|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
16.20 chyba
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
|
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
powiedzcie mi która z was ma jaką lampkę ikea-owska i jak która świeci , jakie światło daje , bo nie wiem na która się zdecydować
|
#4537 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
dziewczyny ponoć po porodzie dobrze myć Grażyne tylko płynem z kory dębu. Mojej koleżance położna kazała kupić.
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nie mogę się doczekać. Ja zresztą zawsze (tzn. Przed ciążą) chodziłam często do toalety bo dużo pije ale to co jest w ciazy to jakiś pogrom ![]() No i po moim prasowaniu na dziś :/ ogarnelam kuchnie, rozwiesilam pranie,wstawilam drugie i kucie brzucha.. Także odpuszczam sobie.. Jutro po śniadaniu zabieram się za to Btw śliczna u Nas pogoda słoneczko wpada mi przez okna i tak fajnie cieplutko jak wyszłam na balkon taka idealna jesienna pogoda ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
aaa te płyny to jeden pierun chyba
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zadnej, sama nie mogę się zdecydowac
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro nie stosowałas w ciąży i przed żadnych specyfików do tego przeznaczonych używaj po porodzie to samo. Nawet położna zalecała tak robić ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chce ta lampke kupic, ostatnio byl artykul w internecie o jakichs lampkach z ikea, ktore wycofali, bo cos tam sie dziecku stalo
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:08 |
|
|
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
biorę pod uwagę gwiazdkę , księżyc i kwiatka i nie wiem hmmm ale coś do gwiazdki mnie ciągnie tylko nie widziałam w realu jak świeci , czy półmrok daje tylko że nie jest ciemno jak w doop..e u murzyna czy coś da się zrobić przy niej , dziecia ogarnąc, nakarmić , przewinąć?? ale to zawsze może można żarówke mocniejsza/słabszą wymienić
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ten ksiezyc bedzie jasniej swiecil niz gwiazdka tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#4546 |
|
|
któraś z dziewczyn już ma ta lampkę, ale nie pamiętam która.
|
#4547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie też się boję, że z tymi płynami tylko sobie jeszcze biedy narobie jak nigdy nie używałam, kupiłam miniaturke plynu do higieny intymnej i wezme ze soba asekuracyjnie ale najpierw bede stosowac to co zwykle, plyn bedzie asekuracyjnie. Aaa, mam już chińszczyzne :sline: ![]() Spadam na pokarmowy orgazm
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba Mala kupiła. Tak mi się zdaje
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak zrób, używaj to co zwykle skoro skóra jest do nich przyzwyczajona Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4551 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiktor, pyszne imię
![]() LOL, strasznie długo, ja po 3 dniach odebrałam. Na razie nie masz czym, niech zbadają ją fachowcy, to będzie wiadomo co i jak. Takie gdybanie i straszenie to już Oliath miała. Cytat:
Cytat:
![]() Co do butów, kupiłam dziś tenisówki w kwiatki za całe 25zł Więc obkupiona jestem na razie ![]() Oczywiście szukając sobie ciuchów wstąpiłam do Smyka i oczywiście wyszłam z dwoma kombinezonami, jeden cienki polarek, drugi grubas Dobrze że mi przy kasie zaproponowali kartę stałego klienta i zniżkę z tej okazji, to trochę mniej mnie bolało ![]() Na ktg było ok, aczkolwiek trochę mnie położna zirytowała, bo wzięła wydruk i zaniosła do pokoju lekarskiego, więc nic nie wiem. Młoda oczywiście odstawiała numery, najpierw stukała w te mierniki (czy jak to tam nazwać), potem przestała się ruszać w ogóle, a jak przyszła położna i chciała ją trochę postymulować, to się wypięła tak, że nie można było tętna złapać Charakterne dzieciąteczko po mamusi ![]() W każdym razie wynik ok, macica siedzi cicho, więc na razie nie rodzimy. I tyle w zasadzie. W czwartek kolejne ktg, o ile będzie, bo coś dziś oddziałowa wspominała że nfz im za ktg od pół roku nie płaci i dyrekcja zarządziła o zabraniu aparatu z oddziału. ![]() Kupiłam też pościel, niestety musiałam większą, bo 120x90 były takie wzory, że nic tylko się załamać...z tych większych w normalnej cenie też nie było dzikiego szału, padło oczywiście na pościel, koło której wcześniej krążyłam, ale jednak nie wzięłam, bo chciałam uniknąć nadmiaru różu Nic no, żółte ściany, różowa pościel, a co tam ![]() Któraś z Was ma taką, tylko w szarej, pasującej do rożka wersji http://www.babydracek.com/images/skl...05_18435_v.jpg
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Trochę załamka po wizycie. Tzn z małą wsio ok i waży ok 2600, wód dużo, przepływy ok i może ze 2 tygodnie jeszcze ponoszę ją
Gin badał szyjkę i mówi, że rozwarcia jeszcze nie ma ale tylko patrzeć jak się pojawi, bo główkę palcem wyczuwał aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ........... maskara. W szoku jestem trochę. Już szyjka miękkawa i się szykuje na rozwarcie. Gin obstawia, ze jak 2 tygodnie jeszcze wytrwam to będzie ważyła przy porodzie 3000- 3100g. A załamka, bo chciał mnie położyć do szpitala od dzisiaj Zrobiłam oczy kota ze Shrecka i się zgodził, żebym w domu leżała grzecznie i jutro badania mam zrobić mocz, wątroba, bo go zaniepokoiły te obrzeki duże i chciał mnie na obserwację wykopać. W czwartek mam się pojawić z wynikami i wtedy zdecyduje czy w domu mogę leżeć czy w szpitalu No chyba, że wyniki będą do doopy to bez gadania pójdę do tego durnego szpitala grrrr...Co do cesarki to się zapytał jak ja się na to zapatruję. TO ja mówię, że nie chcę CC. To on mówi tak, że w takim razie nie skieruje na CC ale przy porodzie jak tylko skoczy mi ciśnienie mimo tebletek to od razu na stół albo jak trafię do szpitala z podwyższonym juz to CC. Ja się pytam jak tu nie mieć ciśnienia podwyższonego jak jedziesz rodzić?
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czego ja się w czwartek dowiem :P
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Lampki Smila też spowodowały niebezpieczeństwo, ale ich nie wycofali chyba. http://kobieta.onet.pl/dziecko/ikea-...zieciece/78tsz
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
no to siedź na doopce teraz ... mała mi się coś wydaje że skończysz i tak cc , coś mi tak mówi , ale życzę ci by było inaczej oczywiście jak chcesz sn... a w którym tyg jestes takim (lekarzowym )
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Mala wez przestan ja z rozwarciem ponad miesiac chodzilam i mialam juz juz rodzic i jakos nie rodzilam, takze sie nie martw o to.. 3kg to normalna waga przeciez nie musi byc kluchem
A z tymi obrzekami to lipa ale moze badania wyjda oki i nie bedziesz musiala lezec i patrzec na meke innych na patologii
|
|
|
|
#4557 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ciekawe co Ci wyjdzie, u mnie obrzęki są, ale wszystkie badania ok, więc mnie zostawili w spokoju.
|
|
#4558 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Elve dzieki za artykuly
Z tego co na wrzesniowkach tez podczytalam to lekarze czesto tak strasza ze juz juz moze pani rodzic, a co sie okazuje w wiekszosci przypadkow to porod jest w terminie lub po. Mala a Ty masz lezec ze wzgledu na te obrzeki czy na ta szyjke?? Bo chyba porod przedwczesny to juz Ci nie grozi... |
|
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak te Twoje wyniki będą wyglądać może teraz jak jest taka normalna pogoda to może opuchlizna zejdzie i będzie ok Jak to dobrze ze już masz wszystko zakupione i przygotowane ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Zawsze wystarcza mi jakikolwiek płyn pod prysznic/mydło w płynie i nigdy przenigdy nie miałam żadnych uczuleń czy podrażnień 

((
Gin badał szyjkę i mówi, że rozwarcia jeszcze nie ma ale tylko patrzeć jak się pojawi, bo główkę palcem wyczuwał aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ........... maskara. W szoku jestem trochę. Już szyjka miękkawa i się szykuje na rozwarcie. Gin obstawia, ze jak 2 tygodnie jeszcze wytrwam to będzie ważyła przy porodzie 3000- 3100g.
Zrobiłam oczy kota ze Shrecka i się zgodził, żebym w domu leżała grzecznie i jutro badania mam zrobić mocz, wątroba, bo go zaniepokoiły te obrzeki duże i chciał mnie na obserwację wykopać. W czwartek mam się pojawić z wynikami i wtedy zdecyduje czy w domu mogę leżeć czy w szpitalu
No chyba, że wyniki będą do doopy to bez gadania pójdę do tego durnego szpitala grrrr...