|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Witam się i ja w zimny, pochmurny i deszczowy dzień. Powiem Wam szczerze, że już wolałam te upały niż taką chlapę. Jak dla mnie może być chłodno, ale żeby było słonecznie, bo taka pogoda jak dzisiaj jest ciężka.
Dzisiaj mam dobry humor, bo jutro mój Mąż ma wolne i jedziemy rozejrzeć się za wózkiem i po dwie komody, także będę mogła już segregować i układać ubrania. Za dwa tygodnie jedziemy znowu do Lublina, tym razem weźmiemy moich rodziców do towarzystwa, Mąż z moim Tatą pojadą sobie do Juli, a my z Mamą zostaniemy w galerii i obskoczymy Smyka i Auchan. Powiedzcie mi byłyście kiedyś w Smyku MegaStore? Różni się czymś od zwykłego Smyka??
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi w ogóle o ból w trakcie czy po,chodzi mi o stres...
|
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny moje siostry rodziły xxx
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2016-04-13 o 21:01 |
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno to też zależy od progu znoszenia bólu... no ile ludzi tyle opinii
Tak czy siak ból będzie w każdym przypadku.
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze dziecko rodziłam sn i teraz również bym wolała, bałabym się przy cc właśnie tej niemocy, rany, i tego że nie dostaje się dzidziusia od razu prawda? tylko go pokazują i zabierają? to by było dla mnie trudne...
|
#1417 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=824875
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny do dzisiaj do północy w sklepie internetowym Smyka jest promocja. Kupuje się 3 rzeczy a płaci się za 2 (trzecia najtańsza jest za 2gr). Ja zamawiam te trzy rzeczy:
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Smyka Megastore to chyba po prostu ma szerszy asortyment niż zwykły Smyk, tutaj można poczytać więcej http://smykgroup.com/pl/nasze-marki/smyk-megastore
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja,
jakoś nie mogę wbić się w wątek ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, ja zaczęłam 33... ![]() Soul i India gratuluję rocznic Co do butelek to ja mam jedną TT do laktatora ręcznego, a planuję kupić jeszcze antykolkową Dr Brown's, tak na wszelki wypadek. Co do porodu ja wolę SN, ale jak będzie to się okaże. Dziś byłam u diabetolog na kontroli, póki co dieta daje radę, więc może nie będzie już konieczności kolejnej wizyty. Taka informacja od mojej lekarki, może się przyda słodkim mamom, tak jak już gdzieś wcześniej wyczytałam, przy cukrzycy ciążowej raczej nie należy dopuścić do przenoszenia ciąży, także gdyby nic się nie działo w terminie porodu mam się zgłosić do szpitala. I jeszcze jedna rzecz, gdyby cukry nagle po posiłkach zaczęły być za niskie, to prawdopodobnie znak, że czas rozwiązać ciążę, żeby nie było za dużego niedocukrzenia i żeby łożysko się nie zestarzało ![]() Aaa no i moja glukoza glikowana wyniosła 4,8 ![]() Dziś chyba jedziemy kupić materac. Zdecydowaliśmy się na lateks-kokos, mam nadzieję, że to będzie dobry wybór i zamówić wózek Poza tym dziś kupiłam na targu dwie koszule do karmienia, każda po 20 zł, 100% bawełna. Tyle tylko, że wzięłam rozpinane po środku. Doświadczone mamy myślicie, że takie też się sprawdzą? Oprócz tego mam jedną rozpinaną po bokach. |
|
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
Doradźcie mi jeszcze, bo nie wiem sama zamawiać to wszystko na 62 czy wziąć coś na 68? Na 62 mam kilka ubranek, ale szału nie ma, na 68 tylko ze trzy sztuki i tak sama nie wiem..
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
da sie żyć ja przez pierwsza dobę mialam problem ale mi pomagały położne. Potem trudem bylo tylko wstawanie z łóżka po np 3godzinach lezenia, ale tak bokiem to robiłam i dało sie leki przeciwbólowe dawali także spoko.Cytat:
mi dali go juz umytego. A tak mi sie chciało spać ze na dłuższy kontakt nie miałabym mocy... Cytat:
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Chyba przejścia po cc każda będzie mieć różne. Mi ciocia opowiadała że po pierwszym dziecku tragedia, nie umiała nawet majtek siateczkowych włożyć bo tak ja rana ciągnęła a po drugim porodzie cc to wstała i jakby nic się nie działo.
po sn też przecież jest szycie naciecia jeśli ono występuje. Dziewczyny z innych wątków pisały ze wstrzymuja się z zalatwieniem dwójki bo ból ogromny przy samych bakach. Moja mama znowu mówi że chce się czuć sn bo to jest takie naturalne i wiesz że wszystko idzie po kolei tak jak to powinno byc. Ale pewnie co poród to inne odczucia. Przy sn boję się też kleszczy i lyzeczkowania, zdarza się to niby coraz rzadziej ale zwykle na poprzednich wątkach jedna dziewczyna z takim porodem jest więc oby na mnie nie trafiło. Fajnie byłoby cały ten poród przespac
|
|
#1424 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ona jeszcze mentalnie jest chyba w liceum mimo 24 lat ![]() mnie nie. Cytat:
Cytat:
![]() Jestem po wizycie. Miała mnie nie badać na fotelu, ale z racji tego, ze czuję kłucia czasem to spojrzała i wszystko ok. Nic się nie dzieje. Dostałam znów skierowanie na toxo, mocz i morfo. Spojrzała na usg i mówi, że duże dziecko będzie heh Położna stwierdziła, ze raczej urodzę wcześniej. Co do wagi to przytyłam od 3 sierpnia 3 kg. Więc ogółem też dopiero 3 kg na plusie od wagi wyjściowej. To chyba w zasadzie tyle co dziecko i reszta z tym związana. Oczywiście w gabinecie ciśnienie 150/90 i tłumaczenie, ze w domu mierze i zawsze jest w normie.Jutro idę też na pierwsze zajęcia na bezpłatną sr. Ogółem spotkań będzie 6 i na początku października już skończę wszystkie
|
|||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
hej. byłam dziś na wizycie.
siusiak nie urósł, więc będzie na 99% dziewczynka ![]() gin powiedziala " z tego co widzę to dziewczynka, jeśli to miałby być chłopak to z bardzo ubogimi genitaliami bo nic tu nie wystaje" ![]() wszystko dobrze, widziałam na usg , oko mi pokazywała a w czasie usg mała kopała jak niewiem. no ale jest jeden minus, którego się bardzo boję..mianowicie ułożona jest główką do góry.. 30 tc. jeśli nie zmieni polozenia to będzie cesarka :/ ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.szyjka miękka ale zamknięta, więc generalnie wszystko w porządku, tylko to ułożenie ![]() no i oczywiscie nie moglam przejsc obojetnie kolo dziecięcego. moje łupy ( na 9 mcy, bo do 6 mca już mam kompletna wyprawke. tylko legginsy są niby na 6 mcy ale jak przylozylam do tych w rozm 56 cm to sa takie same wiec nie wiem jak oni to piszą, no i spiochy ) :- polarkowa bluza cudna na żywo, na zdjeciu nie oddaje piękna, taka seledyonowa na 9 mcy - te legginsy co mialy byc na 6 mcy a są prawdopodobnie na 0-3 ;p - bluza 9 mcy - śpioszki nie wiem na ile bo nie pisze, ale zgaduję że 3-6 - pajac gruby ciepły 6-9 mcy
|
|
#1426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajne ciuszki ja się musze wziąć za prasowanie w końcu
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-07 o 16:37 |
|
|
|
|
#1427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziś od rana byłam zajęta, bo ogarniałam mieszkanie, bo przyjechała do mnie koleżanka, która chodziła ze mną do klasy w liceum Utrzymujemy stały kontakt, spotykamy się tak raz na miesiąc/dwa miesiące, zależy jak nam się uda. Także poplotkowałyśmy, spacer zaliczyłam, bo po nią wyszłam i potem ją odprowadziłam ![]() Cytat:
A jaki lepszy - ręczny czy elektryczny? Słyszałam, że niby elektryczny, ale też bardziej boli... Cytat:
![]() Moja ani razu... Ja nastawiam się na sn. Oglądałam cesarki w tym programie "Porody" i jak widzę jak oni to dziecko na siłę wyciągają, to mnie krew zalewa Cytat:
Ja mam wizytę u diabetolog za tydzień, mam nadzieję, że usłyszę równie dobre wieści...Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wszystko w porządku na wizycie Trzymam kciuki, by mała obróciła się główką w dół :kciuki: Potwierdzona dziewczynka - a imię już wybrane?
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:30 |
|||||
|
|
|
#1428 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że Kopernik nie jest idealny, ale z drugiej strony byłabyś pod dobrą opieką Co do szpitala - w przyszłą sobotę idziemy na dni otwarte do Rydygiera, zaglądniemy też do Żeromskiego. Cytat:
![]() Cytat:
Zamierzacie chustować? Jeśli tak, to jaką chustę masz na oku? Cytat:
![]() A wybrany x-lander świetny. poznanianka Sporo tych atrakcji No i super, że dostałaś tyle próbek.fasterka Łóżeczko pięknie wygląda ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ czasem jest zaskoczony tym, jak mocno widać z zewnątrz to falowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nastawiam się na sn, ale jak lekarz zarządzi z jakiegoś powodu cc, to trudno. Choć w cc najbardziej bolałby mnie utrudniony kontakt skóra do skóry tuż po urodzeniu szkraba. Cytat:
czeko Ale cudeńka
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ja nawet nie wiem ile będę miała tych spotkań,ale chyba już do końca ciąży, bo to jest w ramach tych spotkań z położną. Teraz w środę i piątek mamy zajęcia "praktyczne" z opieki nad noworodkiem, potem spotkania z pediatrą,stomatologiem,di etetykiem,fizjoterapeutą itp
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladaaa ale fajowe te ciuchy.
Ale u mnie pada, stałam dziś na deszczu z dwie godziny, próbowaliśmy naprawić taka ogromną pompę bo mi cholera wody z wykopu nie ściągała. Jestem mokra, brudna i uwalona błotem jak za przed ciążowych czasów haha. Małej chyba się podobało...może będzie inżynierem. Chodź mąż obstawia prawniczkę z zacięciem muzycznym
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka zaczęłam sie zastanawiać nad tym co pisałaś o bólu przy ściąganiu mleka. Mnie chyba nie bolało, kurcze teraz juz nie pamiętam jak bylo przy nawalach. Mialam avent natural ręczny i nie bylam zadowolona, malo ściągał... teraz kupiłam canpol elektryczny za 150zl nowy i dobre opinie ma. 3prędkości pracy to chyba dobrze wróży
pamiętam ze jak mialam za duzo mleka to przed karmieniem lub ściąganiem jak pomasowałam to duzo lepiej szło...Ja mam miec Ignasia ale tak na 100 procent nie jestem przekonana
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
No nasza położna BARDZO nastawiona na kp i bardzo polecała zakup laktatora. Nie jakąś konkretną firmę więc nie że reklama ale mówiła właśnie o odciąganiu np przy nawale ale też że dobrze ręcznym pobudzić przed karmieniem i że jak kobieta ma wklęsłe sutki jak np ja to laktator też je "wyciąga",więc chyba taki choćby ręczny kupie jednak
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Ja też przestałam być przekonana do Antosia
a innych typów brak
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Tez uważam ze laktator jest ważny, przy nawale u mnie był zbawieniem i nie tylko wtedy
można ladnie nim rozhustac laktacje jak jest potrzeba
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś aktywny dzień. Najpierw byłam na sr, potem na małych zakupach, efekty w załączniku. Na koniec wizyta u gina. Moja waga stoi w miejscu, ale za to mała zdrowo rośnie i waży już około 1,5 kg
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny super zakupy
gdzie w ogóle zwykle kupujecie ciuszki dla mauszków? ja dzisiaj dorwałam super kocyk ,taki mega misiowy w dotyku, cudny jestem w nim zakochana widze że na wątku przypływ energii ,hehe chyba wsztystkie spinamy tyłki i kupujemy zeby nie bylo potem za późno ![]() kusicie troche tym kupnem laktatora, za 150zl to spoko, sprawdzalam w okolicy używki ,avent- 200zł wiec chyba wole nówkę o ile kupie przed porodem
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Monic co to za kocyk? Możesz wstawić fotkę?
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
lexie to wszystko z pepco? Bo cześć kojarzę,pajacyk zresztą mam taki sam
ale to w kratę i z serduszkiem prześliczne! No i gratuluje wizyty
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety na telefonie nie widzę zdjęć, obejrzę jak będę na komputerze.
Wtedy też zaktualizuje listę wizyt, tzn nieaktualne usunę. Jeśli macie ustalone terminy kolejnych wizyt to wpiszcie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

--> 08.10.2013r. 

Tak czy siak ból będzie w każdym przypadku.

chyba nawet trochę go to obrzydziło,takie miałam wrażenie
ale ona jeszcze mentalnie jest chyba w liceum mimo 24 lat
ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.
wiec nie wiem jak oni to piszą, no i spiochy ) :
Ja mam wizytę u diabetolog za tydzień, mam nadzieję, że usłyszę równie dobre wieści...