Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 16:05   #1381
hope_35
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Dzisiaj do godz 24 w Smyku online jest promocja , 3 rzeczy, z czego najtansza za 2 gr ))))

http://www.smyk.com/promocja/ubrania...e7ab43208b4570
Stary 2015-09-07, 16:17   #1382
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujecie laktator i monitor oddechu?
Jezeli tak to przed porodem czy po?
Laktator po porodzie.
Monitor oddechu chciałabym przed porodem

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Aniqa śliczne ciuszki dla Inki
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mlody cos dzis mamy nie puka i juz mam schize...
A przykładałaś rękę? Może się wierci, ale nie czuć kopniaków?
Moja ostatnio w czwartek była taka spokojna. Dopiero wieczorem nieśmiało zaczęła kopać, ale później rozruszaliśmy ją z mężem i wariowała normalnie.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa piękne ciuszki, skarpetki super! Ja już po ekspresowej wizycie z l4. Kocham te ekspresowe badania... Serducho bije Izę mną wszystko ok, ale zdziwiłam się jak wysoko gin przykładał detektor. Po lewej stronie tak na 4 palce nad pępkiem. Co do bólu żeber i innych moich dolegliwości - norma w ciąży. Lekarz stwierdził że sama sobie dokładam siedząc w pracy i ugniatając brzuch. Za dwa tygodnie następną wizyta, krzywej cukrowej nadal nie muszę robić hmm... I właśnie ogarnęłam że następny razem to już będzie 27 tydzień. Czyli jeszcze 10 i donoszona ciąża :O a termin mam z końcówki miesiąca
Dziękuję
Cieszę się, że po wizycie wszystko ok Może następnym razem dostaniesz skierowanie na glukozę?

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
dziewczyny dalej mnie ten brzuch boli .... :/
A jak Cię dokładnie ten brzuch boli?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
śliczności !! te skarpetki
Dziękuję

Skoczyłam szybko do mamy, zawiozła jej pół ciasta, bo my wszystkiego nie zjemy i teraz będę siedzieć i nic nie robić
Jutro wizyta w przychodni, mąż wraca wcześniej, a później do babci, bo ma imieniny

A propos ciacha nie wygląda zjawiskowo, ale jest naprawdę dobre

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Dzisiaj do godz 24 w Smyku online jest promocja , 3 rzeczy, z czego najtansza za 2 gr ))))

Ooo, dzięki Zaglądnę co tam mają ciekawego
Stary 2015-09-07, 16:17   #1383
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mam wyniki z glukozy, wygląda na to, że jest ok na czczo 82, po godzinie 102, po dwóch 108

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:20   #1384
andriuszka77
Zadomowienie

Aniqa łobuzie nie rób smaka, fantastycznie wygląda! a ja trzymam reżim niejedzenia ciastek :P :P nie wstawiaj takich pyszności bo się złamię :P
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:20   #1385
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aniqa super ciuszki

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:21   #1386
andriuszka77
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52681452]Mam wyniki z glukozy, wygląda na to, że jest ok na czczo 82, po godzinie 102, po dwóch 108

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Gratuluję dobrych wyników.
Stary 2015-09-07, 16:25   #1387
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aa, dziewczyny...
Za dużo myśli w głowie, TŻ też jakoś mi nie pomaga...Jakoś czasem zapomina chyba, że jestem w ciąży...W ogóle mnie drażni, on z tych co nie potrafi odnaleźć się w załatwianiu papierologii, jakichś biurowych spraw...Nie potrafię sama tego wszystkiego ogarnąć już
Chciałabym, żeby się bardziej zaangażował w uzupełnianie wyprawki, a jego nic nie obchodzi, twierdzi, że ja wybiorę ładniejsze, bo mam lepszy gust. Czasem jak mu chcę pokazać co kupiłam albo pytam o zdanie to nawet nosa nie podniesie z nad komputera, ale powie, że ładne.
Mam wrażenie, że to co się dzieje go przytłacza, aż momentami boję się, żeby go za bardzo nie przytłoczyło
No i co najgorsze, czasami wracają wspomnienia z przeszłości i wpadam w doła
Kochana nie przejmuj się. Dzisiaj taka pogoda smętna to każdy może mieć gorszy humor. A co do faceta, mój ma tak samo. Na początku się tym przejmowałam jak ty, w końcu olałam. Czasem tylko spojrzy co kupiłam, wózka też mu się jakoś nie chce szukać, więc po prostu co mi się podoba to kupię. Gorzej właśnie z wózkiem ale może już w sklepie przy wyborze się jakoś ogarnie. Nawet teraz po tym wypadku chce kolejnego cabrioleta kupować! To już na niego nakrzyczałam że ma się z końcu zacząć przestawiać z opcji kawaler na opcję ojciec. Widocznie niektórzy taki mają charakter, co zrobić...

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Ja się właśnie popłakałam. Tż wyjeżdża w środę, delegacja miała być do niedzieli włącznie a teraz się okazuje, że nie będzie go do 20 września. Więc zostaję sama u teściów, z remontem na głowie i nawet się do swojego kota nie mogę przytulić

Też planuję babydream jeśli w ogóle coś kupię na początek
Biedna, ale nie martw się, z nami ci szybko czas zleci :-D

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ubranka :

Body długi rękaw:

A to skarpetki z Japonii do japonek (od koleżanki) Wersja dla mnie i dla Małej :

Cudowne!!!

Cytat:
Ja planuje snuzę przed porodem używaną znaleźć a laktator chyba potem

Cytat:
Ogólnie nie smutaj... Słabszy dzień się trafił i tak jak Andriuszka pisala oni się uaktywniają po porodzie bo co innego przeżywają

Aniqa piękne ciuszki, skarpetki super! Ja już po ekspresowej wizycie z l4. Kocham te ekspresowe badania... Serducho bije Izę mną wszystko ok, ale zdziwiłam się jak wysoko gin przykładał detektor. Po lewej stronie tak na 4 palce nad pępkiem. Co do bólu żeber i innych moich dolegliwości - norma w ciąży. Lekarz stwierdził że sama sobie dokładam siedząc w pracy i ugniatając brzuch. Za dwa tygodnie następną wizyta, krzywej cukrowej nadal nie muszę robić hmm... I właśnie ogarnęłam że następny razem to już będzie 27 tydzień. Czyli jeszcze 10 i donoszona ciąża :O a termin mam z końcówki miesiąca
Super, gratuluję wizyty

Cytat:
Kurcze, jedz może dla spokojności na IP
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:29   #1388
kalusia87
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Kubuś waży 1100 g, pessar trzyma się na miejscu, jeśli chodzi o glukozę to ta na czczo mi wyszła za wysoka bo teraz podobno norma jest do 92, mi wyszło 93, będę jeszcze powtarzać ale tylko tą na czczo bo po obciążeniu mi wyszła ok. Aha, i zapisałam się do SR, zaczynam 14.09

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dzisiaj miałam problem z wejściem po schodach. Miałam takie skurcze w udach jak po jakimś długim biegu. Nie wiem o co kaman
Stary 2015-09-07, 16:35   #1389
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52681452]Mam wyniki z glukozy, wygląda na to, że jest ok na czczo 82, po godzinie 102, po dwóch 108 [/QUOTE]Super, że wyniki ok

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Aniqa łobuzie nie rób smaka, fantastycznie wygląda! a ja trzymam reżim niejedzenia ciastek :P :P nie wstawiaj takich pyszności bo się złamię :P

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52681476]Aniqa super ciuszki [/QUOTE]Dziękuję

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Cudowne!!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Kubuś waży 1100 g, pessar trzyma się na miejscu, jeśli chodzi o glukozę to ta na czczo mi wyszła za wysoka bo teraz podobno norma jest do 92, mi wyszło 93, będę jeszcze powtarzać ale tylko tą na czczo bo po obciążeniu mi wyszła ok. Aha, i zapisałam się do SR, zaczynam 14.09

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dzisiaj miałam problem z wejściem po schodach. Miałam takie skurcze w udach jak po jakimś długim biegu. Nie wiem o co kaman
Kawał chłopa Super, że wszystko ok po wizycie, no i gratuluję zapisu do SR
Stary 2015-09-07, 16:39   #1390
zaneta_b
Rozeznanie

Dobra, wstawiam ciuszki. Trochę tego jest... Za 200zł 33szt, w tym spodnie, bluza, welurowe ciuszki i kilka sukieneczek... Także warto było! I jeszcze gratis dostałam kołderkę i podusię nieużywane, 12par skarpetusi, czapeczke wiosenną, opaskę, buciki welurowe i skarpetki z grzechotką... I wszystko jest ze smyka albo HM albo CA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0409.jpg (101,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0410.jpg (111,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0413.jpg (119,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0416.jpg (103,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0412.jpg (127,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0411.jpg (117,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0415.jpg (126,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2015-09-07, 16:41   #1391
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Ale kupujesz dla siebie? czy dla dziecka?

Ja wolę rekawice, bo wygodniejsze, bo cieplejsze, a mam fioła na punkcie tego żeby mi było ciepło, bo zmarzluch jestem. Tak samo dla dziecka, wydaje mi się że rekawiczki dają większą swobode ruchów i większe ciepło jak każdy paluszek osobno odziany

No ale to już każdy ma tam swoje "widzi mi się" Ja uważam, że wygodniejsze są rękawiczki niż mufka nie krępują ruchów.

Co kto lubi
ciekawostka - jest dokładnie odwrotnie Cieplej jest w rękawiczkach z jednym palcem, bo palce ogrzewają się nawzajem, w zwykłych rękawiczkach szybciej dłonie się wychładzają W mufce w ogóle jest cieplutko (zwłaszcza jak ma futerko w środku ) Chociaż mało mobilnie

Cytat:
Monitor oddechu chcę kupić w październiku, laktator po porodzie, chyba że wcześniej trafi się jakaś mega promocja
Cytat:
Fionka jak nie piuszcza, może jedź na ip ?
Cytat:
Super że z małym wszystko dobrze
Co do cukru - może zjadłaś wieczorem coś, co ci podniosło cukier ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:41   #1392
zaneta_b
Rozeznanie

I jeszcze to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0420.jpg (130,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0419.jpg (117,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0418.jpg (117,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0417.jpg (105,2 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-09-07, 16:44   #1393
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Kalusia na czym u Ciebie stanęło z wózkiem ?
Kupiliśmy w komisie Urban Ridera 3w1 za 800 zł
Stary 2015-09-07, 16:47   #1394
adka_19
Wtajemniczenie

Witam o oswiadczam ze nie moge kliknac pokaz pierwszy nieprzeczytany cos sie dzije zlego z forum !

Aniqa dziekuje juz lepiej o tej godzinie zaraz obiadek bedzie. DZIS GOLONKA
SUper ciuszki !!! Jakie skarpetusie
KOchana nie ma watku w lubie przepisowego - to fakt a moze czas zalozyc ?
Z fotkami
ale ciacho !

0enedue dziekuje rowniez

Piszecie o glukozie mnie powiedziala babka zer zwykly test bede meic cukru, dostane cos do zjedzenia i potem. opiero jesli wynik nie o ok to glukoza do picia

Cytat:
Napisane przez czubasek
Gryzelda a to słodsze niż pączek jest? Ja kiedyś na czczo całą milkę wtranżoliłam
ja najwyzej dwa paski na raz...

Halwaya robisz USG jeszcze przed porodem ( dla przypomnienia dla reszty w UK mamy tylko dwa na NHS/NFZ) ?

ogolnie
Co sie dzieje kochana ? (
Doczytalam, nie ladnie... Moj tez nie zaagnazowany specjalnie w wyprawke, ale ja nawet tak wole, ewentualnie doradza mi, bo jakby nie bylo juz z dwojka mial doswiadczenie, jednakze nie daruje mu jak kupuje cos i nie obejrzy. DObrze ze wie musi ze mna usiasc i wszystko obejrzec.
Myszko za glowe go i niech pomoze, moze nie rozumie tego, ze to est wazne dla Ciebie bo to WASZE dziecko ! A nie tylko Twoje...

Gryzia SUper zakupy

co do mycia, zamierzam myc codziennie od okolo miesiaca zycia, kiedy zaczne dziecku wprowadzac harmonogram.. do tej pory niech go chroni co to skora wydziela. czyli kapanie 2-3 razy w tygodniu
Cytat:
Napisane przez halwaya
ak to ja pisałam o kapielach. Przez pierwsze kilka tygodni to co kilka dni i sama woda wystarczy.. dziecko nie tyra w polu i nie trzeba go często myć.. po ok 2 miesiącach ja zaczęłam myć codziennie, by wprowadzić rytuał.
Popieram wlasnie

Cytat:
Napisane przez Koritsia
My wczoraj późnym wieczorem od teściów wróciliśmy. Moja teściowa próbowała mi przekarmić dziecko ale N. Sie nie dała. A do teściowej jak grochem o ścianę. "a moze byś zjadła kanapkę" "nie zje no pól godziny temu zjadła zupę" nie mija 2 minuty teściowa leci z kanapką. Córka ugryzła raz i a ta jej na silę pcha dalej... I tak co chwile z czymś. Na drugie danie cielęcina. Mowie że córka nie lubi wiec zje tylko zupę. Nie, przeciez to takie dobre. I pcha jej tą cielęcinę do ust. A moja jak tylko spróbowała co tam ma to wypluła. Wiec teściowa stwierdziła ze widocznie ten kawałek był zły i pcha jej kolejny. N. Zacisnęła zęby sie nie dala. Teściowa stwierdziła ze pewnie nie jest głodna, ale zupy zjadła jeszcze pól miseczki. Ale racji mi nie chciała przyznać ze ona cielęciny nie jada.
Boze skad tacy ludzie sie biora? A ona je na sile jak nie ma ochoty?
Powiedzcie mi ze nie bedziemy takimi tesciowymi...

Fionka[ A zapytam wprost - kiedy kupa byla?

[b]

zaneta not o super zakupy ! Czekamy na fotki !
PIEKNE

karmazynova super ze wyniki okej

Cytat:
Napisane przez kalusia
Ja planuję najpierw w wodzie a potem Babydream, ewentualnie gdyby miał suchą skórę to Linomag. Wczoraj kiedy powiedziałam, że np zamierzam kąpać dziecko w samej wodzie, nie przegrzewać dziecka, nie dopajać przy kp i nie trzymać rygorystycznej diety, mama patrzyła na mnie jak na kosmitkę i oczywiście musiała stwierdzić, że ja to zawsze muszę coś wyczytać i tylko się mądrze a to nie jest takie proste ala: jeszcze mi TŻa buntowała, żeby nie dał mi "czytać tych głupot"
Nie zartuj.. powinna chyba CIe popierac.. Moja co najwyzej jak cos lsyszy ode mnie to kwituje ze za czasow jak ja bylam mala to bylo inaczej..
Ale nie gani ani nic tylko slucha podpowiada.

Cytat:
Napisane przez sylwoha
Tylko ja jestem specyficzna, lubie wszystkiego sama dopilnowac, sama kupic- wybrac.
Tz zasadniczo sie nade mna nie rozczula- bo ja tego nie potrzebuje. Szybciej ja nad nim
ale mi bardzo duzo pomaga, pracuje- sprzata w domu :P co mnie ogromnie cieszy
To tak jak ja
Ale czasem milo jak sie rozcuzli hihii h

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

A u mnei dzis w pracy leniwie, w koncu pzostaly dwa dni nie zamierzam sie przemeczac Rbie co mam robic, zastepstwo okazue se ledwo ainteresowane tym co tu sie dzieje, wiec ja rowniez mam w nosie.

Citka moja rodzi ! O 10 mi pisali ze wody jej odeszly.
znieczulenie dostala, nie ma rozwarccia wiec czekaja.

Czulsm ze urodzi przed moim wyjazdem hihihi

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:48   #1395
zaneta_b
Rozeznanie

Gryzelda super ze glukoza wyszła ok ;-)

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty :-D no i zapisu do SR. Ciekawe czy moja córa tyle samo waży, bo my tak samo idziemy :-D ale chyba nie porównamy za bardzo bo ja wizyta za tydzień
Powiedz mi od razu kochana, jak masz założony pessar to dalej masz nakaz leżenia czy robisz już wszystko normalnie? Bo się zastanawiam czy u mnie nie byłoby lepiej założyć... Jeszcze zobaczę co mi na wizycie powie ale prawie codziennie mam śluz podbarwiony na różowo trochę, a czytałam w książce w oczekiwaniu na dziecko że to objaw skracajacej się szyjki... :-(
Stary 2015-09-07, 16:52   #1396
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wstawiam ciuszki. Trochę tego jest... Za 200zł 33szt, w tym spodnie, bluza, welurowe ciuszki i kilka sukieneczek... Także warto było! I jeszcze gratis dostałam kołderkę i podusię nieużywane, 12par skarpetusi, czapeczke wiosenną, opaskę, buciki welurowe i skarpetki z grzechotką... I wszystko jest ze smyka albo HM albo CA
Cytat:
I jeszcze to
Jakie cudne!

Cytat:
ciekawostka - jest dokładnie odwrotnie Cieplej jest w rękawiczkach z jednym palcem, bo palce ogrzewają się nawzajem, w zwykłych rękawiczkach szybciej dłonie się wychładzają W mufce w ogóle jest cieplutko (zwłaszcza jak ma futerko w środku ) Chociaż mało mobilnie
Zgadzam się Mam dwie pary takich rękawiczek, że kciuk jest osobno i są to najcieplejsze rękawiczki ever! Uwielbiam je, bo tylko w takich mi ręce nie marzną

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa dziekuje juz lepiej o tej godzinie zaraz obiadek bedzie. DZIS GOLONKA
SUper ciuszki !!! Jakie skarpetusie
KOchana nie ma watku w lubie przepisowego - to fakt a moze czas zalozyc ?
Z fotkami
ale ciacho !

Citka moja rodzi ! O 10 mi pisali ze wody jej odeszly.
znieczulenie dostala, nie ma rozwarccia wiec czekaja.

Czulsm ze urodzi przed moim wyjazdem hihihi
Dziękuję

Racja! W klubie przydałby się wątek z przepisami, bo mogłybyśmy do nich wracać bez szukania

Ooo! To mocne kciuki za ciotkę!
Stary 2015-09-07, 16:53   #1397
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Polary mam takie raczej mało wyjściowe

Dla mnie to był taki rzadki lukier

Ja planuję najpierw w wodzie a potem Babydream, ewentualnie gdyby miał suchą skórę to Linomag. Wczoraj kiedy powiedziałam, że np zamierzam kąpać dziecko w samej wodzie, nie przegrzewać dziecka, nie dopajać przy kp i nie trzymać rygorystycznej diety, mama patrzyła na mnie jak na kosmitkę i oczywiście musiała stwierdzić, że ja to zawsze muszę coś wyczytać i tylko się mądrze a to nie jest takie proste ala: jeszcze mi TŻa buntowała, żeby nie dał mi "czytać tych głupot"
Ja to nawet nikomu nie zamierzam nic mówić, co i jak będę robiła, tylko będę robić i już

Cytat:
Dżizas, kur.wa mam ochotę go czasem na Marsa wysłać!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

sylwuska, aniqa no własnie chodzi o to, o czym piszecie, że nie ma się wtranżalać w moje zakupy, tylko doradzic jak potrzebuje porady, np. ciężko było mi samej wybrać głupi śpiworek, trzy dni myślałam zanim kupiłam. niby przyjdzie, popatrzy, powie coś...
Rozumiem, wiesz myślę, że żaden facet jakoś nie angażuje się jakoś super w wyprawkę i takie rzeczy, ale dobrze jest jakm jednak potrafi docenić, ze to Ty się tego podjelas i zaciekawi go chociaż co wybralas, albo podpowie, który kolor wybrać, bo ja też głównie kolor z wzorami i kolorami mam ;/ ale według mnie powinnaś mu to spokojnie powiedzieć, ze byłoby Ci z tym wszystkim lżej ;*

Cytat:
wspolczuje Wam dziewczyny
kurcze, ja tez miewam zle dni. Chociaz malo..

Tylko ja jestem specyficzna, lubie wszystkiego sama dopilnowac, sama kupic- wybrac.
Tz zasadniczo sie nade mna nie rozczula- bo ja tego nie potrzebuje. Szybciej ja nad nim
ale mi bardzo duzo pomaga, pracuje- sprzata w domu co mnie ogromnie cieszy

Ale jakies spioszki, wozki, to go nie interesuje i mi w sumie dobrze z tym bo mam wolna reke

Ciezko mi cos doradzic, bo po prostu nie jest to dla mnie wazne..
moze rozmowa z TZ?

andriuszka- a czemu rekawice a nie mufka? Bo chce na zime kupic- ale nie wiem jakie
A co robić z tym refluksem? To się jakoś leczy? Bo ja wcześniej nic podobnego nie czułam ;/
Cytat:
Ubranka :

Body długi rękaw:

A to skarpetki z Japonii do japonek (od koleżanki) Wersja dla mnie i dla Małej :

Fajniutkie, skarpetki boskie

Cytat:
Podeślę Ci w pw, bo w klubie z tego co pamiętam to nie ma takiego wątku

No, ja czasem też mam takie dylematy, że kilka dni się zastanawiam i np.przy wyborze kocyka musiałam się go poradzić bo bym nie zamówiła w końcu
Pogadaj z nim, żeby chociaż trochę rozumiał, że jest Ci potrzebny. A na rewolucję to myślę, że trzeba poczekać do porodu.
Czuję, że i mój inaczej będzie wszystko przeżywał jak Malutką zobaczy

A to chcesz tak do noszenia czy do wózka?
Ok, dziękuję ;*

Dokładnie takie same mam problemy, heh aż wydają się śmieszne, ze nie mam nad czym się zastanawiać, ale dlatego głównie jeszcze nie kupiłam kocykami bo nie wiem jaki kolor wybrać
Cytat:
Ja laktator jak coś to po porodzie kupie, a monitor chce przed, jak wrócę już ze szpitala, żeby był gotowy do uzycia.

Tylko myślałam, żeby kupić używany na olx, ale jakoś boję się tam kupić, tyle teraz mówią o tym, jak tam oszukują, a za pobraniem nikt nie chce wysyłać ;/ a gdzieś blisko mnie nie mają i nie wiem co robic?

Wy nowa kupujecie Snuze?

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52681452]Mam wyniki z glukozy, wygląda na to, że jest ok na czczo 82, po godzinie 102, po dwóch 108

No to gratulacje wyników, fajnie ze masz te badanie za sobą

Cytat:

Jaki duży chłopak!

Mam nadzieję, że to jakiś błąd i wszystko będzie ok z wynikami

My już wracamy, jestem zmeczona, tyle sukien ładnych widziałam, a szwagierka ma problem która wybrać ;P dwa lata temu, jak szukałam nie było takiego wyboru, ja w sumie wierzyłam 2 z czego jedna z nich zamówiłam ale i cieszę się w sumie, bo nie miałam problemu z wyborem

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:56   #1398
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Nie zgodzę się akurat mi cieplej jest w palczatkach, te z jednym palcem w zimie nie do końca mi się sprawdzały. Niby palce ogrzewają się nawzajem, ale jak porządnie zmarzniesz w dłonie, to kostnieje Ci cała dłoń, a jednak jak każdy paluch otulony jest np. w polarowej rękawiczce, to jest cieplej.
Stary 2015-09-07, 17:03   #1399
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Racja! W klubie przydałby się wątek z przepisami, bo mogłybyśmy do nich wracać bez szukania

Ooo! To mocne kciuki za ciotkę!
Mozesz sma taki watek utworzyc nowy w klubie Jak ja z fotkami utworzylam.

Ciotka czeka na rozwarcie, po 5h nie wiem jak duze bo od jej TZta nie idzie sie nic dowiedziec
Babcia mowila ze dostala znieczulenie i czekaja, ale skurcze miarowe.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

LENKA SIE URODZILA
Nic nie wiem jaka duza ale jest i super !!!!!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 17:04   #1400
syylwuska
Zakorzenienie

ZANETA pięknE rzeczy i w ogóle nie zniszczone

ANI_QA w takim razie muszę sobie takie rękawiczki kupić, bo ja zawsze strasznie w dłonie marzne ;/
A wątek kulinarny w klubie? popieram

Stary 2015-09-07, 17:05   #1401
Fionka_31
Zakorzenienie

Wzięłam podwojna nospe jak zalecila polozna i leżę. Mowila ze ja nie przejdzie po 2 godz to jechac na ip.

Ale tak mysle ze to bardziej ból gastro bo się nasilił przed puszczeniem wiecie czego.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 17:05   #1402
syylwuska
Zakorzenienie

Adka super!! Ale fajnie, gratuluję Ci Ciociu

Stary 2015-09-07, 17:07   #1403
Fionka_31
Zakorzenienie

To teraz was nadrobię po całym dniu. Jakies piękne ubranka mi sie przewinęły

Stary 2015-09-07, 17:11   #1404
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Fajniutkie, skarpetki boskie

Dokładnie takie same mam problemy, heh aż wydają się śmieszne, ze nie mam nad czym się zastanawiać, ale dlatego głównie jeszcze nie kupiłam kocykami bo nie wiem jaki kolor wybrać

Wy nowa kupujecie Snuze?
Dziękuję

ja na szczęście chyba większość poważnych wyborów mam już za sobą
Większość kosmetyki została, jakieś butelki itp. kombinezon jeszcze, troszkę ubranek, podkłady, przewija... Z tym już chyba łatwiej będzie

Ja bym wolała używaną Snuzę, bo jednak tańsza, ale nie wiem jak się uda

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Mozesz sma taki watek utworzyc nowy w klubie Jak ja z fotkami utworzylam.

LENKA SIE URODZILA
Nic nie wiem jaka duza ale jest i super !!!!!!!
Właśnie powstał

Jak cudownie! Ogromne gratulacje!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Wzięłam podwojna nospe jak zalecila polozna i leżę. Mowila ze ja nie przejdzie po 2 godz to jechac na ip.

Ale tak mysle ze to bardziej ból gastro bo się nasilił przed puszczeniem wiecie czego.
Oby przeszło i rzeczywiście to był tylko problem gastro

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Mały szaleniec Dobrze, że przypięty

https://video-waw1-1.xx.fbcdn.net/hv...44&oe=55EDCA39
Stary 2015-09-07, 17:13   #1405
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska sama nie wiem co zd snuza
Zobacze jeszcze

Adka gratki

Fionka- a gdzie konkretnie Cie boli? Mnie na linii majtek ciagle ciagnie, nawet nie zwracam na to uwahi
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 17:14   #1406
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Może Wy będziecie wiedziały od czego to jest, od dwóch dni wieczorem czuje taką kluske w gardle, ze nawet jak piję wodę, to po chwili mi przepływa, jakby coś ugrzezlo mi tam i odbija mi się tak ciezko, co to może być?? ;/

Moim zdaniem refluks

Stary 2015-09-07, 17:16   #1407
ogolnie
Zakorzenienie

Pokrzyczałam sobie na TŻ, on posłuchał, a mi lepiej. Powiedział, że od jakiegoś czasu też trochę go przytłacza natłok spraw, teraz jeszcze będzie organizacja ślubu i przyjęcia weselnego. Wyszło na to, że przytłaczają nas te same rzeczy, tylko mnie to zwyczajnie wkur.ia, a on trzyma w sobie.
Pewnie stąd iskry. No ale nic, koniec końców jest ok. Trochę jeszcze się boczę, ale przejdzie mi do jutra. Ja muszę się przespać z czymś zawsze. A na pocieszenie kupiłam sobie...białe twixy Jestem be!

Kalusia ale duży chłopak!

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

Mały szaleniec Dobrze, że przypięty

https://video-waw1-1.xx.fbcdn.net/hv...44&oe=55EDCA39

ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 17:17   #1408
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzyczałam sobie na TŻ, on posłuchał, a mi lepiej. Powiedział, że od jakiegoś czasu też trochę go przytłacza natłok spraw, teraz jeszcze będzie organizacja ślubu i przyjęcia weselnego. Wyszło na to, że przytłaczają nas te same rzeczy, tylko mnie to zwyczajnie wkur.ia, a on trzyma w sobie.
Pewnie stąd iskry. No ale nic, koniec końców jest ok. Trochę jeszcze się boczę, ale przejdzie mi do jutra. Ja muszę się przespać z czymś zawsze. A na pocieszenie kupiłam sobie...białe twixy Jestem be!

Kalusia ale duży chłopak!
Ogólnie dobrze, że sobie pokrzyczałaś, bo po tym jednak człowiekowi lepiej jak da upust emocjom.
Taki nawał obowiązków nikomu nie służy i powinniście ze sobą rozmawiać i na bieżąco rozwiązywać problemy. Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej
Stary 2015-09-07, 17:18   #1409
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość

Dzięki za info. Zerknęłam na ciuszki niemowlęce dla chłopców i w większości są te same rzeczy co były na wyprzedaży... Pajac, który kupiłam za około 25 zł kosztuje teraz 49,99 zł .. Także smyka sobie chyba daruje i będę szukać reszty ciuszków na alledrogo.

super!
Cytat:

Jest kogo nosić - super waga maluszka różnica w glukozie jest bardzo niewielka na czczo więc, za 2-im razem pewnie będzie ok

Cytat:
Dobry zakup fajne rzeczy i za niewielką cenę

Cytat:
Ogólnie nie smutaj... Słabszy dzień się trafił i tak jak Andriuszka pisala oni się uaktywniają po porodzie bo co innego przeżywają

Ja już m.in. przez te żebra jestem na L4. U mnie jest to taki ból w którym nie dałabym wysiedzieć dłużej niż godzinę. Podziwiam Cię, że Ty wytrzymujesz.

Cytat:
Kurcze, to niedobrze. To jest ból jak na okres, czy bardziej żołądkowy ?

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 17:21   #1410
ogolnie
Zakorzenienie

Mnie czasem pobolewa brzuch jak na @, ale gin mówił, że jak nie ma plamień/krwawień to żeby się nie martwić.
Chociaż dziwne uczucie mieć taki ból teraz

Od jutra muszę wziąć się za jakieś porządne żywienie, bo ostatni tydzień to porażka na całej linii
Ktoś ze mną?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości