowe.

I znowu się z Tobą zgodzę

Ja dopiero za 2 ( i tak jak babka powiedziała, to będzie nasza ostatnia wizyta ), ale umówiłam się na dodatkowe USG do Luxmedu w przyszły czwartek (mam nadzieję że nie będę żałowała )
Specjalnie wybrałam trochę odleglejszy termin, żeby pójść do gościa który ma opinie specjalisty.

Jeżeli masz taką możliwość to może zapytaj rodzinę czy w tym czasie mogłabyś u nich pomieszkać. Będziesz spokojniejsze jeżeli akurat wtedy urodzisz.

wrzuce zdjecie bo ciezko mi to opisac
Dla mnie wogole te foteliki to badziewie jak taki wklad ma zabezpieczyc przed uszkodzeniem ciala? To naprawde cienki styropian :/

Cytat:
Motyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyl ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:lov e: Oba są super Ile takie interes kosztuje?

oj wsółczujęz tym poligonem:/

Sweet piny bobas ma już ponad 3 kg z tego co pamiętam

Ja cały czas biorę. Nie słysząłam o przeciwwskazaniach do brania w czasi KP więc też będę brała

Przerąbane, ale dobrze, że nie wtedy jak wrócisz z noworodkiem do domu, bo to by było dopiero

Na bank rozpowie na dzielni Nie no chodzi o to, ze j atroche pedantyczna jestem i nienawidzę bałaganu, a jak jeszcze któś obcy ma to zobaczyć to już w ogóle
I nie w domu tylko w salonie Mogłam go oprowadzić po reszcie domu i mówić "Widzi Pan tu mam porządek"

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Na szczeście ja byłam ogarnięta. Zresztą tyyyyyle czasu mi zajęło ogarnianie grażynki, ze nie zdążyłam posprzątać. Mogłam mu pokazać że byłam taka zajęta i jak ładnie ogarnęłam grażke
Szlafrok który wisi w łazience już mnie nie ogarnia bo to XS Tak zarzucam na plecy tylko
Wlaśnie czekam az mi odpiszą jaka cena i czy to taki caly pokrowiec czy to jest tak jakby posciel na koldre i mam to na ten stary nalozyc? Chyba nie... czekam i dam znac
Chcialam jeszcze taki czarny w biale groszki albo granataowy w biale i dodatki czerwone ale byl by chyba nudny i zamaist pinu up byl by chyba bardziej marynarski
Stary 2015-09-07, 12:44   #4439
kasia_aa
Zadomowienie

heloo, przywitam sie z wami i ide poleżeć jeszcze, napracowałam sie od rana, pranie prasowanie, porządkowanie ciuchów młodego, juz mnie rozbolały pachwiny a za 1,5 godz do przedszkola:/ muszę odpocząć

wczoraj doczytałam ale nie dałam rady odpisać a dziś juz widzę że jestem daleko do tyłu najgorsze jest to że nie cierpię odpisywać z tel:/a potem nie wiem (jak przesiadam sie na kompa) co komu odpisać.

co do ubierania się to miałam dwie pary spodni z poprzedniej ciaży ale tak mnie cisną pod brzuchem jakoś że nie będę ich nosić, zresztą wszytko co nie jest dresem luźnym albo leginsami mnie ciśnie, trudno wiec odkładam je i nie będę już w nich chodzić, mam jedną parę leginsów, jedna troszkę cieplejszych takich treginsów (??? nie wiem jak to sie nazywa ) i wczoraj od szwagierki jedna pare takich spodni dresowych dostałam i kilka tunik wiec uff odetchnęłam z ulgą mam sie z co ubrać teraz, a juz wszystkie tuniki które były wcześniej tunikami stały się bluzkami...
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:45   #4440
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Aaa z maxi mi odpisali i wklad do fotelika ten styropian 60zl +14zl wysylka myslalam ze z 30zl ale zamowie lepiej 60 niz 500
No i za ubranko dam mam hmm mysle i sama ze soba sie sprzeczam 200? 150? Chce dac 150max ale pewnie z 200 kosztuje i pewnie glupia dam tyle :P

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Aaa i jeszcze poprasowalam 1/4 ciuszkow juhhu wlasnie kolejne pranie wyciagam i koniec. Jeszcze dokupie pieluch i tez wypiore
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości