|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Moje zakupy wczorajsze
![]() ramoneska - bardzo mi się podoba ![]() koszula do szpitala, dupy nie urywa, ale jest cała rozpinana to duży + koszula już na czas po porodzie ![]() gruby sweter cienki sweter kurtka na zimę ![]() Dla młodego pajac sweterkowy ![]() A kombinezon i bluzę wrzucę jutro ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze kwestia tego jaki potomek nam sie trafi. Moja mala byla aniolkiem jako niemowle. Spala ciagiem cale noce, w dzien jadla co 4 h a reszte spala.
Kuzynki synek od poczatku pobidki co godzina plus kolki od godz 17 do 21. Pojechalismy malego zobaczyc jak mial chyba dwa miesiace. Ona wygladala jak smierc... dopiero jak mlody skonczyl cztery miesiace a ona rzucila kp to odzyla. |
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciasto marchewkowe
Już upieczone. Czekam aż wystygnie i robię jeszcze polewę z białej czekolady ![]() Też się chętnie dowiem Teraz doczytałam, że Srokao poleca kosmetyki Babydream: http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52677959]Moje zakupy wczorajsze ![]() ramoneska - bardzo mi się podoba ![]() koszula do szpitala, dupy nie urywa, ale jest cała rozpinana to duży + koszula już na czas po porodzie ![]() gruby sweter cienki sweter kurtka na zimę ![]() Dla młodego pajac sweterkowy ![]() A kombinezon i bluzę wrzucę jutro ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Super zakupy! ![]() Cytat:
![]() Tata zawsze mówił, że gdybym nie była jego to by mnie za okno wyrzucił ![]() W ogóle wczoraj na śniadanie zaplanowałam sobie płatki z mlekiem i... nalałam mleko na płytki talerz do kanapek ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A co do krwawienia po porodzie to zwykły okres to było już dla mnie za długo, a co dopiero 2 tygodnie To chyba kara za te 9 miesięcy bez @
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
ani_qa ja tez bede kapac codziennie
chyba ze bede zmordowana a dzieciak nie bedzie ulewal.Dla mnie po ciazy wlasnie najgorsze co bedzie to powrot miesiaczki... dlatego tez chce karmic jak nadluzej, moze mnie to uchroni. Dzownila do dentysty, wizyta przelozona. Jeszcze do meblowego musze dryndnac bo dostawe mieli w czwartek a nic sie nie odzywaja jesli chodzi i meble dla malej. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Dokladnie .kazdy organizm.w innym tempie sie regeneruje. Moj np. Baaardzzoooo dlugooo. |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Andriuszka ja myślę że nawet po sn jak się ma dobrą formę to te 6 tygodni trzeba sobie dać. Organizm jest wymęczony mięśnie osłabione, a skutki przeciążenia mogą się pojawić za parę lat.
Ja zamierzam też kąpać codziennie żeby przyzwyczaić małego do rutyny. I chyba będę używać jakiegoś delikatnego płynu jednak
|
#1297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to jest silny rwący ból przy każdym ruchu. Ale nawet położna stwierdziła że jestem jakąś pechowa i że to nie jest normalne. A niby u mnie na razie wszystko w granicach normy... Ale tak normalnie to podobno właśnie tylko czasami boli przy długim siedzeniu albo staniu. Gryzelda super zakupy. Ja właśnie muszę pomyśleć o czymś dla siebie żeby po porodzie założyć. Nie mam ani jednej bluzki rozpinanej... Od razu dziewczyny ktore rodziły: w co można się ubrać po porodzie? Jeżeli sn to spodnie wchodzą w grę? Czy nie da rady? I do kiedy te majtki siateczkowe a kiedy można już normalna bieliznę? Jak to wygląda tak praktycznie? |
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż wczoraj fajnie stwierdził: "ale nie będziemy robić z niej lalki, tak jak widzę chodzą tu dziewczynki po osiedlu małe całe w falbanach i różach hehe, ona ma trekkingowe od razu ciuchy nosić, widzieć po co jest krzesiwo, będzie chodziła z nami po górach i grała z tatą w siatkę, w piłkę, oglądała mecze hehehe" tak się śmiałam że aż się popłakałam hehe on chyba nie rozumie, że dziewczynki no za małego tak trochę mają: kucyki, lalki hehehe ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Gryzelda ładne łupy Aniqa - ciasto marchewkowe, z czekoladą? Nie jadałam jakoś nigdy. Ale to że ten tego, te smaki marchewki i czekolady się nie gryzą ? Nie znam się, bo ja nawet dań mięsno-slodkich nie lubię np. kaczki w miodzie. A jak sie robi takie ciasto? Życzę smacznego! ![]() Az poszukałam przepisu z ciekawości w necie Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-07 o 12:34 |
||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Andriuszka ale mnie rozbawiłaś: Trecking od małego na całego
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Andriuszka ciężko kupić normalne ciuchy dla dziewczynki.. róż króluje i jeszcze dowala jakies slogany, serduszka itp.
Tak to ja pisałam o kapielach. Przez pierwsze kilka tygodni to co kilka dni i sama woda wystarczy.. dziecko nie tyra w polu i nie trzeba go często myć.. po ok 2 miesiącach ja zaczęłam myć codziennie, by wprowadzić rytuał. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Co do ciuchów po porodzie to ja ubralam to w czym przyjechałam.. leginsy i tunike
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta
Ja w ogolr siateczkowych majtek nie mialam. Lezalam z podkladem miedzy nogami i wietrzylam a jak mialam isc so toalety to normalne majtki z podpaska poporodowa. Cale trzy dni w szpitaly w koszuli, bylo mi wygodniej. W domu dopoki bylo mocne krwawienie tez w koszuli. Pozniej normalna pizama albo dres. Na wyjscie ze szpitala mialam ciazowe spodnie i luzna bluzke ![]() andriuszka ta aktywnosc u mnie sie nie sprawdzila. Mloda nawalala w brzuchu jak bokser a po porodzie 3/4 czasu spala. I tak do 3 miesiaca..za to teraz jest nie do zdarcia. Od godz 7 do 23 na nogach bez drzemki... Mlody jest jeszcze bardziej aktywny wiec juz sie boje wieku 3 lat... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-09-07 o 12:39 |
|
|
|
#1302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u tżCytat:
A do ubierania w cukierkowe róże też nie jetem przekonana, w ogóle bardziej podobają mi się ubranka dla chłopców Przesłodziłam dżem, zostało mi trochę po wlaniu do słoików, zjadłam i mi mdło :/ piję miętę, może przejdzie |
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
My z tz ostatnio gadalismy ze Wojtek bedzie z nim chodzil na ryby... po chwili konsternacji, spojrzenie na siebie i on ,, wiesz, mi sie wydaje ze jednak Hania bedzie bardziej chetna "
I faktycznie jej lalki nie krecam jedyne co z takich dziewczynskich zabaw to zabawa w gotowanie . Jej glowne zainteresoania to : ryby, ciezarowki, zwierzatka. Lalek nie ma bo nie lubi. Czasem tylko dorwie moje lakiery czy szminki to sie nimi wysmaruje
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie to chyba zależy od ubezpieczalni, my wysyłamy akt urodzenia mailem.
I z serii głupich pytań: Czy można rodzić w staniku takim miękkim bawełnianym?
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma przeciwwskazan... Ja rodzilam bez. Latwiej mi bylo poten jak mala na klatke polozyli. No i ja nie lubie byc skrepowana jak sie wysilam. |
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację Halwaya, ciuchy dla dziewczynek bardzo przesładzają, jak łażę po sklepach to właśnie aż razi różem z dziecięcych działów. Ja staram się póki co neutralnie kupować, więcej mam białych ciuszków, pastelowych, beżowych z delikatnymi tam naszyciami. Choć kilka egzemplarzy jest w różu też. A najbardziej oberwało mi się od męża za kołyskę. Kupiłam używaną, ładna, z tym że ma wstawki różowe i w kwiatki, jakoś mi to nie przeszkadzało, ale on powiedział że jest paskudna i na pewno jej nie chcemy hehe, więc pewnie będzie kołyską turystyczną i zawiozłam ją do rodziców, żeby tam mieć też gdzie dziecię uśpić i nie wozić łóżeczek turystycznych. A do mieszkania kupię inną ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
i dziadków woła bo krzywda mu się dzieje hehe bo chcą położyć spać A niejadek że szok, co ta matka się z nim ma, ile ona się prosi nieraz żeby coś zjadł. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:07 |
||
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha no właśnie to Ty mi zdiagnozowalas ten refluks
tylko u mnie nie ma reguły po czym się pojawia ..Aniqa uwielbiam ciasto marchewkowe ale dzisiaj mnie nie skusisz ja zawsze robie do niego taki krem z mascarpone i białej czekolady
|
#1309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niebieskie takie śliczne też. Wózek planuję kupić szary albo brązowy jakiś ciemniejszy kolor, no zobaczymy w praniu jak wyjdzie bo wózka jeszcze nie mam. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [/COLOR]w staniku? uhmm nie mam pojęcia, ale już teraz trochę jestem na bakier ze stanikami i po domu chodzę bez, bo mnie denerwują i kłują i ciągle mi cycki jakoś rosną, bo kupiłam staniki dwa msc temu i już na dziś dzień miseczka mogłaby być większa ehh Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-07 o 13:34 |
||
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet śpię w staniku. Mam kilka na dzień. I kilka na noc sportowych albo miękkich. Ja bym bez stanika nie wytrzymała
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Po cc krwawienie miałam okolo tygodnia. Ale oni troche oczyszczają w czasie operacji macicę, wiec wiadomo ze tego wszystkiego jest mniej.
Co do samopoczucia. Ja po szpitalu byłam mega wymęczona. Miałam lampę do naświetlania dziecka i trzeba bylo pilnować co 3 h zmieniać strony więc non stop budzik ustawiony i tylko czekałam aż zadzwoni. Córka sie budziła przy tym w nocy jak chciała, nie chciała sie zsynchronizować z lampą. Jeszcze ta lampa wydawała z siebie buczenie co mnie doprowadziło do strasznych bóli głowy. Wiec ja nie biegałam jak sarenka kilka dni po porodzie. Jak wróciliśmy do domu to zasypiałam przy karmieniu na leżąco. Tak mi pasowała ta domowa cisza. Dobrze ze męża miałam w domu to przejmował wtedy córkę żeby ja mogła odespać. Blizna po cc poza tym dokuczała jeszcze przez pewien czas. Nie było kolorowo hehe Widziałam ze bylo pytanie o bieliznę po porodzie. U mnie na oddziale zalecone bylo aby nie zakładać spodni. Zwłaszcza po sn i jesli bylo szycie. Najlepiej koszula nocna, podkład i majtki siateczkowe na to. Podkład na lóżko w razie przeciekania. Nie widziałam na oddziale ani jednej dziewczyny w spodniach. Praktycznie przez cały pobyt na oddziale nosiłam siateczkowe. Takze ze względu na opatrunek po cc. Jak się wbijałam w swoje majtki w dniu wypisu to opatrunek przeszkadzał. Ja rodziłam bez stanika. Później na sali operacyjnej przypinali mi elektrody do klatki to stanik by przeszkadzał a później goła skóra jest idealna przy kontakcie skóra do skóry ![]() My wczoraj późnym wieczorem od teściów wróciliśmy. Moja teściowa próbowała mi przekarmić dziecko ale N. Sie nie dała. A do teściowej jak grochem o ścianę. "a moze byś zjadła kanapkę" "nie zje no pól godziny temu zjadła zupę" nie mija 2 minuty teściowa leci z kanapką. Córka ugryzła raz i a ta jej na silę pcha dalej... I tak co chwile z czymś. Na drugie danie cielęcina. Mowie że córka nie lubi wiec zje tylko zupę. Nie, przeciez to takie dobre. I pcha jej tą cielęcinę do ust. A moja jak tylko spróbowała co tam ma to wypluła. Wiec teściowa stwierdziła ze widocznie ten kawałek był zły i pcha jej kolejny. N. Zacisnęła zęby sie nie dala. Teściowa stwierdziła ze pewnie nie jest głodna, ale zupy zjadła jeszcze pól miseczki. Ale racji mi nie chciała przyznać ze ona cielęciny nie jada. Jestem troche do tylu z tym co pisalyscie w weekend bo za bardzo nie miałam czasu czytać
|
|
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się na szybko, że ja już po zakupach, była u mnie dziewczyna z ciuszkami. Mąż mnie zastrzeli bo wydałam 200zł ale ciuszki same z hm, smyk, część nowa... A wzięłam na prawdę sporo! Zaraz porobię zdjęcia tych najładniejszych :-D
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Koritsi_a masakra !! nienawidzę wpychania jedzenia .. nie to nie .. j koniec kropka .. :/
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące i opijające się glukozą! Ja dziś odebrałam wyniki glukozy. Wg "doktora google" wyniki mam w normie Postaram się nadrobić Was wieczorem ![]() Czubasek odczytałaś moją wiadomość prywatną?
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ani_qa;52677975]Ciasto marchewkowe
Już upieczone. Czekam aż wystygnie i robię jeszcze polewę z białej czekolady ![]() :[COLOR=Silver] Kochana inspirujesz Uwielbiam ciasto marchewkowe ![]() [QUOTE=andriuszka77;526782 06] Mój mąż wczoraj fajnie stwierdził: "ale nie będziemy robić z niej lalki, tak jak widzę chodzą tu dziewczynki po osiedlu małe całe w falbanach i różach hehe, ona ma trekkingowe od razu ciuchy nosić, widzieć po co jest krzesiwo, będzie chodziła z nami po górach i grała z tatą w siatkę, w piłkę, oglądała mecze hehehe":[COLOR="Silver"] Hahaha niezly ten Twoj tz rozbawil mnie krzesiwo![]() andriuszka77 mam podobne plany co do kolorystyki wozka. Bardziej podobajami sie wszystkie stonowane kolory bez ciapek. Cytat:
i do porodu chcialabym miec taki wygodny, sportowy.Gryzelda ile dalas za ramoneske? Genialna! |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Konto usunięte
|
Agrita ok. 26 zł za nią wyszło - to łowy z lumpka
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
gdzie kupujecie staniki sportowe ? kupiłam na początku sierpnia i był dobry niecałe 2 tygodnie, już mnie ciśnie, pije i mam wrażenie że mam cycki na uwięzi :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

ramoneska - bardzo mi się podoba
koszula do szpitala, dupy nie urywa, ale jest cała rozpinana to duży +
koszula już na czas po porodzie 
gruby sweter
cienki sweter
kurtka na zimę 

To chyba kara za te 9 miesięcy bez @ 

Nie wiem jak u tż
A do ubierania w cukierkowe róże też nie jetem przekonana, w ogóle bardziej podobają mi się ubranka dla chłopców