|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Żaneta czekamy na zdjęcia
![]() Karmazynova ciesze się ze wyniki w normie )Kalusia na czym u Ciebie stanęło z wózkiem ?
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Koritsi_a a po co jest naswietlanie dziecka taka lampa?
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Kalwinka uwolnij cycki !!!
![]() Ja kupuję teraz staniki w Pepco bo są za 13 zł i jakoś nie będzie mi szkoda jak ich nigdy nie ubiore . Sportowe tez tam widziałam ale nie macalam
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my szarą wiosną będziemy się wozić wózkami, więc i błoto wtedy trochę jest. A ja tam mój wózek też będę traktować trekkingowo, więc lasy, pola, góry, wertepy, a nie tylko chodniczki w mieście hehezresztą mogę w pełni oddać decyzję wyboru rodzaju i koloru mężowi, bo on jakoś ma intuicję do takich wyborów jak i dobry gust, więc wiem że mi się spodoba jak wybierze. Wkrótce coś kupimy pewnie. |
|
|
|
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a co to takiego?? ;/ Cytat:
Cytat:
Ale dziś pogoda, u nas leje cały czas, suknie w Siedlcach obejrzane, teraz jedziemy do Warszawy, tzn koło. Warszawy obejrzec, do tego sklepu co ja kupowałam ![]() Ale pogoda taka średnia na wycieczki, dobrze ze na głowę nie kapie ![]() Lecę dalej Was nadrabiać ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Kortisia wpychanie jedzenia o nie... Moja mama wpycha nawet mi i tż. Ona jest jakąś żywieniową terrorystką, a w ciąży to już w ogóle mam przesrane
Ja sportowe staniki kupuję albo na targu albo w lidlu Mój wózek też szary - raz że niebrudzący dwa uniwersalny kolor. Wiecie jakie miałam ciśnienie dziś 90/70
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego ja mam doła dzisiaj
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1330 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52677959]Moje zakupy wczorajsze
![]() ramoneska - bardzo mi się podoba ![]() koszula do szpitala, dupy nie urywa, ale jest cała rozpinana to duży + koszula już na czas po porodzie ![]() gruby sweter cienki sweter kurtka na zimę ![]() Dla młodego pajac sweterkowy ![]() A kombinezon i bluzę wrzucę jutro ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Super zakupy, a kurtka świetna ![]() Cytat:
Moją Niunia mogłaby po mnie to odziedziczyc, ale jak będzie to się przekonamy ![]() Cytat:
![]() I też kupie Babydream, on ma delikatne kosmetyki i wiem, że dziecku nie zaszkodza, a lepiej mieć na półce, bo prędzej czy później sama woda noe wystarczy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
No ja byłabym w stanie zrozumieć takie dokarmianie jakbym miała niejadka. To wtedy normalne ze babcia by robila wszystko żeby wnuczka COKOLWIEK zjadła. A moje dziecko je ładnie. Ale przecież nawet dorosły nie je non stop. I każdy ma jakies rzeczy które mu mniej smakują.
Ogólnie co się dzieje? |
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj takiego miałam, aż się poplakalam, ale Tz doskonale mi humor poprawił
![]() A u Ciebie co się stalo? Depresja? Czy jest jakiś powod? A jeszcze co do wózka, to ja albo szary, grafitowy albo granatowy, albo jakieś połączenia, taka kolorystyka najbardziej mi się podoba i jest praktyczna ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1333 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo będziemy to na zmianę robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jadłam raz i m smakowało, więc zrobiłam teraz, bo mam przepis ![]() Ja robiłam z tego przepisu: Składniki: 5 jajek 250g margaryny 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 3 marchewki 1 opakowanie białej polewy czekoladowej Przygotowanie: Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Margarynę rozpuścić w rondelku i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodać roztopioną margarynę cały czas miksując. Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z sodą oczyszczoną oraz cynamonem. Do masy z jajek i margaryny dołożyć startą marchewkę, a na koniec wymieszane wszystkie sypki składniki. Miksować do całkowitego połączenia produktów. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Ciasto przełożyć do blachy. Piec 45 min w piekarniku rozgrzanym do temp.180'C. Upieczone ciasto ostudzić i polać białą polewą czekoladową. Z tym, że polewę robiłam, nie dawałam gotowej. Cytat:
O, to takiej wersji nie jadłam! ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja mama ma skłonności do wpychania na siłę szczególnie jak zrobi za dużo i nie chce żeby się zmarnowało ![]() Mam nadzieję, że Małej nie będzie przymuszała, bo będę musiała interweniować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że mężowi będzie smakować, bo jeszcze nie jadł ![]() Cytat:
Dziś też się ważyłam i jest 0,6 kg na plusie, czyli tyle samo przytyłam co tydzień temu. Już 5,4 kg na plusie
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że to nasze pierwsze dziecko, to ja tak po cichu marzę że jeszcze przynajmniej jedno bym chciała w przyszłości, to i wózek się jeszcze przyda i ciuszki no ale nie ma co wybiegać, trzeba dbać o tę damę co tu i teraz rośnie, żeby się zdrowa urodziła, a potem czas pokaże jak się życie potoczy
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Aa, dziewczyny...
Za dużo myśli w głowie, TŻ też jakoś mi nie pomaga...Jakoś czasem zapomina chyba, że jestem w ciąży...W ogóle mnie drażni, on z tych co nie potrafi odnaleźć się w załatwianiu papierologii, jakichś biurowych spraw...Nie potrafię sama tego wszystkiego ogarnąć już Chciałabym, żeby się bardziej zaangażował w uzupełnianie wyprawki, a jego nic nie obchodzi, twierdzi, że ja wybiorę ładniejsze, bo mam lepszy gust. Czasem jak mu chcę pokazać co kupiłam albo pytam o zdanie to nawet nosa nie podniesie z nad komputera, ale powie, że ładne. Mam wrażenie, że to co się dzieje go przytłacza, aż momentami boję się, żeby go za bardzo nie przytłoczyło No i co najgorsze, czasami wracają wspomnienia z przeszłości i wpadam w doła
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanotuję sobie w moim przepiśniku na potem
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Co jest?
Cytat:
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim ja znalazlam prxyczyne to 7 lat Minelo ![]() Dziewczyny szybkoepytanie- mufka czy rekawice? |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Ja się właśnie popłakałam. Tż wyjeżdża w środę, delegacja miała być do niedzieli włącznie a teraz się okazuje, że nie będzie go do 20 września. Więc zostaję sama u teściów, z remontem na głowie i nawet się do swojego kota nie mogę przytulić Też planuję babydream jeśli w ogóle coś kupię na początek |
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym się akurat nie przejmuj. Wógole wydaje mi się, że oni "misję dziecko" to poczują po porodzie. No bo teraz to my czujemy ruchy, to my czujemy odmienny stan, nosimy piłeczkę, dobieramy ciuszki, a dla nich aż tak wiele się nie zmieniło. Dalej mają swoją zgrabną figurę, zero mdłości, problemów ze snem, zero strachu przed porodem, zero zmian namacalnych tak fizycznie. Dopiero jak wezmą na ręce okruszka, to może i te klepki ojcowskie zaskoczą ![]() Nie zamartwiaj się tak na zapas, szkoda Twojego zdrowia i dziecka. |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaczynam płakać, a czasem to naprawdę gówniany powód i sama siebie nie rozumiem czemu, to on się wścieka. Nie ma tak jak kiedyś, że przyjdzie i pocieszy, przytuli. Teraz się drze, czego beczysz znowu, znowu coś zrobiłem albo nie zrobiłem etc. A jak kiedyś z .urwami na niego wyskoczyłam, że jest mi jest ciężko i nie potrzebuję dodatkowych emocji które mi czasami funduje, i że ma przestać się drzeć to w ogóle się nie odzywał parę godzin, wieczorem przylazł i przeprosił. Niby jest lepiej, ale mnie jest źle. I czasem się zastanawiam czy to źle jest przez moje hormony i wszystko wyolbrzymiam czy jemu też jest tak ciężko przez to przejść i się zderzamy. Nie kłócimy się, zwykle ja się drę jak opętana, a on siedzi i milczy i to mnie doprowadza do szewskiej pasji. Fajnie jest jak się cieszy, jak ja się dobrze czuje etc. Ale wiecie, że on porafi do bólu czuć się winny jak cały dzien leze w łóżku i rzygam do utraty sił? No ludzie! |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja planuję najpierw w wodzie a potem Babydream, ewentualnie gdyby miał suchą skórę to Linomag. Wczoraj kiedy powiedziałam, że np zamierzam kąpać dziecko w samej wodzie, nie przegrzewać dziecka, nie dopajać przy kp i nie trzymać rygorystycznej diety, mama patrzyła na mnie jak na kosmitkę i oczywiście musiała stwierdzić, że ja to zawsze muszę coś wyczytać i tylko się mądrze a to nie jest takie proste ala: jeszcze mi TŻa buntowała, żeby nie dał mi "czytać tych głupot"
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż też na początku w ogóle nie zajmował się wyprawką... w końcu wylałam swoje żale, powiedziałam mu co czuję i , że nie wymagam od niego żeby sam wybierał, tylko czasem pomógł mi podjąć decyzję... Chyba dotarło, bo bardziej zwraca uwagę na to co oglądam na zakupach, a jak wie, że coś kupiłam to chętnie ogląda... Myślę, że może jak pojawi się dziecko to Twój Tż będzie bardziej zwracał uwagę na takie rzeczy? Może ma świadomość, że będzie ojcem, ale nie czuje jeszcze tego i mu jest trudno? Najlepiej z nim porozmawiaj, powiedz co czujesz. Będzie Wam lepiej się nawzajem zrozumieć ![]() Cytat:
|
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ktoś podrzucil propozycje założenia wątku w klubie z przepisami, dawno tam nie zaglądałam, jest taki? To może tam wrzuć ![]() Jedziemy teraz jeszcze z druhna szwagierki i właśnie był podobny temat, ze jej siostry teściowa tak córkę jej karmi słodyczami, mała ma 2 lata i na bilansie ostatnio pielęgniarka powiedziała, że ma już nadwagę! Czaicie? A ona cukierki jej wpycha, bo mowi że to nie od słodyczy, no masakra! ala:Cytat:
Cytat:
![]() Może porozmawiaj z nim na spokojnie? Ze chciałabyś żeby powiedział swoje zdanie, poradził Ci coś, albo powiedział co mysli? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, kur.wa mam ochotę go czasem na Marsa wysłać!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
sylwuska, aniqa no własnie chodzi o to, o czym piszecie, że nie ma się wtranżalać w moje zakupy, tylko doradzic jak potrzebuje porady, np. ciężko było mi samej wybrać głupi śpiworek, trzy dni myślałam zanim kupiłam. niby przyjdzie, popatrzy, powie coś... Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-09-07 o 14:26 |
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
To źle? że ma poczucie że jak dzieje Ci się krzywda i się męczysz to emocjonalnie jemu też jest źle i czuje się winny, że Ty tak się męczysz.
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
wspolczuje Wam dziewczyny
![]() kurcze, ja tez miewam zle dni. Chociaz malo.. Tylko ja jestem specyficzna, lubie wszystkiego sama dopilnowac, sama kupic- wybrac. Tz zasadniczo sie nade mna nie rozczula- bo ja tego nie potrzebuje. Szybciej ja nad nim ![]() ale mi bardzo duzo pomaga, pracuje- sprzata w domu :P co mnie ogromnie cieszy Ale jakies spioszki, wozki, to go nie interesuje i mi w sumie dobrze z tym bo mam wolna reke ![]() Ciezko mi cos doradzic, bo po prostu nie jest to dla mnie wazne.. moze rozmowa z TZ? andriuszka- a czemu rekawice a nie mufka? Bo chce na zime kupic- ale nie wiem jakie :P |
|
|
|
#1350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie emocje to porusza Nie dziwię mu się w sumie, ale współczuje mi też, mówi że przeprasza bo mnie zaniedbuje, bo siedzę sama, bo ma mało czasu dla mnie. To jest w gruncie rzeczy miłe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

ramoneska - bardzo mi się podoba
koszula do szpitala, dupy nie urywa, ale jest cała rozpinana to duży +
koszula już na czas po porodzie
gruby sweter
cienki sweter
kurtka na zimę 
To chyba kara za te 9 miesięcy bez @