Scent Bar LVII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 10:44   #2611
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LVII

W rezultacie pięknej pogody pojechałam do pracy w kaloszach to tyle, jeśli chodzi o buty.

Dziękuję wszystkim za gratki, frajdę mam z tej pralki jak nie wiem, co a w ogóle bym spać poszła....
Stary 2015-09-07, 11:29   #2612
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:11   #2613
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Witaj z powrotem Pourlopowo?

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Czemuż mnie tu nie było przed zakupem
Dlaczego podkład - już mówię. Otóż postanowiłam wyglądać na osobę "zrobioną", ze starannym makijażem, naoglądałam się tych, jak im tam, tutoriali, no i żadnego makijażâ‚Ź tam nie było bez podkładu - no bo rownomierny koloryt trzeba mieć - a u mnie są piegi (szarawe), zaczerwinienia tu i ówdzie...
A nie chciałam mieć efektu maski - tymczasem w tym Inglocie babka mi dobrała idealny odcien. Dopiero potem paczę - w okularach, a tu te kropki
No wiecie, nigdy podkładu nie używałam - chyba że od święta - i właśnie się chciałam przerobić na "panią umalowaną przez stylistkę"

Zaś co do podkładów, to Rejcz wielka jest - bo się wszystk potwierdza. Mianowicie kupiłam sobie dwa kremy cc eveline co prawda super nie kryją, ale gębę mam nawilżoną, elastyczną miło i wyglądam może nie "profesjonalnie" ale lepiej 1258 razy niż w tym Inglocie, psia jego mać

Tylko teraz tak : jeśli jednak podkład, to na rozszerzone naczynka, lekki, kremowy i kryjący i żeby dla staruszek się nadawał i nie kosztował wiele więcej niż 60 zł (a najlpeiej mniej) to który byście polecały? Szukać dla cer dojrzałych? To jest taki chyba z serum MaX Factora - ale czy on w kremie czy fluidzie to już nie wiem
No i co z bazą? Czasem jest taki podkład, który jej nie wymaga - dbre to czy nie?
Rozumiem potrzeby, a i wtopa uzasadniona, skoro robiłaś to pierwszy raz etc. W podkładach, jak we wszystkim, potrzebna jest wprawa.

Teoretycznie - bardzo dobrze celujesz w Max Factora. Sama nie nosiłam go, ale na kimś widziałam i było pięknie. Nawet bazę Max Factor ma przyjemną. To czy podkłąd wymaga, czy nie wymaga bazy zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji, jego zachowania się na konkretnej skórze. Testuj zatem Z tego co pamiętam masz cerę suchą? i piękną!!! Unikaj wszystkiego co by podkreśliło jej pergaminowe załamania, unikaj suchych matujących formuł. Daj znać jak Max Factor się sprawdzi. Jak mówiłam, nie próbowałam go na sobie, więc to tylko obserwacja na kimś.

Nie mogę nic z drogerii innego polecić, bo nie znam obecnych nowych formuł, powrócił chyba Loreal Visible Lift, który kiedyś był genialny, ale to tak z 10 lat temu było. No i nie mam pewności, czy już wszedł na polski rynek. ? Reszta, ze znanych mi Rimmel Lasting Finish np, dosyć matuje. Z kolei jego czerwony brat z serum pozostawia lepkie uczucie. Słowem, Max Factor jawi się najlepiej z nich wszystkich.

Cytat:
I jeszcze Wam powiem, że w Pani sierpniowej napisano o duftarcie i nawet ze zdjęciem Poison i bez błędu w nazwisku

Gucio zadowolony ze szkoły

A jeszcze Wam powiem, że znalazłam dla siebie chyba dobry zestaw włosowy - szampon Isana w tubce żółtej Oil, Biovax pomarańczowy do włosów koloryzowanych i mgiełka Silk Joanny.
Narpiew (tak mówi Gucio) normalnie myję, dżywkuję 5 min, potem czekam aż wyschną i ugniatam, a na suche rozpylam Silk i ugniatam. Sucgości w dotyku nie ma, wlosy są lekko faliste - niestety lekko, ale trzymają się tak do następnego mycia, a nie że rano niespdzianka, krzywe siano
Gratuluję doskonałej passy!!!! Cudnie czytać o samych powodzeniach!

Czyli jednak, poszłaś w oleje plus nawilżacze (miód) Też mam tę maskę.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-09-07 o 12:23
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 14:03   #2614
justynaneyman
Zakorzenienie

Szampon olejowy - owszem, ale np olejek sam nic nie daje, a nawet wg mnie wysusza. Te pianki do stylizacji Wellaflexy - też robią siano.
Szampon i inne rzeczy do wł. kręcnych, Delii - te keratynowe, d bani na mnie. A nawet ichnia płynna keratyna nie ma w składzie keratyny
Za to Silk Joanny, ten różowo - przezroczysty, doskonale mi robi - elastycznść, gładkość i uformowanie. Tyle, że śmierdzi niestety. Na początku ładnie waniliowo, a potem wychodzi taki jełcz jak z brudnej czapki

Po podkład idę dziś - z okularami. Na testy.

I od wczoraj chodzę w Poeme
Kupiłam używeczkę Aromatics in White - a w październiku będzie In Black! Nie mogę się doczekać

A co do bogatego luku - rady genialne. będę robić przegląd garderoby i dodatków.
I powiem Wam, że taka pogoda mi bardzo odpowiada. Pada - trudno, ale dzięki temu powietrze jest nawilżone, włosy mi się same kręcą. N i nie żal mi, że nie jestem nad jeziorem. Poza tym dźwięk deszczu - bębnienie kropel o rynny, parapety, uwielbiam. I dużo ładniejsze ciuchy mam na c hłody niż jakieś głupie upały.
I się pochwalę Wam tą Panią :

IMG_5965 (Medium).JPG

IMG_5967 (Medium).JPG

IMG_5968 (Medium).JPG

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 14:11   #2615
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ju, ja widziałam na blogu i papierową chyba tez se kupię.

In White mam dziś na sobie a za cynk o In Black dziękuję, przetestuję z ciekawością a podkładowo obmacaj Facefinity MF bywa w promocji w SP.
Stary 2015-09-07, 14:16   #2616
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon olejowy - owszem, ale np olejek sam nic nie daje, a nawet wg mnie wysusza. Te pianki do stylizacji Wellaflexy - też robią siano.
Szampon i inne rzeczy do wł. kręcnych, Delii - te keratynowe, d bani na mnie. A nawet ichnia płynna keratyna nie ma w składzie keratyny
Za to Silk Joanny, ten różowo - przezroczysty, doskonale mi robi - elastycznść, gładkość i uformowanie. Tyle, że śmierdzi niestety. Na początku ładnie waniliowo, a potem wychodzi taki jełcz jak z brudnej czapki

Po podkład idę dziś - z okularami. Na testy.

I od wczoraj chodzę w Poeme
Kupiłam używeczkę Aromatics in White - a w październiku będzie In Black! Nie mogę się doczekać

A co do bogatego luku - rady genialne. będę robić przegląd garderoby i dodatków.
I powiem Wam, że taka pogoda mi bardzo odpowiada. Pada - trudno, ale dzięki temu powietrze jest nawilżone, włosy mi się same kręcą. N i nie żal mi, że nie jestem nad jeziorem. Poza tym dźwięk deszczu - bębnienie kropel o rynny, parapety, uwielbiam. I dużo ładniejsze ciuchy mam na c hłody niż jakieś głupie upały.
I się pochwalę Wam tą Panią :

Załącznik 6047470

Załącznik 6047471

Załącznik 6047472
Co do olejków - zgadza się - olej zapobiega "ucieczce" wody zatem najpierw musi być nawilżacz, żeby ten olej go "zatrzymał"

To tylko teoria, fajnie, że w praktyce znalazłaś dla siebie zestaw. Ja też jestem zadowolona z mojej aloesowo-miodowo-olejowej pielęgnacji. I też zaakceptowałam u siebie fale!!! Dzięki Nesce!

Co do pogody - nie inaczęj

Co do perfum - Poeme Idealny na dzisiejszą pogodę.

Mnie czeka dziś stresująca wizyta u nowego gina - jestem sparaliżowana. Tyle Wam powiem. Dla mnie to takie uwłaczające. Obmyślam strój żeby jakoś zminimalizować ten upokarzający proceder i właśnie potrzebuję perfum, które dodadzą mi sił. UBV nie zdążyło przyjść Poeme wydaje się być właśnie idealne żeby zachować twarz, ale nie mam już ani kropli Postawię na Bal d'Afrique no bo co? Wymyśliłam, że pójdę w pończochach.

Ponownie gratuluję namacalnych efektów Twojej twórczości!!! Rozpoznawalność ruszyła pełną parą. Oby to był ledwie początek!! Tego jestem akurat pewna

Czas edycji: 2015-09-07 o 14:21
Stary 2015-09-07, 14:23   #2617
neska951
Zakorzenienie

Joł joł baru snad przemoknięcia

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Nesko jak jest biały to nadaje jedynie perłowy blask
Minie matuje i fotoszopuje

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
I też zaakceptowałam u siebie fale!!! Dzięki Nesce!

Mnie czeka dziś stresująca wizyta u nowego gina - jestem sparaliżowana. Tyle Wam powiem. Dla mnie to takie uwłaczające. Obmyślam strój żeby jakoś zminimalizować ten upokarzający proceder i właśnie potrzebuję perfum, które dodadzą mi sił. UBV nie zdążyło przyjść Poeme wydaje się być właśnie idealne żeby zachować twarz, ale nie mam już ani kropli Postawię na Bal d'Afrique no bo co? Wymyśliłam, że pójdę w pończochach.
1 Yyyyyyy jak to

2 Kurde nowy gin to trochę stresss ale bedzie git . Trzymam kciukacy

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
zdaje się, że tak.
miołem z BU, Coastal Scents i kolorowki i nie zauwazylem roznicy
DZIĘKI
Stary 2015-09-07, 14:25   #2618
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Przy tej pogodzie iść z gołymi nogami raczej się nie da... a poza tym nie stresuj się na zapas, byleby dobry był w swoim fachu
Stary 2015-09-07, 14:33   #2619
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.jak biały to ewentualnie będzie bardziej lub mniej perłowy chyba i nic więcej
2.no mnie dotąd oleje robiły świetnie i w ogóle , ale teraz jak widać niekoniecznie nic nie rosumieu
3.ale nie chodzę na żaden kurs
Coś mi się pomyliło że pisałaś że gdzieś chodzisz , ale to z tel męża, i może się pomyliłam.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Czemuż mnie tu nie było przed zakupem
Dlaczego podkład - już mówię. Otóż postanowiłam wyglądać na osobę "zrobioną", ze starannym makijażem, naoglądałam się tych, jak im tam, tutoriali, no i żadnego makijaż€ tam nie było bez podkładu - no bo rownomierny koloryt trzeba mieć - a u mnie są piegi (szarawe), zaczerwinienia tu i ówdzie...
A nie chciałam mieć efektu maski - tymczasem w tym Inglocie babka mi dobrała idealny odcien. Dopiero potem paczę - w okularach, a tu te kropki
No wiecie, nigdy podkładu nie używałam - chyba że od święta - i właśnie się chciałam przerobić na "panią umalowaną przez stylistkę"

Zaś co do podkładów, to Rejcz wielka jest - bo się wszystk potwierdza. Mianowicie kupiłam sobie dwa kremy cc eveline co prawda super nie kryją, ale gębę mam nawilżoną, elastyczną miło i wyglądam może nie "profesjonalnie" ale lepiej 1258 razy niż w tym Inglocie, psia jego mać

Tylko teraz tak : jeśli jednak podkład, to na rozszerzone naczynka, lekki, kremowy i kryjący i żeby dla staruszek się nadawał i nie kosztował wiele więcej niż 60 zł (a najlpeiej mniej) to który byście polecały? Szukać dla cer dojrzałych? To jest taki chyba z serum MaX Factora - ale czy on w kremie czy fluidzie to już nie wiem
No i co z bazą? Czasem jest taki podkład, który jej nie wymaga - dbre to czy nie?

I jeszcze Wam powiem, że w Pani sierpniowej napisano o duftarcie i nawet ze zdjęciem Poison i bez błędu w nazwisku
Ju ogólnie o podkładach :

1 Aby być zrobiona nie trza podkładu tzn ja mówię o Twojej cerze , widziałam Cię w realu i naprawdę , krycia nie potrzebujesz.Dobrze wypielęgnowana , cera robi o wiele lepsze wrażenie niż zrobienie podkładem... A podkład jak to podkład tzn mam na mysli te drogeryjne...ŻADEN nie był dla mnie dobry , a jak był poczatkowo dobry to potem bardzo ź;le wpływał na cerę

2 Dlatego zgadzam się w 100% z Rejcz, podkłady są słabe ...

3 Odnośnie naczynek bo czasem i jak mam z nimi problem ...90 % podkładów jakie używałam z czasem podrażniało naczynka... I co z tego że wstępnie je pokrywa? O wiele lepiej zainwestować w pielęgnację naczynek niż w pokrywanie ich ...
Stary 2015-09-07, 14:40   #2620
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Znad paczki z płąszczykiem zakupionym na allegro
Plaszczyk wylicytowałam za 2 stówki, a ponad rok temu byl w sklepie za prawie 8 stów Potem na wyprze najnizsza cene osiagnal 169, ale nigdzie juz nie bylo oczywiscie A kapota w 75% welna wiec całkiem porządna
Jeszcze jeden płaszczyk z zeszłych zesonów bym sobie zyczyla upolowac i bylabym happy
Poza tym na zimę puchówka mi długa potrzebna i botki na jesien na grubszym obcasie

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 14:44   #2621
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Puchówkę to ja zamierzam uprać, zeby sie pozbyc zapachu stęchlizny, ale moze poczekam aż przestanie padać, to na powietrzu wysuszę...
Poka płaszczyk
Stary 2015-09-07, 14:46   #2622
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ju ogólnie o podkładach :

1 Aby być zrobiona nie trza podkładu tzn ja mówię o Twojej cerze , widziałam Cię w realu i naprawdę , krycia nie potrzebujesz.Dobrze wypielęgnowana , cera robi o wiele lepsze wrażenie niż zrobienie podkładem... A podkład jak to podkład tzn mam na mysli te drogeryjne...ŻADEN nie był dla mnie dobry , a jak był poczatkowo dobry to potem bardzo ź;le wpływał na cerę

2 Dlatego zgadzam się w 100% z Rejcz, podkłady są słabe ...

3 Odnośnie naczynek bo czasem i jak mam z nimi problem ...90 % podkładów jakie używałam z czasem podrażniało naczynka... I co z tego że wstępnie je pokrywa? O wiele lepiej zainwestować w pielęgnację naczynek niż w pokrywanie ich ...
Wszystko prawda aaaaaaleeeee....

Raz na jakiś czas, makijaż doraźnie nie zaszkodzi. No i ja tak właśnie rzadko stosuję podkłady/pudry - średnio wychodzi może z raz na 2 tyg.

Ja z moim rumieniem na całych policzkach, bo pojedynczymi naczynkami tego nazwać nie można, zauważyłam, że jednak jak je przykryję podkładem w prasowanym pudrze to jest lepiej. Wykańczam taki z Clinique, Almost Powder, ale na rynku jest ich sporo. (Choć mój był kupowany w USA bo w Polsce nie mieli jasnych odcieni) Wiem, że pudrzana konsystencja dla cer dojrzałych to nie do końca najtrafniejszy wybór, jednak wszystko jest kwestią indywidualną.

Sama pielęgnacja naczynek ich niestety nie likwiduje

Czas edycji: 2015-09-07 o 14:48
Stary 2015-09-07, 14:49   #2623
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko prawda aaaaaaleeeee....

Raz na jakiś czas, makijaż doraźnie nie zaszkodzi. No i ja tak właśnie rzadko stosuję podkłady/pudry - średnio wychodzi może z raz na 2 tyg.

Ja z moim rumieniem na całych policzkach, bo pojedynczymi naczynkami tego nazwać nie można, zauważyłam, że jednak jak je przykryję podkładem w prasowanym pudrze to jest lepiej. Wykańczam taki z Clinique, Almost Powder, ale na rynku jest ich sporo. (Choć mój był kupowany w USA bo w Polsce nie mieli jasnych odcieni) Wiem, że pudrzana konsystencja dla cer dojrzałych to nie do końca najtrafniejszy wybór, jednak wszystko jest kwestią indywidualną.

Sama pielęgnacja naczynek ich niestety nie likwiduje
1 Jasne

2 Mówiłam o naczynkach u Justyny ... Nie widziałam ich tzn nie zauważyłam żeby miała naczynka które trza podkładem przykrywać
Stary 2015-09-07, 14:51   #2624
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Puchówkę to ja zamierzam uprać, zeby sie pozbyc zapachu stęchlizny, ale moze poczekam aż przestanie padać, to na powietrzu wysuszę...
Poka płaszczyk
Ja nie mam puchówki Reklamowałam pdo koniec tej zimy i zostalam bez

A czemu Ci przesiąkła kurtka takim zapachem? Wilgoc?

Prosze. Ale nie wiem, czy na mnie te falbany nie za szerokie, w sensie czy ja nie za drobna do nich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pla.jpg (44,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pl.jpg (136,2 KB, 42 załadowań)

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 14:54   #2625
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Do 35 roku zycia nie malowałam sie totalnie prócz rzes tuszem tylko. Potem dopiero zaczełam i teraz juz mi tak zostało

A propo podkładów, ostatnio kupiłam sobie nowosć z MAC-a i jestem w nim totalnie zakochana Ma wykońćzenie satynowe, dotychczas nie trawiłam takich wykonczen (mieszana cera, blyski w strefie T), ale ten pokochałam jak nic wczesniej

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 14:57   #2626
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2 Mówiłam o naczynkach u Justyny ... Nie widziałam ich tzn nie zauważyłam żeby miała naczynka które trza podkładem przykrywać
Kapuję

Daję tylko znać, że takie podkłady w kompakcie miewają dyskretniejszy efekt, lepiej stapiają się ze skórą, ale też zapewne nie każdy. Ten mój Clinique nie jest jakoś specjalnie pudrowy. Wróciłam do niego (wciąż tego samego ) po laaaatach. Tego się nie powinno akurat robić no ale to na własne ryzyko

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Prosze. Ale nie wiem, czy na mnie te falbany nie za szerokie, w sensie czy ja nie za drobna do nich
Wspaniały jest!!!! : oklaski:klaski :
Mój fason! (tylko rozmiar się nie zgadza ) Uwielbiam kształt A, talię, "żołnierskie" kołnierze i "kapy?" naramienne
Stary 2015-09-07, 15:00   #2627
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

Moim zdaniem płaszczyk bardzo ładny i bardzo dobrze na Tobie leży

Ja sobie kupiłam puchówkę za premię na koniec 2012 roku i to był bardzo dobry pomysł - ciepła, wygodna i wcale nie wyglądam jak reklama Michelina a w starym mieszkaniu jest wilgoć, grzyb i co tylko chcesz, i przez samo wiszenie w szafie wszystkie okrycia...no, prześmiardły pokrycia na fotele/ kanapę i poduszki już uprałam, zostały mi firanki i kurtka właśnie...
Stary 2015-09-07, 15:02   #2628
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wspaniały jest!!!! : oklaski:klaski :
Mój fason! (tylko rozmiar się nie zgadza ) Uwielbiam kształt A, talię, "żołnierskie" kołnierze i "kapy?" naramienne
Dziękuje Rejczuś
Tez lubie w kształcie litery "A" do tej pory zaluje ze nie kupilam rok temu sukienki w takim kształcie, bo tz zjechal ze "za Twiggowata" ,a ja glupia posłuchałam
Jeszcze mam na punkcie moro jenasów fijoła

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Moim zdaniem płaszczyk bardzo ładny i bardzo dobrze na Tobie leży

Ja sobie kupiłam puchówkę za premię na koniec 2012 roku i to był bardzo dobry pomysł - ciepła, wygodna i wcale nie wyglądam jak reklama Michelina a w starym mieszkaniu jest wilgoć, grzyb i co tylko chcesz, i przez samo wiszenie w szafie wszystkie okrycia...no, prześmiardły pokrycia na fotele/ kanapę i poduszki już uprałam, zostały mi firanki i kurtka właśnie...

O jezu, ja nienawidzę zapachu stechlizny więc nei wyobrażam sobie jak to znosiłaś

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 15:06   #2629
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
O jezu, ja nienawidzę zapachu stechlizny więc nei wyobrażam sobie jak to znosiłaś
Wiesz co, po paru miesiącach to i nos się przyzwyczaił, ale na początku był koszmar czego ja tam nie robiłam...! Świece zapachowe, woski, pochłaniacze wilgoci, soda porozkładana tu i ówdzie, okna otwarte non stop... i w pokoju tego tak nie czuć, ale w kuchni - cokolwiek wisi w kuchennej szafie, przełazi tym smrodem. To, ze przy takim deszczu jak dziś, kapie z sufitu, to już w ogóle pominę....

Toteż i dlatego tak mi zależało na czynnej pralce, żeby choć ubrania pachniały czystością. Jeszcze trochę - zostały mi do przewiezienia meble z pokoju i wynoszę się stamtąd na amen!
Stary 2015-09-07, 15:06   #2630
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

fajny
Stary 2015-09-07, 15:12   #2631
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wiesz co, po paru miesiącach to i nos się przyzwyczaił, ale na początku był koszmar czego ja tam nie robiłam...! Świece zapachowe, woski, pochłaniacze wilgoci, soda porozkładana tu i ówdzie, okna otwarte non stop... i w pokoju tego tak nie czuć, ale w kuchni - cokolwiek wisi w kuchennej szafie, przełazi tym smrodem. To, ze przy takim deszczu jak dziś, kapie z sufitu, to już w ogóle pominę....

Toteż i dlatego tak mi zależało na czynnej pralce, żeby choć ubrania pachniały czystością. Jeszcze trochę - zostały mi do przewiezienia meble z pokoju i wynoszę się stamtąd na amen!
Ja myslę, ze do czegoś takiego to nie da sie przyzwyczaić, tylko tzreba jakos wytrzymać...ze nei wspomnę, jak grzyb wpływa na człowieka przeciez to trucizna na dłuzśza mete ...

Dobrze, ze sie stamtad wyniosłas, w takich czy innych okolicznosciach, ale dobrze wyszło. A w tym nowym lokum nie ma wilgoci?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
fajny
Dziekuje Majutka

Btw. własnie doczytałałam o Twoich szaleństwach weekendowych No no!!

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 15:17   #2632
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ja myslę, ze do czegoś takiego to nie da sie przyzwyczaić, tylko tzreba jakos wytrzymać...ze nei wspomnę, jak grzyb wpływa na człowieka przeciez to trucizna na dłuzśza mete ...

Dobrze, ze sie stamtad wyniosłas, w takich czy innych okolicznosciach, ale dobrze wyszło. A w tym nowym lokum nie ma wilgoci?
Ad wytłuszczone - no dokładnie, coś jak z moją szefowa

Nie, w tym nowym jest sucho, ciepło i jasno - i to się czuje nawet w powietrzu! To jest kwestia tego: tam, gdzie się przeprowadzam, właściciele zadbali o szczelny dach i takie bardziej techniczno-infrastrukturalne szczegóły. Dom po mojej ciotce -dzieści lat stał odłogiem

O, a mam pytanie: miał ktoś jakiekolwiek wieszaki na przyssawki? szkoda mi wkręcać w drzwi, bo drzwi nowe i ładne i kupiłam se wieszak na ręczniki (i na papier toaletowy) montowane na przyssawki. Przyssać usiłuję do szkła - gładkiego i czystego. I odpada samoczynnie po około 15 minutach a mnie już ręce opadaja....
Stary 2015-09-07, 15:20   #2633
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ad wytłuszczone - no dokładnie, coś jak z moją szefowa

Nie, w tym nowym jest sucho, ciepło i jasno - i to się czuje nawet w powietrzu! To jest kwestia tego: tam, gdzie się przeprowadzam, właściciele zadbali o szczelny dach i takie bardziej techniczno-infrastrukturalne szczegóły. Dom po mojej ciotce -dzieści lat stał odłogiem
Taaak, tylko wszytsko jakims kosztem - zdrowia, psychiki etc

Super! To wreszcie masz ludzkie warunki

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 15:24   #2634
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Płaszczyk ekstra!!!!
Stary 2015-09-07, 15:27   #2635
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Rady doskonałe!!!

Przyznam, że modlę się aby mnie nigdy tego luksusu nie pozbawiło życie. Kocham pralki i zmywarki. Piekarniki też!

Ładna rzecz.

Otóż to!

Jest pięęęęęęęęęęęęęeknie!!!!! !

I jak pachnie wszystko! Bal d'Afrique taki cudny i trwaly

Polly - oprawki tak jak Justyna, zamów u jakiegoś projektanta. W modzie jest custom-made

a to są jacys jesczze projektanci oprawek? a bodych to chyba robi i recznie i maszynowo,bo widzialam po 200 zł od niego to chyba nie recznie dziergane??? no i te reczne jednak chyba za oporne dla mnie i mojej niedorozwinietej twarzoczaszki
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 15:37   #2636
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Płaszczyk ekstra!!!!

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-09-07, 15:50   #2637
Betty83
Zakorzenienie

znad tortellini tricolore z szynką suszoną, zapieczonych w beszamelu z serem, ziołami i czochem pod grillowanym bakłażanem, pomidorem, szynką suszoną i serem

Cytat:

miałam podobny militarny z klamrami i dużymi guzikami
ale był już tak wysłużony, że tz mi zwrócił uwagę, że kupi mi nowy

Cytat:
O, a mam pytanie: miał ktoś jakiekolwiek wieszaki na przyssawki? szkoda mi wkręcać w drzwi, bo drzwi nowe i ładne i kupiłam se wieszak na ręczniki (i na papier toaletowy) montowane na przyssawki. Przyssać usiłuję do szkła - gładkiego i czystego. I odpada samoczynnie po około 15 minutach a mnie już ręce opadaja....
na ręczniki na drzwi kup sobie coś takiego

jakiś czas temu były w biedrze małe podwójne
widziałam w jysku na wyprzy, w ikei też ponoć są
nie trzeba wiercić, a trzymają się dużo lepiej od przyssawek
Stary 2015-09-07, 15:57   #2638
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Majutka

Btw. własnie doczytałałam o Twoich szaleństwach weekendowych No no!!

a Klub opera jest piękny! Mały i ciasny, ale wnętrza!!!!
figurki buddy, płonące kadzidełka, kotary przy sofach, w łazience umywalka wyłożona otoczakami i stoją na niej kwiaty i puste flaszki po perfumach (obniuchałam zaraz wszystkie )
https://www.google.pl/maps/place/Ope...4ffb0e!6m1!1e1

Koles z którym tańczyłam, to wczoraj dzwonił i pchce się spotkac i że będziemy w kontakcie... kurde, gdzie ja to wcisnę? Dzisiaj do paradoxu na piwo, w środe do denta, a jeszcze kolezanka pytała w sobote, czy nie chce sobie wieczorami zdalnie z domu dorobić przy planowanym projekcie, bo sama się nie wyrobi... no oczywiście, że bym chciała

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-09-07 o 16:08
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 15:57   #2639
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
na ręczniki na drzwi kup sobie coś takiego

jakiś czas temu były w biedrze małe podwójne
widziałam w jysku na wyprzy, w ikei też ponoć są
nie trzeba wiercić, a trzymają się dużo lepiej od przyssawek

Też takie widziałam - w Tchibo najpierw, ale stwierdziłam, że mi za drogie i poszukam tańszych. I w tzw.międzyczasie nabyłam ten przysysany, tylko się cholernik trzymać nie chce

Smakowicie brzmi, to co upichciłaś

Maja

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2015-09-07 o 15:59
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:04   #2640
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

a Klub opera jest piękny! Mały i ciasny, ale wnętrza!!!!
figurki buddy, płonące kadzidełka, kotary przy sofach, w łazience umywalka wyłożona otoczakami i stoją na niej kwiaty i puste flaszki po perfumach (obniuchałam zaraz wszystkie )
https://www.google.pl/maps/place/Ope...4ffb0e!6m1!1e1

Koles z którym tańczyłam, to wczoraj dzwonił i pchce się spotkac i że będziemy w kontakcie... kurde, gdzie ja to wcisnę? Dzisiaj do paradoxu na piwo, w środe do denta, a jeszcze kolezanka pytała w sobote, czy nie chce sobie wieczorami zdalnie z domu dorobić przy planowanym projekcie, bo sama się nie wyrobi... no oczywiście, że bym chciała
O ja Cię, ale extra wystrój! Jaka szkoda, ze nie meiszkam w stolicy

No co, rozrywana jestes, to korzystaj, gdzies go wcisniesz, doba ma 48 h przeciez

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

miałam podobny militarny z klamrami i dużymi guzikami
ale był już tak wysłużony, że tz mi zwrócił uwagę, że kupi mi nowy

Live long and prosper
🖖🏻
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości